På gång


tisdag 26 oktober 2010

Här är "storbråket" mellan LS och klacken

SUPPORTERKULTUR. Inför Trelleborg hemma gick Ultras GBG och Supras, två klackbaserade läktargrupper, ut med ett gemensamt upprop om en tyst manifestation mot fotbollspamparnas behandling av ståplats som läktarform. Ett flertal andra grupperingar, däribland klackgruppen GFK - och BaraBens Frankie - ställde sig bakom eller sympatiserade med uppropet. Andra dömde ut det helt.

Supporterklubben Änglarna ställde sig med en fot i varje läger och valde en "neutral" linje, där de stödde manifestationen som sådan, men valde att inte uppmuntra till sångbojkott. Ur Änglarnas text är det sista stycket värt att uppmärksammas:

"Oavsett hur man väljer att visa sin åsikt vädjar vi till alla att visa varandra respekt! Tillsammans för Blåvitt", skrev Änglarna. Respekt var det ja, låt oss återkomma till den detaljen lite senare.

Samtidigt bytte tusentals blåvita sina profilbilder på Facebook till manifestationens logotyp, för att uttrycka sina sympatier för kampen att behålla ståplats inom svensk fotboll. Så långt var allt lugnt, även om alla inte höll med varandra helt och hållet. Men sedan blev det dags för match.

Klacken sjöng inte under de inledande 20 minuterna och Levande Sittplats (LS) utnyttjade detta läge för att "skoja lite" mer klacksektionen. Bland annat inleddes det med växelsången "Hejsan klacken är ni klara" följt av den oerhört intelligenta sången "Ni sitter när ni kissar..." från LS, riktat mot klacken. Många på klacksektionerna irriterade sig på den här inställningen och såg beteendet som ett hån av deras ståndpunkter.

Reaktionen? Den blev att klacken ignorerade LS försök till växelsång längre fram i matchen. En nobb som å sin sida väckte irritation på LS-läktaren, där vissa ansåg att de första 20 minuternas sånger enbart varit legitima försök till självironisk humor.

Vilken sida man än väljer i den här debatten är en sak klar, känslorna svallade rejält efter matchen. I alla fall på "det blåvita internet":

Från BaraBens kommentarer:Från Änglarnas forum:
Från Alltid Blåvitt:
Vad tycker du om allt som hände kring läktarna under matchen mot Trelleborg? Är de blåvita fansen på väg in i ett riktigt "storbråk" eller kan irritationen åt alla håll även kopplas till det usla resultat som Blåvitt presterade som fotbollslag? Hur var det klubben uttryckte sitt vädjande i sin text om manifestationen, "respekt" var det ja. Var läktarkaoset under Trelleborgsmatchen respektfullt? Du bestämmer - tyck till!

136 kommentarer:

 1. Manifestationer hit och dit och ultras personer som har problem med det ena och det andra. Ibland undrar jag vad som driver de att gå på fotboll??
  Manifestationen igår var pinsam med tanke på att det bara stod några hundra personer på kortsidan.
  Jag är totalt motståndare till en tyst slips publik ala Frölunda Indians men samtidigt förstår jag inte problemet. Vi kommer ju fortrarande få ha ståplats på vår arena och med tanke på hur flera allsvenska arenor ser ut så är jag oerhört glad om man bygger om de med eller utan ståplats. Sen är väl LS beviset på att det går att stå även om sittplats finns utan att hoppas sönder stolarna.

  SvaraRadera
 2. Äsch, chilla och fokusera på att vår säsong är helt rôten istället.

  Vad ska vi göra för att få ett bra år 2011? Att engagera sig i klubben, årsmöte, konstruktiva förslag och åsikter är väl viktigare än "elevrådspajkastning" för att klacken brusar upp över något så trivialt som ironisk hets (hest) från LS?

  //Årskort på J

  SvaraRadera
 3. Det är alltid dålig stämning på läktarna när laget spelar dåligt.

  Och det resulterar alltid i att vi blir starkare och fler.

  Ang. igår så var det endast ett 100-tal på LS som sjöng första 20 min. Resten stod tysta. Alla gör sina egna val, men jag tycker nog att hela LS skulle vara tysta och respektera klacken.

  Bra markering av klacken att inte svara oss i minut 60.

  SvaraRadera
 4. Tveksam till om man hade behövt skriva en artikel om detta och uppmana folk till att skriva av sig ytterligare.
  Debatten förs ju redan i alla möjliga olika forum.

  Men om man nu måste svara ;)
  Ultras har tappat i anseende och förtroende hos stora delar av supportrarna till IFK Göteborg. Deras attityd, som går ut på att mer eller mindre hota och leva rövare på läktarna för att skrämma folk till att tycka som dem vill, går inte hem.
  Levande Sittplats är en samling av lite äldre rävar som ser igenom detta beteende. Man väljer därför att retas lite med kidsen, och resultatet blir att dem ballar ur totalt.

  Det är litegrann som att retas med sin yngre bror som precis hamnat i målbrottet. Alla förstår att det är med glimten i ögat, utan den yngre brodern som blir jättearg.

  För övrigt så är det ett väldigt intressant inlägg i chatboxen från signaturen "L":
  "L: Det är en underlig manifestation. Vi har kapacitet för 19000, varav 15000 är sittplatser och 4000 ståplatser. 20% av 19000 är 3800. Jaha, så då blir det 200 färre ståplatser?"

  Har man inom Ultras överhuvudtaget räknat på saken innan man gick ut med att jorden skulle gå under??

  /Peter

  SvaraRadera
 5. Svartahålet26/10/10 10:45

  Ni gör en höna av en fjäder.
  Klacken stod och lyssnade på klackledaren som skrek i deras högtalare, LS började med sin växelsång i samma stund och mitt teori är att Klacken hörde inte det. så enkelt är det så lägg ner allt nu va.
  Allt annat är fel!

  Jag har rätt, det vet ni.

  SvaraRadera
 6. @Svartahålet

  Nej! Det "klackledaren" skrek i sin megafon var ungefär: "Dem sket i våran manifestation, så nu skiter vi i deras grej"

  Du har fel, nu vet du det.

  SvaraRadera
 7. På levande sittplatts finns det ett genuint fotbollsintresse, och en väldigt god kamratskap!! Medans det i "klacken" springer runt alldeles för många fjortisar som inte har en aning om vilken sport som utövas nere på planen!!

  SvaraRadera
 8. Vilken protest i ordningen är detta? LS ville kanske visa att det minsann går att stå upp och sjunga även med en stol bakom sig. Precis så som klacken har idag. Enda skillnaden blir att klacken får möjlighet att sitta ned i paus. Om fyra år när beslutet verkställs. För många såna här protester gör att folk inte bryr sig längre. Spara krutet till något viktigt istället, såsom t ex om de skulle förbjuda oss att hoppa i takt eller nåt. DÅ gäller det att protestera på riktigt.

