2006/04/19

Tidig seriefinal i Stockholm på måndag!?

ALLSVENSKAN Efter en svag serieinledning från förra årets Allsvenska "giganter" IFK Göteborg och Djurgården stundar nu en rejäl värdemätare på måndag då lagen drabbar samman i en tidig seriefinal.

Då GP avslöjat att Åklagarmyndigheten planerar att åtala vår ordinarie anfallare Stefan Selakovic via en presskonferens nästa torsdag så är det nu högst osäkert om Sella kommer till spel på vare sig måndag mot DIF eller torsdag på hemmaplan mot Bajen. För första gången i IFK Göteborgs 101 år långa historia ställs man inför problematiken att man har en offentligt brottsmisstänkt spelare som är högaktuell för startelvan.
Selakovic gjorde ju efter ett kortare skadeuppehåll comeback senast mot Helsingborg och såg ovanligt pigg ut. Bland annat brände han ett friläge i första matchminuten efter en kanonpassning från Alexandersson. Men missar nu Selakovic matchen mot DIF på grund av kommande åtal mot honom? Och i så fall, är det Selakovic, Arne eller föreningen som kommer ta beslutet? Med all sannolikhet är det upp till Sella själv, men man ska inte helt räkna bort att Arne går in och plockar bort sin anfallsstjärna...

Arne Erlandsen ja, han gick ju in och petade vårt nya miljonförvärv Ali Gerba (kostade cirka 3,5 miljoner kronor när han köptes från Sundsvall i vintras) från matchtruppen mot HIF. Det som återstår att se var om Arne genomförde petningen för att på så vis motivera den kanadensiska landslagsmannen att öka sina prestationer i konkurrensen om de två anfallsplatserna. Då Jonas Wallerstedt, som var ny för dagen i startelvan mot HIF, faktiskt gick in och spelade väldigt bra och dessutom gjorde mål faller det sig inom logikens ramar att anta ett fortsatt förtroende för nickspecialisten på topp. Men får han Marcus Berg vid sidan om sig eller Ali Gerba? Eller får vi trots skatteaffärens press på Sella få se honom fortsätta på topp? Med tanke på att Selakovic presterade något av sitt sämsta spel då när skatteaffären rullade i medierna som mest frekvent i höstas kanske Arne ser det som sitt enda rätta beslut att peta Sella i det här utsatta läget? Men om Sella petas och Arne väljer att plocka in Gerba direkt från läktaren till startelvan, hur kommer Marcus Berg reagera på en sådan märklig petning?

Frågorna är många kring det Blåvita anfallet inför måndagens tidiga kamp mellan Sveriges två enda städer värda att tala om. Men det är inte bara anfallet som är ett frågetecken utan även mittfältet skakas av skador och omflyttningar.

Då mittfältet totalt omformerades i förra matchen så väcks frågor kring om Arne var nöjd med insatsen eller om han efter kvällens Svenskacupmatch åter kommer få anledning att omgruppera på mittfältet? Mot Elfsborg på bortaplan startade vi med ett mittfält som såg ut så här:

Wowoah-Olsson-Kilhberg-Wernbloom
för att i matchen efter mot Helsingborg omgruppera till:
Vasquez-Olsson-Wernbloom-Alexandersson

Den omgrupperade mittfältslinjen där "Vovven" och Kilhberg petats till förmån för Alex och Andres fungerade över 90 minuter mycket bättre mot HIF än den förstnämnda linjen gjorde mot Elfsborg. Detta mycket på grund av att man även från backlinjen spelade ett mycket enklare spel på marken där bollen sällan gick på de 50 meters krossbollar vi Änglar har blivit vana att se. Detta var dels ett direkt resultat av att Dennis ersatte Bjärsa men även ett resultat av att Arne kritiserade mittfältspositionerna och den yta man släppte mellan mittfält och backlinje i Elfsborgsmatchen.

DIF har i liknande stil med IFK haft en hel del problem att komma igång i serieupptakten och bägge lagen har bara mäktat med kryssmatcher hittills i serien. Men de flesta bedömare är överens om att lagen förr eller senare kommer att få upp ångan och till slut tillhöra det absoluta toppskiktet av Allsvenskan. Så därför är det oerhört viktigt för Blåvitt att komma hem med minst en poäng, helst tre poäng, från Stockholms Stadion på måndag. Vi har inte råd att förlora dessa toppmatcher om vi på allvar ska konkurrera om guldet. Vi har inte råd att missa öppet mål som förra året och året innan det.

