2006/02/14

Förutsättningar inför AaB-IFK

ROYAL LEAGUE Eftersom förutsättningarna för att ta sig vidare till kvartsfinal i Royal League är allt annat än klara på grund av bland annat helgens resultat och det faktum att vi kan bli beroende av andra gruppers resultat då de två bästa treorna går vidare kan det vara på sin plats att reda ut saker och ting.

Eftersom det, trots den efterföljande utläggningen, är enklare att redogöra för vad som måste ske för att IFK inte ska ta sig vidare så gör jag på det viset. Vi får inte nöjet att fortsätta vara delaktiga i turneringen:

Om IFK förlorar...
  1. ...och Dif-Lyn slutar oavgjort eller med Lyn-vinst.
    Detta innebär att vi hamnar sist i gruppen.

  2. ...och Dif vinner med mindre än eller lika med det antal mål IFK förlorar med.
    Detta innebär att vi hamnar på samma poäng som Lyn men med sämre målskillnad och slutar då sist i gruppen.

  3. ...och Dif vinner med mindre än eller lika med ett mål mer än det antal mål IFK förlorar med och Lyn samtidigt gör minst ett mål mer än IFK.
    Detta innebär att vi hamnar på samma poäng och målskillnad och antingen samma gjorda mål men sämre inbördes resultat, eller färre gjorda mål och slutar då sist i gruppen.

Om IFK spelar oavgjort...
  1. ...och Dif-Lyn slutar oavgjort eller med Lyn-vinst, Bröndby vinner, FCK vinner, och Vålerenga vinner med exakt tre mål.
    Detta innebär att vi blir sämsta trea.

  2. ...och Dif-Lyn slutar oavgjort eller med Lyn-vinst, Bröndby vinner, Kalmar vinner med minst tre mål och gör minst fem mål mer än IFK, och Vålerenga vinner med exakt tre mål.
    Detta innebär att vi blir sämsta trea.

Enkelt, inte sant? För dem som inte orkar eller kan förstå sig på förutsättningarna så är vi med oerhört stor sannolikhet vidare om vi spelar oavgjort eftersom resultaten i fyra andra matcher måste gå mot oss samtidigt för att vi ska vara utslagna. Förlorar vi måste Dif vinna mot Lyn samt dessutom göra det med viss marginal och inte släppa in för många mål beroende på hur mycket vi förlorar med och hur många mål vi gör.

Det enklaste är dock att IFK helt enkelt vinner...

PS: Utan reservation för felaktigheter.

4 kommentarer:

  1. Hehe, med andra ord ska det fan till mkt för att vi ska misslyckas!

    SvaraRadera
  2. Fast vi kommer ju att KROSSA DANSKJÄVLARNA!

    SvaraRadera
  3. lite gammal god spekulativ baraben-klass

    SvaraRadera
  4. Det är ju glasklart.. hmm.. men enklast är nog om vi tar åtminstone en poäng

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.