  Klacken styrs tyvärr av massa små organisationer som verkar tro att de bedriver politisk verksamhet eller nåt. Ni är på fotboll för fan.

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att man skall ha kvar ståplats inom svensk fotboll. Detta är ett prisvärt alternativ för oss som inte tycker det är värt att betala 350 kr för en allsvensk match.

  Jag tror det lätt blir lite prestige mellan klacken och LS. Klacken har utvecklats och nya grupperingar har gjort sig starkare (läs Ultras)medans LS har sina gamla rävar som dyrkar engelsk fotboll och en massa öl.

  Jag tror att LS gjorde detta med ironi men om de inte gjorde detta så är det bedrövligt. RESPEKT!

  Samtidigt så respekterar inte Ultras de andra i "klacken". Att sssccchhhaaa folk som vill ropa är inte ok. Jag tillhör de äldre grabbarna i klacken och vet att många med mig blev jävligt förbannade på skitungen i "liberta per gli ultras" tröjan som skrek i megafonen "håll käften i 20 minuter"

  Jag tror att på sikt kommer klacken att domineras av kids som ser upp till sina Ultras bröder i Europa. De äldre vill inte stå kvar och sjunga samma ramsa i 15 minuter...

  Blåvitt bygg ut LS sektionen vi är fler som kommer över till andra sidan!

  Ps. Föövrigt så måste Jonas Olsson avgå, vi måste ha en förändring!

  SvaraRadera
 10. aha, jag trodde att manifestationen gällde att alla under 20 år skulle vara tysta...

  SvaraRadera
 11. Svarta hålet26/10/10 11:07

  @ Tack Glennnn

  Jag visste inte vad klackledaren skrek så om det va så har du ju rätt.
  Men vad gnälls det för? 20%, GU har väl knappt det idag?
  Jag förstår inte problemet då, kan någon förklara?

  SvaraRadera
 12. Inte konstigt att man slutat gå på Blåvitt.

  Laget suger och på läktaren är det bara en massa gnäll.

  SvaraRadera
 13. 20% verkar ju bra. eller?26/10/10 11:11

  20% av 18800 är 3760, när har vi en klack på 3760st?

  SvaraRadera
 14. hahaha, man skapar ett problem som inte finns.


  nej till bron!

  SvaraRadera
 15. Är själv äldre men kände verkligen riktigt kasst av LS att inte stötta saken i sig för en bättre kultur. Alksiar!

  SvaraRadera
 16. Varför inte vara tysta i 70 minuter och sjunga i 20 istället så det ger lite effekt? Eller som på 90-talet när vi gjorde en liknande protest (mot TFF hemma det med) och höll käft i första halvlek.

  SvaraRadera
 17. Svarta hålet
  Det handlar inte om GU. Det handlar om svensk fotboll totalt sett. Detta är en manifestation mot SvFF och att de vill minska kapaciteten på ALLA arenor

  SvaraRadera
 18. Ja men banderollen löd ju "är det detta ni vill ha?". Dvs att IFK:s klack kommer tystna på hemmamatcherna. Men Gamla Ullevi kommer ju inte påverkas.

  SvaraRadera
 19. Förstår mig inte på alla klagomål mot LS, själv står jag i klacken och under de 20 tysta minuterna igår skrattade jag gott åt LS "hetsramsor".

  Själv ser jag det dels som en rolig grej men tänk på det såhär; I och med att LS hetsade klacken för att "vi" inte sjöng, lades det ju ännu mer fokus på att vi var tysta!

  SvaraRadera
 20. Det är mycket fokus på hat och skitbråk i Blåvitt nuförtiden....säger upp mitt årskort och det drabbar tyvärr blåvitt...

  SvaraRadera
 21. I ärlighetens namn. Visst, jag stödjer kampanjen och tycker att ståplatsreducering är svff/sefs sätt att försöka lösa ett problem där lösningen inte har något med problemet att göra.

  Men om man läser klart och tydligt på lapparna som delades ut så hade den som ville valfriheten att sjunga eller hålla käften.

  Vilket tydligt inte var något val när man väl stod i klacken. UG och SG försökte få de flesta att hålla käften mest under de där 20 minuterna. Vad hände med valfriheten? Läste inte UG/SG de lapparna som delades ut?

  Varför delades dem i så fall ut om man ändå skulle tvingas att hålla tyst? Det förstår jag inte.

  Och sen bråket med LS?
  Kan inte UG/SG ta lite ironi och måste istället agera som småbarn som inte får leka med sin hink? Nä, manifestet pajjade nog mer för klacken än vad det gjorde nytta. Kan vara dags att även för klacken att gå tillbaka till något som fungerade för ett par år sedan. Låt änglarna få sköta sången, säger jag, då slipper man troligtvis hot och vi får den samlade sången som vi hade på den gamla goa tiden...

  SvaraRadera
 22. Fan LS ville skoja till det lite, är väll inget å hetsa upp sig på.
  Jag håller med klacken i deras protest, fast jag står på LS.

  SvaraRadera
 23. Grejen med UG är att dom är några självutnämnda jävla gestapos som tror att dom bestämmer allt som rör läktarkulturen runt Blåvitt. Sen skriver ni fina inlägg på diverse forum och slänger er med meningar som "respekterar andras åsikter" men det är verkligen långt i från sanningen. Och ja, jag har hört er uttrycka er om folk som inte tycker likadant, i det här fallet då LS, långt innan "nidramsorna" började

  Anti Svff-ramsan för att ta ett exempel, det är verkligen ingen ramsa som ni kan förvänta er att ens nästan alla ställer sig bakom. Men när den dras igång och folk inte sjunger med har folk hotats med våld och det ena med det andra. Senast var Halmstad borta - även om det gällde en helt annan ramsa - men likväl var det grova hot om våld inblandade för att några valde att inte sjunga era ramsor och istället drog igång en hederlig IFK-ramsa som majoriteten valde att hänga på.

  Vilket oundvikligen för mig in på frågan på vem fans bekostnad är UG sanktionerade? Hur kommer det sig att en såpass liten gruppering kan ta en så stor plats och dessutom göra det så värdelöst utan repressalier? Ägde någon slags demokratisk omröstning rum i frågan om att vi skulle ha trumma på läktarn eller inte? Jag känner ingen som är särskilt nöjd över det faktum att den sydeuropeiska läktarkulturen fläker sig över Gamla. Är det okej om jag tar med mig säckpipa till nästa hemmamatch, vi är ett gäng på J som tänkte köra en ny grej

  Jag förstår att trumman fyller sin funktion när vi har fullsatt och bra drag, men den fyller för fan inte sin funktion när 20 pers sjunger och trumslagaren slår som om det inte fanns någon morgondag. Så kör upp trumpinnarna i röven för där gör dom garanterat mer nytta så slipper ni skämma ut oss över hela Sverige.

