2007/04/07

Blåvitts dundertabbe sätter Berg på läktaren

BERG-SKANDALEN Nuförtiden är ju "skandal"-begreppet ganska intensivt utnyttjat. Men när man glömmer att registera en spelare i en allsvensk premiärelva är det minst sagt berättigat att damma av det. Att Håkan Mild och company missade att registera Jonathan Berg är inget annat än en regelrätt praktskandal.

Drygt 20 minuter innnan matchstart damp det ner ett SMS. Texten löd: "Tjalle har tabbat sig, J Berg inte reggad. Borta till sommaren." Den spontana reaktionen var att avsändaren medvetet ville jävlas med Baraben-folket men när uppgiften genom ett par samtal bekräftades blev man stum. Hur man kan missa att registrera en utlånad spelare, till råga på allt den mest formstakre spelaren i hela A-truppen på försäsongen, är ett enormt mysterium.

Håkan Mild sa vid pressträffen efter Trelleborgsmatchen:
- Det handlar helt enkelt om en miss i våra rutiner. Vi har inte sett utlåningen som en övergång, då Jonathan varit i Blåvitt sedan han var 16 och nu var utlånad i fyra månader till Gais. Men nu har vi fått klart för oss att en ny registrering måste göras.
Ok, Håkan Mild piskas i medierna för den här tabben. Han behöver inte mer skit. Men vad i helvete är det för amatörverksamhet som IFK Göteborg bedriver? Om Håkan Mild inte har kunskap om att utlånade spelare måste registreras när de återvänder till föreningen så måste väl någon annan person inom hela organisationen IFK Göteborg ha haft kunskap om den här informationen? Ingen? Inte en enda person på kansliet kände till detta? Eller är det så att Håkan Mild nu fått en "Mats Persson situation" där han får sköta sitt "bäst han vill" och kommunikation och kontroll är något man tar i efterhand, i värsta fall?

Visst, alla begår misstag och det är svårt för en blåvit att samla kraftig kritik mot en gammal spelarhjälte som Håkan Mild, men att glömma bort en registering av en potentiell nyckelspelare som dominerat på försäsongen är remarkabelt. Det är sällan man ser sådan snurrighet i organisationen ens i ett snittmässigt korplag. Nu ser det ut som att Jonathan Berg inte kan spela för Blåvitt förrän efter starten av nästa transferfönster till sommaren. Bättring tack, nu. Helst igår.

Börja spela fotboll nu Blåvitt!

38 kommentarer:

  1. Det här är ju rent ut sagt löjligt.

    SvaraRadera
  2. Sånt här ska ju inte kunna hända i en högstadivision. Klantarslen

    SvaraRadera
  3. man är ju chockad. hur faaaaaaaaaaaaaaaaaaan kan de vara så totalt amatörmässiga att de inte känner till detta? jag spelar i division 3 och känner till detta, är de födda igår eller? nej man skäms ju en dag som denna.

    jonathan som varit så jävla bra hela försäsongen med, snacka om att sabba för sig själv. nu får inte mild göra fler tabbar för även en gammal spelarhjälte kan få mobben emot sig. man kan inte missköta saker hur länge som helst...

    SvaraRadera
  4. ta in ett gäng arbetslösa elektriker så sköter de föreningen bättre.

    SvaraRadera
  5. tror TYVÄRR att MILD bara glassar i sin position.. Detta är pinsamt dåligt

    SvaraRadera
  6. ett stort tjänstefel..

    SvaraRadera
  7. Är arbetslös elektriker lärling, men skulle fan göra jobbet bättre!

    Känns lite som jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Man börjar ju änna vänja sig med sånt här från blåvitts ledning :(

    SvaraRadera
  8. Blir bara surare å surare över IFK.. nu får det vara nog.. Besviken på alla i den blåvita ledningen.. Tjalle var kung på plan men detta plus andra saker får mig å tvivla över positionen i ledningen.. Kurt Olsson wannabeen måste också bort..

