2010/06/18

I kväll skall England visa Churchill sitt hjältemod

VM2010/ENGLAND. Efter premiärmatchens fiasko mot USA, där vi i huvudsak minns Robert Greens målvaktstabbe, så aviserar Fabio Capello att den kritiserade keepern kan få en ny chans. Och jag tycker det är helt rätt.

Veteranen David James har aldrig imponerat på mig i landslagssammanhang och Manchester Citys yngling Joe Hart är ett helt oprövat kort. Nu tog Capello beslutet att lira Robert Green och får på så sätt leva med det. Att byta målvakt inför match två (mot Algeriet i kväll) skulle sprida osäkerhet i truppen och vaska om ytterligare i försvaret.

– Alla kan göra misstag, en målvakt, försvarare, mittfältare eller forward, säger Fabio Capello, Englands förbundskapten.
– Varje spelare som gör ett misstag förtjänar en andra chans, fyllde han på utan att nämna Green.
–Jag bedömer en spelare baserat på hans kvaliteter och inte på hans misstag, säger Capello.

Men frågetecknen är därmed inte utredda kring Englands lag. Betyder det faktum att Gareth Barry ska spela från start att Steven Gerrard därmed skickas ut på vänsterkanten och ska lämna öppet för Frank Lampard att lira bakom Wayne Rooney? Hemlighetsmakeriet kring Fabio Capellos lag är alltid på topp och i dag är inget undantag.

Jag läser i engelsk bloggpress att det garderas hej vilt för att Algeriet minsann kan överraska och pekas på hur Schweiz rubbade förhandsfavoriterna Spanien. Men som jag ser det är det snacket bara ett tecken på dåligt självförtroende hos sargade fans som vill gardera sig. Algeriet har inte alls samma taktiska finess och slipade lagledning som Schweiz kan uppvisa och får därmed väldigt svårt att stå emot den förväntade anstormning som England lär servera oss i kväll.

Antigen så vinner England med 2-0 på ett stabilt sätt eller så görs ett tidigt mål och det hela rinner ifrån rejält och slutar typ 5-0. I England ger ett spel på Algeriet 16.00 gånger pengarna hos Betfair, vilket i och för sig lockar till spel. Värre överraskningar har vi ju sett genom VM-historien. Det är klart att med tanke på Tysklands och Argentinas imponerande spel så här långt in i turneringen så är det dags för England att börja prestera. Men det ändrar de på i kväll. Algeriet kommer besegras. Remember -66.

Englands förbundskapten Fabio Capello fyller år i dag. Det är ett gott tecken.
Det är på dagen 70 år sedan Winston Churchill vädjade om hjältemod i kriget om England.

One general, eleven lieutenant-colonels and 40 000 foot soldiers will show heroism tonight.

13 kommentarer:

 1. joe hart tillhör birmingham...

  SvaraRadera
 2. Hn tillhör city, dock utlånad till birmingham...

  SvaraRadera
 3. Anonym 11:13/ Han är utlånad till Birmingham från Manchester City, precis som tidigare kommentar här konstaterat.

  SvaraRadera
 4. frankie=birro?

  SvaraRadera
 5. anonym 11:56/ Birro älskar ju Italien?

  SvaraRadera
 6. England lirade just nu den sämsta halvleken i VM,,,fattar ni hur dåliga de är...det e ju bara utlänningar i engelska topplagen

  SvaraRadera
 7. Jaha då var dyraste vm truppen utslagen, England.

  SvaraRadera
 8. är inte utslagna ännu, vinner dom mot slovenien så räcker det

  SvaraRadera
 9. – Trevligt att höra ens egna fans bua åt en. Det är lojala supportrar det, sa Rooney sarkastiskt.

  SvaraRadera
 10. Algeriet visade väll tydligt i första matchen att de är försvarsdisciplinerade och att de släpper till få chanser? Jag är inte ett dugg förvånad över resultatet. Jag tippade visserligen att matchen skulle sluta 1-0, men att den skulle vara målsnål var ju ingen högoddsare direkt...

  SvaraRadera
 11. Det gick ju bra :)

  SvaraRadera
 12. Gött att mitt X till 6,25ggr pengarna gav ett rejält + till VM-tippandet so far.
  Inte alls förvånad.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.