2010/06/07

Ingenting är någonsin som det verkar

VM2010. Ni som följt debatten inför fotbolls-VM i sommar vet att spelare från alla möjliga håll har gnällt och klagat på "Jabulani", Adidas officiella VM-boll. Därför var det lite förvånande när Brasiliens offensiva stjärna Kaká plötsligt började hylla bollen på en presskonferens...

1.20 in i klippet börjar showen:


Bakom det här ligger så mycket mer än en simpel åsikt om själva bollen. Som ni kanske känner till så spelar Kaká i Real Madrid, ett Adidas-sponsrat lag. Samtidigt sponsras Brasiliens landslag sponsras dock av amerikanska sportjätten Nike - vilket ni även kan se av alla de Nike-symboler som flyter omkring bakom Kaká under presskonferensen.

Nu må du säga: "detta är en konspirationsteori", men det kan jag lova er att det inte är. Adidas har mycket medvetet satt sina spindoctors på att skapa positiv "buzz" kring sitt varumärke, då införsnacket till stor del har präglats av negativitet kring deras officiella boll. Det har gnällts över bollen både här och där.

Så när Brasiliens fixstjärna "råkar" inleda ett snack om VM-bollen för att sedan "av en slump" få en boll uppkastad på scenen där han "får för sig" att kyssa den omdebatterade bollen - är en trippel av väldigt lägliga händelser. Det här är naturligtvis en planerad kupp hos Adidas.
"Jag tänker inte kritisera VM-bollen. Allting som är nytt, ny teknologi, ger ett annorlunda första intryck. Först var åsikterna kritiska, men vem vet om de inte kommer att ändras under VM. Mästerskapet har en speciell intensitet så hela den här kontroversen kring bollen kommer minska med tiden att spelarna vänjer sig vid den", säger Kaká i klippet.
Säga vad man vill om bollen i sig eller debatten om densamma - värj dig från att tro på något när VM väl rullat igång. I varje fall inget som du med dina mest kreativa hjärnceller kan koppla till ett varumärke. I så fall kan du kallt räkna med att det finns någon typ av konspiration bakom.

"Bara för att du är paraniod, betyder det inte att du inte är förföljd."

10 kommentarer:

 1. Synd att man inte förstår Portugisiska i såna här lägen!

  SvaraRadera
 2. Vad är problemet egentligen med bollen? att den är som en badboll och fladdrar i luften?

  SvaraRadera
 3. Harry the cheap2010-06-07 13:38

  anonym 13:13/ Tur att BaraBen har översatt till svenska i texten då...

  SvaraRadera
 4. Pat the Cat2010-06-07 13:45

  VM hit och VM dit... Blåvitt spelade mot en Grebbestadskombination (vill inte ens veta hur inavlat det gänget va), var det någon som såg matchen?

  SvaraRadera
 5. pat the cat/ Blåvitts korpmatcher i all ära, VM är riktig fotboll.

  SvaraRadera
 6. Blåvitts korpmatchmotGrebbestad

  SvaraRadera
 7. Vem fan bryr sig om VM??? Sluta spamma den här sidan med VM-skit! Totalt ointressant...

  SvaraRadera
 8. kommer baraben.com ha något favoritlag detta VM?

  SvaraRadera
 9. Gurras våta dröm2010-06-08 00:12

  anonym 22:04/ BaraBen är inte en entitet, det är en jävla massa olika bloggare.

  SvaraRadera
 10. Pat the Cat2010-06-08 08:49

  Kan någon ge mig beskrivningen av Baraben? Är det en fotbollsblogg eller en Blåvittblogg? Av fotbollsbloggarna så står sig baraben, enligt min åsikt, inget vidare. Som blåvittblogg är den dock fenomenal. Så snälla, behåll fokus.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.