2006/04/16

Kommer du ihåg, Jesper?


P.S. Två upphittade GP-urklipp fick mig att drömma tillbaka om svunna tider och hjältar.

Jesper Blomqvist, från Tavelsjö, kom till Blåvitt 1993 från Umeå FC. Den snabba succén ledde till VM-brons året därpå tillsammans med sju andra blåvita herrar.








Han regerade i Champions League och lurade skjortan av en målvakt vars blivande smeknamn (San Siro-Sven) skulle bli hans nästa hemmaarena - han var vår favorit.

Övergången till Milan 1996 gav sköna pengar till klubbkassan, men när förtroendet och kärleken skulle besvaras vid hemvändandet blev det bankkontot som talade.
Ett svek mot oss supportrar.



Niclas Alexandersson avstod ett par miljoner kronor för att få spela i sin förening igen. Nu är han mer hyllad och älskad än någonsin.

Vill du bli en Blomqvist eller en Alexandersson, 'Anton'?

10 kommentarer:

  1. Jag tror knappast det var pengarna som var avgörande när Jeppe valde klubb. Snarare var det till Stockholm som stad han ville.

    Anton kommer troligtvis bo i Göteborg oavsett om han hamnar i Blåvitt eller Elfsborg.

    Själv tycker jag det vore kul om han hamnade i Blåvitt men jag skulle inte gräma mig så mycket om det inte blev så. Värst skulle det vara om han gick till en skitklubb som Ellos.

    Några fem miljoner är han inte värd, det är ju tom mer än vad vi fick när vi sålde honom. Dessutom är han skadebenägen och har spelat väldigt lite på senaste tiden.

    SvaraRadera
  2. fan såg jeppe igår i en gammal match mot united...suck.. tänk va annorlunda allt hade kunnat vara om han bara vänt hem till blåvitt igen..

    SvaraRadera
  3. Ajajaj. Jag tolkar detta som ett solklart hot mot Antonsson. Jag menar, vem fan vill bli en Blomqvist?

    SvaraRadera
  4. gör en stor banderoll till nästa match. Anton kom hem, vi saknar dig!

    SvaraRadera
  5. Larsa said...
    Locka hit Anton istället för att hota honom! (för helvete)


    Icke läskunnig eller? Ingen har hotat någon här. Bara en IDIOT på Aftonbladet som ljuger mer än en häst travar...

    SvaraRadera
  6. Det skar i hjärtat när han gick till DIF. Nu blev karriären kort där förstås. Mitt minne av Jeppe är inte tröjärmarna, Manchestermatchen eller Barcelonamatchen.

    Pelé var först, men Jeppe gjorde en rätt bra kopia på Olympia -95. Jag var på sittplats omgärdad av skåningar, men de var så jävla impade av Jeppes TOTALA bortfintning av Sven A att de glömde spöa upp mig för att jag blev galen på läktaren.

    Kommer du ihåg, Jesper?

    Vafan skulle du torka dig i röven med din blåvita tröja för? Det var minnen som ovan som var de som gällde.

    SvaraRadera
  7. Blomqvist är en fitta!

    SvaraRadera
  8. men jävla tönt

    SvaraRadera
  9. Vann inte Jesper SM-Guld med Djurgården under den korta tid han klarade av att spela??? De e väl mer än vad Alex vunnit med Blåvitt, alltså gjorde väl Jesper ett klokare val rent klubbmässigt? För inte kan vi väl beskylla honom för att vara Göteborgare och att han borde ha flyttat "hem"?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.