2006/04/11

Vinst mot FC Trollhättan

VÄLEN IFK Göteborgs b-lag besegrade idag FC Trollhättan med 2-0 på ett blåsigt Välen. Alex McPheat kunde rinna igenom och sätta 1-0 säkert vid vänstra stolpen, efter att Trollhättans försvar slarvat i uppspelet. Jonatan Berg tryckte in 2-0 på straff.

Blåvitt "jublar" efter 1-0

På var sin kant i backlinjen spelade Adam Johansson och Hjalmar Jonsson. Adam började väldigt bra, deltog i det offensiva spelet och slog ett par vassa inlägg. Krafterna mattades av efter ett tag men som det såg ut idag så kommer Adam snart att på allvar vara med igen och konkurrera om en plats i startelvan. Hjalmar däremot har en bit kvar. Slarviga uppspel och inte helt konsekvent i försvaret. I mittförsvaret imponerade Dennis "Cliff" Jonsson och även Gustav Svensson såg stabil ut.

Hjalmar i aktion

På mittfältet startade Andres Vasques och Jonatan Berg på varsin kant. Andres spelade en halvlek och skötte sig godkänt, dock inte lika glänsande som ofta annars. Jonatan spelade bra tillsammans med Adam till en början men försvann sedan succesivt ur matchen. På mittfältet spelade Tom Carney och Robin Nilsson ok, men inte mer. Efter paus gick Jonatan in på topp och lämnade plats för Pelle Olofsson till höger. Bastian Andersson fick göra ett inhopp på det centrala mittfältet i mitten av andra halvlek, inte vanligtvis den mest bekanta positionen för Bastian. Ersättare för Andres var Erhan Erdogan.

Mittfältet

Nämnde målskytten Alex Mcpheat startade på topp tillsammans med Jonas Wallerstedt, som även han bara spelade en halvlek. "Walle" är som vanligt duktig på att suga in bollen och hålla den inom laget. Han borde dock gjort minst två mål då han fick skottläge endast ett par meter från mål två gånger om. Sköt rakt på målvakten båda gångerna, bättre avslut bör kunna krävas av en sådan rutinerad herre som Wallerstedt. Alex satte 1-0 distinkt men glänste knappast i övrigt. Blåvitt hade matchen under kontroll och hade bud på fler mål, med lite effektivitet framför mål så hade siffrorna kunnat var större.

10 kommentarer:

  1. Slarviga uppspel och inkonsekvent försvarsspel har väl inte hindrat Hjalle från att härja i allsvenskan förut? Så min fråga är: Vad väntar Anre på?!

    SvaraRadera
  2. Svinbra träningsrapport!!! +++++

    SvaraRadera
  3. Gött mot Erling. Tyvärr fick jag inte upp kortfilmen som du tog på straffen men vi kan ju sprida den lite ändå...

    SvaraRadera
  4. Jag väntar fortfarande på Hjalmars comeback, d e han som saknas i laget nu!

    SvaraRadera
  5. Fler b-lagsrapporter kommer, vill jag lova. Ett av få nöjen i mitt fattiga liv...!

    SvaraRadera
  6. Svenska Mugs!

    http://rodguling.blogspot.com/2006/04/gubbsjuk-admin-bannar-linda.html

    SvaraRadera
  7. B-lagsrapporter uppskattas, vore skoj med U och J rapporter med, ifall någon följer de.

    SvaraRadera
  8. Livet blir aldrig fattigt när man får sådana upplevelser Erling. KUTGW

    SvaraRadera
  9. Planen ser ju skitbra ut, kan vi lägga hemmamatcherna där?

    SvaraRadera
  10. IL Prof:

    KUTGW, vad betyder det? Är det någon sådan där internet-slang som inte jag förstår.

    Sista Anonyma:

    Välen är konstgräs, därav den jämna gröna mattan. Gamla Ullevi på fredag lär knappast var lika fin...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.