2007/04/08

Blåvitt behöver vinnarskallar under 2007

VAR ÄR AMBITIONERNA? Från Göteborgs-Postens artikel om matchen Elfsborg- Malmö FF:
Sedan sparkade Daniel Andersson sönder en plaststol och skrek ut sin frustration så att det ekade i spelargången. Vad som hade hänt?
- Man vill vinna, säger Malmö FF:s lagkapten.
Klasskillnad, på alla plan. Det sägs att Håkan Mild söker vinnarskallar och att hans främsta kvalité är att leta fram just sådana, de som vill vinna.

IFK Göteborg spelar 1-1 borta mot nykomlingen Trelleborg. Men än värre: vi spelar kass, stundtals till och med riktigt dåligt och saknar större delen av matchen alla synliga tecken på att ha ett eget spel. Vad är IFK Göteborgs reaktion på detta? Jo följande:
- Skönt att det är över. Vi ska vara nöjda med poängen, säger Jonas Olsson till ifkgoteborg.se.
Sedan fyller Jonas på med ett:
- Nu är det här över och det kan bara bli bättre.
En kommentar som i sig är en TOTAL sågning av insatsen mot Trelleborg. Men varför låter han detta bara sippra ut mellan raderna? Varför visar han inte omgivningen att kraven är högt ställda inom IFK Göteborg? Det är väl det blåvita sättet att inte stöta sig med någon, inte sticka ut. Resonemanget verkar gå i stil med att "det blir bara fel, det är kanske någon som tar illa upp". Det finns inga krav i den här jantelagsmentaliteten och där det inte finns några krav existerar det inga vinnarskallar.

Var är kraven?

Som arbetsgivare bör föreningen IFK Göteborg rimligtvis ställa krav på sina anställda. Dels krav på att hålla föreningens anseende högt och att dessutom leverera resultat. En mentalitet som går ut på att långsamt jobba sig in i någonting fungerar inte i en stor förening, det är sådant som fungerar i småklubbar där man inte bryr sig om framgång. Där kan man arbeta utan att ha några som helst kortsiktiga krav och där kan man ha översyn med klantigheter, amatörmässighet och uteblivna resultat. Men sådana organisationer vinner ingenting.

Att ständigt fråga självkritiska frågor som exempelvis, "är detta den bästa metoden?" och "vad kan göras bättre?" är sådant som måste genomsyra framgångsrika föreningar. Där måste IFK Göteborg visa förbättring. För det rimmar extremt illa när man under hösten 2006 sparkar tränaren mitt i guldracet för att följa upp det med att låta bli att dra igång en seriös satsning på att återetablera sig som en guldkandidat i Allsvenskan. För inte är det väl så att man tycker att andra delar av verksamheten är viktigare än resultaten? Att social trygghet inom Kamratfamiljen trumfar ett SM-guld? En åttondeplats borde vara en stor väckarklocka för den här styrelsen, sportchefen och medlemmarna. Men bortsett från en och annan ilsken supporter råder det en stor tystnad i Göteborg.

Det saknas vild revanchlusta. Det saknas vinnarskallar.

Någonstans långt i fjärran hörs det ett "Jag accepterar ett mellanår" från någon uppgiven supporter. Jag med, 1997 hade vi vårt mellanår.

1998 var mellanår nummer 2
1999 var mellanår nummer 3
2000 var mellanår nummer 4
2001 var mellanår nummer 5
2002 var mellanår nummer 6
2003 var mellanår nummer 7
2004 var mellanår nummer 8
2005 var mellanår nummer 9
2006 var mellanår nummer 10

Är 2007 fortfarande ett mellanår för dig?

Nästa tisdag ställer IFK Göteborg upp med elva spelare i det som majoriteten av supportrarna ser som årets höjdpunkt, hemmamatchen mot AIK. 2007 är det ett på förhand guldtippat och upphypat AIK, ett AIK som slaktade oss med 4-0 i höstas. Jag hoppas att dessa elva blåvita spelare ser sig djupt inombords och inser att de inte bara spelar för sig själva och sina karriärer. De spelar för en stolt tradition som speglat västra Sveriges själ och hjärta sedan 1904.

