2006/02/07

Hur skall Supporterfondens pengar användas?

DISKUSSION Supporterfonden till stöd för IFK Göteborg öppnar nu på fredag (10/2). Förhoppningsvis sluter alla sanna blåvittsupportrar upp & stöttar fonden, både ekonomiskt & genom att sprida budskapet. Att pengarna är välbehövliga för föreningen råder det knappast något tvivel om, däremot finns det säkerligen många olika åsikter om hur Blåvitt bör använda det insamlade bidraget.

Frågan är helt enkelt: Hur skall Supporterfondens pengar användas?

Här kommer några förslag för diskussion (utan inbördes ranking). Kom mer än gärna med egna alternativ.

1. Nyförvärv
Ett ganska uppenbart alternativ. Här kan man antingen bidra till en övergångssumma (hela/del av), eller till "sign on-bonus"/lön för en spelare.
Fördelar: Uppenbara - man hjälper Blåvitt att förstärka sin spelartrupp.
Nackdelar: Det skulle kunna bli en överdriven "hausse" av spelaren i fråga, som kan leda till stor besvikelse om succén uteblir.

2. Förlängning av befintliga kontrakt
Blåvitt har massor av talanger som har stora chanser att utvecklas till spelare av landslagsklass. Ett möjligt användningsområde för fondens pengar är att se till att dessa stannar i föreningen genom att skriva långa kontrakt med dem. Själv hade jag exempelvis gärna sett ett avtal i maxlängd med Andrés Vasques.
Fördelar & nackdelar är samma som i alternativ 1.

3. Änglagård
IFKs ungdomssatsning har redan visat sig oerhört stark & produktiv. Med ytterligare ekonomiska medel skulle vår ungdomsakademi kunna byggas ut till en "maktfaktor" inom svensk fotboll. Ett framtidsalternativ.
Fördelar: Kan på sikt producera många duktiga spelare till föreningen, samt ytterligare bättra på ryktet som duktig ungdomsklubb.
Nackdelar: En stor sådan - det tar lång tid innan man ser konkreta resultat.

4. Reklam, marknad & varumärkesstärkande åtgärder
Under den senaste tiden har många röster höjts mot hur marknadsavdelningnen sköter sitt arbete. Ett alternativ kan därför vara att pengarna används för att stärka just denna del av verksamheten. All form av reklam, men även en "positiv mediabild" är möjliga placeringsobjekt för pengarna här.
Fördelar: Man kan hjälpa till att öka både publikintäkter & andra inkomstkällor.
Nackdelar: Svårt att se konkreta & omedelbara resultat.

5. Arena & publik
Inom en snar framtid byggs en ny hemmaplan till vårt lag. Man skulle kunna tänka sig att pengar läggs för att förbättra den blåvita publiksituationen genom att tex bygga en "Blåvitt-pub" eller liknande i fastigheten. En annan "publikfrämjande åtgärd" kan vara att supporterklubbens bortaresor sponsras & blir billigare, vilket förhoppningsvis leder till förbättrat stöd på bortaplan.
Fördelar: Bidragsgivarna kan själva få ut någonting konkret av gåvan.
Nackdelar: Det blir snarare ett bidrag till supportrarna än till föreningen.

6. Skulder
Detta alternativ vill jag egentligen inte ta upp, men det är dumt att blunda för det. OM det går så långt att IFK Göteborgs existens hotas genom konkurs till följd av "skattehärvan" vet i alla fall jag hur jag vill att pengarna skall användas. I så fall får vi fans, rika som fattiga, bara se till att lösa det.
Fördelar: Kommentar överflödig.
Nackdelar: Det är för jävligt om pengarna skall behöva gå dit.

30 kommentarer:

  1. Jag tycker man skall värva hem Anton!

    SvaraRadera
  2. Idag är vi redan skyldiga skatteverket ca 80 000 Kr i ränta för skatteskulden vi inte betalat in. Hur känns det gôbbar?

    SvaraRadera
  3. ang skatteskulden: änna dags att vi betalar lite skatt. till skillnad från fiffelcompany halse/persson/plånbok.

    SvaraRadera
  4. En superbrasse ska vi naturligtvis ha! Skit i om han är bra eller inte, så länge han har ett fräckt artistnamn.

    SvaraRadera
  5. Hade varit najs om det kördes feta reklamkanpanjer innan alla hemmamatcher!