    SvaraRadera
  9. kurt menar leif loket.. nu måste jag bort.. till sängen

    SvaraRadera
  10. Patetsika gnällspikar är ni. Tro det eller ej, men det är människor som leder blåvitt och de tenderar att vara mänskliga. Det må vara en miss, men knappast en skandal. Dessutom är alltid spelarna som inte spelar de som är så fantastiskt bra. Är inte det konstigt? Hade J.Berg spelat så hade ni suttit och lipat över att Karisik skulle fått chansen istället.

    SvaraRadera
  11. Anonym 09:22

    Tycker att du har en poäng där, även om det är jävligt klantigt skött.

    SvaraRadera
  12. Jag spelar i div 6 och inte ens på våran nivå händer sånt här... Det är är oerhört pinsamt. Hur kan klubben ha en målsättning att vinna allsvenskan och spela i europa om man inte fixar sånt här!!!!???!!?!?!

    SvaraRadera
  13. Anställ en klubbdirektör. Nu.

    SvaraRadera
  14. Kan vi skicka tillbaka Berg till GAIS då eller hur funkar det? Eller rättare sagt, om han inte är blåvitts spelare är han fortfarande gaisare då eller klubblös?

    SvaraRadera
  15. Denna text i GT ger ju lite hopp i mörkret:

    "Beslutet om Jonatan Bergs framtid tas i Fotbollförbundet disciplinnämnd på onsdag. Nämndens ordförande, Khennet Tallinger, informerades i går av Blåvitt-ledningen.
    – Visst finns ett regelverk. Men i skrivningen också utrymme som medger dispenser vid administrativa fel och brister om särskilda skäl föreligger, klargör Thallinger.
    Nog låter det som att Jonatan Berg är spelklar redan till nästa match."

    SvaraRadera
  16. om han inte får spela lär han vara en av de bittraste människorna i gbg, med rätta.

    SvaraRadera
  17. blir så arg!!!, jonathan är i grym form och jag lider oerhört med honom. Håkan borde nog inte ha blivit sportchef, men han skulle väl ha nån titel efter allt han gjort för IFK som spelare..synd att han inte är lika bra sportchef som han var när han hade dojorna på sig.

    SvaraRadera
  18. Josef// håller med.. Ta bort alla och in med nytt ungt folk och skapa ett BLÅVITT i nutiden och framtiden...

    SvaraRadera
  19. Men se på saken så här.
    Om han inte tillhör GAIS, och itne tillhör IFK, så är han en free agent, och de får man skriva kontrakt emd även oberoende av transferfönstret, så vitt jag vet.

    Sen kan jag tycka att det löjligaste är att man måste registrera om spelarna efter utlåning, en jävla massa byrokratiskt skit. Om de har skrivit ett kontrakt där det står att J.Berg flyttar till GAIS i fyra månader för att sedan flytta tillbaka känns det änna onödigt att sen skriva ett nytt brev där det står att nu har det gått fyra månader så i enlighet med det förra brevet kommer han nu flytta tillbaka, precis som vi sa för fyra månader sedan.

    SvaraRadera
  20. Finns en lätt lösning. Värva Carl Fahger från Häcken. Gjort oerhörda framsteg med BK Röva, ung och framåt.

    Det behös en ny kaft på Kamratgården som inte har varit inne i föreningen förut. Som med nya ögon kan skaka om ordentligt.

    Låt Mild vara kvar som sportchef och återinför klubbchefsposten till Carl. Att han sedan har Blåvitt som favoritlag gör ju inte saken sämre.

    Detta är det mest patetiska felsteget jag någonsin varit med om. Mossens BK:s idiellt arbetande kansli har bra mycket bättre koll än vad dårarna ute i Delsjön har.

    Fast iofs så är det ju egentligen skit samma om han spelar eller inte för Jonatan är ju om inte ännu sämre än sin bror.

    Dock är det ofattbart klumpigt.

    Så är positiv är man efter ha sett gårdagens match på plats och vaknat upp i soffan dan efter med en smak av avsky från spelet och en bakfylla som saknar motstycke.

