2007/04/16

Cliff kommenterar: "SÅ GÖRA VI NÄR VI KROSSAR AIK"

CLIFF KOMMENTERAR Dennis "Cliff" Jonsson bloggar om stora som små aktualiteter i nordisk som internationell fotboll här på Baraben.com. Dennis som gjorde över 100 matcher på fem säsonger i Blåvitts A-trupp spelar sedan i December för norska Raufoss där han enligt norsk press varit vårens succéman och har lovat att fira det kommande SM-guldet med oss andra supportrar på Götaplatsen i höst. Idag kommenterar "Cliff" matchen mot AIK på tisdag.


Varför försökte du dig på en bicakleta mot AIK förra året?
- Hehe, jävligt bra fråga, det resulterade ju senare i motattacken och mål för AIK så det var ju inte så bra. Men hade jag lyckats så hade det ju vart bra. Det sjukaste med hela den matchen é ju att vi hade Martin Hansson som domare å han dömde min debut 2002 mot just AIK och då gick allt rätt och nu mitt sista år med Blåvitt så blev jag utvisad. Jag tänkte på det senare under dagarna som gick där efter matchen, lite komiskt é det faktiskt.

Hur kul var det att först bli utvisad och sen få se gubbarna bli mosade av Solnatattarna då? Kan ju inte ha varit en av din karriärs roligaste kvällar direkt...
- Nä det va för jävligt kan jag lova, var jävligt länge sedan jag blev utvisad också så att se killarna från sidan av mot just råttorna var rent ut sagt förjävligt. Jag stod i spelargången och kollade och det va inte kul. Så jag hoppas verkligen gubbarna tar revansch på tisdag mot dem. Det é jag faktiskt säker på att de gör.

Vad tycker du om Gabriel Özkan i AIK?
- När jag läste att han Özkan sa att han slängde sig lätt när jag blev utvisad i tidningarna då såg jag bara rött. Han fuskade till sig det och det kommer han få sota för om jag kommer tillbaka till Allsvenskan, det kan jag lova. Då kommer jag garanterat ta ett gult kort när han é i motståndarlaget. Jag känner inte honom personligen så han kanske é en jättego gubbe utanför plan, men på planen så fuskade han till sig detta och det gillar inte jag om man säger så.

Kommer du ihåg vilken medspelare som var först framme vid dig när du gjorde ditt klassiska mål i debutmatchen mot AIK 2002?
- Jajamensan det gör jag, det va Kabba Samura, det glömmer jag aldrig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kollade på just den matchen inför matcher ibland, jag blir sjukt taggad då.

När du debuterade 2002 spelade bland annat Erlingmark och Håkan Mild i laget, vem tycker du ska stå för fighterhjärtat på tisdag?
- Just nu så e det många fighterhjärtan i Blåvitt, du har Pontus, Niclas, Sella, Bengan och tre tränare, bara för att nämna några. Jag tror de som lag kommer att köra över AIK, i alla fall hoppas jag verkligen det.

Bästa ramsan?
1. "En råtta svart och gul fy fan va han är ful fy fan va vi hatar AIK fy fan va han är ful.
2. "Andreas Andreas, vi hatar dig"
3. "HATA HATA HATA AIK!"

- Ingen av dem, utan den jag tänker är bäst är, "SÅ GÖRA VI NÄR VI KROSSAR AIK KROSSAR AIK KROSSAR AIK..." hehe.

Nämn ett fult knep för att få en AIK:are ur balans på planen?
- Hmm, skulle nog nämna antingen Mats Rubarth eller Dulee Johnson, gå in hårt på dem till att börja med så blir de otåliga och går in fult i nästa situation som skapar både gult och rött kort, det har ju hänt förr så varför inte igen. Det é väl ett vettigt förslag.

Att svenska fotbollsförbundet och AIK är allierade vet vi ju alla, har du funderat på att bojkotta A-landslaget till EM som protest mot detta?
- Hehe, så é det väl med allt som gäller Stockholm, de visar ju bara Stockholmslag på tv och det är ju pinsamt i sig, liksom hur fan kan man lägga både en match mot Djurgården - Brommapojkarna på TV4 och sen även Hammarby -Trelleborg. Men men, det é ju så vardagen ser ut tyvärr. Men nobba landslaget hade jag nog inte gjort för det, hehe. Inte kanske att jag skulle uttagen istället för Mellberg men någon annan hade gjort det bättre än honom mot Nordirland i alla fall...

Enligt norska pressen har du varit "outstanding" och "banans gigant" i inledningen av din Norska karriär, risk att du utvecklas Zlatan-ego nu?
- Haha, nej det skulle aldrig hända. Sen är det lite skillnad på Raufoss å Inter om man säger så. Jag kommer alltid vara Dennis, det mår jag bäst av.

Vad blir det i matchen på tisdag?
- Ja jag tippar ju definitivt att Blåvitt vinner med 3-0! Mål av Marcus, Jonathan och Bjärsa!

19 kommentarer:

  1. Han e för underbar!

    SvaraRadera
  2. Finns bara en Dennis Jonsson

    SvaraRadera
  3. Vi älskar Jonsson!

    SvaraRadera
  4. sjukt tradiga svar.

    SvaraRadera
  5. Sjukt irriterande är den där Snap-grejen i alla fall.

    SvaraRadera
  6. "Älska, älska, älska Cliffan". Får vi höra den imon?

    Fan va mitt hjärta slår för Dennis, skulle sjukt gärna se att han avslutade karriären i Blåvitt.

    SvaraRadera
  7. VI ÄLSKAR DIG DENNIS! Gör en kanon säsong och kom hem sen!

    SvaraRadera
  8. hahaha fan va go han är, äkta blåvit rakt igenom. vi behöver fler sådana här gubbar på läktare och plan!

    SvaraRadera
  9. Dennis e kuung!!!


    (rätta stavfelen i texten!!!!)

    SvaraRadera
  10. Så jävla skön!

    SvaraRadera
  11. go gubbe som vanligt!!

    SvaraRadera
  12. Vikken go gubbe änna! Hur go e inte den! De va la gött!

    SvaraRadera
  13. men är det så jävla bra efentligen? Personlign kännds hela Dennis kliché och bonnig.

    SvaraRadera
  14. Fy fan, är det svenska två eller?

    SvaraRadera
  15. att heta börja är ju kliché och bonnigt om något.

    SvaraRadera
  16. Fy fan, är det svenska två eller?

    16/4/07 19:51


    Nej det kallas Göteborgska, men det är en för avancerad dialektal typ av svenska för er Balter i Stockholm.

    SvaraRadera
  17. Fan vilken hjälte Dennis är! Men jag förstår att han inte kunde agera inhoppare mer, tror det här var det bästa som kunde hända, Dennis får speltid i 2 år i Norge och utvecklas till en grym mittback och återvänder till blåvitt och blir ett ogenomträngligt mittlås!

    SvaraRadera
  18. Dennis Jonsson e den underbaraste spelare som spelat i blåvitt under min 10 åriga supporter karriär! Fy fan vilket hjärta killen har, och så spontan! Alla älskar Cliff! KOM HEM

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.