Det går inte att representera IFK Göteborg om man inte är beredd att bryta bägge benen för sitt klubbmärke. Det går inte att vara nöjd med mittplaceringar, neddragna förväntningar och axelryckningar. Vi har vunnit svenska cupen, vi har 17 SM-guld. I Europa har vi varit, även där vi guld har tagit. Vi är mesta mästarna från Göteborg.

Vi förväntar oss ett fotbollskrig utan dess like av våra spelande hjältar.
Vi förväntar oss
krav om pokaler från styrelserummet.

54 kommentarer:

  1. Helt riktigt. Den enda vinnarskallen ute på plan i förrgår verkade vara Alex. I ledningen tycker jag att det var ett jävla tag sen Blåvitt hade vinnarskalle. Senaste tränaren som hade det, då var la jag inte ens född. BoJo var ju bra, men fan vet om han var en sån vinnarskalle egentligen. Vi stupade ju på målsnöret med denne man vid rodret.
    Dessutom känns organisationen oproffsig så in i Norden. Ta bara skattegrejen. Sånt händer inte i storklubbarna, inte ens i Ellos.

    SvaraRadera
  2. BRA, SÅ JÄVLA SANT. KROSSA GNANGET OCH SJUNG FÖR ERA BLÅVITA HJÄLTAR.

    SvaraRadera
  3. Helt rätt Frankie, vi ska vara glada om vi kryssar mot aik

    SvaraRadera
  4. Fan va bra skrivet, finns inget annat än råttkross den 17e!!!!

    SvaraRadera
  5. Segra eller dö och ta inga fångar!

    SvaraRadera
  6. Tänkvärt..dock,

    Marknad(-föring)savdelningen - Det är det som utgör grunden och det är där det måste ske förändringar. RAUS!.
    Annulera kontraktet med ICA och ta in nya hungriga företag och teckna 1 års avtal (öobönhörligen och inga jävla sekellånga kontrakt). Ett sånt tilltag skulle säkert även souvenir försäljningen må bra av. Ena året kanske vi har Sveriges mest spännande och snabbast växande företag som är villiga att investera flera miljoner för att få sin logga på en blåvitt tröja. Nästa år kanske det är något annat hett företag som är villiga att pröjsa ännu mer..Nu hindrar ICA blåvitt från att växa, som jag ser det. Och jag tycker att ICA betalar blåvitt kaffepengar för deras marknadsföringutrymme i föreningen. Och längden på avtalet är helt horribel i sammanhanget och helt visionslöst förhandlat.

    SvaraRadera
  7. Du borde fan hålla tal på Kamratgården! Du är som Ben Affleck i filmen Boiler room! RESPEKT!

    SvaraRadera
  8. Där sa du det, Frankie. Vi måste våga använda de stora orden och visa de stora känslorna i en svår tid som denna.
    Den som inte ger allt mot AIK är ett as.

    SvaraRadera
  9. Wernbloom var riktigt arg när han blev utbytt. Slog i båset m.m. Så han var nog inte nöjd med resultatet

    SvaraRadera
  10. Den enda vinnarskallen i GBG tränar för tillfället GAIS. Utan honom hade GAIS spelat i division 4 nu... Rolle har den mentalitet, aggression och ett kollektivt lugn som gör att många tänker sig för några gånger. Skall Blåvitt kunna ta sig tillbaka till Toppen kortsiktigt så är det antagligen med denna man som dessutom känner till föreningens traditioner och anor och vet hur man kan vinna med Blåvitt.

    SvaraRadera
  11. fy fan va bra. du borde fan jobba som inspiratör frankie, tunga grejer detta!

    SvaraRadera
  12. Skicka detta till KG, inget jävla snack nu. Blåvittfans i florida kräver detta!!!!!!!!!!!!!!

    Ledningen måste vakna!!!!!!!!

    SvaraRadera
  13. begmohammed: Senaste tränaren med vinnarskalle kickade i förra säsongen.

    SvaraRadera
  14. Även fast Blåvitt inte visade det man hoppats på eller ville se i Trelleborg tror jag att det mest beror på att även fler lag kommer få svårt mot Trelleborg borta. Tjongavallen bjöd in värsta motvinden så jag trodde Bengan skämtade när bollen inte orkade över mitten. Fast Bengan för i h-lvete, ge fan i att fippla med bollen så som du gjorde. Ville ner och örfila upp dig för att få dig att vakna och ta dig i kragen. Bättre takter mot gnaget!