Det är dags att klämma dit Djurgården en gång för alla! För inte vill vi väl slå upp tidningarna på tisdag och få en rekordtidigt (men årligt) borträknande av Göteborg som fotbollsmakt? Det är i våra händer på måndag. Nu återstår bara att se hur Arne formerar trupperna och att undvika kvällspressen oavsett resultat i matchen...

21 kommentarer:

  1. frågan är om inte sella borde petas för hans eget bästa den här veckan...

    SvaraRadera
  2. "- Jag spelar match även om jag blir åtalad, säger Selakovic till Expressen.se."

    http://www.expressen.se/index.jsp?a=567791

    SvaraRadera
  3. Bilden kommer att bli ett signum för sportbladet i många år framöver! hehe.... Aftonblaskan i ett nötskal!

    SvaraRadera
  4. Mmmmm, jag vet inte riktigt vad jag ska säga efter att ha läst artikeln om IFK i GP. Man känner sig stum. Så här spontant känner jag att Blåvitt borde åtala Mats Persson för grov trolöshet eller nåt, den mannen har förstört så mycket för Blåvitt att det saknar motstycke i modern historia. Jag bara kokar inombords. Sen undrar jag också hur man kunde välja Peter Ijhe framför Hysén - man bör väl ändå tänka långsiktigt när man bygger ett lag? Det finns risk för att det blir många sömnlösa nätter framöver....

    SvaraRadera
  5. Sella behöver stöd, inte sånt här skitsnack. Det är klart som fan att han inte gjort något brottsligt medvetet. Öronmärk supporterfondens pengar till att betala hans eventuella böter.

    slob

    SvaraRadera
  6. feskarn:
    Ijeh var då Allsvenskans vassaste anfallare.
    Jämför det med Tobias Hysén som då spelade i Superettan.
    Bara för att Hysén nu är en av Allsvenskans bästa spelare var han ett osäkert kort vintern 2003-2004... ingen visste la hur bra skulle bli?

    Dessutom fyllde klubben 100 år och ville efter ett par magra säsonger visa sponsorer och supportrar att man ville vara med och leka igen.

    Det är svårt att bli grinig på ledningen för deras val.

    Jag hade gjort samma sak i deras situation, hade inte du feskarn?

    SvaraRadera
  7. Jag tippar på att supporterfondens pengar kommer att gå till att betala böterna som vissa idioter ständigt drar på klubben.

    SvaraRadera
  8. Slob/ IFK Göteborg har lovat att Supporterfondens medel inte ska gå till att betala delar av några skattemål eller skatteskulder.

    Sedan handlar det inte om Stefan Selakovic, utan om fotbollslaget IFK Göteborg. Förra gången Skatteaffären rullade i media så spelade Sella riktigt dåligt. Han missade öppna lägen i avgörande situationer, något som vi inte har råd med.

    Spelaren spelar självklart om han blir uttagen, men frågan är om Arne tycker att det är rätt att spela med honom i detta läge då det kan vara jävligt orättvist att låta honom spela och eventuelt underprestera. Något som sedan kan ha en direkt effekt på ifall vi är med i guldstriden eller inte.

    SvaraRadera
  9. Sella du har vårat stöd!

    SvaraRadera
  10. Bara vovven inte spelar är jag nöjd.

    SvaraRadera
  11. MYCKET VILL HA MER! Det enda Selakovic har bidragit med är att sumpa SM-guldet för blåvitt 2005 då han från 1,5 meter utanför öppet mål lyckas skjuta bollen 30 m över ribban! Dom här gossarna (Selakovic, Ijeh mm) vill bara ha mer och mer pengar. Dom skiter fullständigt i hur det går för lagen dom spelar i. Förklara annars varför Selakovic ens valde att gå till ett lag som Herenveen?! Jag slår vad om att Stefan visste om vad han gjorde när han förde vidare pengarna till Ijehs konto också. Ijeh för den delen var ju garanterat medveten om att det var fel också, eftersom han flydde landet direkt när det började hetta till. Det enda importen av halvdana fotbollsspelare (Gerba, Ijeh, Big Mamma, din mamma och allt vad f-n dom heter) leder till är att på längre sikt urholka den svenska talangbasen när unga lovande SVENSKA spelare blir bortvalda för utländska guldgrävare som 9 ggr av 10 inte tillför särskilt mycket (förutom dålig ekonomi) för lagen dom spelar för!