  Kort och gott, vi har Sveriges sämsta ultras, och jag kan inte se att någon annan skulle gjort ett sämre jobb

  SvaraRadera
 24. Var är respekten mot de som inte delar Ultras m-fl åsikter, eller i varje fall prioriterar stödet till laget framför manifestationer mot Svenska fotbollförbundet? Respekt måste ändå anses innefatta ett moment av ömsisdighet. Speciellt i sammanhanget vill jag påstå att detta blir avgörande då man genom manifestationen går ifrån den uttalade förutsättningen för att stå på klacksektionen, nämligen att man sjunger (sjungande sektion) för att stötta Blåvitt. När man ställer den här manifestationen mot andra möjligheter att påverka, vilka innefattar att genom föreningsverksamhet i supporterklubben eller föreningen lobba mot ståplatsreduceringen, och funderar över vad sådana initiativ kan leda till (jag är övertygad om att läktarmanifestationer inte biter på SvFF) känner jag att gårdagens protests existensberättigande är ganska svagt. Att hyscha åt de som sjunger Snart skiner Poseidon (vilken som bekant sjungs innan de tjugo första minuterna det var tal om från början) och lever sig in i matchen är alltså inte så snyggt.

  Det centrala när man går på fotboll måste vara det sportsliga och stödet till laget, inte politiskt käbbel. Jag tror att det är lätt att glömma ibland.

  SvaraRadera
 25. riktigt onödigt LS, onödigt onödigt..

  SvaraRadera
 26. Tycker det är obegripligt att ni inte sjöng med i Snart Skiner Poseidon. Vi sjunger för att vi älskar Blåvitt. Det är inte bara klacken som sjunger med i inmarschen, nästan varenda jävel på arenan gör det, vilket gör saken jävligt opassande.

  Förövrigt tyckte jag att den enda skillnaden mellan de första 20 och de sista 70 va att man slapp höra den förbannade trumman.

  SvaraRadera
 27. Patetiskt uppträdande av clownerna som kallar sig Ultras/Supras/UG och alla andra jävla bokstavskombinationer.

  Vill jag sjunga, så skall jag väl få göra det utan att bli påhoppad med glåpord och hot!

  Väx upp skitungar!

  SvaraRadera
 28. Agi Pakarani26/10/10 12:51

  Ståplatsreducering - Ja tack!
  Om då Ultras och Supras vill stå på ståplats tycker jag de gör rätt i att skutta ner en sektion där den riktiga ståplatsen finns.
  Den här debatten känns gammal och förlegad.

  SvaraRadera
 29. Har växt ifrån klacken och sitter numera på sittande sittplats. Blev riktigt besviken på LS igår. Det är en sak om LS vill stå utanför aktionen och sjunga, men att håna klacken är riktigt onödigt och barnsligt.

  Dock var det inte alla i LS som stod bakom dessa ramsor jhar jag förstått, cred till er som var tysta.

  SvaraRadera
 30. Snälla Änglarna ta över efter Ultras innan det är försent, och alla försvinner över till LS!!

  SvaraRadera
 31. LS skojade lite, vad är problemet?
  Det var ingen på LS som gjorde detta för att retas på ett elakt sätt utan det skojades.
  Hur fan kan man bli så upprörd över detta?

  SvaraRadera
 32. Om det fanns folk på klackläktaren som inte fattade att LS skojade så är jag ledsen för deras del...

  Förstår inte hur man överhuvudtaget kan tro att det var annat.

  Klart att det inte finns några "sprickor", jesus.

  SvaraRadera
 33. Fan vad löjligt att skriva om det på baraben som om det vore ett nytt storkrig på gång, visst LS gjorde bort sig men vi är en familj och precis som när bröder slåss så glömmer dom, går vidare och älskar varandra.
  Och ni dårar som sitter och babblar om att Änglarna ska ta över sången och blabla, har ni gått på blåvitt dom senaste 20 åren eller?
  Jag kommer allt för väl ihåg hur illa stämningen var innan Ultras tog över. Är det den stämningen ni vill ha tillbaka?
  Jag var en av dom som sjöng med i SSP och jag sa det till Ultras inann matchen och dom hade förståelse och sa att vi tänker inte göra det men du får göra precis som du vill.

  SvaraRadera
 34. Allvarligt talat; droppa denna diskussion. Ingen av oss på läktaren vill ta bort ståplats. Det är väl bra att klacken visade det med sin tysta protest. Var med om det i Borås förr förra året och när båda klackarna drog på exakt efter 20 minuter så fatta man skillnaden. Men, jag sitter mittemellan klacken och LS. Det var ju humor att retas med sitter ner och kissar och sämre klack... Jag är helt övertygad om att LS inte avsåg att visa dålig respekt för manifestationen. Humor, det är det vi Göteborgare är kända för, så kom igen

  SvaraRadera
 35. Om det är så djävla viktigt med ståplats, varför är det alltid den läktaren som lyser tom?

  SvaraRadera
 36. Det var ju många goa skratt från sittplats när LS körde sin ramsor, att sedan en del klackfolk lackar fullständigt är ju precis som någon redan skrivit som när lillbrorsan är den ende som inte fattar vad storebrorsans trackningar är.

  Det må vara så att ultras etc skapar tryck på läktarna men det är ju inte direkt så att vi alltid varit tysta innan det heller, minns nittiotalets gamla gamlas klackkänsla, betydligt högre medelålder ofta även om det fanns en del yngre då med.
  Framförallt var det då många fler äldre på bortaplan, då var det ett jävla tryck när det sjöngs.

  Att LS körde sina retsamma sånger igår är ju inget att hetsa upp sig för.
  Tänk istället den dagen alla "jag kan tänka mig någon klackmatch/år" får för sig att samtidigt vråla med i ramsorna/stå i klacken under en match då får vi tryck med oss gamla rävar.

  SvaraRadera
 37. Tåpaj med lök26/10/10 13:33

  Äh, snacka om storm i ett vattenglas. Vi har väl nog med att bekymra oss om än att börja gnälla supportrar emellan?

  Släpp och gå vidare, alla!

  SvaraRadera
 38. Håller med föregående, släpp det och gå vidare? Detta är fruktansvärt barnsligt och visar att det inte finns mkt humor kvar i göteborg vilken är tråkigt.

  Visst, jag tycker inte heller att dom ska reducera ståplatserna, men om det blir så är det la bara för dom personerna som får tag på sittplatsbiljett istället för stå i närheten av klacken att ställa sig upp så är problemet löst.

  SvaraRadera
 39. Om man tror att förbundet tar en manifestation där ena "klacken" sjunger "ni sitter när ni kissar" på allvar så är man ju helt fel ute. LS förstörde totalt syftet med att överhuvudtaget hålla en såpass viktig manifestation. AVGÅ LS, jävla gubbjävlar!

