2007/04/24

Risp: När jag ser Blåvitt spela så önskar jag att jag var på plan!

SPELARINTERVJU Baraben.com kontaktade Fredrik Risp för att se hur det går med hans skada, vad han tror om blåvitt och för att få reda på när vi får se han i den vackraste av tröjor igen.

Du skadade främre korsbandet, menisken och ledbanden i höger knä för några veckor sedan. Hur mår du idag?

– Jag har börjat rehabilitera mig och till en början har det känts riktigt bra. Men för ca två veckor sedan svullnade knäet upp rejält och jag har nu satts på en penicillinkur för att få bort eventuell infektion eller vad det nu kan vara som orsakat den svullnad som uppstått. Men jag hoppas det blir bättre inom den närmsta veckan så att jag kan återuppta min Rehab-träning.

Hur är det att ta emot ett sånt besked?

– Det är givetvis väldigt jobbigt men samtidigt så måste man försöka se framåt och tänka positivt att man kommer att bli helt bra igen. Det är givetvis en lång väg dit med många timmar i gymmet. Men jag känner mig motiverad att komma tillbaks starkare än någonsin så det är inga problem!

När kan vi se lysekilsonen på det gröna fältets schakt igen?

– Det kan nog inte ske förrän tidigast i slutet på juli skulle jag tro, kanske rent av senare. Jag kommer hur som helst inte att ta några risker utan det får ta den tid det tar.

Du lämnade IFK Göteborg för lite mer än 1,5 år sedan. Det går dock att se att du har bra koll på blåvitt eftersom du skriver om laget på din blogg. Vad tror du om årets trupp i IFK Göteborg?

– Det känns tyvärr som att det saknas lite bredd i truppen. Man kan mönstra en okej förstaelva, men sedan ser det lite tunnare ut i mina ögon. Jag hoppas givetvis att jag har fel, men jag skulle gärna se ett par nyförvärv i sommar.

Vad man kunde läsa så tipsade du Blåvitt om en turkisk mittfältare, Tayfun Korkut. Vet du varför han inte hamnade i den finaste av klubbar?

– Tayfun är en god vän till mig och jag frågade honom om han kunde tänka sig att spela i Sverige då hans agent inte funnit någon klubb i varken Spanien eller Tyskland, där Tayfun helst skulle vilja spela. Jag sa att han helt enkelt kanske skulle ta och sänka ambitionsnivån och komma och spela i Allsvenskan. Jag berättade lite om laget och staden och att han förmodligen skulle kunna trivas väldigt bra i Göteborg. Jag sa också till honom att han skulle ha gott om tid på sig att komma i matchform då man i Sverige har världens längsta försäsong. Tayfun hade vid denna tid tränat på egen hand under 6 månader men var ändå i väldigt god fysisk form. Detta tyckte han lät som en bra idé och jag tog kontakt med Håkan Mild som i sin tur hade en dialog med Tayfuns agent. Det hela slutade dock med att IFK tyvärr tackade nej till Tayfun och anledningen vet jag faktiskt inte. Det var tråkigt då jag vet med säkerhet att Tayfun hade tillhört seriens absolut bästa spelare!

Man har en ny tränartrio i blåvitt med Jonas Olsson, Stefan Rehn och Teddy Olausson. Även om det är bekanta namn i föreningen är det nya poster för dem. Vad tror du att de tre kan åstadkomma?

– Det är väldigt svårt att veta vad de tre herrarna kan bidra med, men förhoppningen är givetvis att IFK ska etablera sig i den absoluta toppen. De är givetvis inga trollkarlar så jag hoppas givetvis att dem får ett bra material att jobba med under de år som kommer. Jag tror dock att man måste ha lite tålamod och inte kräva framgång direkt, utan det kommer att ta tid.

Vad är rimliga förväntningar att ha som supporter?

– Man har alltid förhoppningar om ett SM-guld. Men förväntningarna kan nog vara att hamna någonstans mellan 4-6 i tabellen. Det skulle vara kul om man lyckas knipa en Royal League-plats.

1-1 mot Trelleborg följdes upp med förlust i hemmapremiären mot AIK med 1-2. Vad säger du om de resultaten?

– Det är givetvis ingen drömstart på serien och vi får hoppas att laget kommer igång så småningom. Det finns inga direkt lätta matcher i serien så det gäller att ta varje chans till att knipa poäng. Men jag är inte orolig, det kommer ramla in lite poäng framöver...!

Hur kommer du att följa Blåvitts matcher i år?

– Jag hoppas kunna se några matcher live i sommar innan vår försäsong drar igång i Turkiet. Annars kan jag följa dem med ett fantastiskt verktyg via Internet där jag har access till hela viasats utbud,.inklusive alla IFK:s matcher. Jäkligt viktigt!!

Vilka spelare och ledare har du kontakt med i Blåvitt?

– Jag har kontinuerlig kontakt med Niclas Alexandersson, då vi umgås mycket med familjerna när tillfälle ges. Annars har jag lite chatt-kontakt med Ölme, och så ringer jag och tjötar med Håkan ett par gånger om året. Jag ringer till kansliet ibland också och kollar läget på Kamratgården.

IFK Göteborg har de senaste säsongerna blivit av med flera bra backar. Hur mycket kontakt har ni med varandra nu när ni är proffs?

– Tyvärr har man inte någon fantastisk kontakt. Man brukar stöta på varandra på semestern hemma i Sverige på sommaren, men annars så är det inte så mycket mer.

Snackas det mycket om Blåvitt mellan er spelare?

– Det blir lite tjöt när man ses, man vill ju klubben väl och att det ska gå så bra som möjligt. Så givetvis sved det lite extra förra säsongen med en så dålig tabellplacering.

