2006/04/15

Sol, vind och Alex

Allsvenskan
Med fjärilar i magen tågade jag iväg mot Gamla Ullevi. Ännu en förnedrande match, då vi skulle få se oss manglade av motståndarna, kände jag att jag inte skulle klara av. Man kan tycka att två oavgjorda matcher inte alls innebär att spelarna har varit dåliga eller blivit överkörda, men både vi och motståndarna vet ju att så varit fallet.

Så hur skönt kändes det inte idag att logga in på Expressen och läsa Hif-tränarens kommentar efter gårdagens match: "IFK Göteborg är det bästa laget vi mött i år, bättre än både Hammarby och Gais" För just så var det ju, att man trots ännu en oavgjord match kunde gå därifrån med en känsla av stolthet och hopp! Det finns mycket som jag är j-ligt nöjd med efter gårdagens match:

*Arnes val av mittfält: det är ju dessa fyra jag vill se i en Blåvit mittfältsformation. Sätt Alex, Wernbloom, Vasques och Thomas Olsson på mittfältet så får ni se på krig.
*Att både Alex och Sella var friska igen, även om den senare inte gjorde mycket väsen av sig.
*Thomas Olsson! Jag säger det igen; jag är så satans glad över att han har kommit till oss. Han kommer bjuda på stabilitet och fina målchanser under hela säsongen.
*Att både Thomas och Walle fick göra mål, det är givetvis extra viktigt att "nykomlingarna" får visa vad de går för.
*Att vi vände ett 0-2-underläge! Det vi nog alla hur förlamande ett sådant tidigt underläge kan vara. Men istället för att lägga sig platt visade de blåvita herrarna på en glödande kämpalust. och det är just det jag efterlyst i år; viljan att kriga. I de två föregående matcherna tyckte jag att det endast var Thomas, Wernbloom och Vasques som visade prov på detta.
*Att laget gjorde avslut på mål och visade att inte allt handlar om att vara defensiv. man vinner som bekant inte allsvenskan i defensiven. Visst, Kalmar kommer rätt långt genom sånt spel, men vinner Allsvenskan gör de ju inte.

Så vad är jag då missnöjd med? Ja. det är inte mycket, men några saker vill jag ändå nämna:

*Endast tre poäng efter tre spelade matcher! Det är givetvis inte bra...
*Att spelarna är så beroende av att Alex är frisk, vi kan inte bygga spelet runt en enda person.
*Ölmes missade straff (AJ!) , Bengans tabbe på 0-2-målet samt att två andra fina chanser sjabblades bort.

Sammanfattningsvis är jag ändå fylld med tillförsikt efter gårdagens match. Den utgjorde startskottet för den riktiga Allsvenska säsongen. Den säsong då vi ska kämpa oss fram till ett efterlängtat Guld. Det är vår tur nu, Forza Blåvitt!

20 kommentarer:

  1. Bra skrivet Becka! Delar dina tankar. =)

    Pax: Ja det måste ha varit kramp och inget annat. Jag litar på Arne. Jag trodde först att det var skadan som hade gått upp men när han började strecha ä grejer på plan så såg det utom som han hade fått kramp för han försökte spela vidare och det gör man inte när man sträckt sig! Det han led av innan var en bristning på insidan av låret och han strechade framstidan!?

    SvaraRadera
  2. Jag är mer orolig vad som hände med Bjärsa. Såg inte vad som hände på uppvärmningen men såg att han haltade hem efter matchen. Dennis övertygade ju inte alls på plan enligt mig. Sämsta spelaren i IFK för dagen enligt många, fastän han spelade upp sig i andra eller kanske berodde på att helsingborg inte hade något anfall? inte vet jag.

    SvaraRadera
  3. DJUPT orättvist med 0-2-underläget efter 18 minuter. Första halvlek var trots underläget och Ölmes straffmiss tempot och målfarligheten. Helt andra takter än i Borås (jag kunde inte se Öster-matchen). Jag försökte kolla efter hur det var med Alex nere i korridorerna efteråt, men jag fick inga besked. Tror att han spelar nästa match utan större problem.

    Fredrik Björck i HIF blev skadad, men på hans sida var det ju farligt hela tiden, så förmodligen hade Svärd plockat ut honom i alla fall.