  SvaraRadera
 40. Någon skrev om storebrorsans gliringar mot lillebrorsan, det är ju inte där skon klämmer att folk inte förstår humor. Problemet ligger i att man från klacken försöker manifestera mot något man tror på och varken blir visade respekt eller får gehör från bland annat LS där många har sina rötter på ståplats. tidigare talare skrev om hur förbundet skall ta detta på allvar när jävla kissluktande 30+ folk ska va roliga mitt i allvaret!

  Bevara ståplatsen!!

  SvaraRadera
 41. Välkommen till sandlådan.

  SvaraRadera
 42. LS - Ni har gjort bort er!!

  SvaraRadera
 43. Såg 10-15 min på säsongskortet, så svårt att uttala mig.

  SvaraRadera
 44. Sitt ner och håll käften!

  SvaraRadera
 45. Om någon har gjort bort sig så är det väl gymnasieeleverna i UltraZ som arrangerat en manifestation mot något som inte påverkar IFK Göteborg det minsta? Resten av publiken tycker bara att ni är små viktigpettrar som håller på med era små protester hela tiden mot obetydliga saker som ingen bryr sig om. Ni står ju inte ens på ståplats själva. Det garvades friskt längs hela västra sittplats när LS skojade med klacken men för kidsen i UltraZ som leker politiskt ungdomsförbund så rann det visst över.
  Kom över en själva och inse att ni är en liten del av en fotbollspublik. Ni är dessutom den del som redan betalar lägst biljettpriser. Alla kan hålla med om att Blåvitts matcher vore dötrista utan läktarsång, men läktarsång är inte synonymt med Ultras. Tvärt om tror jag att vi hade haft BÄTTRE stämning utan ert monotona malande med långsamma ramsor. Klacken kan inte leva ut sin fullständiga potential under ert terrorstyre.

  SvaraRadera
 46. LS-gubbajäveln26/10/10 14:13

  Allvarligt talat så tycker jag inte att man kan döma ut flera hunda LS:are på en gång. Av tre anledningar.

  1.Många var tysta och deltog i manifestationen.

  2.Andra valde att stötta blåvitt eftersom det var valfritt att delta i manifestationen, men var inte med och sjöng det som klacken blev irriterade över.

  3.Däremot var det långt, långt ifrån alla på LS som hängde med i det som i klacken uppfattades som ett hån.

  Jag gissar att det råder delade meningar om det som hände bland oss på LS också. Och jag är rätt säker på att det inte var något hån eller liknande, utan ett (måhända klumpigt) skämt från de 100 som sjöng "nidramrorna".

  Ni får väl kalla oss gubbjävlar och fyllon om ni vill, men dra inte alla över en kam. LS, liksom alla andra läktare, består av individer som tänker och tycker alldeles själva.

  SvaraRadera
 47. Herregud, det var ju inte direkt nåt demonstrativt, kollektivt hån mot klackens manifestation från LSs sida, snarare några spridda skojramsor från en minoritet.

  Och sen till Anonym 13:53: för det första får du ta det lite lugnt och för det andra tror jag inte, tråkigt nog, att SVFF bryr sig nämnvärt om 20 tysta minuter mot TFF.

  SvaraRadera
 48. Så det finns folk som seriöst tycker LS gjorde fel som sjöng? Trodde var och en fick bestämma om man ville stödja Ultras sak eller inte men verkar ha fel där då, tydligen måste alla blint följa det även om de inte stödjer saken ifråga.

  SvaraRadera
 49. Jag sitter på östra långsidan och har inget med klack eller LS att göra. Personligen tycker jag att LS får ta på sig att de drog ett skämt de kanske hellre skulle ha hållit för sig själva, lite dålig känsla. Men på det hela känns det som en storm i ett vattenglas. Vi har en jäkligt bra klack och vi har en jäkligt bra LS-sektion. Fixa detta så vi kan gå vidare.
  /Dunderdan

  SvaraRadera
 50. haha hoppas sönder stolarna. fan e du på tänd???haha tror du står på LS haha

  SvaraRadera
 51. På levande sittplatts finns det ett genuint fotbollsintresse, och en väldigt god kamratskap!! Medans det i "klacken" springer runt alldeles för många fjortisar som inte har en aning om vilken sport som utövas nere på planen!!

  26/10/10 10:53

  Sluta med sånt ja själv är 30 och ståt/suttit överalt på våra arenor vi har en av dom bästa klakarna i sverige njuter lär LS drar igång hets mot motståndarnas supportrar men fan i går gick dom för långt....bara för man står på LS och är 45 år är man ej bättre lr mer vet mer.alla är välkomna till blåvitts matcher

  SvaraRadera
 52. Go LS Go Go LS Go

  SvaraRadera
 53. Dra inte alla på LS över en kam.

  Det finns ingen klackledare på LS som säger till när alla skall sjunga eller vad som skall sjungas.

  De 100 som sjöng igår gjorde det på eget initiativ. Vi andra 300-400 stog tysta. Finns inga tvång, man väljer själv om man vill sjunga eller inte.

  SvaraRadera
 54. Effe har du inte hängt med nåt eller är du bara allmänt pantad i huvudet? Det handlar inte om att LS drog ramsor utan VALET av ramsor.

  SvaraRadera
 55. Senaste anonym: kan du ta ett exempel på en ramsa som LS sjöng och som du tolkade som ett allvarligt försök från killarna på LS att håna klacken?

  SvaraRadera
 56. Vaddå LS gjorde bort sig??

  Sluta ta saker på så stort allvar, jag är ta mig fan mer bekymmrad över vårt usla spel och den usla planen.

  Det kommer aldrig bli som i England ändå, de pengarna finns inte i detta land och klubbarna kommer att vara beroende av oss supportrar på ett helt annat sätt en tex Man United som har tusentals turister på läktarna varje match.

  Släpp detta och sjung istället. Tycker Ultras borde rannsaka sig själva lite och försöka få till en trevlig stämniging på klack läktaren.
  Sen kan ni ju även fundera ut lite ny sånger som folk kan sjunga istället för det jäkla nynnandet som hörs hela tiden.

  Gör om gör rätt eller avgå!!

  SvaraRadera
 57. Kan lova att ingen på LS, av de få som öppnade käften första 20, gjorde det för att på allvar retas med klacken.
  Det var med mängder av glimt i ögat och det är precis det som till stora delar är vårt signum. Precis som någon skrev - LS har ingen klackledare som bestämmer vad som skall sjungas. 95% av alla sånger / ramsor uppstår spontant.

  Att kalla detta för ett storbråk är bara trams ala kvällstidning. Ingen på LS är ett dugg intresserad av att internboxas och har som sagt inte varit ute efter att "retas på riktigt".
  Jag vet dessutom att många gamla rävar på LS till stora delar sympatiserar med det som klacken försökte sig på igår.

  /Billdal Boyz

  SvaraRadera
 58. Folk pratar om UG:s "makt" på läktaren, känner sig överkörda av UG osv. Vad hindrar er att göra samma sak? UG är ett gäng kompisar, alla är dessutom välkomna att bli medlemmar. UG har funnits i fem år, innan dess var det något annat. Vad gör att ni känner er så hotade av UG? Varför detta konstanta gnäll på UG?

