2007/04/15

AIK på Ullevi - en barnlek

HISTORIK Sett till de senaste femton hemmamatcherna mot AIK så är den blåvita statistiken inte allt för lugnande. Dessa femton matcher är spelade under perioden 1992–2006, och tabellraden blir den följande:

15 7 4 4 17–10 +7

Sju vinster, men också fyra förluster och lika många oavgjorda. I kronologisk ordning infaller sig resultaten som följer:

FVOVOFVFVOVVFVO

Inte direkt något att glädja sig åt och inte heller framträder något mönster som skulle kunna visa sig vara positivt för årets match.

MEN!

Nu råkar det ju vara så att dessa senaste femton matcher är spelade på arenan som nu endast är ett minne blott, nämligen Gamla Ullevi. Årets match spelas ju faktiskt på (Nya) Ullevi, och då ska vi naturligtvis istället ta en titt på de femton senaste hemmamatcherna som spelats på den arenan.

Dessa matcher spelades under perioden 1979–1991, och statistiken är både överraskande och glädjande på samma gång. Vi har inte förlorat en enda match av dessa:

15 12 3 0 35–9 +26

Av de femton senaste matcherna på friidrottsarenan har vi vunnit 12(!) och spelat tre oavgjorda, med en grym målskillnad. Sviten kronologiskt är:

VOVVVVVVOOVVVVV

Fem segrar i rad på slutet, innehållandes till exempel 5–0-vinsten i andra omgången 1990 och 4–1-vinst året dessförinnan.

Man får gå så långt bak i tiden som 1970, den senaste gången IFK åkte ur Allsvenskan, för att hitta en Blåvit förlust mot AIK på Ullevi. Förstör inte den förlustfria sviten, grabbar!

6 kommentarer:

  1. ahhh, nu är jag lugn, behöver inte ens se matchen, så stannar hemma. Eller nä.

    SvaraRadera
  2. VOVVVVVVOOVVVVV

    Wowoah?

    SvaraRadera
  3. nej world of warcraft, n0bb!

    SvaraRadera
  4. anton

    i think it should be n00b, n00b..

    SvaraRadera
  5. eller newbie, fjortis

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.