2006/02/11

ICA-Stig går från kassan till ordförandeklubban?

SILLY SEASON Enligt dagens GT i ett speciellt "GT avslöjar" reportage påstår man att valberedningen i IFK Göteborg bestämt sig för ett oväntat val: Stig Lundström.

Lundström, 57 år gammal, är till vardags den som driver ICA Maxi i Göteborgsförorten Torslanda och har under ett års tid suttit med i styrelsen i Blåvitt. När Mats Persson tvingades säga upp sig fick Lundström, under året ganska anonym, ett mycket större ansvar.

Han ingår nu både i den ekonomikommitté där han tillsammans med vår vice ordförande Kaj Thorén styr flera av de operativa uppgifter som Mats Persson hade under sig i sin roll som klubbdirektör. Lundström utgör även tillsammans med avgående ordföranden Bengt Halse transferkommitén som sköter spelarfrågorna i dialog med sportchefen Håkan Mild.

Stig Lundström, tidigare Ica-handlare på Kvantum Angered och från hösten 2004 på Maxi i Torslanda sitter i Ica-förbundets styrelse och kan alså inom kort bli högste beslutsfattare i IFK Göteborg. Lundström själv vill inte kommentera uppgifterna ännu men ser i ljuset av Halses avgång ut som en av ett par naturliga ersättare, om man väljer att rekrytera inom organisationen på Kamratgården.

Lundström satt även med på det extrainkallade styrelsekrismöte där man beslutade bland annat att inte gå på offensiven gentemot Mats Persson och Jan "Plånbok" Nilsson. För enligt uppgift till Baraben.com fanns det styrelsevilja från minst ett håll att inta en mycket mer markerande och avståndstagande ställning till de inblandade i "skatteaffärerna". Eftersom Gunnar Larsson via medieuppgifter ska ha varit den som ansåg att nuvarande linje var den rätta antar jag att Stig Lundström var överens med Larsson om detta på nämna möte?

Lundström har tidigare varit styrelseordförande i AB Lindex och Affärshälsan i Göteborg AB, vice ordförande i Ellos (Postorderföretaget, inte korplaget) samt styrelseledamot i Stena Line (mastodontskepparna, inte lillebror). I vilket fall är det ett spännande och minst sagt lite okänt, men inte speciellt ologiskt namn som dyker upp i diskussionen om styrelseposten. Lundström, Blåvitts nya "starke man"?

Det är din röst på årsmötet som avgör saken, glöm inte det!

28 kommentarer:

  1. En gubbe som har en kvartersbutik har väl f-n inget nätverk inom näringslivet, vilket är ett måste om Blåvitt skall hänga med i den penningstyrda elitfotbollen...luktar folkhemslösning igen (Eliasson, Röde Roger osv..), bara att förberada sig på stagnation om det blir ICA-gubben. Alltså alla, ledsen men förbered er på att glappet till Dif o MFF kommer att öka de närmsta åren med kassabiträdet vid ratten!
    PS,Alla val är dock bättre än totalt färglöse Tage Christofersson..

    SvaraRadera
  2. oväntat var namnet.

    SvaraRadera
  3. Nu är det allvar, föreningens närmsta framtid är i fara. Starta för f-n ett upprop bland alla medlemmar att rösta ner ICA-gubben!!! Snabbt!

    SvaraRadera
  4. Anonymous:

    Ang Tage Christofersson så har du fan ingen aning om vad du svamlar om. En oerhört kompetent herre, & knappast färglös eller grå.

    Bara för att du inte har sett honom på Big Brother eller Lunarsrorm så innebär det inte att han han måste vara en doldis.

    Om Tage själv hade viljat ta över ordförandeskapet så hade jag stöttat honom till 100%.

    SvaraRadera
  5. anonym/ Fyll gärna på med argument för varför Stig Lundström inte är en bra ordförande? Hans meritlista är ju minst sagt imponerande och trots idoga letande har jag inte funnit några lik i hans garderob- vilket väl är viktigt i nuläget.

    Detta ser jag som den första logiska och tänkbara kandidaten efter halvidiotiska förslag som Orrgren och Holtback.