  - Gnäll över att det är mot ett litet lag och inget genomslag vs. lika mycket gnäll om det varit en stormatch.
  - Gnäll över att folk ska vara tysta vs. gnäll över att det bara skulle vara tyst i 20
  - Gnäll över för lite information vs. gnäll när man väl informerar på läktarna i högtalarna
  - Gnäll om att de är gymnasiekids vs. gnäll om att det är stora och läskiga huliganer
  - Gnäll om på att UG inte gör några tifon vs. gnäll om att folk inte känner sig delaktiga på läktaren

  Blåvittsupportrar = 1800-tals konservatism. Skärp er förfan

  SvaraRadera
 59. Manifestationen i sig var emot SvFF/SEF. Det var för att göra våran åsikt klar, i och med att de inte bryr sig det minsta lilla annars. Att LS sedan driver med oss, visst det var kul, men jag tänker inte svara dem sen när de försöker sjunga med oss. Kan de inte respektera att klacken har en manifestation så är det nog svårt för de flesta att vilja bry sig om dem.

  För det andra - hur i hela helvete kan detta har gått till en debatt á la sandlådemanér. Det var en manifestation MOT SvFF/SEF - ämnet handlade om ståplatsreduceringen. De som har koll lite runt och Europa kan ju märka skillnaden på t.ex de brittiska läktarna sedan detta infördes. Visst, de kan fortfarande, men de är en fis i rymden jämfört med gamla dagar.

  Sluta nu att käfta och skriv om hur usla alla är hit och dit. Förra säsongen, då var det minsann inga problem. Gå ner och prata med ledarna för de olika fraktionerna om det är något. Eller sök er till BB-Thomas eller vem som helst om ni är rädda för att få er en smäll (vilket jag kan lova er att ni inte kommer få).

  Låt inte detta förstöra det underbara stöd som LM4 påbörjade och Kamratunionen har hållit uppe de senaste åren. Vi är alla på Blåvitts matcher för deras skull, så kom igen, lägg ner stridsyxan och bara respektera faktumet att uppfattning från oss i klacken var att LS "hånade" manifestationen.

  Vi är inte rädda över att vi ska behöva sitta ner, de kommer vi inte göra i vilket fall, vi är LIVRÄDDA för att SvFF/SEF ska få dra ner Allsvenskan så djupt ner i sanden att den aldrig kommer kunna resa sig igen.

  SvaraRadera
 60. PS. Jag älskar er på Levande - ni gör ett otroligt jävla jobb. Fortsätt så! (Och eran 7 banderoll igår var upp-och-ner, anledning? Haha)

  SvaraRadera
 61. Smör: det första vettiga jag läst från "ert" håll angående detta. Keep it up!

  SvaraRadera
 62. Seriöst hur ball e det att ha en klack då??

  SvaraRadera
 63. Blåvit sko26/10/10 15:36

  Ultras och övriga grupper bör ta sig en funderare på varför vi äldre inte står i klacken längre.

  Personligen hade jag föredragit EN stor blåvit vägg till klack. Dock så väljer man bort de platserna pga alla jävla snorungar som står och hetsar och bara vill spela tuffa.

  Jag vet, jag är en negativ bakåtsträvande idiot. Men i vilket fall en idiot med en poäng.

  SvaraRadera
 64. Varför detta tjafs om åldern? det spelar väll ingen roll om man är 17 eller 34...alla är där för blåvitt eller ?

  SvaraRadera
 65. LS är ett par sektioner med engagerade och entusiastiska (äldre) supportrar som älskar att retas och häckla. Det är för det mesta en helt grym stämning och riktigt högt i tak på dessa sektioner. För det mesta går häcklandet ut över motståndarklacken. Om motståndarklack saknas så brukar det ofta vara lite vänskapligt häcklande mellan sektionerna N1 och N2 om vilken sektion på LS som är ”bäst” och nidramsorna haglar ofta tätt mellan N1 och N2. Det görs naturligtvis ALLTID med glimten i ögat.

  Då det inte fanns någon bortaklack att häckla igår så fick klacken smaka på lite LS-ironi igår. Personligen tyckte jag att ”Hejsan klacken – är ni redo” var lite rolig. Tyckte väl att ”Sitter när ni kissar” var lite över gränsen, men om man varit på LS har man hört den ramsan många gånger i ”käbblet” mellan N1 och N2. Det är så vi ”gubbar” på LS är och det har absolut INGET med bristande respekt gentemot klacken att göra. Vi älskar att ”käbbla” och om någon tog illa upp så ber jag om ursäkt. Jag vill bara att ni ska veta att jag (och jag tror jag talar för alla på LS) har den största respekt för Sveriges bästa klack! Ni gör ett grymt jobb och jag älskar att se (och höra) er entusiasm.

  Det är j-ligt lätt att generalisera och säga att LS är ett gäng patetiska gamla gubbar och att Ultras/Supras m.fl. är ett gäng skitungar. Jag tror och hoppas att vi alla vill samma sak – att föra vårt älskade Blåvitt till framgång. Kan vi inte lägga ner det här sandlådebråket snarast och visa hela landet vilka som har Sveriges bästa supportrar under säsongens sista match? Även om det varit en skitsäsong så blir det inte bättre av att supportrarna inte står enade! Stå upp för Änglarna!!

  SvaraRadera
 66. Wellington26/10/10 15:53

  Blåvit sko/ Jag sätter 1 000 spänn på att 90 procent av dem som i dag står på LS hade stått i klacken om de hade haft rättigheter på den sektionen. Alla vet att allt snack om "fjortisar" osv funnits kring klacken i 25 år, i dag är det bara en ursäkt för att flytta dit de serverar starköl. Blir det pub på alla läktare så kommer LS-publiken att återvända till klacken inom något år.

  SvaraRadera
 67. Wellington: verkligen inte. Baren kom till ganska sent i LS-konceptet.

  SvaraRadera
 68. Folk har olika åsikter, varför göra en grej av detta? Helt sjukt att ni orkar bry er och välja att blåsa upp den här tvisten. Vi är alla Blåvitt - en för alla, alla för Blåvitt. Kom igen & väx upp!

  SvaraRadera
 69. --- Smör
  Att 7:an hamnade upp och ner var ett misstag.
  Ingen dissning av Mild eller Hysén således. :)

  /Billdal Boyz

  SvaraRadera
 70. SFAC/
  Har man stil sitter man, Pöbeln står!
  Klacken grinar över allt mindre ståplats. Ändå gapar vår riktiga ståplats tom allt som oftast. Ca en tredjedel satt även på den övre sk ståplats mot Trelle. Knöka vår ståplats full, gnäll sen..

  SvaraRadera
 71. Fyra av Barabens gäng flyttade ju till LS just pga baren, där de syns varje match...