    Jag tror inte det ger något att spela med Ranegie och Wallerstedt samtidigt om man inte har pressat ner motståndarna rejält och bara matar inlägg. Nä mot AIK vill jag se:

    Bengan-Adam, Ragge, Bjärsa, Hjalle-J.Berg, Alex, Wernbloom, Eldin, Vasquez-Sella

    Vi MÅSTE vinna bollen på mitten!

    SvaraRadera
  15. swecce/ Fast Trelleborg hade ju precis samma förutsättningar så att skylla på vinden och annat känns ju bara patetiskt. Ett bottenlag och en nykomling som TFF måste man slå om man jagar guld, det kommer blåvitt inte göra om vi inte förstärker med 2 helst 3 etablerade nyförvärv.

    De nyförvärv vi är ju inga förstärkningar av truppen direkt utan i bästa fall lika bra spelare som redan fanns i truppen...

    Frankie/ Jag njöt av din text, som någon annan sa var den enormt inspirerande och borde skickas upp till spelarna på Kamratgården för att tända till dem hela bunten.

    SvaraRadera
  16. Härligt frankie
    Jag håller med dig till fullo. Jag anser också att det är dags att besvara frågan VAD VILL VI NU? Vi måste besegra oss själva innan vi kan ta oss an våra motståndare. Att sluta 8 i serien och sedan inte figurera alls i diskussionerna under silly season det är katastrof. Mild tar semester under denna perioden och det är symboliskt för hela föreningen. Vad ger det mig och dig för signaler.? Nu är det slut på mellansäsonger och vi supportrar börjar hoppas igen vad händer? Stängt pga semester!!!. styrelsen pratar om former för riskkapitalbolag och massa eventualliteter. Sluta prata börja agera är mitt budskap. Det finns inga genvägar till framgång. Först besvara frågan VAD vill vill. När vi vet detta så upp med ärmarna blod svett och tårar i alla led. Spelare som är rädda för sin egen skugga vill jag inte se på plan. Att jag som supporter ska gå hem och vara ledsen trots 3 poäng ska inte få förekomma. Hur många har varit nöjda med vårat spel de senaste åren?

    SvaraRadera
  17. Värva en riktig klubbdirektör eller något för att styra upp saker....värva Fhager från Häcken...men IFK Amatör ska väl spara pengar och har väl inte råd...och så kommer vi bara att sjunka ännu mer

    SvaraRadera
  18. Frankie du är bäst

    SvaraRadera
  19. Man behöver ju inte vara ett geni för att ha sett att Wallerstedt var hungrig när han kom in. Spela med honom istället för Berg. AIK har stabila mittbackar och då måste vi ha kilo som flyttar på dem. Jonas och Rehn våga chocka Sverige!! Rör om i grytan.
    Vi vill se 11 st lejon på plan mot Gnaget!

    SvaraRadera
  20. hur ska ni vinna?Ni har ju inget bra lag.Fattar ni inte det??4-0 4-0

    SvaraRadera
  21. är så trött på tjat om Fagher som ny klubbdirektör i IFK. Vad har han uträttat i Häcken?
    Vad jag minns fick han en jättestor säck pengar att värva för - vad hände? Häcken spelar i Superettan.

    SvaraRadera
  22. Mycket bra Frankie! Och visst är det så att vi spelar ju inte tillräckligt bra fotboll. TFF var värda en poäng och det hade kanske inte varit orättvist med 3 poäng för dom? Nu får vi ett tidigt mål och borde ju kunna utnyttja det. Men vi kan inte ta tag i spelet. Vi har ju inget eget spel som känns tryggt mot sämre lag. Det sparkas bollar till höger och vänster men vi skapar ju i stort sätt ingenting. Och vi kan ju inte hålla bollen inom laget. Det blir ofta panikrensningar och inget ordnat spel.

