2006/04/28

Mats Persson är fortfarande firmatecknare i IFK Göteborg

SKATTEHÄRVAN I dagens GT kunde vi läsare få reda på att Mats Persson, tidigare klubbdirektör i IFK Göteborg- numera avskedad på grund av misstanken mot honom kring ett flertal grova brott från hans tid som Kamratgårdens operativa chef. GT avslöjar att Mats Persson trots detta fortfarande är suppleant i IFK Göteborg Fotboll ABs styrelse och extern firmatecknare för Idrottsföreningen Kamraterna Götreborg.

GT som tagit del av Bolagsregistret så sent som den 27 April 2006 visar att Mats Persson inte strukits som officiell suppleant i bolaget IFK Göteborg fotboll AB och även står kvar som extern firmatecknare för föreningen IFK Göteborg. I dagsläget är det väl förvisso fullständigt osannolikt att Mats Persson skulle vilja eller kunna använda sig av dessa formella rättigheter för att disponera IFK Göteborgs ekonomiska resurser med tanke på den pågående rättsprocessen mot honom. Dock är det en viktig principfråga att föreningen IFK Göteborg kvickt och effektivt ser till att personer som misstänkts för grov trolöshet mot IFK Göteborg och ett flertal grova skattebrott- inte ska stå kvar som firmatecknare för medlemsföreningen IFK Göteborg.

Nytillträdde ordföranden Stig Lundström kommenterar i GT:
- Så kan det ju inte vara, jag får kolla upp det. Antigen är de senfärdiga med att ändra eller så har vi glömt att skicka in det.
Jan "Plånbok" Nilsson, även han misstänkt för en rad brott i samband med övergången av Stefan Selakovic och Peter Ijeh står officiellt kvar som ledamot.
Förhoppningsvis är ändringen på gång för det svider i många medlemmars ögon att de som misstänks för grova brott mot föreningen IFK Göteborg ännu officiellt står kvar som representanter för föreningen i offentliga myndighetshandlingar...

22 kommentarer:

  1. Bästa inlägget som skrivits på denna blogg.

    SvaraRadera
  2. Edit på mitt eget tidigare inlägg: Eftersom det vid mitt tidigare inskick inte fanns ett skrivet ord med i artikeln var jag ondsint ironisk och menade att ett tomt inlägg är bättre än alla andra tidigare som publicerats på Baraben...

    SvaraRadera
  3. mats persson borde flytta till st tropez.

    kasst att blåvitt inte har koll på sådana här små detaljer alså.

    mackan/ hur orkar man bara gnälla hela tiden? är det inte tröttsamt att vara en sådan lipande gnällspik?

    SvaraRadera
  4. Skulle vara intressant att veta hur mycket MP egentligen fick i avskedvederlag nu när Stig säger att det absolut inte var en miljon.

    Något för Baraben att försöka gräva i?

    SvaraRadera
  5. ica-stig har ju börjat med att vara väldigt anonym. förvisso gött att inte synas i samma skitsammanhang som dåren i malmö men en ordförande måste ju profilera föreningen och ha lite visioner. vad är hans visioner?

    SvaraRadera
  6. ingen verkar ju ha koll på Kamratgården- på någonting.

    Ett undantag finns: Lena MW.

    SvaraRadera
  7. eftersom mats person fortfarande är "anställd" hos blåvitt så undrar jag varför han (med sin bakrgrund o felsteg) kan ha kvar sina andra 2 jobb i de andra företage/jobben han är insatt i?
    är dt ingen som inser att hans ledaregenskaper inte är på topp nånstans?

    mvh föredetta spelare i blåvitt.

    SvaraRadera
  8. fy fan att vara mats persson idag... skulle inte förvåna mig om han begår självmord efter den här häxjakten. Vad hände med att "man förtjänar en andra chans"? SKÄMS på er, människohatare. Er patetisk fotbollsklubb kan dra åt helvete.

    SvaraRadera
  9. Mats Persson fick troligtvis en årslön i avgångsvederlag.

