2006/02/21

Visa framfötterna, Stig!

KRÖNIKA Grattis Stig Lundström! Han har blivit vald av IFK Göteborgs valberedning att vara nästa man att representera IFK Göteborg som dess ordförande. Men är det så mycket att gratulera egentligen? Stig får äran att ta över en förening som snart kanske inte har några pengar kvar, och dessutom ett förtroende som är kraftigt urholkat. Nu måste han visa vart vi är på väg.

Nu måste Stig visa framfötterna.

Valberedningens val av ny ordförandekandidat var inte särskilt kontroversiellt. Det lilla vi vet om Stig är att han inte verkar ha några skellett i garderoben, men inte heller någon större erfarenhet av internationell fotboll. För det måste väl vara en självklarhet för Stig, precis som det är för oss supportrar, att vi ska ut i Europa igen. När nu Stig gör sina första arbetsinsatser på kamratgården så måste detta vara kristallklart redan från början. Det här är ingen liten kvartetsklubb, det är inte heller något Halmstad BK som slåss om guldet var tionde år. Det är IFK Göteborg, mesta mästarna från Göteborg.

Efter några svåra år så är IFK Göteborg på rätt köl igen. Skeppet är på väg ut från hamnen, på väg ut i de stora vattnen tillsammans med de andra kryssarna. Det är dock långt kvar innan vi är där. En ny arena skall komma till, en ny plats där Blåvitts erövringar skall skådas de närmsta tiotals åren. Det gäller att ta vara på denna chans. Den nya arenan kan bli nyckeln till om IFK Göteborg blir att räkna med igen. Här gäller det att visa att IFK Göteborg är stadens flaggskepp bland stadens fotbollslag. Här gäller det att ta till vara på möjligheterna om allt skall bli perfekt. Här gäller det att visa framfötterna, Stig.

Situationen för mindre fotbollslag i Europa har förändrats. Det var längesedan vi såg ett svenskt lag vara med och utmana de stora elefanterna. Hur ska ett mindre lag etablera sig, och kunna utmana i Europa? Hur vill Stig att organisationen skall byggas runt hela föreningen, så att det åter skall vara realistiskt att sätta som mål att vara med i Europa? Det är många frågor, Stig bör ha svaren om han skall ta över rodret.

Man skall dock ha respekt för den som leder IFK Göteborg. Pressen är stor från en hel stad som skriker efter framgångar. Ibland kan det tyckas att folk glömmer att framgångar inte kommer över en dag, utan är resultat av en lång tids hårt arbete. Från högste man i föreningen till lagets sista spelare. Detta utesluter dock inte att man, som medlem i föreningen, skall kunna ställa krav. Det bör kunna krävas av en ledare för en förening att man får veta dennes syn på föreningens fortlevnad.

Ge oss visioner, ge oss din syn på hur IFK Göteborg skall komma att se ut i framtiden. Visa att du är rätt man för jobbet! Visa framfötterna, Stig!


12 kommentarer:

  1. Vore intressant att få se ett valmanifest.

    SvaraRadera
  2. Intresset för vem som blir ny ordförande verkar stendött. Folk verkar mest bry sig om människan har ett roligt namn eller liknar någon avdankad hanbollsdomare.

    Att spekulare vem som skulle bli ny ordförande och kasta paj kring spekulerandet tycktes vara bra mer intressant än nu när det är i stort sett klart.

    Kanske är det bara de gamla rävarna, gamla kamrater osv, som egentligen bryr sig?

    Varför denna tystnad?

    SvaraRadera
  3. I praktiken innebär förmodligen en ny ordförande ingenting. Det är fortfarande samma personer som styr utan att nya tankar och idéer kommer fram.

    SvaraRadera
  4. "Men är det så mycket att gratulera egentligen?"

    Är du dum eller????

    Det är den finaste posten som finns att inneha. Hoppas Stig inser det också.

    SvaraRadera
  5. Jag tror han kommer klara sig utmärkt. Men det är ju så att det kommer kanske ta ett tag innan han kommer in i det så man ska inte klaga för tidigt sen heller.

    SvaraRadera
  6. Tycker seriöst att det skall bli en ren demokrati inom Blåvitt, där supportrarna röstar om ny ordförande. Precis som i exempelvis Barca. Varje kandidat får lägga fram sina visioner samt planer och kampanja hur mycket som helst!

    SvaraRadera
  7. martin/ det är ju precis så det går till förutom att det är medlemmarna och inte supportrarna som röstar fram en ny ordförande, men tyvärr är inte alla supportrar medlemmar.

    SvaraRadera
  8. Detta är jordens undergång. Erling din hamster varför ska du spamma ner vårt så fina Alltid Blåvitt med sån här skit! Håll det här.

    SvaraRadera
  9. Håller med om att intresset för utnämningen av IFK:s viktigaste post är märkbart svalt. Kanske är folk trötta på att förknippa IFK med styrelse- och styrelsemedlemmar och fokuserar på spelarsnack etc. Själv är jag utsvulten på VISIONER!! Vart bär vi av? Snacka Stig!

    SvaraRadera
  10. Stig kan väl knappast börja snacka om vivoner och vart klubben skall eftersom han inte är vald ännu utan endast nominerad.

    Tänk efter innan ni skriver saker. Var inte så desperata.

    SvaraRadera
  11. Senaste Anonymous:

    Tack för era åsikter! När det gäller att bestämma vad som är spam eller inte så är det inte jag som avgör det. Det gör AB-redaktionen som väljer om de vill publicera "skiten" eller inte.

    Här på Baraben publicerar vi ju nästan enbart skit, det vet väl alla? *ellos*

    Sista anonymous:

    Jag tycker det är av största vikt att vi får veta vem Stig är och i vilken riktning han vill leda klubben OM han väljs till ordförande. Jag tror nog att många med mig känner likadant.

    SvaraRadera
  12. Hallå. Det är väl medlemmarna som väljer ordföranden? Med andra ord är det bara att bli medlem och gå på årsmötet och rösta. Det kallas demokrati. Vad är problemet?

    Sen kan jag tycka att det vore fördelaktigt om man visste vad kandidaterna (det vore bra med flera kandidater alltså) hade för tankar kring sin roll som ordförande innan man röstar.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.