2010/06/16

BaraBen äger just nu "hela" England under VM!

VM & GÔTT. Strax före det att VM påbörjades drog vi på BaraBen igång ett gemensamt Manager-spel hos engelska fotbollsförbundet FA, det så kallade Fantasy Football. Och även om det gått käpprätt åt helvete för mig personligen i den första gruppspelsomgången (delad 87:e plats av 109 deltagare) så dominerar BaraBens "Mini League" hela jävla FA-utmaningen just nu!

Ledarlagen FC Torbjörn och Risp UTD har ryckt lite efter omgång ett och har just nu 65 respektive 64 poäng. Själv har mina elva gubbar bara skrapat ihop mediokra 24 poäng, men så byggde jag inte mitt lag kring ett gäng tyska spelare som den kloka (?) ledarduon valt att göra...

Jaja, det är bara att bita i det sura äpplet och göra lite smarta spelarbyten. För ni 109 spelare som gick med i BaraBen.com:s liga har väl inte glömt av att ni kan göra just det - byta ut 20 spelare under turneringens gång. Nu är det dags att börja laborera med lagen så att vår snittpoäng håller sig hög.

Men redan nu har BaraBens läsare visat sina kunskaper och leder hela FA:s fotbollsmanager efter den första omgången av gruppspel i VM, faaaaaan va gôtt! Detta på högst genomsnittspoäng, trots att vår liga är mycket större än de flesta ligor där enbart mindre kompisgäng gått ihop...

@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@


En av VM:s sex huvudsponsorer är Coca Cola och de kör fullt fokus på fotboll i Sydafrika nu när det är fotbolls VM...noooot. Det här är deras senaste "tuffa" reklamkampanj från Sydafrika:@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@

Ni som inte har koll på Nordkoreas lite udda - och minst sagt svårtillgängliga fotbollslandslag - bör kika på CNN:s sammanfattning av laget, ett väldigt läsvärt reportage. Det är en fräsch insikt i ett lag och i en värld där politik och fotboll är svårseparerade...
"I will not answer this question! I do not recognize the place you talk about!" coach Kim Jong Hun replied angrily at a hastily convened news conference. The South Korean journalist had made the cardinal sin of referring to "North Korea." For Kim, there was no North and South Korea, only one, united Korea.
@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@

Highlights från Spanien- Schweiz 0-1, "chocken", ser ni här:


@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@


Dagens tv-stund måste ändå ha varit förre Bajen-tränaren Tony Gustavssons försök att uttala "Schweiz" i SVT. Det var allt från "sveicht" till "sveiszsch" som serverades lyssnarna. Ja, det fåtal som hörde något genom bisvärmen, det vill säga. Jag funderade inför Sydafrikas andra gruppspelsmatch i kväll om vuvuzela-oljudet hade upphört under Sydafrikas egna nationalsång om det inte vore så att FIFA gett direktiv om att det ska sluta tutas då. Tvek.

@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@VM2010@

Brasilien klagade efter matchen mot Nordkorea på att motståndarna backade hem. Really? De var förvånade att ett lag som inte lirat VM på 44 år backar hem mot de femfaldiga världsmästarna, really? De "misslyckas" mot det på pappret sämsta motståndet och skyller på motståndet. Really? REALLY?

10 kommentarer:

 1. ...fast de vann med 2-1...

  SvaraRadera
 2. anonym 22:26/ Vilka då?

  SvaraRadera
 3. där var korrigeringen snabb.

  för övrigt var dagens tx stund när nämnda fd bajensopa först såg helt fel när han menade att iniesta inte var först på bollen, som han sköt på försvararen, och sedan tyckte det var konstigt att de bytte ut just Iniesta, som haltade ner i omklädningrummet med lite hjälp efter situationen, eftersom Iniesta varit så pigg i matchen.
  Ett sånt jävla stolpskott den där tony.

  SvaraRadera
 4. Imponerande att 109 lag gick med i teamet.

  SvaraRadera
 5. fa har ju (såklart) undervärderat de tyska spelarna rejält, och sen är tre tyskar inte ett helt lag. bara hoppas att billiga målvakten enyeama (4 mille) håller nollan imor så ska jag allt rycka ordentligt :)

  SvaraRadera
 6. Mild allvarligt talat du har fan tagit blåvitt till botten i allsvenskan och nu är du fan på väg att ta dom till supper eeeeeeetttan din jävla fitta har alltid älskat dig men nu är det fan nog avgå för helvete och ta jonas med dig innan han värvar hela jävla trollhetan.

  ojj de här skulle igentligwen handla om vm heja England.

  SvaraRadera
 7. Något helt annat, kolla denna länk med en schysst kalendergrafik. Den är spansk men ändå. http://www.marca.com/deporte/futbol/mundial/sudafrica-2010/calendario-english.html
  mvh Glenn

  SvaraRadera
 8. http://www.marca.com/deporte/futbol/mundial
  /sudafrica-2010/calendario-english.html

  SvaraRadera
 9. Anonym 17/6/10 02:56

  Du vet inte mycket om fotboll du, kolla vilken kris vi hade innan Jonas/Rehn/Mild, då låg vi i botten och hade ekobrottsmyndigheten i hasorna. Nu har vi en stabil ekonomi och har ett lag för framtiden (även om årets första halva inte gått våran väg).
  Nej, varför alla ställer dessa krav på Blåvitt är för att JRM har byggt ett bra lag och då blir det höga förväntningar.
  Du borde själv AVGÅ, kallar en av de största i blåvitts historia för könsord är ju pinsamt! Gör om gör rätt, NOLLA!

  SvaraRadera
 10. Herregud vad reklam det blivit på sidan sen baraben vann "Stora Sportbloggpriset". Synd att ni vann för ni verkar tappa tråden lite.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.