2007/04/15

"Min flickvän blev rädd för mig när vi gick på fotboll"

PÅ G I GLENNVILLE IFK Göteborg spelar sin första hemmamatch på tisdag. Om det nu råkade vara någon läsare av den här bloggen som hade missat det.

Blåvit stad smyckar delar av Göteborg med banderoller och flaggor, i sin senaste uppmaning vill de få folk att hänga ut flaggor och bonderoller från sina fönster för att på så vis färga staden ännu ett snäpp blåare och vitare. Varför inte, säger vi.

Dock kan det vara smart att undvika banderoller där det faktiskt ser ut som om man kallar Blåvitt för skadedjur. Bara ett tips från coachen.

Sup(p)orterklubben Änglarna, deklarerar på sin hemsida att deras medlemsansvarige avgår med omedelbar verkan. Men inte ett pip om varför och hur det kommer sig att han avgår direkt istället för efter en period då en ny person kan rekryteras till posten. Det känns som en hund ligger begraven i den här affären. En anonym "medlemsgrupp" deklarerar att deras medlemsansvarige avgår med direkt verkan. Varför, säger vi.
"Min flickvän tycker inte om fotboll. Jo bara landslagsskit eller VM. Hon har egentligen alla förutsättningar för att vara en äkta MFF-tjej. Hon bor på Backarna och har gjort så hela sitt liv, hon är ihop sedan flera år med en galen mff:are och hennes far är fotbollsintresserad. Sist jag drog med henne på fotboll blev hon bara rädd för hur jag betedde mig."
Från Malmöbaserade Fotbollsbloggen.
Roligast på länge:
"Djurgårdens IF: Klassiskt och anrikt, javisst. Men var är detaljerna som de två stora 08-konkurrenterna har? Det här kunde en dagisunge ha ritat utan att förta sig."
Branschtidningen Fotbollsguiden kommenterar DIF under temat "fulast klubbmärken i Sverige". BP och BK Röva var de två andra nominerade som man kan rösta på via ett mail till tavling@fotbollguiden.se.

För övrigt skall det bli så jävla gött att ramma den Allsvenska sluttabellen i ansiktet på både Stockholmare, Skåningar och traktorbönder. Det bubblar under ytan i Göteborg. Första offergåvan till Glenn blir en bunt hamstrar från Solna. Let's go fucking mental!

Om Niclas Alexanderssons lillebror försöker sig på några mordförsök med dobbarna när vi ska möta Pinocchios vänskapsförening förväntar i alla fall jag mig att det problemet löses inom familjen. Mordförsöket på Jimmy Dixon under Elfsborg-MFF bör ej upprepas mot oss och det måste lillebror Alexandersson bli varse om. (Kvällspressinfo: Detta är inte ett förtäckt hot, detta är en öppen deklaration till "tough love" inom familjen Alexandersson.)

23 kommentarer:

  1. fan... det är sånna här artiklar man läser Baraben för!!!

    SvaraRadera
  2. Vad sysslar Blåvit Stad med??? Skärpning! Sen kan man nog lägga till ellos sk. klubbmärke i kategorin fulaste!

    RåttKROSS!

    SvaraRadera
  3. Grymt underhållande artikel!
    krossa aik!

    SvaraRadera
  4. Den banderollen blev inte riktigt som vi tänkt. Det vet vi. Det blev fel i början av skissandet men istället för att kasta gjorde vi något av den. Dom andra 5 som gjordes blev dock bättre och placerats ut också.

    Det viktiga nu är dock att alla börjar smycka sina hem.
    Det skall synas överallt att detta är en blåvit stad. Det är det som är tanken bakom hela projektet. Så hjälp till nu alla. Att hänga ut en halsduk tar 2 minuter, det är inte för mycket begärt!

    SvaraRadera
  5. Ett annat tips från coachen kan ju vara att själv ägna en hel dag åt att göra, och sätta upp banderoller över hela stan. Istället för att bara sitta och gnälla över det på en blogg...

