2007/04/02

Träningsrapport: Högt tempo på dåligt gräs

TRÄNINGSRAPPORT Tillsammans med Svenskafans-redaktören, en kreativ marknadsförare, några filmare (västnytt imorgon 19.10) och en handfull övriga supporters så såg jag idag a-truppen träna på Kamratgårdens gräs för första gången det här året. Solen sken och det var lagom varmt och behagligt att stå vid sidan av en dag som denna.

Träningen startade med en enkel passningsövning och man märkte ganska snabbt att planen inte är i allra bästa skick ännu. Bollen studsade och far vilket gjorde att kvalitén inte alltid var så god som man hade kunnat önska. För övrigt så tränade man på planen närmast kansliet, vilket inte hör till vanligheterna så vitt jag vet. Vad detta beror på är oklart. Hur som helst så fortsatte man sedan med en övning där en spelare slog en passning diagonalt, och en mottagande spelare tog emot bollen, för att sedan driva inåt i banan och släppa bollen till en tredje spelare som tog skott. Denna övning genomfördes i tämligen högt tempo, dock utan att alltför många av avsluten imponerade.

Sedan var det spel på två mål, där planen var klart förminskad. Lagen minns jag inte i detalj, men i ena laget så startade en backlinje med Ragnar-Bjärsa-Hjalle, där Ragnar sedemera byttes mot Ölme. Gustav och Shaffer spelade ytterbackar i den andra försvarslinjen och svarade båda för habila insatser. Ena mittfältet vill jag minnas spelades med Vasquez-Wernbloom-Alex-J. Berg och Berg den yngre spelade på topp med Walle i ena laget och Ranegie ensam på topp i andra. Pontus gjorde ett snyggt mål med en vänsterslägga, och Ranegie pytsade också behärskat. Firma Berg-Walle hade det lite tuffare. Vid sidan stod Adam, Sella och TO.


Efter detta var det läge för en enkel skottövning där många av spelarna sköt med fel fot. Pontus Wernbloom har en riktigt slägga både med vänstern och högern, det är en sak som är säker. Räkna med att han kommer bli målfarlig i år, både på skott och på nick. Vasquez sköt helt okey med högern men det var först när han tog några skott med vänstern som det började se riktigt bra ut. Alex hade en riktig pyts i krysset och vände sig omedelbart mot Fan-tv-kameran och började vinka och ta emot tv-publikens hyllningar. Synd bara att kameran vid det här laget var avstängd Alex..



Det är alltid svårt att bedöma laget som helhet, speciellt när man inte spelar på fullsize-plan. Dock när det gäller spelarinsatser så imponerade Jonatan och Ragnar på mig. Ragnar är stabil och väljer oftast rätt spelalternativ. Jonatan kämpar på bra och har dessutom bra teknik, inlägg och numer också en vässad högerfot. Även Gustav har höjt sig ett par snäpp sen jag såg han senast och han behöver verkligen inte skämmas för att vara med de stora grabbarna. Shaffer är kvick och dribblar gärna, Hjalmar väljer oftare ett enklare spelalternativ men slår inte lika mycket tjongbollar som han brukar vilket är positivt. Räkna med Hjalle från start på fredag. JJ hade det lite svårare med skott med fel fot och planens gropigheter. Ibland slarvar han i motagningar och passningar och ser lite valpig ut. Här känns det som att Bastian ligger några steg före med sitt riv och slit och han visar dessutom prov på god balans och bra spelförståelse.

Kort och gott så var det en träning i högt tempo som visar att det inte är långt kvar tills allvaret börjar. På fredag är det äntligen dags...

25 kommentarer:

  1. fanns det ngn anledning till att sella inte tränade eller missuppfattade jag hela texten.?

    SvaraRadera
  2. känninKänning i låret var det väll? något sådant iaf, inget allvarligt, kommer spela på fredag

    SvaraRadera
  3. Sella tränade men var inte med på matchspelet. Han var dock på väldigt glatt humör och skojade friskt med folk runtomkring. Hela truppen känns för övrigt väldigt bra balanserad och harmonisk i år.

    SvaraRadera
  4. "Tillsammans med Svenskafans-redaktören"

    hahahaha var kommer härnäst: Baraben.com börjar med TT-rapporter om IFK Göteborgs officiella nyheter som förebilden Svenskafans. Patetiskt.