    SvaraRadera
  6. För egen del känns det mest naturligt att köpa spelare för pengarna alternativt att förlänga med befintliga. Lite coolt att vi supportrar köpt hem någon stjärna som kommer försöka leva upp till våra förväntningar. Men som ni tog upp som nackdel, så är det fan inget roligt om personen ifråga inte presterar. Det är ingen dålig press att veta att det är vi i publiken som lagt våra surt förvärvade pengar på hans lön. Då skall han fan jobba på plan också.

    Jag kan tänka mig att det krävs någon stor spelare med bra psyke för att sådant köp skall lyckas bra ut såsom Alex, Anton. Tänk er om vi lägger ut 3 mille på nån jävla talang som får nått psykbryt när vi vill att han skall prestera.

    De andra alternativen var bra men dock inte lika sexiga som ett inköp av en spelare. Men då får det fan inte bli köp likt långås och marino (inget ont om dom på nått sätt, utan bara att dom var lika spännande som det är att deklarera)

    Måtte djävulen ta alla fifflers om vi får betala för deras klantigheter...

    SvaraRadera
  7. Alt. 1 eller 2 känns hetast. Alt.1 bidrar till att man kan köpa fler duktiga spelare. Alt.2 innebär att spelare som Martin Ericsson och Karl Svensson hade kunnat få bättre kontrakt o därmed säljas dyrare.

    SvaraRadera
  8. hur ställer sig Blåvitt till detta alltså hur ställer sig Håkan och styrelsen till supporterfonden? Själv tycker jag att det är en utmärkt idé och härligt initiativ av oss supportrar.

    SvaraRadera
  9. Tycker Änglagården alternativet är minst lika hett som att köpa in en spelare, då kan vi ju få fram ännu bättre spelare än vad vi fått nu. Att det sen kanske inte visar resultat direkt är väl en smäll man får ta.

    SvaraRadera
  10. Som det känns just nu är jag ganska nöjd med hur truppen ser ut, änglagården har fått så mycket pengar att de klarar sig (kan ju alltid bli bättre men). Det jag tycker är viktigt nu är att lägga pengarna på något som vi inte lagt så mycket pengar på innan. T.ex reklam inför matcherna mot de lagen som drar mellan 6-8000. Där borde vi med bra marknadsföring kunna höja snittet rätt rejält. Vi vet ju all att det finns en stor sovande del av Blåvitts publik. Jag tycker att pengarna ska läggas där och så får vi se om det går bra. Värt ett försök iaf tycker jag.

    SvaraRadera
  11. Gubbar!

    Det finns väl bara ett enda vettigt alternativ och det är givetvis att föreningen på fotbollssidan får använda kosingen helt fritt.

    Fiffel lär inte hända igen!!

    Vi behöver även komma ihåg att vi har inte helhetsbilden hur föreningen sköts, men av egen erfarenhet som sammarbetspartner så är det inte så illa som folk har fått för sig-tvärtom!

    Vi får helt enkelt deklarera klart och tydligt att styrelsen samt hela kamratgården har fullt förtroende från oss alla i och med årsmötet och naturligtvis allt stöd vi kan uppbringa (inte bara ekonomiskt).

    PAX

    SvaraRadera
  12. Det var ett jävla tjöt om supporterfonden...

    SvaraRadera
  13. Sista anonymous:

    Tycker du inte att det är befogat då? Nej ok, vi kör en startelva till då:

    Bengan
    Ölme-Kalle-Bjärsmyr-Oscar
    Alex-Pontus-Ohlsson-Vasques
    Sella-Gerba

    Nöjd?

    SvaraRadera
  14. Änglagård bör prioriteras i första hand. I andra hand etablerade nyförvärv/hemvändare

    SvaraRadera
  15. Vad sägs om billigare årskort för medlemmar i änglarna, eller rabbaterade priser till matcherna mot DIF, AIK, MFF?

    Kanske ett skönt tifo(kanske lite onödigt att lägga så mycket på ett tifo men...) eller lite härliga reklamkampanjer innan derbyna(Ni vet, så som det var på den gamla goda tiden ;))

    varför inte gratis mjällschampo till wernblom, så han inte behöver oroa sig för mjäll under matchen...