Nu spelar du i rödblå dress nere i Turkiet. Hur mycket längtar du efter att just dra på dig den blåvita dressen igen?

– Jag har haft fantastiska år i IFK Göteborg! Så jag kan väl villigt erkänna att varje gång jag ser Blåvitt spela så önskar jag att jag fanns på planen. Skulle det vara möjligt att spela för två klubbar samtidigt så vore det kanon, men tyvärr funkar det inte i verkligheten. Jag lämnade allsvenskan för att komma till en bättre liga och utvecklas mer som spelare så därför trivs jag väldigt bra med min tillvaro just nu. Men det är klart att det alltid finns en längtan hem...

Har du en blåvit tröja nere i Turkiet som du kan dra på dig ibland bara för att känna den ”rätta” känslan?

– Nej, det har jag tyvärr inte. Min lillebror Patrik har hand om alla tröjor som jag samlat på mig genom åren, även Blåvitt-tröjorna. Den rätta känslan kan man enkelt hitta i själen i stället!

Hur realistiskt är det att få se Fredrik Risp på den nya arenan i Göteborg inom en femårs period?

– Det är nog ganska realistiskt. Jag har två år kvar på mitt nuvarande kontrakt med Trabzonspor. Efter det har jag nog 2-3 år kvar i Europa innan det börjar bli dags att komma hem. Det beror nog också lite på hur satsningen ser ut i Blåvitt och vilka förutsättningar som finns. Säg att laget skulle vinna serien nästa år, och helt plötsligt ska de spela champions league-kval 2009. Då skulle det kunna vara lockande att komma hem redan då. Allt är möjligt. Vi får se vad som händer...?

Du får göra det som inte många vågar göra, tippa var laget i ditt hjärta hamnar. Var slutar blåvitt i årets Allsvenskan?

– Serien är nog ganska jämn så det skulle nog inte vara omöjligt att nå en fjärdeplats och spel i Royal League.

Vad lovar du att göra ifall IFK Göteborg vinner SM-guld?

– Jag lovar bjuda alla Trabzonsporspelare på guldpyttipanna nere i Turkiet!!

Tack för alla svar Fredrik och lycka till med din rehabilitering!

14 kommentarer:

  1. Fan va go han är.

    SvaraRadera
  2. "det gröna fältets schakt"?
    den var ny!

    SvaraRadera
  3. Vi räknar in Rispen i elvan om 4 år då! Faaaaan va gött.

    SvaraRadera
  4. Mycket roligt att höra från Risp. Och han hade mycket klokt att komma med också. Gillar när ni på baraben snackar med gamla spelare och även spelare och ledare från nuvarande trupp. Man vill ju veta deras tankar och synsätt på dagens Blåvitt.

    Själv köpte jag GT både igår och idag. Tänkte att man kunde få lite intressant läsning om Blåvitt? Någon intervju med spelare eller ledare inför matchen mot BP. Men informationen av Blåvitt var nästan obefintlig. En liten spalt där man snackat med Jonas Olsson fanns i alla fall om man tittade ordentligt. Där kunde man läsa bla att man skulle ta tåget till Stockholm. Annars inte mycket matnyttigt. Vad håller GT på med? Angagerar fotbollen och Blåvitt så få läsare? Tycker det borde var helsidor om Blåvitt nästan varje dag? I alla fall dagarna runt en match? Samtidigt ligger väl kanske lite intresse på Blåvitts bord att synas mer i media? Kan väl inte vara så svårt för Blåvitt att lyfta på luren och be dom skicka en reporter till kamratgården? Låt tidningar få tid med vilken spelare dom vill. Jag vill veta vad killarna äter till frukost. Hur dom känner inför matchen mot BP mm mm. Fotboll är ju den största idrotten i världen. Den största i Sverige. Och Blåvitt är ju den största klubben i Göteborg. Kanske den största i Sverige? Det är väl kanske inte så konstigt att Blåvitt tappat i publiksnitt genom åren? Man syns ju knappt utanför fotbollsplanen. Och på planen är det blandade resultat. Inte mycket framgångar att tala om. Och inte mycket till underhållande fotboll heller. Kom igen nu GT! Och kom igen nu Blåvitt! Det är dags att vakna snart?

    SvaraRadera
  5. Det gröna fältets schakt är kanske mer lämpligt med tanke på vilken kvalitet planerna håller såhär i april.

    SvaraRadera
  6. Underbar person Risp är!

    anonym: Gröna fältets schack är inte särskilt nytt. Jävlaranamma sjunger ju t.o.m om det. =)

    /Kim.

    SvaraRadera
  7. RISP ÄR KUNG.,.,,

    SvaraRadera
  8. Haha undrar vad fansen därnere hade sagt om de såg han i en blåvit match tröja även om han hade haft på sig den i Göteborg hade det nog kommit ut rätt snabbt.

    SvaraRadera
  9. risp är så go. läs hans blogg bra skön.

    SvaraRadera
  10. När Risp lägger av vill jag ha honom som sportchef i blåvitt.

    SvaraRadera
  11. Kim: skillnad på schack och schakt?
    Sen är det som du nämner en gammal benämning av fotboll, tom före Jävlaranamma sjöng om det.

    Risp vill jag ha tillbaks så fort som möjligt, precis som jag vill ha Dennis åter. Mycket hjärta och inställningen att hellre dö än förlora hos dem gubbarna.

    SvaraRadera
  12. Hudds//

    Håller med dig helt. Det ska väl inte vara så förbannat svårt att få stollarna på KG att iallafall låtsas som de är engagerade....kanske dags med en intervju?

    SvaraRadera
  13. Krya på dig, Rispen!

    Risp till landslaget!

    SvaraRadera
  14. Hmmm... Hoppas guldpytt inte innehåller fläskkött. :-)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.