2006/04/03

Ståplatsfansen hönsas och tränaren gnäller på laget...

ALLSVENSK PREMIÄR På måndagskvällen gick Blåvitts hemmapremiär av stapeln. Blåvitt mötte Öster på hemmaplan och ståplatssupportrarna var hänvisade till sektionerna GHI och LM på den norra sidan av Nya Ullevi. Som ståplatssupporter skulle man enligt förhandsinformationen vid innehav av årskort få tillgång till den övre sektionen G, precis som det alltid tidigare varit på Nya Ullevi. Så blev verkligen inte fallet.

IFK Göteborgs matchvärdar och ansvarige Tommy Elgeståhl hade släppt upp hundratals personer som köpt lösbiljetter varpå den övre läktaren blev överfullt långt innan avspark. Som resultat av detta var det minst 150 personer som hade årskort och ville komma upp på G-läktaren, där sikten är mycket bättre än på det nedre etaget, som inte fick komma in. När de ansvariga på plats ställdes mot väggen i frågan hade man bara svaret "det är fullt". Resonemanget om att G alltid och även inför denna matchen talats om i termen som läktare i första hand för ÅRSKORTSINNEHAVARE så möttes folk inte av svar utan ett upprepande av orden "det är fullt, ni får gå någon annanstans".

Arenapersonalen försökte då få folk att välja IJ (direkt bakom mål), ett alternativ som en del valde i brist på annat, men en hel del folk tog sig även på olika sätt till andra sidan arenan, till LM där gott om utrymme fanns i ett bättre läge än nedre sektionen av GHI.
Väldigt många supportrar visade irritation över att hela nedre långsidan på klackens sida stod tom medan ståplatspubliken och klacksektionen i vanlig ordning hönsades till arenans allra sämsta läktarplats. Var finns den ekonomiska vinningen i att låta ens klacksupportrar stå på en skitläktare och samtidigt hålla hela nedre långsidan tom? Känns väldigt oigenomtänkt.

Sedan kan man även fråga sig om det är konstigt att Blåvitt inte säljer mer årskort när de inte ens kan ge årskortsinnehavarna den enkla lilla fördelen av att få tillträde till den övre delen som är brukligt på liknande matcher- för att man helt enkelt släppt in hundratals personer som betalat lösbiljett istället? Det är verkligen inte de enskilda supportrarnas fel, för alla förstår att man vill upp på det övre etaget på Nya Ullevi, där man ser mycket bättre.
Men Blåvitt ska nog akta sig för att misshandla förtroendet hos sina årskortssupportrar på ståplats. Ett missnöje bland fotfolket är aldrig en lyckosam väg mot större framgång.

Gällande matchen så är det ju intressant att Arne Erlandssen sågar laget vid fotknölarna med tanke på att A-laget dagen innan match på träningen blev slaktat av B-laget. Ett B-lag med Wallerstedt, Vasquez, Jonathan Berg med flera som bästa spelare. Samma B-lagsspelare som Arne inte valde att starta med men i fallen Wallerstedt och Vasquez var bland de bästa spelarna i laget trots att de bara var inhoppare. Arne borde nog tänka lite mer på sina egna laguttagningar istället för att såga spelarna efteråt. Hur många matcher ska B-laget vinna över A-laget med 7-0 innan någon eller några av de spelarna får förtroendet? Gnäller man på det egna laget i medierna och sedan inte låter andra spelare få chansen så kanske det är en själv man borde kritisera...

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det är få som är nöjda och glada med 0-0. Men det finns så mycket förutom just resultatet, runtomkring matcherna och laget som man faktiskt kan förbättra för att ge alla inblandade en bättre helhetsupplevelse på matchdag. Men det gäller att göra det med. Och sen att gärna vinna med. Det skadar ju aldrig.

23 kommentarer:

  1. så JÄVLA rätt. Vi var 5 pers som nekades av han nöten i mössa som stack upp 30 cm över skallen på han. "naj ni skulle kommit tidigare" fräste han samtidigt som kan började peka mot nedre läktaren och sa "gå ner där då"- PATETISKT!

    SvaraRadera
  2. det värsta av allt var ju att de ALDRIG kan strukturera köerna ordentligt så hundratals klämmer in sig längst fram i köerna så de går skitlångsamt. vi måste ha varit minst 300 pers utanför GHI när det var avspark, trots att vi kommit nästan kvart i till platsen!

    SvaraRadera
  3. Dom pissar på oss och verkar inte bry sig. Det blev ju inte bättre av att betala för att se på dom som fick betalt för att gyttjebrottas. En riktigt jävla sunkig kväll från ögonblicket man lämnade Harrys.

    SvaraRadera
  4. sen släppte de ju in en del folk ändå utan att kolla årskort, neka vissa helt, släppa in andra utan att kolla?

    pajasar

    SvaraRadera
  5. 7-0????!!!!???!!!

    SvaraRadera
  6. En riktigt jävla sunkig kväll från ögonblicket man lämnade Harrys.

    Kunde knappt sagt det bättre själv.

