2006/04/02

Wernbloom our no. 1

LISTTAJM På tv4.se listar David Bogerius ett par olika kategorier. Bland annat bästa tonåring och de allsvenska klubbarnas svagheter.

Pontus Wernbloom är etta i "teensvenskan" och Marcus Berg elva.
Vasques någon?

Analysen av våra så kallade svagheter är som följer:

-1 Vem ska göra målen? I fjol var IFK Göteborgs målsumpningar berömda. Nu står hoppet till två nyförvärv från Gif Sundsvall, Ali Gerba och Jonas Wallerstedt, men Wallerstedt gjorde bara ett allsvenskt mål 2005.

-2 Högerkanten ser väl långsam ut. Här blir det autobahn för snabba motståndare som Tobias Hysén.

Visst, "Ölme" är ingen speedkula men sen är det också bara Hysén d.y. i hela Svea Rike som rankas som något hot där. Han är ju ändå borta efter VM...

En rätt härlig passning slås för övrigt till "tj/chock-Danne" i MFF som enligt Bogerius verkar ta upp lite väl stor plats: Men frågan är om Malmö har spelarmaterialet för ett snabbt och offensivt spel efter marken. Mittfältet består av många sidledsrullare.

15 kommentarer:

  1. suck. varför detta gnäll på sidledspass. varken du eller tv-4-tönten verkar ha gått på fotboll de senaste åren. sidledsdanne är varken särskilt överviktig eller gör särskilt många sidledspass. han är allsvenskans klart bästa mittfältare enligt mig, jämte Niclas Alexandersson. Gå på fotboll och lär dig nåt, det kan du behöva.

    SvaraRadera
  2. Il Professore:

    Ständigt detta j***a gnäll från ditt håll. Strunta i att läsa sidan om det inte passar, eller ännu bättre - skriv en egen "lysande" artikel.

    Bara vi slipper lipandet...

    SvaraRadera
  3. Han har ju erkänt själv att han bara slår sidledare plus att han inför varje match äter tre semlor - så inte mkt att diskutera egentligen.

    SvaraRadera
  4. "han är allsvenskans klart bästa mittfältare enligt mig

    jämte Niclas Alexandersson"

    Hmmm... Har du varit på fotboll nångång?

    SvaraRadera
  5. men Wallerstedt gjorde bara ett allsvenskt mål 2005.

    Ja han var ju inte skadad större delen av säsongen....
    Eller TV4 kanske tycker att man borde göra lika många mål från sjukstugan?

    SvaraRadera
  6. varför detta gnäll på sidledspass. varken du eller tv-4-tönten verkar ha gått på fotboll de senaste åren.

    Börja med att stiga ur din PPV-fotälj ibland hahaha. Idiot.

    SvaraRadera
  7. va fan stellham ska du bara ha roses? il professores inlägg är väl vitsen med forum? sen huruvida daniel andersson skulle vara bättre än t.ex. anders svensson och tobias hysén (ja jag räknar honom som mittfältare) ja det kan ju diskuteras

    SvaraRadera
  8. Srellham, så om man kritiserar dig så lipar man? Du sitter på en hög häst. Använder du stege?

    SvaraRadera
  9. Wallerstedt gjorde 4 matcher förra året (varav en som inbytare och en där han blev skadad!).

    SvaraRadera
  10. Anonymous (x2):

    Nu är det ju iofs inte ens jag som har skrivit artikeln i fråga.

    Däremot har vissa läsare en tendens att enbart haspla ur sig en massa negativt (& ofta onyanserat) gnäll så fort chansen ges. Det skall letas fel & märkas ord till förbannelse.

    Självklart får man komma med kritik, men det är inte så kul att läsa il professores raljanta kommentarer till nästan allt som skrivs:

    "varken du eller tv-4-tönten verkar ha gått på fotboll de senaste åren."

    eller

    "Gå på fotboll och lär dig nåt, det kan du behöva."

    Här är det väl snarare "professorn" som sitter på en "hög häst"?

    SvaraRadera
  11. Daniel A är och kommer alltid vara en bromskloss i den svenska fotbollen.

    SvaraRadera
  12. stellham/


    Word!

    SvaraRadera
  13. erikbe/ Bromskloss? Det räcker inte för att beskriva honom, han åker tillbaka i tiden när han spelar, så långsamt går det...

    SvaraRadera
  14. Jag lipar. Ok. Jag är ledsen om jag sårat någon, det var inte meningen. Sorry Bengy. På en sida som gjort det till en dygd att håna fotbollsspelare med avvikande utseende eller sexuell läggning attackerar jag ibland inlägg som vänder sig emot artikelförfattarna. Det märkliga är ju att ni (stellham) förvånas av det. Wakey, wakey! 2006. Är detta en sida bara för folk med exakt samma åsikt i alla frågor eller ett forum för att ventilera flera synvinklar? Föredrar du (stellham) att alla instämmer i ett "Klockrent" eller "Word" efter allt som skrivs? Det luktar lite Gais-sosse om det. Med en krydda av Stalin. Busted!

    Men, faktum kvarstår: Siledstjockesemleäcklot Daniel Andersson är en av allsvenskans två bästa mittfältare. Och då räknar jag in Anders Svensson som jag tycker är för ojämn och inte alls i klass med för fyra-fem år sedan. Jag räknar inte in Tobias Hysén, eftersom han är forward i en 4-3-3-uppställning, men visst kan det diskuteras. Han hade säkert varit vänsterbreddare i blåvitt om han spelat där. Tomas Olsson, Daniel Alexandersson, Pontus Wernbloom, Mikael Sandklef, Patrik Ingelsten, Anders Andersson, Dulee Johnson, Magnus Källander med flera är inräknade och jag tycker inte de är nära fläsket på MFFs mittfält. Det är min åsikt, men jag tar gärna emot era påhopp eller åsikter. Jag har sett Sidledsdanne flera gånger och tycker inte han slår fler sidledspass än vilken annan mittfältare i allsvenskan som helst. Däremot hittar han sina medspelare oftare än de flesta mittfältare i blåvitt exempelvis.

    SvaraRadera
  15. Mejla tv4 och D Bogerius, det är hans ord jag citerat och möjligtvis råkat fetlägga nåt av dem...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.