    SvaraRadera
  21. Anonym 12:28/ Du har nog missuppfattat. Berg har kontrakt med IFK. Han är därmed inte någon free agent. Däremot är Berg inte registrerad för att spela med IFK i Allsvenskan. Han kvarstår under den registrering som gjordes när han lånades ut till GAIS. Han får därmed inte spela med IFK, men så vitt jag förstår det kan vi låna ut honom till GAIS och då får han spela där.

    Men förhoppningsvis får man dispens och så skiter vi i allt det här.

    SvaraRadera
  22. Visst, man kan kanske skylla allt på Mild? Men känns inte denna fråga som om den borde ligga på någon annans bord? Måste väl finnas en arbetsfördelning inom klubben? Måste väl finnas rutiner på saker och ting? Känns som det finns stora brister inom rutinerna? Vem gör vad och framförallt vem skall göra vad? Mild kan ju inte sköta precis allt. Men det är klart att han är ytterst ansvarig och borde se till att han har kunnigt folk omkring sig. Man kan ju inte inbilla sponsorer att man är en storklubb med ambitioner om SM-guld och europaspel om man gör såna här simpla misstag. Folk skrattar ju oss rakt i ansiktet. Visst dom är bara människor på kamratgården. Visst gör man fel ibland. Men att låna ut spelare är väl knappast något nytt påfund?

    SvaraRadera
  23. Ja det här var ju ännu ett bevis på att de faktiskt har noll koll på vad de gör. för varje rätt som görs kommer två fel.

    SvaraRadera
  24. hudds/ Som sportchef är ju Milds HUVUDSAKLIGA syssla just att ansvara för spelartruppen, deras kontrakt, utlåningar, registreringar och nyförvärv. Det är ganska solklart att det är Håkan Mild som tabbat sig här och jag tycker han kommer undan från en jävla massa kritik bara för att han är en gammal spelarhjälte, hade det varit någon annan hade folk krävt hans huvud på fat.

    SvaraRadera
  25. hudds/ med tanke på att Mild själv erkände att det var han som klantat sig är det väl ingen tvekan vem ansvaret ligger på. på ett sätt strongt att ta på sig smällen, på ett annat sätt uselt att smällen behövdes ta på sig in the first place.

    ett par tabbar till av mild så börjar han sitta löst till och med han.

    SvaraRadera
  26. En checklista för övergångar är kanske nåt som är aktuellt?

    SvaraRadera
  27. Det är ju en ny sits för Blåvitt att en utlånad spelare skall åter få chansen. Har vi någonsin tagit tillbaka en lånespelare innan?

    Nej, skänk bort spelarna med en gång istället. :)

    SvaraRadera
  28. bagge/ nej postitlapps-system är nog enda kontrakts och pappersarbetesmodellen man kör inom blåvitt...

    VARFÖR HADE VI ALDRIG SÅNT HÄR FIPPEL NÄR THOMAS WERNERSSON OCH GUNNAR LARSSON STYRDE DEN HÄR FÖRENINGEN???

    VARFÖR???

    SvaraRadera
  29. ähh, detta är IFK Samhall numera. varför bli förvånad.
    btw, tycker Stig och Mild att vi skall försöka vinna i år? Är det "bra". om vi vinner matcher, eller dåligt? De har inte haft ngn pressrelease ang. detta.

    SvaraRadera
  30. Det är ju inte heller så att det drällt med transfers för blåvitt under de fem! (FEM!!!) månader som passerat. Man får väl för helvete kräva av en ansvarig sportchef att han har koll på just de transfers som faktiskt ägt rum, inkluderat utlån. Så jävla pinsamt. Sen hur stor inverkan det har eller inte har är ju helt sekundärt. Han har spelat i träningsmatcherna och gjort det tillräckligt bra för att vara med i truppen. Det räcker. Mild är en sopa.

    SvaraRadera
  31. Mild va kung på planen.. synd att detta + annat drar hans status..

    AVGÅ MILD!

    SvaraRadera
  32. Jag lyckades registrera samtliga(!) spelare i vårt korplag. Får jag ta över Milds jobb?

    SvaraRadera
  33. Samtliga div6-7 klubbar har järnkoll på övetgångsfrågor. Det här finns ju inte ens på kartan!!