    Man blir så grymt besviken. Man kommer 8:a förra säsongen. Spelar långa stunder under säsongen då en usel fotboll. Arne lyckas ändå få killarna att kriga till sig en hel del poäng. Efter säsongen värvar man några spelare utan några större meriter. Och sen säger man att ambitionerna är guld. Detta säger man varje år. Finns ju andra lag som kom bättre i tabellen förra säsongen som värvat mer etablerade och namnkunnigare spelare en Blåvitt gjort. Tror man att ett guld bara kommer av sig själv? Det har saknats en playmaker hur länge som helst. Vi har ju inget bra eget spel på mittfältet. Man kan ju inte bygga upp spelet på att man skall vinna andrabollar. Vi måste ju försöka skapa fler målchanser genom att ha ett bättre eget spel. Måste ju variera spelet mer. Man måste ju vårda bollen inom laget. Och alla måste ju hjälpa varandra bättre. Man måste ju vara spelbar. Måste ta löpningar och röra på sig. Dra isär motståndarnas försvar. Nu springer man ofta efter bollen. Man springer inte för att få bollen.

    SvaraRadera
  23. ni borde fan få betalt av IFK Göteborg för att skapa hets kring föreningen. bra jobb grabbar, fortsätt så här!

    SvaraRadera
  24. Jag vill se Jonte från start och Wallerstedt komma in i 50:e minuten. De matchen han har startat har han varit lika loj som M Berg, men av någon anledning ger han alltid 140 procent när han blir inbytt.

    Adam bör inte spela; han är uppenbarligen inte helt återställd. Istället vill jag se Ölme eller Gustav på den positionen.

    Bengan
    Ölme - Bjärsa - Sigge - Hjalmar
    Alex - Olsson - Pontus - Jonte
    Ranegie - Sella

    SvaraRadera
  25. hear hear.. som de säger i engelska parlamentent. bra skrivet.

    SvaraRadera
  26. Jag håller INTE med faktiskt. Blåvitt har ett ungt lag, ett framtidslag med många spelare från Göteborg med omnejd. Klubbkänslan, till skillnad från i stort sett alla andra klubbar i Sverige, har ökat i Blåvitt i samband med att unga göteborgsanknutna talanger dominerar truppen. Att räkna med sm-guld redan i år är orealistiskt, inse det.
    Framgång till varje pris? Jag vill inte ha ett köpelag med spelare med noll känsla för IFK. Låt säga, hypotetiskt, att IFK hade pengarna, och att ett sm-guld hade varit garanterat om hela AIKs trupp köptes. Skulle ni vilja genomföra köpet? Det verkar som många här skulle vilja det.
    Samma medgångssupportrar som gnäller efter sponsorer, skulle ni sälja ut klubbmärket och döpa om klubben till Volvo IF för 500 mille? Att sälja ut namnet på arenan är ju sannerligen ett steg på vägen. Dessutom finns det undersökningar på att klubbar FÖRLORAR i längden på att sälja ut arenanamnet.

    Ordet som saknas i denna debatt är Klubbkänsla. Ni som inte bryr er alls om sådant, som vill ha framgång till varje pris, kan väl lika gärna följa det lag som leder tabellen för tillfället? Sälj i alla fall inte ut min klubb.

    SvaraRadera
  27. att låta Ölme spela är ju självmord! Alltid straff eller rött kort när han spelar

    SvaraRadera
  28. Klubbkänslan, till skillnad från i stort sett alla andra klubbar i Sverige, har ökat i Blåvitt i samband med att unga

    Jag vill inte vara taskig på någotvis, men du framstår som väldigt naiv.

    SvaraRadera
  29. >>>bboy

    Det är möjligt, men det är iaf känslan jag har med Håkan Mild som sportchef bl a.

    SvaraRadera
  30. Anonym said...

    Jag håller INTE med faktiskt. Blåvitt har ett ungt lag, ett framtidslag med många spelare från Göteborg med omnejd. Klubbkänslan, till skillnad från i stort sett alla andra klubbar i Sverige, har ökat i Blåvitt i samband med att unga göteborgsanknutna talanger dominerar truppen.


    Den "klubbkänslan" som Risp, Kalle Svensson, Orcar Wendt, G Mourad med flera visat upp menar du? Välkommen in i verkligheten. Om du tycker att det är viktigare att bygga en förening där alla har klubbkänsla framför att nå sportsliga resultat kan man ju undra om du inte faktiskt mer eller mindre vill Blåvitt illa.

