2010/06/28

Hannes Stillers comeback och Lucas debut

KÄRT ÅTERSEENDE. Gräset var grönt och fint men tyvärr hade Öis och damlandslagets målfest redan börjat slita på gräset vid straffområdet. Blåvitt blev stabilare, ryckte upp sig, och kom som bekant tillslut ikapp och dominerade förlängningen.

LS Puben, och därmed alla andra kiosker också (?), hade ryckt upp sig ordentligt kulinärt under uppehållet och erbjöd såväl rostbiff och räkmackor samt flera olika texmex alternativ (inklusive ett vegetariskt!). Solen stekte ordentligt alla på östra läktaren och det var som vanligt lite obehagligt att behöva sörpla varmvatten på toaletten när man ville fukta strupen efter besöket där.

När man stod och funderade som bäst på vilka som kunde tänkas få skjuta Blåvitts straffar och diskussionerna började sprida sig om huruvida LS skulle, eller borde, marschera bort mot andra målet om straffarna inte skulle ske framför denna sektion så kom Kalmar med sitt enda anfall värt namnet under förlängningen... och sen var den sista realistiska livlinan att nå Europaäventyr även nästa år borta.

Då inga andra TV-bolag var på plats bjuder KanalGlenn på två ändå riktigt glädjande klipp från kvällen som tyvärr innebar respass från Svenska Cupen:Hannes Stillers var äntligen tillbaka och stod för en lovande comeback.Sist men inte minst riktigt exklusivt material från när den senaste generationen
Hysén debuterade i blåvit tröja på Gamla Ullevi efter matchen.

21 kommentarer:

 1. Jag kom en smula försent till matchen (ja, jag ville se Tyskland-England), och 0-1 var redan ett faktum när jag kom dit.

  Första halvlek i övrigt såg mest ut som IFK:s spel har gjort under hela året - ett enda stort frågetecken. Efter reduceringen till 2-3 tände det dock till rejält, på alla plan. Klacken, som för det mesta sjungit sånger om fiskmåsarna under andra halvlek, tände åter till och alla spelarna på planen visade passion. 3-3-målet var som en saga, och samma press fanns ju även i förlängningen. IFK var verkligen värda ett bättre öde ikväll, och jag hoppas att de tar med sig kampviljan in i andra halvan av allsvenskan. Jag vill inte titta på Superettan-matcher nästa år.

  Några frågetecken dock:

  - Varför blir Sana utvisad? *Om* det är en korrekt utvisning så bör han ta sig i kragen. Det är inte acceptabelt att bete sig så sportsmannamässigt, och definitivt inte ok att göra så mot laget.

  - Sandberg är inte Kim Christensen. 1-2-målet ska han helt enkelt inte släppa in, och man blev ganska nervös så fort bollen kom i närheten av honom. Jag tror på honom som ett framtidslöfte, men positionen är för viktig. Att ha unga anfallstalanger på bänken som man plockar in någon halvtimme då och då är viktigt, men jag ser helst att målvaktspositionen hamnar hos någon med stor rutin - även om prislappen blir därefter.

  - Det var VM-klass på domaren, och i dessa tider är det inte en komplimang. Jag hoppas att han rannsakar sig själv efter matchen, ger man gult kort till en spelare som fått frisparken med sig så är det någonting som har gått rejält snett.

  SvaraRadera
 2. Djupt tragisk match på alla fronter. Bjarnasson lider av svårt jag-kan-inte spela-fotboll-bara-dribbla-bakåt-och-slösa-tid-syndrom. Hysén har lagt på sig uppskattningsvis 1,5 kg muskler och 6 kg fett, primärt kring sätesmuskulatur och torso. Han såg inte nämnvärt snabbare ut än valfri spelare i Kalmars backlinje.

  Sigurdsson hade lite go i sig men i övrigt vette fan. Det kändes planlöst och trist därute. Vi går mot Superettan.

  SvaraRadera
 3. Jag missade matchen och har inga kommentarer om spelet. Men klackens hejande på debutanten Lucas var fantastiskt! Kanske kan han snart bräcka Bjärkroths rekord?

  SvaraRadera
 4. Att Hysen såg långsam ut, hur fan ser dom andra ut i så fall?? Att han efter två månaders uppehåll gör mål , spelar 120 minuter och vinner höjddueller mot Kalmars bjässar, tycker jag verkar väldigt lovande..
  Han måste ju rimligtvis vara lite nervös överr att skadan ska slås upp nu i början och vågar kanske inte trycka på
  det där sista ännu.

  SvaraRadera
 5. sanas utvisning är inte korrekt för fem öre. satt en fotograf nedanför oss , som lyckades få med hela händelsen i bilder. man ser tydligt att sana lägger sin hand på hans axel, och att kalmarspelaren senare tar sig för halsen och skriker.
  en filmning, som domaren tyvärr går på och ger sana rött för.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. HAhahaha! Vilket underbart klipp!
  Tobias hysen ge oss din son!

  SvaraRadera
 8. IFK Göteborg - Kalmar FF 3 - 4
  publik 2 700

  Bundesliga e så mycket roligare än Serie A, La Liga, även PL ,bara massa överbetalda utlänningar, varför finns inga bra engelska lirare,se värdelösa landslaget

  SvaraRadera
 9. England .....Bristen på fart, saknaden av kreativitet på mitten och ett ineffektivt anfallsspel.

  SvaraRadera
 10. haha, jublet för Lucas debut, kul!

  Lägg upp de bilderna på Sanas utvisning, jag vill också veta vad som hände.

  SvaraRadera
 11. Haha. Go Lucas! Vilket underbart klipp. Kul att ha något som muntrar upp en sån här dag.

  SvaraRadera
 12. Vill inte vara elak, men ni fattar att ljudet i klippet med Lucas är efterredigerat?

  SvaraRadera
 13. Tobias Hysén - ge oss din son!

  SvaraRadera
 14. Klippet på Lucas blir ännu häftigare om ni går vidare till youtubesidan och lägger på vuvuzelas!

  SvaraRadera
 15. Kuba

  -Mycket bra idé! haha
  Klicka alltså på den lilla fotbollen när ni ser klippet direkt på youtube

  SvaraRadera
 16. we’re germans – football play we better than you
  http://www.youtube.com/watch?v=Qnl3-xNlKVA

  SvaraRadera
 17. Kommentaren är borttagen2010-06-28 14:15

  Det här inlägget har tagits bort då det är för intelligent för det här forumet.

  SvaraRadera
 18. Bra med en målvakt som mer eller mindre slänger bollen i eget mål vid 1-2

  SvaraRadera
 19. Även Lucas ska spela i Blåvitt en dag. I fäders spår...

  SvaraRadera
 20. Ragnars varning, fick han boointe den för att han var arg på domaren som borde låtit spelet fortgå med fördel av boll då vi hade en bra kontring? Jag var rädd att han skulle få ett kort till, när han drämde iväg

  SvaraRadera
 21. Ragnars varning, fick han inte den för att han var arg på domaren som borde låtit spelet fortgå med fördel av boll då vi hade en bra kontring på gång? Jag var rädd att han skulle få ett kort till, när han drämde iväg bollen rakt på en kalmarit som stod i vägen för frisparken, men assisterande tolkade nog situationen rätt så kalmariten fick varningen.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.