    SvaraRadera
  6. Anonym said...

    Ett annat tips från coachen kan ju vara att själv ägna en hel dag åt att göra, och sätta upp banderoller över hela stan. Istället för att bara sitta och gnälla över det på en blogg...

    15/4/07 16:05


    Hahaha tror du idiotförklarade dig själv där. Är du dum nog att springa runt och hänga banderoller en hel dag får du nog skylla dig själv din jävla lipsill.

    SvaraRadera
  7. Förstår inte de här "Blåvit stad" att de försåtsminerar IFK Göteborgs publikutveckling långsiktigt? Genom att IFK Göteborg utnyttjar situationen och helt sonika struntar i att marknadsföra sig själv och sina matcher då supportrarna springer runt och gör det istället. Men supportrarna hetsar inte såhär till alla matcher och om du inte IFK Göteborg fyller vakuumet kommer det bli totalt publikfiasko flera gånger om året de nästkommande två åren.

    Supportrarna till IFK Göteborg borde i själva verket sätta mer press på¨IFK Göteborg för att de ska professionalisera sin haltande verksamhet på de flesta områden. Men där är det tyst, inte ens tidigare så kritiska Baraben har sågat deras totalfiasko med årskortsförsäljningen till exempel. Varför?

    SvaraRadera
  8. ägnar man heldagar åt att hänga ut banderoller för nån hemsida bör man nog ta sig en funderare över vad man sysslar med i sitt liv, oavsett om det är blåvit stad eller ultras eller supras eller kabupras.

    SvaraRadera
  9. Centrum: Beror väll la lite på hur man prioriterar sitt liv, har man vikt sitt liv åt ifk så har man.

    SvaraRadera
  10. för helvete... bra initativ! kanske blev lite snett =) men va fan, bra initiativ!

    SvaraRadera
  11. scally/ Det är vi många som gör, men den typiska banderollmålaren tycker sig ofta vara värd lite mer som supporter än oss andra. Jag är sponsor åt IFK Göteborg och skulle nog hävda att jag gör i helvete mycket mer för föreningen genom det än 50 banderollmålande ongar gör.

    SvaraRadera
  12. haha rubriken är klockren, känner igen mig i malmögrabbens problem med. att ta med sig flickvännen på fotboll är farligt för då får hon se "the dark side"...

    SvaraRadera
  13. Ett annat tips från coachen kan ju vara att själv ägna en hel dag åt att göra, och sätta upp banderoller över hela stan.

    Så om man inte gör detta har man ingen rätt att tycka något om det? Antar att du tycker att man ska spela i landslaget för att kunna tycka till om Niclas Alexandersson då? Att man bör vara ordförande i en Allsvensk förening för att ha en åsikt om IFK:s styrelse?

    Mitt tips: skaffa självdistans, banderollen var klantigt utformad och gav ett roligt resultat. Lev med det och ta inte dig själv på så stort allvar. I alla fall inte här på Baraben.com.

    Centrum/ Vi i den tysta massan behöver inte banka oss för bröstet, vi vet vad vi gör för Blåvitt ändå. Märkligt hur det jämt är de som hävdar att de "är blåvitt" och liknande som är känsligast av alla. Bara peka på dem så får de tokspel.

    SvaraRadera
  14. Fotbollsguidens:

    "Djurgårdens IF: Klassiskt och anrikt, javisst. Men var är detaljerna som de två stora 08-konkurrenterna har? Det här kunde en dagisunge ha ritat utan att förta sig."

    Är ju helt sanslöst rolig, är inte den göteborgsbaserad? haha luktar DIF-hat där.