    Klart fall framåt och jag är nöjd med det mesta. Sämst: publiksiffran. Tycker att det borde varit 5-siffrigt en solig långfredag mot ett så bra lag som HIF. Glad påsk!

    SvaraRadera
  4. Jag tycker inte vi skall oroa oss för att Dennis gjorde en mindra bra insats, man kanske får räkna med att timingen inte är den bästa när man inte har gjort en tävlingsmatch från start på väldigt länge. Jag har sett tidigare vad Dennis kan så jag är inte orolig. om Bjärsa är skadad över en längre period så är jag övertygad om att Dennis kommer klara av rollen som mittback galant.

    SvaraRadera
  5. På tal om kämpaglöd så var det otroligt skönt att se Kalle titta mot klacken och lyfta händerna mot skyn som en gest "högre" "högre". Han såg riktigt nöjd ut med våran instats.

    SvaraRadera
  6. GAIS leder allsvenskan! Blåvitt får undvika kval. Jo, så är det!

    SvaraRadera
  7. Jag gillar faktiskt att det går bra för GAIS men det blir svårare och svårare ju fler mongon som kväker ur sig något dumt...

    SvaraRadera
  8. "Anonymous">> Allsvenskan har aldrig, jag säger ALDRIG, varit avgjord efter 3 omgångar! Vet du inte att det återstår 23 omgångar? Och väldigt mycket brukar hända under Allsvenskans andra del efter speluppehållet. men du kanske är såpass ny i gemet så att du inte känner till detta...

    SvaraRadera
  9. djurgården bygger ju sitt spel på en spelare. För det andra så ska man ta med sig spelet från matchen
    mot solna blå, man räknar ju faktiskt inte poäng i den utsträckningen i början av säsongen som i guldstriden. Det viktigaste med dagens match var Alex formbesked, walles mål, Thomas mål och spelet i sig!

    SvaraRadera
  10. Bra Becka!

    Glöm inte hetsen mot hemmapubliken!

    SvaraRadera
  11. Nu är det bara att hoppas att DIF och malmö tappar så mycket poäng som möjligt...

    SvaraRadera
  12. 70n minuter spelar Dennis felfritt, i första 20 har han en del problem med positionerna, men med tanke på att han inte lirat en A-lagsmatch på över 9 månader (?) så är det knappast så att man kan förvänta sig att han ska in och dominera från minut 1.

    Sen är det KALLE som tappar sin gubbe på 0-1 och det är mittfältet som tillåter HIF komma till skott vid 0-2. Sedan undrar jag hur fan Bengan inte ens slänger sig vid 0-2. Bollen skjuts från 17-19 meter med fri sikt och Bengan kastar sig inte ens för att försöka. Under all kritik.

    SvaraRadera
  13. 1990 såg jag Blåvitt få däng med 6-0 mot N-ping i premiären. Det gick rätt bra senare under den säsongen.

    Gais tog senaste guldet 1954. Vem vet, det kanske händer igen? Kan inte säga mer eftersom jag ej sett Gais den här säsongen.

    SvaraRadera
  14. Precis, satt och bölade framför tvn den premiärmatchen och undrade vem fan den där tjockisen var som gjorde hattrick på blåvitt. (Brolin för er som var för unga) Sen pulveriserade ifk ifk med 5-0 i returen om jag inte missminner mig. Bäva Öster, we'll be back!

    Eller som man säger i Växjö: "Kuken, Ballen, Värendsvallen!" (Plumpvarning).

    SvaraRadera
  15. De e la GAIS!

    SvaraRadera
  16. "Anonymous">> Nu har du med all önskvärd tydlighet markerat vilken rik vokabulär en Gaisare äger. Jag menar, kors i taket i ett av dina inlägg fick du ju med fyra ord! Starkt jobbat! Fortsätt att kämpa med tal och skrift så är du snart uppe i en nivå som bara ligger ca fem år under mina barns. Det finns tydligen hopp även för Gaisare. Grattis!

    SvaraRadera
  17. 6 POÄNGS TAPP REDAN DET FUNKAR INTE SÅ! VI KAN INTE ACCEPTERA ATT VÅRAT LAG INTE GER ALLT, VI KAN INTE ACCEPTERA TAPPADE POÄNG MOT BÖNDER! DAGS ATT LÄRA AV FIRMAN BOYS?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.