2010/06/23

Inför: Malmö FF - IFK Göteborg (U19)

Efe Yildirim och Hicham Ali under senaste mötet på Lemmingvallen.
INFÖR. Det är sista matchen inför sommaruppehållet för IFK Göteborgs juniorer där man kan stoltsera med att vara nuvarande serieledare. I morgon eftermiddag tar sig Blåvitt sig ner till Malmö Stadion för att spela om vem som skall toppa serien under semestern i Juniorallsvenskan Elit Södra. Avspark är 17.00.

Skåda tabellen här bredvid. Visst är det vackert? Vackrare tabell går knappt att finna. IFK Göteborg i topp, Gais sist och AIK saknas.

I morgon är det ny match i Juniorallsvenskan Elit Södra för våra talangfulla juniorer. Malmö FF står som motståndare på Malmö Stadion.
- Det är nyttiga matcher för våra killar att få spela på en plan med sån arenakänsla som Malmö Stadion och mot tufft motstånd. Planen är rätt så stor vilket vi hoppas och tror gynnar oss. Vi tror att det kommer bli mycket kamp vid fasta situationer och på mittfältet, men att det kommer finnas ytor att spela ett snabbt spel i djupled på, säger Eijlert Björkman.

IFK Göteborg sätter sig på bussen med en fin trend med sig i bagaget. Man är obesegrade sen i april och har fyra raka vinster. Man har visat god moral och vänt de två senaste matcherna mot Kalmar FF till seger.
- Vi var lite mesiga i första halvlek och tog inte kampen ordentligt. Det blev bättre efter halvtid och vi kämpar oss till seger. Det var jämnt och de hade några bollar i virket medan vi hade nåt friläge så det kunde lika gärna slutat oavgjort. Killarna skall verkligen ha en eloge som lyckades vinna till slut, säger Eijlert Björkman om bortamötet sist mot Kalmar FF.

Malmö FF har däremot haft en något sviktande trend efter att ha gått som tåget i början av serien. Av de fyra senaste matcherna har man tre förluster, men kompenserar med den fjärde genom förkrossande 7-1 mot Öster.

I Blåvitt noterar vi följande:

* Sam Larsson fick en smäll på foten senast mot Kalmar FF och känner en sån stor smärta när han skall sparka en boll att han får nöja sig med löpträning. Det är inte värre än att foten får vila några dagar.

* Muhamed Dizdars knäproblem går åt rätt håll. Han kunde hoppa in senast mot Kalmar FF och avgjorde med ett vackert skott i krysstrakten. Han är inte redo för 90 minuter än, men kan kanske spela en halvlek åtminstone.

* Andreas Petersson har varit krasslig i dagarna och avstått några träningar. Han är med från start i morgon men spelar förmodligen inte 90 minuter.

* Joel Allansson var med och tränade med U-truppen idag, men han är alltjämt uppflyttad till A-truppen. Eftersom han skall spela match med U-laget imorgon tränar han med dem dagen innan. Tidigare i veckan tränade han med A-truppen.

* Johan Lundgren har skrivit på för FC Trollhättan. Det känns givetvis glädjande att han lyckades övertyga tränarstaben att ge honom förtroendet och BaraBen önskar honom lycka till i sin nya klubb. IFK Göteborgs U21 möter FC Trollhättans dito inom kort. Vi får se om han är med då. Det skulle vara intressant att se i såna fall.

Serieledarna mot serietvåan, IFK Göteborg mot Malmö FF.
- Vi vill väldigt gärna gå in i sommaruppehållet som serieledare och kommer ge allt för att nå dit, säger Eijlert Björkman avslutningsvis.

Malmö FF - IFK Göteborg
Juniorallsvenskan Elit Södra
Malmö Stadion, torsdag 24 juni, kl 17.00

1 kommentar:

  1. Blev 3-1 till MFF.

    http://stadiongatan.blogspot.com/

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.