2006/02/15

Supporterfonden närmar sig 10 000 kronors strecket!

SUPPORTERFONDEN Nu kan man äntligen få reda på den insamlade summan. På sex dagar har vi tillsammans lyckats samla in inte mindre än 9297 kronor!

Som det är nu presenterar vi den aktuella summan i en popup på sidan, detta kan dock komma att ändras i framtiden, då vi fått igång alla system som ligger i bakgrunden. Efterfrågan på att få reda på statusen kring Supporterfonden gör dock att vi redan nu presenterar den, om än något provisoriskt.

Om du har en popup blockerare och du får ett blockerat fönster så missar du hela härligheten, antingen klickar du här eller så tillåter du www.supporterfonden.se att visa popups. Vi kommer inte att ha några reklampopups.

30 kommentarer:

  1. Fan, då kan man ju sätta stöten så att det går över 10 lax själv då, blir man omnämnd då?????

    SvaraRadera
  2. alla blir omnämnda som skänker pengar!

    SvaraRadera
  3. KUNGLIGT JOBBAT BOYS!

    Mitt första bidrag kommer vid löning!

    SvaraRadera
  4. När kommer mitt namn att redovisas om jag skänker idag?

    SvaraRadera
  5. Kanonbra siffra hittils, hoppas att många fortsätter skänka.

    SvaraRadera
  6. 9297:- på sex dagar, det blir ca 1550:- / dagen. Nu ska vi samla i ca 300 dagar framåt ? :)

    Det blir då ca: 464.850:-
    Så , där har ni summan som kommer skänkas till Blåvitt i nästa år..

    Förlåt för att jag förstörde spänningen.. :)

    SvaraRadera
  7. Anonymous:

    Vi räknar med MYCKET större summor när det börjar närma sig "riktig" säsong. Dessutom tar det längre tid att nå alla icke "web-baserade" änglar.

    Sen tror jag att fler känner sig manade nu när de ser att fonden fungerar på riktigt, samt att IFK står bakom projektet.

    SvaraRadera
  8. Anonymous

    Vi räknar först och främst på att exponering och insamling skjuter i höjden när allsvenskan startar, men även lönehelger.

    Så det får ses som en väldigt positiv start och 500'000:- skall vi bräcka!

    STÖD BLÅVITT!

    SvaraRadera
  9. Det är brå!

    SvaraRadera
  10. anonym4/ Det redovisas inom kort. Någon vecka till kan det dröja innan redovisningssystemet fungerar perfekt!

    SvaraRadera
  11. Har reflekterat över en grej. Varför startades Supporterfonden, när ni bara att kunnat uppmana folk att skänka pengar direkt till Blåvitt? Konceptet hade kunnat vara det samma, med egen hemsida och en massiv marknadsföring, men istället hade pengarna gått direkt till Blåvitt. Är inte en mellanhand överflödigt då?

    SvaraRadera
  12. xperten/ Gällande att skänka pengar direkt till IFK Göteborg istället för att organisera sig med andra IFK supportrar så, om det är så att det engagemanget funnits, att skänka pengar direkt till IFK, varför får man inte spontant in ett par miljoner om året då? Självfallet är det så att IFK Göteborg inte aktivt kan bedriva något tiggarprojekt och verkligen inte är intresserad av detta heller. Detta är ju ett supporterinitivativ där vi som håller på Blåvitt skapar en rörelse som gör att vi känner gemenskap och liknande mål, att tillsammans stärka IFK Göteborg.

    Exemplet med stödgalor är lysande, för när man organiserar saker i stor skala och skapar ett gemensamt intresse för ett projekt så blir ju självfallet människor, vi, fansen, mer villiga att delta och att bidra med en slant eller två.

    Om man känner att man tillsammans med andra Supportrar bidrar till ett gemensamt mål (IFK) får man ju självfallet en större vilja och gemenskap runt projektet. Precis på samma sätt som tex Röda Korset kan få in 5 gånger så mycket på om man är ute med insamling och bössor än om tex. Rumänien själv "tigger" pengar för att motarbeta sin fattigdom.

    I IFK fallet är det ju dessutom så att vi är angelägna om att tydligt markera att detta är ett Supporterprojekt som jag tidigare sa, detta för att undvika den "självklara" mediala vinklingen som säger "IFK tigger från sina fans" eller "IFK måste gå till fansen för att klara ekonomin" osv.