    SvaraRadera
  15. en som vet:
    Till viss del har du rätt. Dock vet IFK att dom inte kan räkna med oss. Och sätta upp banderoller är inte det vi skall göra. Det handlar om att få ut budskapet till alla för att folk skall få uppmaningen.

    för tyvärr, vi är svenskar och frö jävliga tråkiga.

    hela tanken med projektet/hemsidan är att folk skall börja visa att det är matchdag. Att det är fest.
    "den tysta massan" som någon nämde, ja den betalar sin entré och går på matchen. Fine, bra med det. Men vore det inte roligare om man vaknade upp på morgonen och såg att grannen hängt upp en halsduk i sitt fönster? Så man vet att det är matchdag. Om när man kör till jobber så hänger det flaggor lite överallt bland husen.
    Kan ni inte hålla med om att matchpulsen skulle öka då?
    Och då hade folk snackat mer fotboll på arbetsplatserna, helt naturligt, hade inte det varit kul?

    Påstår inte att vi är bättre än någon alls. Sponsorer, svensson, supras, lackfolk, Ebba 76, alla är lika viktiga för IFK Göteborg.
    Vi vill dock inte att IFK supportrar skall vara så anonyma som vi är nu.

    SvaraRadera
  16. Fan vad illa jag stavad dock =)

    SvaraRadera
  17. Blåvit stad:

    Fan va jag diggar erat initiativ! Det ni gör är fett bra!

    SvaraRadera
  18. Supportrarna till IFK Göteborg borde i själva verket sätta mer press på¨IFK Göteborg för att de ska professionalisera sin haltande verksamhet på de flesta områden. Men där är det tyst, inte ens tidigare så kritiska Baraben har sågat deras totalfiasko med årskortsförsäljningen till exempel. Varför?

    Vi väntar just nu. Varför? Jo för effekterna är inte klara, försäljningen är inte avslutad, hemmasäsongen är inte påbörjad, effekterna av förra årets usla 8:eplats kombinerat med uteblivna spelarköp och en arenaflytt är inte inräknade i ekvationen än. Men självfallet ser vi på saken löpande, det är en usel åtgång på årskort i år.

    Men å andra sidan, "Centrum" som är sponsor kan nog berätta lite om varför det inte är någon rusch till Blåvittshopen för att inhandla kort med, man får helt enkelt inte valuta för pengarna, i alla fall är det för många som anser att det är så.

    Och vi deltar inte i någon silencio stampa utan kommer fortsätta ifrågasätta de delar av IFK Göteborgs verksamhet som inte fungerar. Det är ett löfte.

    SvaraRadera
  19. Centrum
    intressant påhopp du gör utan att veta vilka som ligger bakom sidan. Vad dom gjort innan o.s.v.
    Och vad har du gjort som är så mycket bättre? Förutom att ta ditt företags pengar och lägga in i klubben?

    SvaraRadera
  20. centrum>>
    Pajas

    SvaraRadera
  21. intressant påhopp du gör utan att veta vilka som ligger bakom sidan. Vad dom gjort innan o.s.v.

    Det får väl de skylla sig själva för. Smyger man med vilka man är så kommer alltid folk att se med misstänksamhet på sådant. Jag tar inte i Blåvit stad med tång så länge jag inte vet vem som står bakom det där. Att man kan "visa" sig som Blåvitt borde man ju göra ändå, av egen vilja.

    För mig känns Blåvit stad lite som konstgjord andning, bra som fan, men när man slutar göra det så dör den man gör den konstgjorda andningen på. Det vore klart bättre om Änglarna/Ultras/IFK Göteborg med flera arbetade långsiktigt med att göra det blåvita varumärket attraktivt så att folk verkligen är stolta över att visa upp sig med blåvita kläder, hänga upp flaggor/banderoller osv. När det kommer inifrån är det äkta och genuint, inte när det kommer som mandat från någon anonym (sic!) grupp...

    SvaraRadera
  22. Pinocchios vänskapsförening - Haha klockrent =)

    SvaraRadera
  23. Blåvit stad är ett brå initiativ. Det är upp till var och en att bestämma om de vill uppleva en matchdag med en stad i blått och vitt.

    Det lilla folk gör är den stora skillnaden. Alltifrån att svara "heja blåvitt" i telefonen till att hänga en halsduk vid sin balkong.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.