    SvaraRadera
  5. Det är alltid svårt att bedöma laget som helhet, speciellt när man inte spelar på fullsize-plan.

    Varför gardera sig med att säga så här? Känns ju ganska så töntigt.

    SvaraRadera
  6. förresten, fullstor plan heter det. om du inte kände till det svenska begreppet det vill säga.

    SvaraRadera
  7. hahahaha var kommer härnäst: Baraben.com börjar med TT-rapporter om IFK Göteborgs officiella nyheter som förebilden Svenskafans. Patetiskt.

    2/4/07 19:21


    Oh ja, svenska mugs är våra husgudar.

    SvaraRadera
  8. Je (den riktiga):

    Det är faktiskt ganska stor skillnad att se spel nio mot nio på en plan stor som en sjumannaplan, jämfört med elva mot elva på en fullstor plan. Blir mest grötigt när man spelar på så liten plan, man får svårare att se spelidéer och kombinationer i anfallsspelet.

    Men en idé är ju att ta dig upp till KG och se en träning själv, och sen skriva om det, om du inte är nöjd med varken språk eller innehåll i denna träningsrapport...

    SvaraRadera
  9. Erling: Jonatan har vässat vänstern menar du. Han har bäst skott i Blåvitt med högern. Nu har han också ett grymt skott med vänstern =)

    SvaraRadera
  10. En sak till: "en handfull övriga supporters" Det var typ tre stycken :O

    SvaraRadera
  11. Härligt med träningsrapport!


    Att folk alltid ska gnälla, det om något är patetiskt när andra gör sitt bästa för att förmedla vad som händer..


    Bra jobbat snygga ben!

    SvaraRadera
  12. typ 3 är typ en handfull änna.

    Pucko.
    Nästan så man börjar tro att det är gajsare som har fått för sig att skriva på sidan..

    SvaraRadera
  13. Snygga Ben på Glenn Hysén!

    SvaraRadera
  14. anonym 19:21/ Vet du vad som är patetiskt? Det är att du uppenbarligen inte förstår dig på det svenska språket. Testa att läsa om meningen.

    Tillsammans med Svenskafans-redaktören [uppradning av andra som var där] så såg jag idag a-truppen träna på Kamratgårdens gräs för första gången det här året.

    Är det numera förbjudet att se en träning eller en match om även SF-skribenter är på plats? Vad skulle Erling gjort, gått hem?

    Du förstår uppenbarligen inte att träningsrapporten i sig inte är skriven i samarbete med någon, däremot var det fler på plats som såg samma träning.

    SvaraRadera
  15. Tack Erling!

    Skit i gnället o rapportera gärna igen från träningar. Det är alltid intressant och läsa hur laget ser ut att "må". Pontus skjutande borgar ju ytterligare för en given plats i startelvan på fredag och framledes. Det var ju riktiga strutar mot Kalmar i fjol och mer verkar komma....

    Sella från sin bästa sida i år? Det verkar vara så att "skatteaffären" inte har lika stor påverkan längre på honom (skönt).

    SvaraRadera
  16. Det bästa är att det bara är samma 2-3 nötter som ALLTID sitter & gnäller anonymt.

    Att ni har mage att gnälla på en träningsrapport - mongos...

    SvaraRadera
  17. Varför envisas ni med att kalla Tomas Olsson för "TO" istället för "Känning"?

    SvaraRadera
  18. Trivsamt värre, bra jobbat!

    SvaraRadera
  19. "För övrigt så tränade man på planen närmast kansliet, vilket inte hör till vanligheterna så vitt jag vet."
    Man 'börjar' oftast där eftersom den planen vanligen är bättre dränerad osv i början av säsongen.

    SvaraRadera
  20. Trevligt med en rapport från träningen. Trist med allt gnäll.

    SvaraRadera
  21. Jag förstod aldrig riktigt gnället, faktum var att jag och mr. Ericson stod och pratade och hade det småtrevligt en stund, inget mer med det.

    SvaraRadera
  22. Underbar rapport!

    För övrigt mer underbar läsning:
    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,80507&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=2014256

    SvaraRadera
  23. Brå rapport Erling!

    Alltid kul när folk använder sin lediga tid till att göra livet lite lättare för oss andra blåvita.

    Keep it up, Baraben!

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  24. Bra och kul med en rapport, men snälla, skippa de onödiga engelska uttrycken då vi har ett svenskt ord "fullstor plan"
    Puss.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.