    Snacket om "mellanhand" är ju felaktigt, för det finns ingen mellanhand- fondens medel är ju IFK Göteborgs. Mellanhanden är ju bara en samlingsplats för medlen där de kan växa och skapa ytteligare intresse för projektet och till att stödja IFK.

    Till sist handlar det ju även om oss supportrar, att vi kan visa till IFK Göteborg att vi själva kan organisera ett stort stöd för dem på andra "arenor" än läktarna på Gamla Ullevi eller där IFK för tillfället spelar.

    Det är Supporterns chans att stödja föreningen i våra hjärtan tillsammans med andra supportrar.

    En slant i fonden är inte bara ett ekonomiskt starkare IFK Göteborg det är ett bevis på ett engagemang för föreningen som kallas Blåvitt.

    SvaraRadera
  13. 9297 kronor?
    jag tycker att det är lustigt att summan inte ligger på ett jämnt hundra- eller tiotal. Vem betalde in 7 spänn? Mild?

    /miro

    SvaraRadera
  14. Miro/ Det är några som har betalt in summor som typ 198 spänn och liknande. Kanske "jämnat" av summan på sitt konto eller tömt det sista man hade?

    SvaraRadera
  15. Bra med fonden! Nu gäller det bara att få igång uppropet
    "Mot ICA-Mannen", så kanske framtiden ser ljus ut ändå...

    SvaraRadera
  16. dryga 9000 va änna klent...när ja står för över 10% av hela summan..

    SvaraRadera
  17. Frankie/ Givetvis behövs det att någon väcker alla supportrar, och till det syftet är Supporterfonden utmärkt. Men borde inte pengarna gå direkt till klubben?

    Supporterfondens uppgift skulle vara att samla supportrar, som är villiga att stötta sitt lag. Som det är nu känns Supporterfonden mer och mer som en egen enhet, som egentligen inte står i förbindelse med klubben.

    Givetvis vill du inte kalla Supporterfonden för en "mellanhand", men visst är den en mellanhand. Pengarna går inte till Blåvitt utan till Supporterfonden. Om inte Supporterfonden är en mellanhand så ligger alltså pengarna ute i ingenstans just nu? Så länge pengarna inte har hamnat hos IFK Göteborg, så är Supporterfondens och även supportrarnas samhörighet med klubben svag.

    I slutändan kommer det att vara Supporterfonden, och inte supportrarna som lämnar över pengarna till Blåvitt?

    Det är därför jag vill se att pengarna direkt går till klubben, och det är därför jag hellre skulle vilja se att Supporterfonden bara fungerar som en väckarklocka.

    Vinklingen i media som du tar upp hade inte heller kunnat ske om det varit Supporterfonden som uppmanat till inbetalningar, istället för klubben.

    Pengarna handlar fortfarande om engagemang. Dock förstår jag inte dina sista rader. Att vi betalar in pengar beror enligt dig på att vi måste bevisa något för klubben? Vad har vi supportrar att bevisa för klubben? En riktigt supporter visar sitt stöd på läktaren, genom att vara medlem, genom att köpa souvenirer, och genom att stötta laget i vått och torrt. Vi behöver inte bevisa något. Eller gör vi det här för att bevisa att vi kan samla in mer pengar än Örgryte? Eller gör vi det här för att någon annan indirekt ska kunna dra nytta av det?

    Supporterfonden är fortfarande ett underbart intiativ, och Blåvitt behöver alla pengar de kan få, men jag blir fortfarande inte klok på varför man inom Supporterfonden ska behålla pengarna?

    SvaraRadera
  18. Dryga 9000 spänn i veckan är ett helt ok flöde! Fonden kan nog helt själv finansiera ett kontrakt med en billig baltisk spelare! Eller en Ölminho från en lägre brasiliansk division.

    Så snart lönen ramlar in kommer mitt nästa bidrag!

    SvaraRadera
  19. xperten

    "Som det är nu känns Supporterfonden mer och mer som en egen enhet, som egentligen inte står i förbindelse med klubben."

    Om du nu är så intresserad som du verkar så tycker jag att du skall läsa igenom nyheterna om supporterfonden (www.supporterfonden.se om du inte visste, alternativt läsa på www.ifkgoteborg.se), det framgår ju ganska klart och tydligt att ett första möte (3 timmar långt) har hållts och att det nu finns en arbetsgrupp på kamratgården som skall jobba med supporterfonden för att kunna skapa samverkan. Enligt uppgift hålls ett nytt möte inom kort för att diskutera förutsättningar för samarbetet (i GOD tid före allsvenskan, då projektet skall få "chock-fart").