    SvaraRadera
  6. Jag har själv suttit med Tage C som motpart i mitt jobb i fastbranchen, så jag vet nog vad jag pratar om...och, Lunarstorm o Big B, vad fan har fjortisforum med detta att göra..tydligen nåt du är insatt i..

    SvaraRadera
  7. "har väl f-n inget nätverk inom näringslivet"

    Läste du texten ens ditt pundhuvve? Han har väl för helvete dubbla det "nätverk" som Halse har. För övrigt är det ungefär lika logiskt som Gais som Allsvensk segrare att se alla lösningar i nåt hyllande av "näringslivet". Näringslivschef hade i ett par år nu och det slutade med den största skatteskandal i svensk sporthistoria.

    Patetiskt. Vi skulle behöva en Röde Ruben, i alla fall före ännu en Halse.

    SvaraRadera
  8. Chanslös mot Halses nätverk som når ända upp till Wallenberg...Vänta och se, tyvärr kommer jag att ha rätt..

    SvaraRadera
  9. Larsa/ Så du menar att Angered och Torslanda på likvärdigt vis inte är förorter till Göteborg? Det är ju inte Göteborgs stad man brukar definera förorter utifrån, men utifrån "centrala Göteborg".

    SvaraRadera
  10. Ica-Stig? Är inte det han i tv-reklamen?

    SvaraRadera
  11. Med stor respekt för ditt (Stellham) engagemang här på forumet och även en del små lustigheter kan man se från Din penna, men bara för att Du sett någon uppe på K-gården och som råkar haft nån kontakt med den blåvita administrationen i hundra år likt SL/TC, innebär inte det ett likhetstecken med "oerhört kompetent". Och igen, Lunarstorm/Big Brother - inga höga tankar Du har om Dina läsare - kom igen...Hälsn "Hamburg -82"

    SvaraRadera
  12. Noteras skall att jag anser personligen att Stig "ICA" L meritmässigt är väldigt kompetent, problemet är ju att jag själv inte suttit ner och samtalat med honom så jag kan inte värdera om hans kompetens sträcker sig utanför styrelserummen. Men det hoppas jag det gör ifall han är aktuell, man behöver en viss social pondus och drivkraft i sin person för att klara av en så avancerad och komplex post som ordförandeskapet innebär.

    Stellham & Hambrug82/ Eftersom ni två verkar vilja starta pajkastningskrig kan ni väl göra det i barabens gästbok eller på Änglarnas forum. Nivåhöjning tack.

    SvaraRadera
  13. Ok, mr Hamburgare. Jag tycker bara att du är jävligt snabb med att såga kompetenta människor bara för att du "råkar" ha träffat dem genom jobbet.

    Att kalla Lundström för "kassabiträde" tycker jag håller klar "fjortisnivå".

    Fö tycker jag att vi kan lägga ner den här diskussionen nu...

    SvaraRadera
  14. frankie/ Hur vet du vad som hände på det "hemliga" styrelsemötet?

    SvaraRadera
  15. anonym/ Jag har fått en del uppgifter från olika källor om vad som diskuterades då, vissa av dem bedömer jag som mindre trovärdiga och andra som mer trovärdiga. Men att en åsiktsklyfta fanns kring hur man skulle agera kring Persson/Nilsson-affären ser jag inte som speciellt konstigt...

    Snarare är det ett sundhetstecken att vår styrelse inte sitter och är överens hela tiden utan faktiskt står för sina individuella åsikter och vågar ta debatt- en öppen debatt mellan ledamöterna stärker organisationen. "Parti"-piskor är aldrig välkomna i demokratiska organisationer. Inte som jag ser det i alla fall.

    SvaraRadera
  16. Anonym
    Om inte Stig L har ett fullgott nätverk i näringslivet så vore det interessant att höra vad du förväntar dig att en ny ordförande vill?

