2010/06/04

En stekhet superlördag i Göteborg - helt utan fotboll

GBGFTW. På nyheterna säger de att "i helgen drar evenemangssommaren i gång" och så listas STCC-stadsracet på Bananpiren och Green Day på Ullevi som startskotten för densamma. På BaraBen tänker vi inte kolla på vare sig mjukispunkare eller prins Philip i en gasolbil - vi dansar igång VM-sommaren samba style...Ni som gillar evenemang, men inte tål de horder av lantisar, bönder och Stockholmare som dyker upp i stan när det vankas Langos-fest - väljer naturligtvis att "Öis:a till det" på andra håll i morgon...

## ANDRA LÅNGDAGEN

Den här halvspontana stadsfestivalen som går av stapeln denna lördag (redan från lunchtid) har snabbt växt till att vara en av sommarens största och mest störda evenemang. Tusentals människor från hela stan samlas och här möts hårdrockare och hiphopare, Kortedalabor och Linnébor, ställningsbyggare och copywriters. Spontanevents, öppet hus i olika affärer, House of Win Win har ett stort event och pubarna dönar ut bärsen till billiga priser. 4800 pers har anmält sig på Facebook, ja det kommer bli bananas som alltid...

Shelta: I morgon på Andra Långdagen kör sneakerskungarna 25 procent på ordinarie pris på allt i butiken på Second Long, mellan 12-17. Ett av Göteborgs bästa sneakersutbud till reapris.
Officiell efterfest: Blenda Sound och Shelta har slagit sina kloka skallar samman och fixar en fet bash på Kommersens lokaler vid Stenas Danmarksterminal, vid Masthuggstorget. 20 års åldersgräns, 100 spänn biljetten (endast förköp - "privat fest", ja ni vet vad det innebär...) och en plåt fixar man på någon av Sheltas två butiker (2:a Lång eller S:a Larmg.).

Inofficiell efterfest 1: Punkkonsert med göteborgarna i Batalj i Kulturhamnen (vid Fiskhamnen i Majorna) drar igång en konsert på hemmaplan som inte lär bli vad du är van vid i nattlivet...
Inofficiell efterfest 2: Gamla hiphop-klubben Scratch (med landets sämst uppdaterade blogg) arrangerar numer den sköna klubben Tokdisko som drar en sjuhelvetes livsspelning med lokala talanger, Silversystrar i morgon, kombinerat med DJ:s och artister i världsklass. Håller till på Pustervik.
Inofficiell efterfest 3: Ett av världens mest kända ölmärken fixar en liten fest i en lokal vid Röda Sten - tillsammans med en av Göteborgs om inte svartklubbar, så klubbar som ligger i gråzonen. Har du inte anmält dig? Nehepp. Då kommer du inte in heller

## AVENYN
Park Lane: Fredag är abbonerat för en studentskiva, men i morgon lördag (5/6) har den enda nattklubben med metalldetektor på Avenyn massor av "Sol i sinne och kör ett grymt party inne". Du + två vänner har fritt innan 01.00 om du är med i denna Park Lane-grupp på Facebook. Nästa vecka bjuder dock Park Lane på bimbo-porr, så undvik stället den 11 juni om ni inte vill bli överkörda av en flock överviktiga Borås-flodhästar på storstadsbesök.
Peacock: Runt 01 drar festen igång på lördagar på Avenyns mest välinredda källare av synd, house och vild fest. Här är det nämligen dans och vilt party som står på programmet fram till klockan fem och ledordet är som alltid dekadens. Vackert.

## VALLGRAVEN
m2 Backyard: Fixar en slags inspark till Nationaldagsfirandet - Flexible på Göteborgs kanske softaste uteserveringsinnergård. Lite äldre publik, lite mognare beteende, men ändå avslappnat på ett sätt som gör att "spännbögar" och "kaxmörtar" känner sig helt jävla lost. I år har entrén flyttats runt hörnet till Drottninggatan och nu när konkurrenten Uppåt Framåt som blev (Klubb Social med sin lite yngre publik) gått omkull så dominerar m2 på Magasinsgatan. Rejält.
Restaurang Hamngatan: Majestic Nights är namnet på Hamngatans nya sommarklubb, efter att Peacock flyttat in på Kajskjul 8. Här hänger du på en av stans största innergårdar, lyssnar på house och minglar runt. grill och mezebuffé fram till 21.00 och de kör varje lördag hela sommaren. Är sanslöst roligt om det är hett väder och mycket folk, kan bli rätt så öde om gästerna väljer andra alternativ...