    När vi var som bäst och dominerade Allsvenskan, spelade i Champions League och hade massvis av landslagsmän i truppen så var det inte Göteborgare som utgjorde den stommen. Rehn är från Stockholm, Mild är från Trollhättan, Ravelli från Öster, Johansson från Ölme, Steff från Västerås och så vidare och så vidare. Att sitta och snacka om vikten av att "värva lokalt för att få klubbkänsla" känns inte naivt, det känns rent ut sagt korkat.

    Hade Teddy Lucic större klubbkänsla än Joakim Björklund? Han var ju Göteborgare och pissade vår ledning i ansiktet trots det. Sådana parametrar fungerar inte om man vill ha en guldjagande förening, bra spelare ska värvas till IFK Göteborg- inte spelare som är "goa". Vill man ha en social verksamhet kan man väl gå med i en scoutklubb, vi är IFK Göteborg och skall jaga allsvenskt guld.

    Sen att du sitter och säger att de som vill sälja ut ett arenanamn på grund av det är medgångssupportrar sänker ju dig in i kvicksanden. Snacka om självmål. Är men inte överens med dig om jantelagstänket så är man medgångssupporter, du låter precis som en Gaisare i ditt resonemang. "Man ska njuta av att förlora för det är ju det vi gör bäst".

    SvaraRadera
  31. Det handlar om att odla vinnarkultur, ända från att ungarna börjar lira boll måste det finnas en hatisk vilja att vinna för att skapa sådana vinnarpsychon som efterlyses. Det sker inte idag och det är inte bara i Blåvitt som det brister kring detta.

    Niclas Alexandersson har väl bara Pontus Wernbloom som adept i att visa vinnarinstinkt och fighterhjärta på plan. De andra verkar inte bry sig om vad som händer så mycket...

    Det saknas hunger att vinna i dagens blåvitt, gubbarna vi värvar har inte varit där, har man en gång vunnit något eller varit med i jakten om att vinna något vill man tillbaka till den segersötman. Den känner man dock inte till om man lirar i Div 2 eller på Island...

    SvaraRadera
  32. Som nån annan sa, vad fan har Carl Fhager presterat för att vi ska vilja värva honom? Stig Töfting? Ja jippie vad imponerande. Nej, vi skulle behöva få in en kille som exempelvis Mats Adhrian som ny klubbdirektör.

    BLÅVITT- VÄRVA ADRIHAN SOM KLUBBDIRRE!

    SvaraRadera
  33. Anonym som sa:
    "Att räkna med sm-guld redan i år är orealistiskt, inse det.
    Framgång till varje pris? Jag vill inte ha ett köpelag med spelare med noll känsla för IFK."

    Vilken planet bor du på? Läs texten, "guld redan i år"??? Det är ÖVER TIO ÅR SEDAN SENAST DIN tjomme. Och varje år är det samma sak, "nästa år då kanske vi satsar". fatta det, innan det händer någon konkret kommer den här föreningen riskera att rasa ur.

    AGERA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  34. Ni som har ngt emot Fhager - Vad har Stig gjort som är så bra? Mild i sin nya position? Istället för att bara klaga så kom med lösningar istället.....

    SvaraRadera
  35. >>>Frankie, old school

    Det var jag som skrev inlägget ni citerade (har ingen användare på blogger). Tack för svaren, jag skrev inlägget delvis för att provocera, för att få svar på lite saker.
    Dock tycker jag absolut inte att arenanamnet ska säljas ut, men det är ju en annan diskussion.
    Jag tycker ändå man ser onödigt dystert på IFK, om två år har vi ny arena - jag tror knappast publiksiffran kommer vara ett problem då t ex. Men visst sportsligt har det inte varit bra sedan 2001 egentligen. Tja, eller sedan 96...

    SvaraRadera
  36. FD Elitspelare said...

    "Det handlar om att odla vinnarkultur, ända från att ungarna börjar lira boll måste det finnas en hatisk vilja att vinna för att skapa sådana vinnarpsychon som efterlyses."

    Menar du allvar med detta?!

    SvaraRadera
  37. Daniel A sparkar på en stol och helt plötsligt har MFF mer vinnarkultur?

    Mild vill återskapa den hårda, fräna och fostrande vinnarkulturen som fanns på 90-talet, genom att rekrytera de som var med då, med uppgift att göra just detta. Om det funkar återstår att se men jag kan inte komma på en annan väg för att uppnå detta mål.