    SvaraRadera
  34. Doberman said...
    hudds/ Som sportchef är ju Milds HUVUDSAKLIGA syssla just att ansvara för spelartruppen, deras kontrakt, utlåningar, registreringar och nyförvärv. Det är ganska solklart att det är Håkan Mild som tabbat sig här och jag tycker han kommer undan från en jävla massa kritik bara för att han är en gammal spelarhjälte, hade det varit någon annan hade folk krävt hans huvud på fat.

    7/4/07 14:05


    Visst Doberman är kontrakt Milds uppgift. Och jag köper att det är hans fel. Men han är ju fotbollsspelare i grunden. Killen har ju spelat boll under hela sitt vuxna liv. Det måste ju de flesta inse att Mild kanske inte är den bäst lämpade att hålla i allt pappersarbete runt omkring kontrakt och liknande? Och jag tror inte att ett modernt företag sköts så? Att VD:n sitter och fyller i alla anställningar med mera? Som VD måste man väl ha kunnigt folk omkring sig som kan ta hand om papper och hålla ordning på regler och lagar. Och det är Milds uppgift att se till att det finns rätt folk på rätt plats. Milds arbetsuppgift måste väl först och främst vara att se till att Blåvitt har ett lag som kan slåss om guldet? Han skall väl ta dom viktiga besluten om vad man vill satsa på för spelare med mera? Sen kan väl någon annan sköta pappersarbetet med förbundet och liknande? Det här är ju löjligt!

    SvaraRadera
  35. hudds/ Glöm inte att Blåvitt är ett litet företag om man ska göra företagsparalellen, vi är typ en Restaurang, inte Volvo om man ser till omsättningen...

    Så jo, i vårt fall krävs det självfallet att en sportchef ska kunna pappersarbetet, att man är fotbollsspelare är väl ingen ursäkt. Är man idiot då eller? Nej detta håller inte, Mild måste skärpa sig och Blåvitt MÅSTE få in en klubbdirektör i organisationen.

    SvaraRadera
  36. old school/ Att man är fotbollsspelare i grunden är ingen ursäkt för detta. Men man är ju bra på olika saker här i livet. Och detta är ju fruktansvärt pinsamt. Vad Mild är bra på för utom att spela fotboll vet jag inte. Men det kanske inte är så konstigt att det blir såna här tabbar? Menar att dom måste ju snacka med varandra på kamratgården. Någon måste ju ha kunskapen om detta? Och man borde väl kunna hjälpas åt bättre för att undvika sånt här? Sen kan man ju tycka att det är Milds intresse att ta reda på saker och ting?

    Blåvitt är inget företag likt Volvo. Det fattar jag med. Men om man anställer en fotbollsspelare utan erfarenhet att driva en fotbollsklubb så borde man ju ge han bättre förutsättningar att slippa göra såna misstag? Hade väl varit en sak om det varit en division 5 klubb. Då kan man ju fatta att supporten kanske inte är den bästa. Men detta är ju en av Sveriges största fotbollsklubbar.

    SvaraRadera
  37. Men detta är ju en av Sveriges största fotbollsklubbar.

    Vi var det en gång i tiden ja. Inte längre tyvärr.

    SvaraRadera
  38. Old School said...
    Men detta är ju en av Sveriges största fotbollsklubbar.

    Vi var det en gång i tiden ja. Inte längre tyvärr.

    9/4/07 16:21

    Där kan jag hålla med dig till fullo. Tyvärr känns det som det är mängder med blåvita fans som inte fattat detta. Man måste ju börja agera proffsigare i allt. Bara såna saker som att hemsidan inte uppdateras när spelare kommer och går eller nu detta med Berg. Känns som mycket håller en låg nivå. Vi kan ju inte leva på historia eller marathontabellen hur länge som helst. Man måste ju börja agera på ett proffsigare sett i allt man gör. Känns som det är noll koll ibland och mycket snack men inget händer. Vi vill ju tillbaka till toppen. Och klubbens ambition kunde man ju tydligt läsa om på deras hemsida tidigare. Man skulle ta tillbaka guldet till Göteborg i år. Då måste man ju bli bättre på allt. Både på kamratgården och på fotbollsplanen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.