    //Lundquist

    SvaraRadera
  16. Anonymous said...
    Det var ett jävla tjöt om supporterfonden...

    ti feb 07, 05:00:23 PM


    "You aint seen nothin yet..."

    SvaraRadera
  17. Frankie, glöm inte att uppdatera ditt ego.. f´låt ditt profil på bloggen, du har ju nu även medverkat i GT.
    Lycka till med fondarbetet!

    SvaraRadera
  18. Anonymous said...
    Frankie, glöm inte att uppdatera ditt ego.. f´låt ditt profil på bloggen, du har ju nu även medverkat i GT.
    Lycka till med fondarbetet!

    ti feb 07, 05:38:25 PM


    Bittra jävlar överallt...

    SvaraRadera
  19. Att bli intervjuad i är inte att medverka, medverka i den definitionen är att skriva jouralistiskt. Vilket jag endast gjort på debattsidorna i GT än så länge.

    And your point is?

    SvaraRadera
  20. Lägre priser på årskort skrev nån..haha, vi har väl redan lägst i allsvenskan, för låga tom.

    SvaraRadera
  21. Tycker att de första pengarna borde öronmärkas till en innomhushall med fullmått. Bra träningsmöjligheter ger bättre behålla talangerna och förmodligen, så blir det också enklare att locka hem proffs. Nackdelen är att en hall blir dyr, men någonstans måste man börja.

    SvaraRadera
  22. En fullstor hall vore inte fel. "Supporterhallen"

    SvaraRadera
  23. Bra idé från senaste anonymous. Varm och go ska den vara också, ingen islada som den nuvarande.

    SvaraRadera
  24. jag tycker pengarna ska användas till nyförvärv så att vi inte ska behöva se andra klubbar värva spelare framför näsan på oss för att ekonomin inte räcker till. blåvitt ska (iaf ekonomiskt) ha möjlighet att få dom spelare klubben vill ha, därmed basta!

    SvaraRadera
  25. En fullstor hall med konstgräs lät som en prima idé. Lär ju iofs kosta multum...men med ett rejält bidrag och en generös sponsor som kan få namnet till hallen så..

    SvaraRadera
  26. Klart som satan de skall gå till att förstärka och behålla delar av truppen. Hoppas även vi supportrar får något att säga till om på vad pengarna används till.

    Att som vissa föreslagit använda dem till att subventionera supportrarnas resor, årskort m.m känns helt bortkastat. Ska de som varken reser eller köper årskort ge bort sina pengar till andra supportrar då? Det är ju bara onödigt.

    Ser gärna att blåvitt ger oss supportrar några konkreta förslag på vad de tänker göra av våra tilltänkta miljoner. Exempelvis på nyförvärv, kontraktsförlängningar, träningsläger eller vad som.

    SvaraRadera
  27. Öh, har ni inte fattat att man inte kan bestämma vart pengarna skall gå om man ger bort dem? Jag kan säga det till er: "Man kan inte bestämma vart pengarna skall gå om man ger bort dem". Därav är alla åsikter om hur pengarna skall användas av mottagaren helt ointressant. De får göra vad de vill med pengarna ändå.

    Vad är poängen med att ha spelare i laget hela deras karriärer? Lusten och viljan och förmågan att kunna gå vidare till en annan klubb i karriären måste väl få finnas. Det är ju positivt att Martin, Anton, Risp m fl blivit proffs. Fattar inte hur ni resonerar där, det är en tämligen nostalgiskt och bakåtsträvande tanke att försöka få spelarna att stanna hela tiden. En bra klubb överlever ändå.

    SvaraRadera
  28. il professore:

    Hört talas om villkorad gåva?

    SvaraRadera
  29. Nu börjar det arta sig!!!
    Har hoppats & trott att detta kan bli en riktig höjdare.
    Nu är man inte mindre övertygad efter det att det börjar uppmärksammas i media också (GT & SVT VästNytt).
    Ett uppslag i Aftonblaskan (man kan ju hoppas att Laul gör hos en tjänst) vore inte helt fel heller.
    Säga vad man vill om kvällstidningarna - folk läser dom.
    Att GP skall dra sitt strå till stacken är väl för mkt begärt med tanke på alla pajsare på den tidningen, men man kan ju alltid hoppas.

    Hosta upp en slant, alla bidrag är välkomna.
    EN FÖR ALLA - ALLA FÖR BLÅVITT

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.