    SvaraRadera
  7. kungen håkan/ Japp det stämmer. B-laget slog A-laget (dagens startelva) dan innan match på träningen med 7-0. B-laget bestod av bland annat Richardsson, Dennis, J Berg, Wallerstedt, M Berg, Vasquez mfl...

    Undrar om man ska trolla fram bollar ur tårna innan man ska få chansen att lira.

    SvaraRadera
  8. För att citera en i aik-hockeys fd. ledning: "vi behöver inte publiken, vi har våra sponsorer". Sen gick det som det gick..

    SvaraRadera
  9. Ja idag var det nonchalans av sällan skådat slag mot oss på årskort på stå- till och med för Blåvitt.

    SvaraRadera
  10. är det inte läge egentligen att flytta hela klacken till DEF-STU (långsidan som stog tom idag) istället för GHI så ser alla lika bra/dåligt?

    SvaraRadera
  11. kapten/ jag håller med till 100%. Men anledningen till att man inte vill göra det är ju att man inte vill att ståplatsfolket ska få mersmak, för de platserna vill man ju kränga dyrt till medgångsfans när det är derbydags...

    SvaraRadera
  12. gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

    ullevi- tänk att vi ska stå i 2 år på den betongklumpen, MINST!!!! jag kommer inte palla att gå på såna här matcher då. man vet ju hur det är.

    SvaraRadera
  13. Man pallar inte med Nya Ullevi. Ändå går man dit & pinas. Man är troligen dum i hôvett...
    Det enda som möjligtvis talar emot det är att man har sittplatsårskort och därmed får tillgång till hyggliga (så hyggligt det nu kan bli på beongklumpen) platser.

    SvaraRadera
  14. Problemet är väl egentligen inte att platserna är dåliga (förutom när man tvingas stå på GHI), för det är de inte. Speciellt inte när det bara är strax över 7000 på plats. Man ser görbra från de flesta platserna. Sammantaget får man känslan av att man sitter och kollar på matchen på teve, vilket totalt förstör närvarokänslan och stämningen. Står 1000 ggr hellre upp bakom en stolpe på Gamla Ullevi.

    SvaraRadera
  15. kom tidigare nästa gång då.
    man kan väl sjunga där nere också eller?

    SvaraRadera
  16. >Anonym
    Som årskortsinnehavare tycker jag att det borde räcka med att vara vid arenan en halvtimme innan matchen.

    Det handlar inte om var man kan sjunga. Det kan jag göra i soffan också. Det handlar om hur man behandlas som trogen kund och hur IFK ser på oss som är på plats 15-20 gånger per år i alla väder.

    Jag har mailat de ansvariga för marknadsföring och matcharrangemang men räknar inte med något svar. Det brukar man liksom inte få när man hör av sig till Kamratgården.

    För övrigt anser jag att Kihlberg är en skam för tröja nummer 7. Och då menar jag inte bara hans blekta hår...

    SvaraRadera
  17. Semantisk nitpicking, direkt snodd från ett tummat exemplar av Sportens Pärlor:

    Det är bara båtar som går av stapeln. En fotbollsmatch äger rum.

    Vadå, vi? Snäsiga? Idag?

    SvaraRadera
  18. http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,804190,00.html
    Denna artikeln från aftonbladet kan jag hålla med lite om, kihlberg gjorde några misstag, men notera vilka tidpunkter han hade sina chanser! :P

    SvaraRadera
  19. Någonting stämmer inte i Blåvitt!!!
    0-0 mot Öster, efter otroligt dåligt spel. Tre byten samtidigt. Selakovic var inte nöjd med det bytet. Men det skiter ni i, det viktiga att disskutera är var årskortinnehavarna fick stå!!! Hur orkar man vara upprörd över något sånt en dag som denna?

    Olaf

    SvaraRadera
  20. Citerar mig själv:

    Undrar om han (du) var på plats på Ullevi när Blåvitt spelade byxorna av Djurgården i Royal League? Om han (du) har någon som helst koll på att Blåvitt den senaste tioårsperioden haft sin största svaghet i att möta de lag som backar hem och kontrar men trots detta tog poäng. Har Niva (du) koll på att Blåvitt i motsvarande hemmadebut mot en nykomling under 2005 fick storstryk mot Assyriska med 0-3? Erik Niva verkar inte ha så mycket koll alls faktiskt.

    SvaraRadera
  21. senaste anonym, efter 0-0 mot Öster, hur har du tid att vara upprörd över att vissa är upprörda över att organisationen runt Ullevi är under all kritik?

    SvaraRadera
  22. feldgrau:
    Touchè!!!

    Olaf

    SvaraRadera
  23. Jag håller med dig. Dock ska man nog vara försiktig när det gäller de inbördes resultaten mellan "A" och "B" -lagen på träning.
    Jag minns när Vi slog MFF med 3-0 i hemmapremiären för tre årsedan. Efter matchen - en match som är en av de bästa jag sett med Blåvitt på...väääldigt lång tid sa Bosse J något i stil med att " Den som säger att han förstår sig på fotboll ljuger, på träningen igår fick dessa spelare stryk av reserverna med 3-0."
    Tur att han inte tog ut reserverna, eller hade de utifrån detta resonemang vunnit med 6-0 mot MFF?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.