2006/04/09

Baraben chockslaktade Nöjesguiden i hatmatch på Heden!

CLASH OF THE TITANS Barabens semiproffessionella korplag startade försäsongen inför årets höjdpunkt, Rikets Änglar. Match mot Nöjesgudiens/IFK Ankans korplag stod på schemat och platsen för drabbningen var Heden grus. Samtidigt pågick Häcken- Halmstad på Nya Ullevi och en publikkrock mellan de två efterlängtade matcherna var oundviklig.

Tusentals ungdomar var inbjudna via gratisbiljetter för att se matchen alla talat om i månader. Den taktiska genomgången inför match var grunden till en fenomenal laginsats av Barabens stolta grabbar. Baraben ställde upp med följande 7:a-

---------Uppström-----------
--------Ibbe------Byvik------
--Stellham-Whoami-Yones--
-----------Pavlo------------


Inhoppare: Frankie (mittfält), John (back)
Lagledning: Kent Brockman, Feldgrau


De spelande nio gubbarna i dagens lag ställer upp för världspressen...


Publiksuccén var given och Göteborgarna hade på typiskt manér kommit väldigt sent varpå enorma köer bildades för att komma in på solsidan av matcharenan.

Första Halvlek:
Baraben tog avsparken och rullade upp Nöjesguiden på läktaren i första anfallet. Smackebonk så tog Baraben ledningen med 1-0 efter bara 20 sekunder.
Nöjesguiden öppnade dock första 5 bäst mot ett Baraben som såg ut att söka efter sina positioner på plan och hade lite problem i försvarsspelet till en början. Målvakten Fredberg som lämnat in handduken till matchen bara ett par timmar (i någon underlig bortförklaringsfest där både tv-hockey och innebandymatch var inblandade) före avspark och Uppström fick gå in som extramålis och gjorde det på ett jävligt bra sätt. Frankie tog en hörna från höger mot första stolpen som Pavlo störtade på men där rensade Nöjesguiden i vild panik bort bollen mot andra planhalvan. I nästa situation frispelade Pavlo kapten Frankie som från 2 meter lyckades missa öppet mål i en Selakovickopia värre. På kontringen från utsparken fick Nöjesguiden en 3 mot 2 situation i bästa hockeystil och efter lite flipperspel lyckades den nyss inbytte Byvik brösta in ett självmål. Ibbe var rädd för vattenpölarna och var halvvägs till Korsvägen när han skulle hämta inkasten på sin vänsterbacksposition. Uppström gormade som den bäste Ravelli att man inte kan maska när man ligger under.

En av sex nätrassel efter Baraben-anfall i första halvlek...

Nöjesguiden kontrade ännu en snabb och tog ledningen med 1-2. Efter lite hets från ledarstaben fick Baraben upp farten och började anfalla frenetiskt, bland annat via högerkanten där Stellham kunde stöta in två snabba bollar i mitten av första. Frankie bytte ut sig själv och Pavlo som tog hans mittfältsplats drog till en dönare från mittplan som hade fått Stefan Pettersson att gråta av upphetsning, mål såklart. Whoami hann även han med att tillsammans med Yones lira lite kortpassningsspel på mittfältet i ren propagandastil innan han kunde bomba in en i nätmaskorna bakom motståndarmålisen. Maradona hade inte ogillat första halvlekens slutskede heller, då Stellham försökte vollybolldunka in ett inlägg från Yones på vänsterkanten...


Paus:
Ställningen i paus: 6-2 till Baraben.

Barabens ultrassuprasradikalostifosiscasuals gick till total hatattack mot Nöjesguiden genom att som tifo bränna upp en av deras tidningar inne på planen. Inte bara pitch invasion utan dessutom pyroteknik med uppeldande av motståndarens hela föreningslogotyp. Enorma böter och avstängningar av supportrar är att vänta.
Publiksiffran ekar ut genom högtalarna och en imponerande siffra på över 7 000 kan presenteras. Trots att ishockeyfinalen samtidigt visades på nationell tv. Fotbollspubliken i Göteborg står sig stark.

Andra Halvlek:
Taktiske ideologen Pavlos planer gick snabbt åt helvete när Baraben efter den heta första halvleken nu såg ut att ha ställt ut skorna på plan. Bara ett par magnifika räddningar på mållinjen av bland annat John och Byvik höll siffrorna från första intakta. Efter att ha förvånats av hur Nöjesguiden ökat tempot ett snäpp flyttade Baraben åter upp positionerna efter två mål i röva. Ibbe rensade bak och Whoami sparkade fram så lagdelarna låg nu plötsligt med 40 meters mellanrum på planen. Men ingen kände för att ändra på det så spelet blev minst sagt böljande med målchanser åt bägge håll. Efter spel i 2 x 25 minuter blåstes matchen av med slutresultatet 9-4 till Baraben. En säker seger där hemmalaget aldrig behövde ta ut sig helt.