    Glöm inte heller att IFK Göteborg uttalat sig i ämnet och står bakom Supporterfonden.. Så jag har svårt att förstå din "känsla" av att Supporterfonden inte har någon förbindelse med klubben.

    "Att vi betalar in pengar beror enligt dig på att vi måste bevisa något för klubben? Vad har vi supportrar att bevisa för klubben?"

    Det är inte obligatoriskt att skänka pengar till Supporterfonden det är heller inte för att bevisa något. Alla gör som dom vill, men via supporterfonden går 100% av ditt bidrag till IFK Göteborg, köper du en t-shirt eller en annan souvenir går en stor del till andra fickor.

    Väl mött!

    SvaraRadera
  20. Kan tyvärr inte skänka än. Är riktigt tunt i kassan nu och bättre lär det inte bli med tanke på allt studentfestande. Lovar däremot att när jag får in lite pengar så ska det komma in några hundra!

    SvaraRadera
  21. men jag blir fortfarande inte klok på varför man inom Supporterfonden ska behålla pengarna?

    Supporterfonden behåller 0%. IFK Göteborg får 100%.

    SvaraRadera
  22. whoami// Jag litar på min magkänsla.

    100% går direkt till IFK Göteoborg. Om man kollar på Supporterfonden så står det bl.a.

    "Företagspaket: Jätte-Bebben
    Pris: 2500 kronor/kvartal (varav 2000 kronor går oavkortat till Supporterfondens insamling till IFK Göteborg)"

    Vart tar resterande 500 kr vägen?

    Kan hålla med om att jag bara letar tveksamheter just nu, men det här tycker jag är ganka viktigt. Speciellt du det är uttalat att alla pengar ska gå direkt till IFK Göteborg?

    SvaraRadera
  23. "Den del av företagspaketens pris som inte går direkt in i Supporterfondens insamling till IFK Göteborg öronmärks för driften och marknadsföringen av Supporterfonden (webbhotell, blanketter, flyers o.s.v)."

    Och så går jag och lägger mig...

    SvaraRadera
  24. XPERTEN/ Om du hade läst klart texten på Supporterfonden.se så hade du sett att det står (i fettext) följande:

    Den del av företagspaketens pris som inte går direkt in i Supporterfondens insamling till IFK Göteborg öronmärks för driften och marknadsföringen av Supporterfonden (webbhotell, blanketter, flyers o.s.v).

    Så 100% av alla Supporterfondens medel går till IFK Göteborg. Att lyfta fram Supporterfonden effektivt och proffsigt kostar ju ett par slantar här och där, pengar som i dagsläget ideellt pumpas in av generösa personer som jobbar med fonden, mig själv inkluderat. Därför vill vi ju via sponsring se till att vi kan marknadsföra fonden och ha en proffsig inramning till den utan att som privatpersoner bli ruinerade.

    En fond "endast" kanske drar in 300 000 men en fond som syns och är proffsig kanske drar in 3 miljoner...

    SvaraRadera
  25. Max/ VI är många som väntar på lönen innan första inbetalningen kommer...

    SvaraRadera
  26. xperten

    Samtidigt är det bra att du letar efter luckor eller som du säger tveksamheter, vissa saker kanske vi skall trycka mer på och förtydliga. Så ta det inte på fel sätt.

    Men INGA pengar som kommer in via företag kommer att hamna i någon på supporterfondens fickor, det är 280% säkert. Vi lägger ner faslig tid på att få allt att fungera och just nu är det ett otroligt tryck för att få ordning på system o.s.v för att kunna lösa den offentliga redovisningen av gåvorna på hemsidan. Men som Frankie säger, har vi lite kapital att röra oss med kan vi använda det för att betala de omkostnader som finns, vi vill ju samtidigt ha en fungerande mall, så att Supporterfonden kan bli ett stående inslag.

    SvaraRadera
  27. jag skänker 1000 kronor i april.

    SvaraRadera
  28. jag skänker 250 i månaden från och med nu i feb!!!

    SvaraRadera
  29. Tycker det är oerhört smålustigt med alla kommentarer av folk som inte har råd att skänka.

    SvaraRadera
  30. Il proffessore/ Vad är lustigt med att folk väntar till att man får lön att skänka? Folk har väl utgifter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.