2010/06/09

Utmana andra blåvita i VM-ligan hos BaraBen!

FANTASY FOOTBALL. Inför VM finns det gott om fantasiligor där ni fotbollsfans kan välja ut era egna lag, som internationella managers. En av de mest kända i Sverige är Aftonbladets Drömelvan - men engelska FA har en utmanare till "den rosa" - där BaraBen.com nu startat en blåvit liga. För FA:s Fantasy Football är till skillnad från Aftonbladets variant (som kostar 50 spänn) helt gratis!

Så här gör du:

1. Skapa en användare.
Surfa in på Fantasy Football hos FA (http://www.thefa.com/England/FantasyFootball) och skapa en användare. Tänk på att skriva in rätt uppgifter, för de som är bäst i spelet kan vinna priser, bland annat signerade landslagströjor. På telefonnumret börjar du med 0046 för Sverige, om du bor i Sverige, inte +46 alltså. När du skapat din användare får du ett mejl med ett inloggningsnummer som du använder för att logga in på Fantasy Football med.

2. Välj ut ditt lag.
FA:s VM-Fantasy Football
Du kan välja på att spela med ett 4-3-3 eller 4-4-2 och har 100 miljoner pund att spendera. Spelarna kategoriseras efter nation, värde och position. När du klickat in 11 spelare väljer du ut en lagkapten och sparar ditt lag efter de simpla instruktionerna på sidan.


3. Gå med i BaraBen.com:s liga!
För att läsarna på BaraBen.com ska kunna utmana varann på detta Drömelvan-spel har vi skapat en liga för oss blåvita som du hittar genom att klicka på "My mini leagues" och söka på "BaraBen.com". Sedan kan du jämföra ditt lag med de andra anmälda lagen och skriva meddelanden till de andra som gått med. Här kan du även skapa egna ligor där vännerna kan gå med, för att utnämna kompisgängets bästa låtsasmanager!

Lösenord för BaraBen-ligan: barabenpaglenn
(Just nu, 23:52 den 9/6 är 34 lag med i BaraBen-ligan!)

4. Spelarbyten.
Fram till den 11 juni är det fria spelarbyten, vilket gör att du kan laborera med ditt lag fram till att VM påbörjats. När turneringen väl rullat igång har du 20 transfers att göra. Detta gör att du kan byta ut spelare i lag som åker ur turneringen och ändå hänga kvar och vara konkurrenskraftigt långt in i slutspelet med ditt lag!

Nu är det bara att köra igång och fråga dig själv -

14 kommentarer:

 1. Svennis son2010-06-09 17:23

  haha fy fan vad jag kommer slakta er i manager.

  SvaraRadera
 2. kul initiativ! ska skapa ett lag med bara nigerianska spelare... ;)

  SvaraRadera
 3. Det krävs ett lösenord för att titta på ligan?

  SvaraRadera
 4. Anonym/ Vi glömde den lilla detaljen!

  Lösenord för BaraBen-ligan är:
  barabenpaglenn

  så, nu kan folk ta sig in!

  SvaraRadera
 5. Ville bara tipsa Hankins om att Tyskland börjar mot australien, vilket det ju inte är speciellt högt odds på att Tyskarna kommer hålla tätt bakåt. Gör dom de får alla backar i Tyskland 4 poäng var. 4*4=16 poäng som e ganska lätta att få om man väljer deras backlinje i första. Värt några byten.

  jag kommer slakta er med IF kamraterna ;)

  SvaraRadera
 6. IFK Command tar alla förhoppningsvis trots att sista forwads platsen blev en chansning :P

  SvaraRadera
 7. Carlito/ Tänk även på att man enbart har 20 byten när det väl dragit igång. Vilket gör att man eventuellt vill ställa upp med en helt ny elva efter någon match i turneringen när man sett att vissa lag inte lever upp till förväntningarna.

  Om tex Tyskland åker ur på en chockvändning så kan dina intjänade defensiva poäng i gruppspelet bli dyra om du ska byta ut en hel backlinje mot Spaniens eller Argentinas när det väl dra ihop sig...

  SvaraRadera
 8. 34 lag har anmälts nu, se till att dôna in ditt innan VM börjar!

  SvaraRadera
 9. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/u21/article7267610.ab

  SvaraRadera
 10. @ Karim
  Visst point taken, men glöm inte att fotboll är ett spel som spelas under 90 minuter och i slutet vinner Tyskland :P Jag är hundra på åtminstone kvartsfinal för tyskland...

  SvaraRadera
 11. Ajdå, skräpigare fantasy får man nog leta efter. Inga subs? Slängde bara ett snabbt öga på den men håller mig nog till den officiella ( http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/M/home.mc ) som är något mer lik PL's officiella som är fiiiin.

  SvaraRadera
 12. anonym 11:56/ Vadå inga subs? Man har ju 20 subs under turneringens gång...

  SvaraRadera
 13. 12:57: Man har 20 TRANSFERS under turneringen ja. Jag syftade på subs/avbytare som man har på bänken och som hoppar in om någon spelare inte lirar en match av någon anledning.

  SvaraRadera
 14. Pete the greek2010-06-10 14:29

  anonym 13:28/ Det är ju bara en positiv sak, att man ska hålla koll på spelarna och lagen. Om det är byten hit och dit är det ju ingen utmaning, det här ställer ju krav på spelarna!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.