2006/04/16

Anton, Babis, Ishizaki och Elmander...

UNGDOMSVERKSAMHET Det talas en hel del om Änglagården i de Blåvita leden. Många anser att det är från och med nästa år som vi bör börja se resultaten av ungdomssatsningen med bland annat Roger Gustafsson och Eilert Björkman i spetsen. Men det få vet är att många av våra Allsvenska stjärnor idag redan passerat Blåvitts ungdomsled via den tidigare så populära sommarproffsverksamheten. Studera bilden från 1997 och notera flera intressanta namn i en Blåvit omgivning...

6 kommentarer:

  1. Josef El Dana, klassas inte han fortfarande som talang...?

    SvaraRadera
  2. Sålde El Dana till Inter i CM 99-00 för 225 mille, så nog var han en talang alltid. ;)

    SvaraRadera
  3. Det kan väl inte vara någon merit att ha haft blivande storspelaresom sommarproffs om dom slagit igenom någon annan stans.

    Man får hoppas att dom väljer blåvitt när dom är här.

    SvaraRadera
  4. Det är väl iofs. meriterande för ungdomsverksamheten att sextonåringar tar sig till klubben (inte sällan långväga gäster) för att spela fotboll i en okänd miljö. Vad jag undrar är väl mest vad de ansvariga som var ansvariga för A-lagsrekryteringen under sent nittiotal känner såhär i efterhand.

    Det hela är ju en ganska komplex situation dock, inte minst för att det kan vara väldigt svårt att bedöma talanger i denna åldern - det behöver ju inte alls vara säkert att de namn som är bekanta idag var de framträdande i gruppen redan då. Året är 1997 när denna bild är tagen och det är sextonåringar på bild så först 98-99 nånstans, grovt beräknat, lär dessa unga talanger plockats upp av lag i högre serier. Den med gott minne kanske kommer ihåg vilka spelartyper som knöts till vår förening då och såhär med facit i hand; Var det välinvesterade pengar eller ej?

    SvaraRadera
  5. Sen ska man ju komma ihåg att Blåvitt inte är den enda klubben som har/hade sommarproffs. Vi var om jag inte minns helt fel de som först hade det men nu för tiden har ju var och varannan allsvensk klubb det och de här ungdomarna åker ju Sverige runt ifrån klubb till klubb. Så det är ju knappast bara till att välja dom man vill ha.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.