Efter match ställde den nyaste upplagan av Baraben-laget upp för lagfoto där paparazzis Kent Brockman och Feldgrau fortsatte sin inrutade bana att ta kort på allt som rörde sig. Den krigiska stämningen från planen byttes snabbt mot glada rop mellan gubbarna på planen, även om det var svårt att höra varann med de enorma jubelkörerna som lovsjöng Barabens största hemmaseger för säsongen.

Slutresultat: 9-4 (6-2)

Nu är frågan: Vilken är nästa Blåvitt-gruppering som vågar utmana Baraben på träningsmatch? Wisemen? Alltid Blåvitt? Änglarnas Styrelse? Ultras Göteborg? IFK Göteborg P-12?

Handsken är kastad.

(Se även filmen om matchen, demonregisserad av Kent Brockman.)

20 kommentarer:

  1. Hahahahahahaha. Filmen är ju grym!

    SvaraRadera
  2. Haha underbart rapporterat i både text och bild!
    IFK-s styrelse borde bli nästa motstånd. Det ryktas att Stig Lundström har en jädra massa krut i högerdojan!

    SvaraRadera
  3. 9-4, utklassning ju. Dags att utmana några inom föreningen som uppström säger!

    SvaraRadera
  4. Var Pavlos långskott lika snyggt som det stolpe-ribba-in som blev bortdömt i Rikets Änglar?

    SvaraRadera
  5. Kapten/ Pavlos långskott var från mittcirkeln, deras målvakt stod och sov...

    Uppström/ Ja med tanke på att vi gick på halvfart idag är det en enorm utmaning att ladda inför Rikets Änglar. Pressen kommer kalla oss Real-Baraben inom kort...

    SvaraRadera
  6. Om ni kan få dit Wisemen för en match, lovar jag komma och kolla.

    SvaraRadera
  7. Kapten:

    Om Pavlo skall vara ärlig så var det ett inspel från egen planhalva som letade sig förbi både medspelare och motspelare rätt in i mål.

    SvaraRadera
  8. Om ni kan få dit Wisemen för en match, lovar jag komma och kolla.

    Det hade fan varit tidernas fetaste match.

    SvaraRadera
  9. Hehe ja kan vi styra upp det hade det varit nåt att skriva hem om, fast ett väktarbolag hade nog fått bevaka vår avbytarbänk bara. Speciellt om vi tog ledningen... ;)

    SvaraRadera
  10. Det är nog inte omöjligt att ordna nu när wm har lagt ner sitt div 7 lag.

    SvaraRadera
  11. Är detta vad man kan kalla en PSEUDOHÄNDELSE?

    SvaraRadera
  12. blåvitt=hetero:

    Nej, detta är vad man kan kalla årets händelse.

    SvaraRadera
  13. Kent Brockman:

    Filmen är ren och skär konst!

    SvaraRadera
  14. Målvakt var..vem?

    SvaraRadera
  15. Varför inte möta ensemblen från Dramaten? Örjan Ramberg verkar ju ha ett Blåvitt hjärta (http://expressen.se/index.jsp?a=561704) och det finns ju potential till att få till en riktig hatmatch..

    SvaraRadera
  16. Har detta med IFK att göra? ska jag börja skriva om mina matcher med vännerna här med? jag trode detta handlade om IFK och inte dom som skrev på sidan.

    SvaraRadera
  17. die engel:

    Har rapporten om barabens match åstadkommit dig mycket psykiskt lidande? Anmälan görs med fördel hos polisen, kanske kan du få ut något skadestånd...

    SvaraRadera
  18. die engel/ Den här hemsidan handlar om fotboll. Och då snackar vi som exempel följande saker som har avhandlats på bloggen tidigare:

    -Zlatan
    -Damfotboll
    -Fotbollsvetenskap
    -Tifo
    -Stockholmslag
    -Mediebevakning
    -Landslaget

    etc etc.

    Så att Baraben bara handlar om Blåvitt är väl dagens misstolkning. Alla som skriver är Blåvita, huvudämnet är oftast Blåvitt- men andra närliggande ämnen avhandlas med.

    Gnällkärringar will always be...

    SvaraRadera
  19. Die Engel:

    För att inte glömma Barsoms näsa, den har ju definitivt IFK-anknytning....
    Sluta grina nu =)

    /Tob

    SvaraRadera
  20. Die Engel, förutom alla vettiga svar du redan har fått kan du ju fråga dig själv: "Är det jag eller killarna på Baraben som bestämmer vad de ska skriva om?" Jag skiter fullständigt i hurvida du skriver om dina kompismatcher eller inte.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.