2006/04/01

Veckans idiot: Mathias Lühr.

SPORTJOURNALISTIK Baraben inrättar härmed i sin vanliga ödmjuka och snälla anda ett nytt "pris" för 2006: Veckans idiot. Vecka 13:s pris går till Expressens Mattias Lühr.

Expessen.se har en ersatt sin skattefifflande fotbollsbloggare med Mathias Lühr. Han har bland annat skrivit följande artiklar om Djurgården:

Ba går till attack mot guldtränaren, Kräver betalt för att lämna, Är han värd 14 miljoner???, Stjärnbrassen skadad direkt, Porrbilderna som skakar Djurgården.

Jämför ovanstående artiklar med följande om AIK.

Med Mjällby blir AIK omöjliga att stoppa, SPORT-Expressen granskar - så kan AIK bli "allsvenskans Chelsea", Han ska göra AIK till ett storlag igen.

Känns väl inte direkt som ett Aprilskämt att påstå att Expressen numer har seriösa trovärdighetsproblem. Denna simpla jämförelse ger en bild av en journalist som är klart färgad av ett lag och nästan hatiskt skriver ner ett rivaliserande lag. Inte bara pinsamt för Expressen utan för hela fotbollsjournalistkåren.
(Länktack till 14433)

5 kommentarer:

  1. Att både Expressen & Aftonbladet består av inavlade ståkkhålmare är väl inget nytt?

    Måndagens rubrik i SportExpressen:

    "Lührisk över AIK:seger!"

    SvaraRadera
  2. expressen har ju gjort sitt. lägg ner den tidningen.

    SvaraRadera
  3. finns expressen längre? Har inte läst ski9ten det senaste åren. Bara sensationer och scandaler så man mår illa. Att tycka deras sport bilaga är något känns skrämmande för idrotten.

    SvaraRadera
  4. Expressen är:

    "en fara för svensk fotboll"

    SvaraRadera
  5. Mattias Lühr skrev i en intervju med Kurt Hamrin att han gjorde avgörande 4 - 2 målet mot Västtyskland 1958. Vän av ordningen (jag) skickade ett mejl och frågade om Kurre var senil eller om alla andra har missuppfattat resultatet varav jag fick svaret: "du har rätt, jag borde ha läst på bättre".

    Denne pajas kände alltså inte till et av de mest klassiska resultaten i svensk fotboll. Som att vara ekonomijournalist och inte veta vad inflation eller konjunkturer är.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.