    Tycker detta mest är mycket väsen för ett sketet litet pratminus.

    SvaraRadera
  38. Visst byt ut stig lundström men fan inte mot carl fhager! Helvete, varför inte johan mjällby när vi ändå håller på

    SvaraRadera
  39. Inte bara 08-lagen utan mff, helsingborg tom borås och kalmar verkar ha högre målsättning än dagens ifk.
    sitter man och rullar tummarna så lär bottenträsket vara nära.
    det kan gå snabbt, det vet vi...
    det är rätt och riktigt att ställa höga krav.

    vi hade ett guldlag för ett års sedan.
    till detta året har man bara skickat iväg spelare utan att ersatt dom.

    SvaraRadera
  40. - Skönt att det är över. Vi ska vara nöjda med poängen, säger Jonas Olsson till ifkgoteborg.se.

    Detta är inte vad jag vill kalla vinnarkultur Bruce. Fast det är klart, han anser väl att laget inte är bättre än att spela lika med nykomlingar och förväntade bottenlag med nära noll allsvensk erfarenhet.

    För mig är dock smärtgränsen nådd.

    SvaraRadera
  41. vad har Stig Lundström med Carl Fhager att göra? En är ordförande i IFK Göteborg och den andra sportchef/klubbdirektör i BK Häcken, i första hand ett ungdomslag som driver Gothia Cup.

    Om Fhager skulle bli aktuell för något är det ju för en klubbdirektörsposition, inte för en Ordföranderoll. Man kan ju tro att det är Fhager själv som sitter och lanserar sig själv anonymt härinne.

    Sen tycker jag att det räcker att titta på IFK Göteborgs styrelse för att se vart problemet ligger, hela gänget är gubbar runt 60 plus (ja en kvinna med, men hon är inte yngre hon) och då har man ju bara ett enda perspektiv på saker för man umgås i samma kets och är från samma generation.

    Vi behöver få in ungt blod som har nytänkande.

    Bruce Banner/ Eftersom du hakar upp dig på citatet i början av texten rekommenderas du att läsa resten, speciellt den del om kravmallarna som saknas i förenignen. För det är ju en grym huvudpoäng som Frankie för fram, ingen ställer några krav inom IFK Göteborg och därför är det helt ok att inte saker är tipptopp utan bara medelmåttiga. PÅ så vis spelar det ingen roll om man har supervinnarkultur, för det är lik förbannat ok att komma åtta och det är inte några förändringar eller satsningar som görs för att komma uppåt.

    Det känns som du är VÄLDIGT hemmablind mister Banner.

    SvaraRadera
  42. Loco/ Jag skulle inte vilja säga att IFK Göteborg rullar tummarna, i vår har de visat en hel del tendenser på bland annat marknadssidan som tyder på smart tänkande och nya lösningar.

    Min poäng är dock att det spelar mindre roll om man inte samtidigt har extremt höga krav och en ständig självkritik i organisationen. Man måste hela tiden fråga sig "hur gör vi detta bättre", "vad gör vi fel idag" och "hur kan vi bemöta våra supportrar bättre imorn".

    Där tycker jag det brister, men ett exempel på steg i rätt riktning är ju exempelvis publikrådet. Därmed inte sagt att detta är nog, men det händer ju något i alla fall.

    Gällande de sportsliga kraven tycker jag dock vi är i bottenregion just nu. Vinnarkultur odlas inte genom att sänka sig själv för att slå ur underläge, så resonerar bara förlorare.

    SvaraRadera
  43. Ett citat som passar i sammanhanget:

    "några löpare skulle springa 50 meter och förberedes mentalt för den distansen. De flesta började krokna efter 42-43 meter. Sedan förberedes löparna att springa 80 meter. Nu infann sig lusten att ge upp vid 65-70 meter. I båda fallen kände löparna trötthet när de genomfört 80-85% av distansen."

    "Mål måste vara konkreta. Vagt uttryckta mål - "vi skall förbättra oss" - fungerar inte som dragkraft. I intervjuer brukar elitidrottare ibland säga: "Jag skall göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker". Om detta är hela målsättningen är min kommentar: Inte särskilt långt"


    -Willi Railo

    SvaraRadera
  44. old school:
    Alltså. Hur i helvete kan du få det till att IFK är nöjda med att komma åtta? Var har du läst eller hört det?