  SvaraRadera
 72. En väldigt enkel lösning är ju att LS går ut med en offentlig ursäkt till grupperna som stod bakom manifestationen om det nu är så att dom bara "sköjade".

  SvaraRadera
 73. Ska noga notera vilka som sitter på LS och sedan ge dom jävlarna ordentligt på käften med ett stort gäng bakom ryggen!

  En vis man

  SvaraRadera
 74. appropå själva frågan om sittplats. Är la självklart att vi ska ha fler sittplatser vem fan orkar stå upp i 45min då får man ju ont i bena. Och bort med alla cycklar förresten är ju skit jobbigt att behöva andvända fler muskler i onödan. Nu ska jag tebax till min rullstol och tebax till mitt kontorsjobb. Länge leve framtiden!

  SvaraRadera
 75. *här kommer en personlig åsikt, och jag är inte och försöker inte vara någon representant för LS.

  Anyway:
  LS är fan det bästa jag vet!
  Jag kommer aldrig sluta ha årskort där; Bar, dj's, vänlig stämning osv. gör inramningen helt oslagbar.
  Att sedan få sjunga spontanramsor, mot eller med N2 (står själv på N1), mot motståndarklacken eller vår egen är skitkul.
  Jag är emot generaliseringar som gubbLS och FjortisKlack, men en sak har jag klart för mig, jag har hittat hem till LS.

  Visst en och annan pubertal sång har väl förekommit men det är väl inte hela världen, vi är ju alla där för att vi:
  1. Älskar blåvitt!
  2. Har råd
  3. Är över 18

  Vad sjöngs igår då, för att ge lite nyans till det hela?
  - Sitter när ni kissar
  (ser ni inte humorn i den, kan jag tyvärr inte hjälpa er, en vanlig dänga mellan N2/N1 och iom SITTplatsmanifestet IMHO klockren)

  - Sjunger när vi leder
  (ja ok, so what)

  - Sämre klack än häcken
  (kan ha varit riktad mot de 7 killarna bakom TFF flaggan initialt, har ni tänkt på det?)

  - Bästa klacken är ni klara?
  (den kördes ju totalt 4 gånger om jag kommer ihåg rätt, dom tre sista från 19:30 -> 20:00, med förhoppningen att det skulle braka loss vid 20:00, men icke, då hade det redan trampats på era tår)


  Nu glömmer vi detta, och att LS skall kollektivt be om ursäkt är ju så dumt så jag baxnar.
  Då kan ju hela klacken (som för övrigt är sveriges bästa) be om ursäkt för böter, bengaler och bangers.

  Heja Blåvitt, mot 2011

  /elmaco

  ps.Personligen kan jag tycka att det var tur vi inte sjöng "vet er mamma var ni är", då kanske klacken gått "Mölndal"

  SvaraRadera
 76. elmaco- gör Levande sittplats "inramningen helt oslagbar"? Hahaha, ooookay. Själv har jag hört er sammanlagt tre gånger i år, då jag sitter på samma långsida. Ni är inte speciellt imponerande inramningsmässigt om man jämför med övriga läktare, men du kanske är lite full och då förstärks ju allt...

  SvaraRadera
 77. "Ska noga notera vilka som sitter på LS och sedan ge dom jävlarna ordentligt på käften med ett stort gäng bakom ryggen!

  En vis man"

  Det känns ju balanserat. Då kanske du lyckas sopa till en av de flera hundra på LS som stod tysta, inte häcklade och respekterade de tysta minuterna.

  SvaraRadera
 78. Det är en ganska onyanserad debatt tycker jag. Eller snarare, väldigt många olika röster som säger olika saker, men många lyckas gå förbi frågorna som man bör ställa sig.

  Några har skrivit att 20% på Gamla Ullevi är 3700 platser, och att det är mer platser än vi har i klacken idag. Fast då räknar man inte på bortasektionen som också är ståplats.

  Sen gör man fel, iom att det etaget klacken står på idag faktiskt inte är ståplats i termens bemärkelse. Det är ju en kombiläktare.

  Vad gäller argumenten om att det är för svensk fotboll i allmänhet, så ja, det kan jag hålla med om.

  Jag tycker det är helt sjukt att varje lag inte själva får välja hur de vill disponera sina platser. Sen å andra sidan. Hur många arenor har man inte varit på som håller så utomordentligt låg klass att det är pinsamt. Många arenor har näst intill pinsamt dåliga läktare och rutiner vid insläpp m.m. Då kan jag tycka att det är helt i sin ordning att ställa högre krav på dem.

  Ska vi någonsin få någon klass på Allsvenskan går det inte att hålla smålagen om ryggen och säga att "Men det är synd om dem, de är ett småortslag som inte har råd". Skit i att spela i allsvenskan om ni inte känner att ni har råd att ha vettiga arenor.

  SvaraRadera
 79. Levande Sittplats26/10/10 17:12

  Pihlbaoge/ Kul att den mest onyanserade skribenten på hela internet säger att debatten är onynaserad. Sedan kastar du ur dig massa klyschor i stil med "var inte med om du inte är stark nog då" och liknande. Vad är du för en clown egentligen? Somna om.

  SvaraRadera
 80. Lite löjlig protest tycker jag. Tror aldrig klubbarna skulle vilja ta bort ståplatsen på matcherna. Tycker det är lite för mycket skit på klacken här dock. Ni ska ha cred för att ni orkar köra i 70 min i en meningslös match mot trelleborg en kall höstdag. Själv sitter jag på LS och tycker det har varit rött så dött där sen den realistiska chansen till en europaplats försvann. Sen förstår jag inte kritiken mot trumman. Hjälper ju oerhört mycket till atta alla sjunger i takt.

  Tycker klacken borde lära sig lite av tajmingen från LS. Dvs inte stå o sjunga samma tröttsamma ramsa i 10 min när vi jagar kvittering tex. Mer peppramsor tycker jag.

  Slut upp alla istället. löjligt av dom på LS som tycker dom i klacken e småungar. Vadå då dom e så gamla som dom e. Varför göra skillnad på supportrar. Vilka är dom äkta isf???

  SvaraRadera
 81. LS har ju inte sjungit på hela året, tycker bara det är konstigt att dom väljer att göra det just denna gång

  SvaraRadera
 82. någon som har något klipp när klockan passerat 20 min och GU exploderar ?

  SvaraRadera
 83. @26/10/10 17:01
  Klargörande:
  Min inramning, min matchdag, min upplevelse.

  /elmaco

  SvaraRadera
 84. Ska noga notera vilka som häcklar och därefter ett blodigt internbox!

  En vis man

  SvaraRadera
 85. Gnällsjukan sprider sig likt pesten.

