2006/04/04

En omgång, sen var guldet borta enligt Aftonbladet...

MEDIA Ni kanske minns den numer klassiska vändningen mellan Aftonbladets artiklar om Blåvitt och guldchansen från förra året. Först var vi helt avhängda för att sedan vara med i guldracet i högsta grad. I år gick det ännu kvickare. Aftonbladets dokusåpapajas (deltog i TV4s Farmen) Erik Niva analyserar läget under rubriken: "Förhistoriskt dåligt - glöm guldsången".

Undrar om han var på plats på Ullevi när Blåvitt spelade byxorna av Djurgården i Royal League? Om han har någon som helst koll på att Blåvitt den senaste tioårsperioden haft sin största svaghet i att möta de lag som backar hem och kontrar men trots detta tog poäng. Har Niva koll på att Blåvitt i motsvarande hemmadebut mot en nykomling under 2005 fick storstryk mot Assyriska med 0-3? Erik Niva verkar inte ha så mycket koll alls faktiskt.

Klacken sjöng om ett guld som ska hem till Göteborg, men den bör nog anpassa repertoaren efter verkligheten. Når IFK Göteborg en Royal League-plats har spelarma gjort en bra prestation. Spelar de som i går kommer de
inte ens i närheten.

Humorn i det hela blir extra rolig när Aftonbladet efter nästa IFK-seger med all sannolikhet kommer att skriva hur Kamraterna nu på allvar är med i guldjakten och liknande. Förvirrade journalister eller bara misslyckade försök till genuina analyser? Med liknande logik borde ju Gais vinna Allsvenskan i år efter sin "magnifika" premiär mot Öis...

7 kommentarer:

  1. precis. blåvitt ligger ju i själva verket +1 poäng jämfört med förra året...

    SvaraRadera
  2. kan ni inte återpublicera förra årets "blåvitt är borta från guldstriden"-bilder?

    SvaraRadera
  3. journalister...suck. förra året ville t o m en dåre som Härdsmälta ha med Wernbloom i VM-truppen efter tre-fyra bra matcher... några omgångar tidigare skrev han att guldtåget gått och Blåvitt stod kvar på perrongen.

    SvaraRadera
  4. Halvdugliga spelare ? Var det inte IFK Göteborg som hade värvat bäst inför säsonge ?
    Har mest spelare i U21 laget ? Sveriges Bästa MÅLVAKT ?
    Förstår mig inte på de där jävla sportbladet skribenterna.

    SvaraRadera
  5. Med tanke på resten av de allsvenska lagen är det inte så illa att ha väldigt många halvhyggliga spelare att tillgå. Det kanske är just det som fäller avgörandet i längden. Att inte ha en drös stjärnor som man är beroende av och som kanske blir sålda eller går sönder halvvägs. Dessutom visar coach Arne direkt att ingen har en given plats när han byter ut några av dem som trott de var givna i startelvan. Det ser lovande ut. Och, Erik Niva satt med mig i Pay-Per-View-soffan.

    SvaraRadera
  6. Bortsett från sista meningen som nästan känns ditprintad av rubrikmakaren, så gillade jag faktiskt Nivas text. Liknelsen mellan Göteborg och Liverpool, Blåvitt och LFC, ställer jag gärna upp på.

    SvaraRadera
  7. Jag ser hellre att Blåvitt vinner UEFA-cupen än SM-guld.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.