    Min poäng är (och ja, jag läste hela texten) är att citaten av Jonas resp. Daniel A inte säger ett skit om den kultur som Håkan Mild försöker återskapa.

    Offentliga sågningar och uthängningar kommer varken göra till eller från vad gäller eventuell vinnarmentalitet på kamratgården. Det stillar bara supportrars blodtörst efter en dålig match. Eller tror du att våra tränare är nöjda med matchen och lagets prestation? Var läser du in det i så fall. För jag hittar det ingenstans.

    "Ledande i Sverige/norden" har jag hört från Blåvitts håll under halva vintern. Är inte det den kravmall du eftersöker. I det perspektivet tycker jag som jag redan skrivit att dessa pratminus i gårdagens GP inte säger ett skit och det står jag för.

    Vad gäller mina egna krav, så tycker jag att topp 4 är realistiskt sett till truppens kapacitet. Nya tränare och spelsystem kan dock göra att det tar lite tid att komma upp i nivå. Men jag både tror, hoppas och kräver att vi blir bättre och bättre under säsongen och som sagt att vi slutar på en Royal Leagueplats. Till nästa säsong kräver jag guld. Längre tid än så skall det inte behöva ta.

    SvaraRadera
  45. Frankie:
    Det där är mycket bra citat, som jag håller med om till 100%.

    Själv utgår jag dock från att Jonas säger en sak till Härd och Stenberg i GP och en heeelt annan sak till spelartruppen och de som spelade mot TFF vid matchgenomgången, vilket är som det ska enligt min mening.

    SvaraRadera
  46. "Vinnarkultur odlas inte genom att sänka sig själv för att slå ur underläge, så resonerar bara förlorare."

    ...och gaisare.

    SvaraRadera
  47. Banner, du missar ju hela poängen vilken är den att en vinnarkultur inte går att odla lite här och där. Man måste genomsyra hela verksamheten med vinnarattityd, inte försöka bygga fasader utåt och inåt. Att du dessutom bygger dina teorier på vad du hoppas sker bakom kulisserna gör ju allt du säger till ren spekulation. Kritiken riktas ju mot det man ser och de kommentarer som man snappar upp på olika håll. Blåvitt känns på flera håll uppgivet.

    SvaraRadera
  48. Roland Nilsson missade för helvete sin jävla straff. Kom inte och säg att den mesen är en vinnarskalle. Han är och förblir och har alltid varit en förlorare.

    SvaraRadera
  49. Hela poängen med mål är ju att de är konkreta, realistiska och mätbara. Dvs att du kan kvantifiera dem och dessutom ha en realistisk chans att uppfylla dem. Annars kan man inte kalla det mål. Att bli bäst i Sverige kan vara ett mål, men hur blir man det? Genom att träna 10% mer effektivt?

    Ni som förespråkara Mats Ahdrian eller Carl Fahger förstår jag mig inte på. Varför har ni så snävt göteborgskt perspektiv. Det vi behöver är ju Percy Nilsson till marknad och Hasse Borg till säljavdelningen.

    SvaraRadera
  50. Fan vad du klagar jämt Frankie, du är ju helt besatt av att klaga på Blåvitt.

    Are you Grönsvart in disguise?

    SvaraRadera
  51. Anonym said...

    Fan vad du klagar jämt Frankie, du är ju helt besatt av att klaga på Blåvitt.

    Are you Grönsvart in disguise?

    10/4/07 10:56


    Du MÅSTE ju vara Gais då du inte tycker att Blåvitt ska bli bättre precis som Frankie påpekar och som vi i kommentarstråden håller med om. Vad gör du här grönsvart?

    SvaraRadera
  52. fan vilken härlig jävla hetstext! man ska vara beredd att bryta bägge benen om man spelar för blåvitt! IN OCH DÖDA!

    SvaraRadera
  53. No prisoners mot AIK. INställningshöjare levererad, FORTSÄTT MED HETSEN BARABEN!

    SvaraRadera
  54. "vi förväntar oss ett fotbollskrig av våra spelande hjältar"

    ord för ord, perfekt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.