    Enligt Verksamhetsberättelsen 2005 betalade IFK ut 572 kkr i löner och ersättningar till KLubbdirektör 2004 och 1 244 kkr 2005. Med tanke på att Mild var Klubbdirektör ett tag 2005 så är kanske inte hela summan till MP.

    SvaraRadera
  10. anonym/ Våldtar man medvetet det vi har närmast hjärtat, IFK Göteborg så ska man inte bara granskas utan man ska utredas precis som nu görs.

    Det du kallar häxjakt är en fullt saklig kritik av det fiffel och svek som Mats Persson mfl är ansvariga för. IFK Göteborg anser att Persson är en brottsling, det gör även polis och åklagare- så det är knappast vare sig konstigt om han utsätts för omfattande kritik eller förvånande att folk är förbannade.

    SvaraRadera
  11. Är det bara Frankie som orkar skriva på BaraBen nu för tiden?
    10 senaste typ har varit från Frankie, inget fel på Frankie men jag noterade detta och vill bara ha det sagt... Fred bröder.

    Åhhhh Hata Hammmarby... HORA , sjunger samma sång hela matchen lång , hata hammarby...

    SvaraRadera
  12. Vi glider i skuggorna här...

    Men det är inte alla som klarar av att motstå depressionen när Blåvitt spelar som skit.

    SvaraRadera
  13. Hmmm med tanke på att det senast 21:56 igår kväll var en annan (moh) skribent som skrev ett inlägg så var det där inte direkt sant.

    Sen har det väl alltid varit Frankie som skrivit typ 80% av inläggen här på Baraben...

    SvaraRadera
  14. Mats Persson har ju förvärvat allt förtroende för sig. Han får svårt att hitta bra jobb i den här stan framöver...

    Lånat flera miljoner av Plånbok till ett husköp och sedan fifflar som fan för att göra en gentjänst till Plånbok via IFK...

    SvaraRadera
  15. Förstår inte heller varför vi skulle lulla med en lelle som inte bara svindlat föreningens kapital hit och dit utan även med föreningens förtroende. Är det någon förening som lever upp till begreppet "misskött" så är det blåvitt just nu. Och det är uppenbart att det är MPs och JPs fel.

    SvaraRadera
  16. jadu. kunde inte sagt det mycket bättre själv- det svider i våra ögon.

    jag är själv mest irriterad över att ifk inte lämnat in anmälan mot persson själva för trolöshet mot huvudman. nu tar åklagaren upp den punkten ändå, men det kunde inte ifk veta på förhand...

    om man nu väljer att tro på ifk och inte persson, vilket jag gör.

    /Medlem i över 20 år.

    SvaraRadera
  17. vari ligger skillnaden sella gentemot denna man?

    SvaraRadera
  18. jerre/ Som jag personligen ser det ligger ju skillnaden i att den ena är chef över den andra och dessutom en slipad advokat och klubbdirektör, den andra är blott fotbollsspelare och har enligt utsago blivit tillsagd att "detta är ok". Dvs att bara en av två parter haft uppsåt att bryta lagen...

    SvaraRadera
  19. Den förra klubben som Mats Persson var ordförande för spelade här om veckan en match inför 95 betalande åskådare. Det kan hända spännande saker inom fotbollen ibland.

    SvaraRadera
  20. den som ahr gjort blåviit så pass illa förtjänar inte ner djävulens straff, anser jag, är kanske inte som ni andra men ja skiter i vad som händer med mats person(om han är skyldiig, självklart?)...!!! men som sagt av före detta spelare varför i helvete har han kvar sinaandra jobb..?skulle förmodligen ge han en smäll på käften om jag såg...! självklart skulle ni andra inte!!(ehh) en ja skulle det iaf

    SvaraRadera
  21. ursäkta stavnig..hoppas ni förstår vad jag menar endå...

    SvaraRadera
  22. Å andra sidan: har man hälat pengar vet man att det inte är rätt oavsett vem som har sagt åt en att göra det. Det finns inga ursäkter för det, ens om man är korkad.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.