    SvaraRadera
  12. Är det jumbofinal ni snackar om?

    SvaraRadera
  13. Blåvitt skulle inte ens ha några problem med ekonomin om det fanns lite VERKLIGT fotbollsintresse i den här stan. Att en stad av denna storlek med sveriges i särklass mest framgångsrika lag genom tiderna har så enormt dålig uppslutning till matcherna är inget annat än en skandal. 7-8000 pers på hemmamatcherna är ju katastrof! Om man kikar på hur billiga biljetterna är i Sverige till jämförelse med utlandet och hur lite folk det ändå kommer på matcherna här i Göteborg så inser ju vem som helst att det är ynkligt! Att man sedan skyller på att det finns annat att göra som att strypa sill och krama snus är ju ännu värre. Det verkar inte finnas mycket stolthet kvar i den här staden längre...

    SvaraRadera
  14. Den anonyme som hackar på Sella kan hålla käften, och jag behöver inte motivera det uttalandet.

    SvaraRadera
  15. tycker 7-8000 är bra siffror tills vi får en ny arena iallafall. De har lite med ekonomin att göra, om vi inte snackar en 100%+ ökning eller likn. vilket inte är realistiskt. (det var mkt sämre siffror på 90talet)
    Däremot är det viktigt att få med näringslivet och andra risk-sponsorer som kan värva hit stjärnspelare.

    SvaraRadera
  16. hoppas sella spelar. att han reagerade på husrannsakan och andra övergrepp ifjol var inte konstigt. Nu är han väl bättre förbered, och har han en bra jurist, så lär det inte komma ngra direkta överaskningar framöver.

    SvaraRadera
  17. Apgår´n vägrar göra mål och blåvitt vägrar att varken vinna eller förlora = upplagt för 0-0

    SvaraRadera
  18. Gulebonnen)

    Det handlar om en final med de lag som kommer att toppa serien när den närmar sig slutet, inte mellan de lag som har en blomning innan de riktiga lagen kommit igång.

    De riktiga lagen behöver inte fuska genom att tvinga sina motståndare att spela på avskyvärt plastgräs.

    Eller är det sant det som sägs att (gule)BÖNNER inte kan se en riktig gräsmatta utan att plöja upp den?

    Tacka vet jag västliga vindar, då känner man inte gödselstanken från Gulebonnestan.

    SvaraRadera
  19. Vi snackar om viktig cupmatch mot Heimer nu. Hoppas verkligen att de kan mobilisera alla krafter och verkligen ta ut sig så vi går vidare i cupen. Cupen är viktig i år och vi känns grymt på gång nu.

    På tal om Ijeh vs Hysén feskarn mfl: Dessutom hade ju Ijeh nr 100 och det passade ju bra med att klubben fyllde 100 år. Sen tror jag klubben inte riktigt gillade idén med att värva en gammal svikares son. Ni minns väl hur hans pappa Glenn skrev 10-årskontrakt med GAIS när han vände hem från Liverpool. Snacka om Judas. Ojojoj vilken svikare han var, det känns nog fortfarande i föreningen så de hämnades på Hysénarna genom att medvetet bjuda under Lyn och Djurgården. Kom också ihåg att Tobias Hysén var knappt märkbart snabbare än ett luciatåg på den tiden. Hans utveckling är mycket Djurgårdens förtjänst tror jag.

    SvaraRadera
  20. Mittfältet:
    Att det fungerade bättre mot Hbg är väl snarare en effekt av att deras mittfält är 2 klasser sämre än Ellos dito?

    SvaraRadera
  21. Barabenred: Skall ni följa upp erat fina initiativ med bloggar från bortafansen inför dif-bataljen? Om ni lyckas hitta en vettig och någorlunda nyanserad difflare dvs.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.