2006/04/04

Ajaxmodellen= IFK Modellen

TAKTIK Det pratas så fint i svensk media om Djurgårdens spel. Det offensiva spelförande spelet längs marken där man gör överlägset flest mål varje säsong och har skapat en modernare variant av Ajax 4-3-3 spel. Hade Djurgården spelat i Nike så hade det inte förvånat mig och det hade visats Joga Bonito reklam med Abgar Barsom, Hysén, Arneng, Quirinho och en jagande Markus Johannesson i "kvadraten".

Det enda Djurgården har gjort är att kopiera Blåvitts spelsystem från storhetstiden. Första steget var att ta hem Stefan Rehn. Efter det så länsades halva Göteborg på talanger under tiden Blåvitt lappade ihop ekonomin. Efter det var det bara att byta kaffeknappen mot Ica och trycka in Volvo på tröjjorna och flörta med Stefan Pettersson. En stark target player, kvicka ytterforwards som löper på djupet använde blåvitt när dom skulle kontra ut spelförande lag i europa i början och mitten av 90 talet. Kvicka ytterforwads kontra sönder ett spelförande lag på Ullevi i höstas. Ajax modellen låter bättre än blåvitt modellen och inte vill man underkasta sig ett lag från rikets näst största stad.

Inte var det den spelförande Ajaxmodellen där man är bollförande 90 procent av matchen och använder 12 000 passningar inom laget innan man kommer till avslut som användes. Det var den äckligt effektiva Blåvita modellen där man använde motståndarnas misstag med fart, precisa passningar och smarta löpningar som gjorde att man kunde vinna.

Joga bonito? knappast...Joga effektivo? Så inni helvete.

Så här spelar Djurgården när dom behöver spela så. Dvs när dom blir tillbaka tryckta och inte klarar av att vara bollförande. Som förra året mot Malmö och Blåvitt på bortaplan.
Bristen på självinsikt och överskattande av sitt eget spel fäller dom iår.

Guldet det ska hem till Göteborg. Robert Laul, det är nog bäst att Änglatröjan tas fram ur Garderoben (jag vet att du har en tröja) och biljetten till norra stå inköps för Guldpytten ska käkas på Kamratgården till hösten...

7 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj vad ni har slut på idéer när ni(om jag inte misstar mig) lägger upp en grej som redan varit här tidigare... Visst är det intressant att läsa men inte två gånger(undantag Barsoms näsa). Kom igen Bara ben! Hitta på något roligt nu. :)

    SvaraRadera
  2. bra!
    mer sådana här analyser om FOTBOLL, mindre av stellham.
    tack.

    SvaraRadera
  3. Den här artikeln tillförde väl inget annat än ett exempel på lillebrorskomplex? Kom igen nu Baraben- ni kan ju så mycket bättre!

    SvaraRadera
  4. Skillnaden ligger i att Djurgårdens backlinje inte är lika snabb som den som vi hade på den tiden?

    SvaraRadera
  5. Oj, oj, oj vad ni har slut på idéer när ni(om jag inte misstar mig) lägger upp en grej som redan varit här tidigare...

    Jo du misstar dig inte så lite för detta är purfärskt material.

    SvaraRadera
  6. Ständigt detta Djurgårdskomplex..

    SvaraRadera
  7. Blåvitt spelade 4-4-2, djurgården spelar 4-5-1. För mig är detta inte samma sak.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.