  Sjukt synd om alla er som lämnar klacken pågrund utav alla små ultras kids. Omogna småskitungar, eller? Det är iaf inte vi som gråter på Internet. Det var stor humor i LS hetsen. Det säger nog ingen att det inte var. Men det drogs i fel läge. Ibland undrar jag vad fan det är för folk som sitter på baraben och läser. Något är det ju inte som stämmer

  SvaraRadera
 86. Var inte på matchen. Har inte ens noterat något om klacken\LS prestationer denna match. Det här är det enda jag fått höra. Av det jag har läst låter det som att LS bara ville skoja lite. Så all respekt till klacken som var tyst, men samtidigt respekt till LS som ändå hetsade lite.

  Jag tycker om er båda tv =)

  SvaraRadera
 87. Ultras vet bäst. Säger Ultras att man ska vara tyst är man tyst. Trist att dem ska behöva hyscha alla spontanramsor från folk för att klacken ska fatta att sjunger man inte som ultras ska man inte sjunga alls.

  Visst, sittplatsreducering låter trist, men hade det inte varit det hade ultras hittat nåt annat att protestera mot.

  SvaraRadera
 88. Tycker det var en bra manifestation, lite segt att stå tyst och stilla första 20, men det är ju för en god sak.

  LS ramsor under de första 20minuterna var la aningen roliga, men lite tråkigt att de inte respekterar oss.

  Älskar växelramsorna med LS och vill absolut inte ha "fiender" i de egna leden så glöm detta nu så ger vi allt borta mot Örebro och sista hemmamatchen!

  SvaraRadera
 89. Kloka ord!

  Framåt för Blåvitt! Var ni än sitter eller står. Vi är alla änglar!

  SvaraRadera
 90. Står själv mest i klacken de matcherna jag ser och jag förstår att de grinar som de gör nu.

  Ultrasgrupperingarna pratar så mycket om respekt och hit och dit, men själva vill man hellre stå och skrika på folk, kasta smällare och vara tuffa.

  Verkar mest som ett skämt det här, som alltid med skämt så uppskattar inte alla det hela tiden. Men att börja gråta så mycket över ett skämt blir ju lite fjantigt.

  Mot 3 poäng!

  SvaraRadera
 91. Överste Hati26/10/10 18:36

  meninglös protest av klacken anser jag, tyst i 20 min?sitt då heller ner en hel match å håll käft så kanske det märks av nåt!pinsamt tyckte jag det blev!sen tycker jag det är dåligt av LS som jävlas med klacken,också meninglöst!Respekt löst.

  SvaraRadera
 92. Eftersom många verkar vara besvärade av UG:s dominans på läktaren så kanske de är dags att någon annar kliver in och tar över då och gör det bättre.. Men de är ju alltid lätt att peka på någon annan och säga att de är fel.

  SvaraRadera
 93. Har vart med sen i mitten av nittio talet och kan absolut inte förstå vad som var så mycket bättre med klacken på den tiden. Kommer ihåg att diskussionen då handlade om speedo klacken som klappade sönder alla ramsor genom att höja takten för varje mening som sjöngs. Och att vilja ha tillbaka våran så kallade engelska sångkultur är ju bara patetiskt, varje ramsa vi sjöng då var direkt snodda från Bajen med lite olika omkastningar.

  SvaraRadera
 94. Anonym 19:02

  Eftersom det hotas med våld från UG när så görs är det nog inte så många som är direkt sugna på att försöka...

  Ni såg ju som sagt Halmstad borta när en grupp körde som motpol till Ultras och dessutom lyckades få med sig alla vilket resulterade i att megafonmannen blev överröstad vilket i sint tur resulterade i att UG skickade upp några springpojkar med Joey i spetsen som verbalt hotade denna klunga med stryk. BB-tomas fick dock avstyrt allting

  SvaraRadera
 95. Jag tycker frågan är solklar. Håll inte på och hetsa den egna klacken, punkt slut. Sen kan man tycka att det e hur kul och med "glimten i ögat som helst."..men LS som mest består av äldre gubbs borde fatta att sånt inte går hem i klacksammanhang.
  Jag har gått på blåvitts matcher i 15 år och aldrig hört talas om nåt liknande...skärpning! / Stolt klackräv på 27 jordsnurr!

  SvaraRadera
 96. Gubbarna på LS måste väl själva varit med och kämpat för ståplats en gång i tiden? Vad är det då som förändrats? Varför är ståplats inte viktigt idag? Och kom nu inte med att man kan stå upp ändå, för det kan man inte! Bara om det finns sektioner som LS där alla är införstådda med att man får stå om man känner för det.

  Till sist vill jag bara säga att jag är en gammal gubbe som är helt främmande inför ultras-kulturen. Jag förstår den inte alls och hatar när någon megafon-fascist skriker på mig med ryggen mot planen hela matchen. Men tiderna ändras och det går inte att sträva bakåt. Om 15 år är det ultras som sitter och beklagar sig över ungdomarnas märkliga läktarkultur.

  SvaraRadera
 97. Anonym 19:15

  "men LS som mest består av äldre gubbs borde fatta att sånt inte går hem i klacksammanhang."

  Skojar du eller? Det är ju precis sånt som alltid har gått hem i blåvita klacksammanhang. Sen att det inte går hem bland fjäderviktarna i bar överkropp som tar sig själva på alldeles för stort allvar är en annan sak

  SvaraRadera
 98. Ska noga notera vilka som sitter på LS och sedan ge dom jävlarna ordentligt på käften med ett stort gäng bakom ryggen!

  En vis man..

  HAHAHAHA Ahh för utan ett stort gäng bakom ryggen vågor du väl inte ens gå på toan...snälla skjut dig själv i foten igen och gå tillbaka till gå..

  SvaraRadera
 99. Jag säger såhär LS ska ha all credd för dessa 2 säsonger alltid ute och hyllar dessa sköna göbbar som sjunger och stojar , men efter gårdagen när de fullkomligt HÅNADE oss i klacken så har ni tappat allt förtroende. ultras och supras gick ut med precis innan matchstart ni får själva välja om ni vill sjunga med i ssp eller inte men vi kommer inte att göra de. och alla vet vad resultatet blev alla på ståplats var enade . efter x antal år i klacken förstår jag folk som väljer ls som tröttnar på ungdomarna som bara skriker på än själva varit nära på och byta till ls . och tycker de var riktigt töntigt med hata hata hata aik på blåvitt trelleborg . men nu vet jag att jag hör hemma i klacken och att inte stödja kampajen är en sak men att håna oss som står upp för en viss sak är en annan AVGÅ LS !

  SvaraRadera
 100. Skojar du eller? Det är ju precis sånt som alltid har gått hem i blåvita klacksammanhang. Sen att det inte går hem bland fjäderviktarna i bar överkropp som tar sig själva på alldeles för stort allvar är en annan sak

  Skojar du?!

  Jag har aldrig vart med om att en sektion på den egna hemmaplanen, smädat den egna klacken. Nämn gärna ett exempel så ska jag ändra mig. Visst när smågrabbar spelar tuffa i klacken och ska "storma" planen, så ha det flera gånger hörts "Dooom e bara 16 ååår" osv... men då är det berättigat, en humoristisk markering mot skitungar som ska stila sig, Men att störa en aktion från klacken på det sättet är respektlöst.

