2006/02/19

Vad som behövs för sm guld

ALLSVENSKAN Dagens tränare har ofta som krav att deras trupp ska innehålla två spelare på varje position. Men det är inte ofta deras önskningar infrias utan dom får ofta nöja sig med en bra bänk, i bästa fall. Det är ofta bredden på truppen som avgör om ett lag kommer vinna allsvenskan eller inte. Inte nog med att vi i år har bredd och två spelare på varje position utan vi har två bra spelare på varje position.

Eller vad sägs om dessa två uppställningar:

Bengan
Ölme Kalle Bjärsa Wendt
Alex Kihlen T.O Sammy
Berg Sella

R.R
Adam Dennis Hjalle
Berg Ulander Pontus Vasques
Walle Gerba

Det enda som saknas för två kompletta uppställningar är en mittback, men vem vet, kanske kommer Anton hem? Annars så flyttar vi väl upp någon ung spelare som håller allsvensk klass direkt eller så får Lampan gå in o dominera...

Som jag ser det så ser inte vår andra uppställning mycket sämre ut än mffs första uppställning- eller hur var det nu mffarna uttryckte sig i början av 2003?

Men givetvis krävs det mer än en bred trupp för att vinna allsvenskan.
Det behövs spelare med lite extra stjärnglans: Alexandersson, Kalle, Sella, Bengan och Pontus( alla har varit med i diskutionerna angående VM truppen...mer eller mindre)

Det krävs unga hungriga talanger: Talanger har vi massvis av eller vad sägs om Kalle, Bjärsa, Berg o Berg, Vasques, Pontus, Nadj och Adam.
Det krävs rutinerade lojala herrar som ska hålla koll på dom yngre samtidigt som dom vet vad som krävs för ett sm guld: Bengan, Alex, Ölme, Kihlen, Olsson, Sella och Wallerstedt. ( Mild får hålla koll på Ölme så han inte får frispel och tar något onödigt rött i seriefinalerna)
Förutom dessa saker så finns det faktiskt en sak vi kan påverka i kampen om sm guld.

Det krävs en riktigt bra publik: Visst finns det lag som vunnit allsvenskan utan någon större publik men alla spelare är eniga om att en riktigt bra publik som stöttar i medgång och motgång är en enorm hjälp för det egna laget. Det krävs att alla änglar hjälps åt för att bära vårt lag fram till guld 2006. Jag känner att det är pågång, supporterfonden är startad och vi änglar håller på att gadda ihop oss.
Som jag ser det har vi inte haft ett sånt här bra guldläge inför en säsong sen mitten av 90 talet.
Vi har mest talanger, vi har dom stora stjärnorna och vi har dom lojala lirarna men har vi den bästa publiken. Inte riktigt än men vi ska nå dit.

Blåvitt anno 2006 kan inte, ska inte och kommer inte misslyckats. Får oss blåvita är plats 2-14 misslyckande och då finns det bara en plats kvar.

PLATS NUMMER 1.

7 kommentarer:

  1. Ja, det ser ju onekligen ljust ut inför 2006

    SvaraRadera
  2. mmmmm längtar så inför sesongen och slutet av royal... Oavsett vem man tycker tillhör de olika uppställningarna så har vi ett riktigt bra lag och ingen ska känna sig säker på sin plats i laget.

    SvaraRadera
  3. Ah, försäsong då hoppet är större än nånsin. Försäsong, då man övervärderar sitt eget lag mer än nånsin. Ah, härliga försäsong.

    SvaraRadera
  4. HElt sant, Kärnan ligger ju i att ha de där extra spelarna med stjärnglans, typ vad vore laget utan Alex för två år sedan?
    Och då kommer vi in på ämnet igen..."ICA-Gubben" har ingen stjärnglans, och kommer framförallt inte att locka till sig spelare av stjärnglans!!..Starta uppropet Mot ICA-Gubben nu!!! innan det är försent

    SvaraRadera
  5. Det har inte med vilka spelare vi har utan snarare med hur dessa utnyttjas. Lyckas de träna på ett sätt att de inte blir skadade i tid och otid kan det nog gå vägen. Vi har alltför ofta drabbats av långtidsskador på en eller flera av våra absoluta nyckelspelare och det håller inte om man skall vinna guld.

    Se på ett lag som HBK, de lyckas år efter år hålla sitt lag mer eller mindre intakt under säsongen. De tränar uppenbarligen på ett mer effektivt sätt ur skadesynpunkt. Jag tror ifk har en del att lära. En viktig läxa dessutom.

    SvaraRadera
  6. Jo, beredskap är bra. Tänker ändå grotta in mig i jämförelsen med HBK. Säsongen 2004 spelade de med nästan exakt samma lag hela säsongen, undantaget någon enstaka avstängning och alternerande lite när Micke Nilsson försvann. Helt otippat gick ett lag med tre hyfsade spelare och nästan vann allsvenskan.

    Rosenqvist var skadad delar av nästan varje säsong han spelade här, ändå var han en av "nyckelspelarna" inför varje säsong. Han må ha varit hur lovande han vill, men sådana spelare är bara bra att göra sig av med. Hasse B? Och att tycka Jesper B var "Judas" när han valde jurgården är bisarrt. Han gjorde ju blåvitt en tjänst, han älskade klubben men visste hur skadebenägen han var. Ijeh inledde med skada. Mild, Erra, K-märkt, Super-Marino ... listan kan göras lång och inte bara nyckelspelarna har varit skadade: Hjalmar, Sankan, Dennis mfl.

    Jag menar att IFK oftare drabbas av långvariga skador och att man har mycket att vinna på att försöka förebygga detta. Jag tror de gör eller har gjort något fel, annars hade konkurrenterna drabbats på samma sätt.

    SvaraRadera
  7. Pax: det kan säkert vara det bästa nyförvärvet i år. Mycket möjligt, han kommer ju med goda referenser i alla fall. Det är nog alltid viktigare att träna rätt än att träna mest.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.