    Jag kan bara hålla med Frankie om att det krävs att en ny ordförande bör besitta sociala egenskaper samt verkligen vara driven och sugen på uppgiften. Jag vet dock inte hur Stig är som person men jag ska försöka luska fram lite. Ett plus med Stig (vilket kan vara minus hos vissa) är att han suttit med i styrelsen ett år, dock ej så aktivt innan "skatteaffären". Han bör därmed vara införståd med hur saker och ting sköts. En så länge ställer jag mig försiktigt positiv till Stig.

    SvaraRadera
  17. sista anonym/ Sen är kanske inte styrelsearbetet det senaste året något man bör ta med sig som ideal. Det är trots allt styrelsen som delegerat ansvar för olika områden- där det havererat å det grövsta sen.

    Ska Stig ta över ser jag gärna att han väljer en mkt mer interaktiv och öppen ledarskapsroll än den Halse hade.

    SvaraRadera
  18. Minimikravet för en ordförande är självklart att vara social och driven, men det räcker inte långt - i så fall finns kandidater överallt.
    En målinriktad visionär bör det också vara samt det faktum att dagens fotboll styrs av pengar gör att ett stort nätverk (och rätt sorts nätverk) är viktigare än någonsin (Difs framgångar bygger enbart på detta). Att likt MFF lita på att vi får fram en Zlatan för 80 milj. kan man hoppas på, men är svårt att kalkylera med. Publikintäkter? Nej, tror inte det...Tror dessvärre att Djurgårdsmodellen (i viss mån Ellosmodellen) är nog det som gäller.

    SvaraRadera
  19. Viktigast är att han har ambitioner och inte bara är en "daglig ruljangs-gubbe" som Halse.

    SvaraRadera
  20. verkar vara en kompetent snubbe på pappret, ska man yppa något negativt så är det väl att av de företag som han varit involverade så ett redan sponsor till oss och två andra stora sponsorer till andra allsvenska lag. Men han har säkert fler kontakter...

    halses kontakter har jag ingen koll på, inte heller på om dom vart till hjälp.

    SvaraRadera
  21. verkar vara en kompetent snubbe på pappret, ska man yppa något negativt så är det väl att av de företag som han varit involverade så ett redan sponsor till oss och två andra stora sponsorer till andra allsvenska lag. Men han har säkert fler kontakter...

    halses kontakter har jag ingen koll på, inte heller på om dom vart till hjälp.

    SvaraRadera
  22. Känndes ju inte direkt som Halse använde sitt "nätverk".

    SvaraRadera
  23. tack för fortsatta bra inlägg Frankie. jag älskar att läsa dina insides i klubben. Fortsätt med ett bra jobb.

    SvaraRadera
  24. I mitt MFF levde Hasse Borg en tynande tillvaro i styrelsen ganska många år innan han fick rollen som sportchef. Då jävlar blev det fart på honom och idag är han en stark man i fotbollssverige.
    Med det vill jag ha sagt att bara för att Stig inte gjort något väsen av sig innan behöver det inte betyda att han inte kommer göra det senare.

    SvaraRadera
  25. bra inlägg, kul debatt och Ica-Stig gör säkert inte bort sig. men rent spontant, känns alternativet inte lite, tja, tråkigt...

    SvaraRadera
  26. Det vore ju underbart om han kan fixa att Ellos blir huvudsponsor till blåvitt. Då kommer de skratta i Borås...

    SvaraRadera
  27. En summering av alla inlägg här tycks vara att ni, men något undantag, tycks vara av åsikten att alla som gjort nåt administrativt arbete de senaste hundra åren för blåvitt och gärna är sosse är "oerhört kompetenta" och har väldigt bra nätverk m.m, såg tom att Göran J fr Kortedala var en av era främsta kanditater!!?.....naivt och okunnigt när det gäller rekrtytering till "tunga poster", fotboll är ju inte direkt ideel nuförtiden - men kanske dumt att vänta sig annat av gänget som är här inne, men en förmodat snittålder mellan 15-25...Kul läsning får man väl iaf se det som, Sign "Politisk neutral"

    SvaraRadera
  28. Men hallå, kolla på killen. Han är ju gjord av cognacsmedvurst. Är inte det en nödlösning så säg?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.