Och när du är bakis på söndagen? Här är ett perfekt sätt att kvickna till liv:
Vattenkrig megasize: Tanken är att den 6/6 -10 (Sveriges nationaldag, röd dag) ska bli våt, blöt och galen genom att folk ska samlas till det största vattenkriget som Göteborg någonsin varit med om. "från vasa, hela avenyn lång, ner mot kungsport och brunnsparken samt bort mot domkyrkan och grönsakstorget. (Kanske kommer koncentreras mer mot poesidon eftersom att det är den största vattenkällan)" skriver arrangörerna på Facebook, där gruppen har, ja håll i er nu: 19 000 medlemmar. Det här kan bli kaos. Och/eller jävligt roligt. Eller helt sanslöst störigt. Det återstår att se.

och längre fram i juni drabbas Göteborg av sådant som...

## FÖDELSEDAGSFEST
Nöjesguiden: Går och fyller 28 år varpå de slår till med en dönare till skiva på Peacocks nya sommarklubb Port du soleil (nästa fredag @Kajskjul 8). Biljetter finns på Macforum på Kungsgatan och det är först till kvarn som får dansa, supa och mingla med den lokala hipstereliten.

## WRESTLING
GBG Wrestling: Lite längre bort, den 19 juni, dundrar GBG Wrestling igång ännu en av sina, hmm, shower efter en tids frånvaro från Göteborgs undre underhållningsvärld. I Sisjön den här gången. Den som inte vet vad det här är och aldrig har besökt ett wrestlingarrangemang kommer inte att ångra besöket, sanna mina ord. Sjuk och brutal underhållning för alla åldrar. Förutom sketungarna då. Ni får springa runt och be folk köpa ut åt er eller käka alkoholbaserad två, så som ni brukar. Här räcker inte limångor till på långa vägar...

## FESTIVAL
Clandestino Festival: som äger rum 11-13 juni har ett sanslöst namnkunnigt gäng artister med guldkorn från världens alla vrån och utmanar vår tids illegitima gränskontroller. Lee ’Scratch’ Perry [Kingston] Staff Benda Bilili [Kinshasa] Terry Lynn [Kingston] Little Dragon [Göteborg] Fatoumata Diawara [Bamako] The Tiny [Stockholm] King Midas Sound [London] Jaqee & The Kokoonuts [Berlin] High Tone [Lyon] Ti-Coca & Wanga-Négés [Port-au-Prince] Bow & Arrow [Göteborg] - för att nämna några. Diggar ni en annan värld av musik och upplevelser än den som NRJ bjussar på via radiovågorna, så har ni just funnit ert paradis.

Sedan, när alla vaknat till från en vild helg, är det dags att börja ladda för fotbolls-VM.
Och förresten, Blåvitt spelar träningsmatch i Bohuslän på söndag.

#GBGFTW.

7 kommentarer:

 1. gbg wrestling är något av det sjukaste som finns...

  SvaraRadera
 2. jag gillar såna här texter om annat i göteborg skarpt, speciellt nu när det är lågsäsong med Blåvitt men även annars. Bara det inte blir för mycket, så ser jag gärna lite klubbguider mellan varven och än hellre pubguider!

  SvaraRadera
 3. clandestino är jävligt najs, och det kostar typ 600 för tre dagar med fullt av konserter och skit. prisvärt om man gillar musik.

  SvaraRadera
 4. Även om det är en blåvit blogg så är det nice med lite tips när säsongen fryser till is :)

  SvaraRadera
 5. Ulf Bergman (Lerum)2010-06-05 00:13

  du glömde änna kennet cup , eller e jag bara full och orka inte läsa igenom allt?

  SvaraRadera
 6. Vist är det trevligt. Nu kommer långatorna lukta urin i en vecka...

  SvaraRadera
 7. Årets vidrigaste bakrus idag. Andralångdagen är sjukt kul

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.