  SvaraRadera
 101. Tycker att hela situationen överdrivs enormt. sitter på "normal" sittplats men stödjer klackens sångbojkott till 100% dock så tycker jag att levande sittplats ramsor var lite småroliga och inget att uppröras över. man måste kunna tåla lite skämt. dessutom måste ju levande sittplats ha några att" håna"/dra nidramsor mot och eftersom det för första(?) gången iår inte fanns några bortafans på plats. märks dock att klacken behövs då det för spöklikt tyst de första tjugo,inte bara i klacken utan även på sittplats. När klacken kom igång lyfte stämningen definitivt på hela arenan: Bra jobbat alla som stod i klacken igår och sjöng!

  Alla som snackar att man kan stå framför en stol så som man gör på LS har ju inte riktigt förstått hela grejen. LS är ju ingen klack som drar igång utan snarare en sektion med goa gubbar och som får motståndarklackarna ur balans(där gör ni ett kanonjobb!) och som står upp och sjunger ibland. Absolut bättre drag än andra sittplats sektioner men ingen klack direkt.

  SvaraRadera
 102. När ska vi supportrar börja bry oss om vad som är bäst för blåvitt och det laget som spelar de matcher vi tittar på. Reaktionerna efter manifestationen syftar mer på oss som grupp än om ståplats ska finnas kvar. Lyft nivån ultras och supras, som inte heller respekterar de som står i klacken som klappade och uttryckte sig under de första 20 minutrarna då de hyschas friskt.

  SvaraRadera
 103. Vaddå storebror, lillebror? Dra åt helvete jävla LS pajjas!

  SvaraRadera
 104. Det var knappast ett hån, utan snarare jargongen på LS. Men om ni blir så upprörda över "hån" mot egna fansen bör ni Ultras kanske t.ex sluta stå och förolämpa folk som inte sjunger med i samma monotona vers för femtielfte gången. Ni kommer aldrig få folk att sjunga genom att skrika "SJUNG FÖR FAN DETTA ÄR EN SJUNGANDE SEKTION ERA JÄVLA IDIOTER"...

  SvaraRadera
 105. orkar faktiskt inte bry mig så mycket om det här debatten, men, det jag vet är att blåvitt gjort en skitsäsong och vi alla blåvita borde sluta upp mot Gefle för att visa vårt stöd trots allt.
  Förresten det klacken gjorde mot AZ hemma var utan tvekan bäst i år. Va bra vi var då! Vi åskådare har tyvärr inte varit nära att upprepa hos igen efter den matchen, just då var vi helt fantastiska, det hoppas jag vi ALLA är nästa år.

  SvaraRadera
 106. Känner lite att denna debatt börjar eskalera och nu mer handlar om vad de olika klackarna gör och vilka de består av. I den ursprungliga frågan om vad man tyckte om det som hände kring klackerna.
  Det var roligt.
  Klacken: "Vi blir faktiskt ledsna när ni inte tar oss på allvar :( "
  Med det sagt tänkte jag passa på att inflika en åsikt som passar där debatten nu befinner sig. Tycker levande sittplats är helt jävla underbar. Alltid.
  Men.
  Jag står i klacken. Jag älskar att sjunga med i ramsor och veta att det nog faktiskt gör lite skillnad, men jag hatar ALDRIG, förutom aik efter en onämnbar novembernatt, men då BARA NÄR VI MÖTER DEM. Detta hat, ett ord alldeles för starkt då det i ärlighetens namn handlar om förakt, beror bara på deras spelare som jag inte kan anse är särskilt gemytliga, och känner jag mig själv kommer jag att växa ifrån det ganska snart, även om rivaliteten garanterat kommer finnas kvar. I varje match har det blivit mer och mer tydligt att mina åsikter endast flyter samman med ”de dominanta i klacken” då det handlar om att sjunga. Om nu ens Ultras och liknande gillar att sjunga? En egen teori börjar växa fram om att de bara är ute efter att känna makt när de skriker på oss andra att hata och hoppa om man inte är gaisare, börjar växa fram. Jag är inte gaisare. Jag låter bara bli att hoppa då ramsan dras för den är efterbliven, har sällan något med saken att göra och innebär bara underkastelse.
  Det är inte okej.
  Fjortisar eller inte i klacken? Av de unga som står i klacken är majoriteten av dem inte helt med på noterna enligt min uppfattning utan det känns ofta som de bara vill hävda sig.
  Att jag uteblir från levande beror på priset. Det är dock där de som bryr sig om fotboll men även har en underbar humor sitter. Istället för klacken med ryggen mot matchen och bara hatar.
  I frågan om ståplatsreducering anser jag såklart också att det är onödigt, men undrar om 20 min gör någon som helst skillnad.
  Klacken måste ta sig i kragen och inse att man sällan får sin vilja igenom och måste accepteras andras viljor. De måste även ha lite variation. Det är genomförbart.
  LS, Minut 926 : ”vi vill gå hem nu.” Levande är för roliga!

  Om vi då ska till det väsentliga. Nästa hemmamatch ska så många som möjligt ta sig till Ullevi för att visa ”de vi alla älskar” att de även nästa har vårt stöd.

  SvaraRadera
 107. Att hålla tyst i 20 min kommer inte lösa NÅGRA problem. Vem fan bryr sig om klacken inte sjunger i 20 min hemma mot Trelleborg? Vem fan kommer ihåg det om en månad?

  Sen att LS "hånade" klacken är en sak. Men med lite humor i era testosteronstissade kroppar hade ni skrattat åt situationen. Alla håller på ett och samma lag, om jag inte missminner mig förenar det alla blåvita supportar. Sluta vara aggressiva mot era egna bröder. Ni spelar i samma lag...

  SvaraRadera
 108. Anonym sa:
  Om nu ens Ultras och liknande gillar att sjunga? En egen teori börjar växa fram om att de bara är ute efter att känna makt när de skriker på oss andra att hata och hoppa om man inte är gaisare, börjar växa fram.

  Jag säger= Är du på riktigt eller? Du tror väl ändå inte att ultras slänger ut flera tusenlappar per år och sitter på bussar, i bilar och tåg långt in på nätterna vid bortamatcher. Sliter arslet av sig för att måla flaggor, tifon m.m, skramla pengar till högtalare och tifon bara för att dom vill känna makt? Vill man ha makt och synas så finns det betydligt billigare och lättare saker än att bli engagerad fotbollssupporter. Visst kan jag hålla med om att det är onödigt med hatramsor och hoppa i takt men det är deras sätt att uttrycka sinna känslor.
  Sen kan du ju inte sitta och påstå att vissa supportatrar bryr sig mer om fotboll än andra av anledningaran jag redan dragit upp.
  Och varför ska man inse att man sällan får sin vilja igenom, klart som fan man kan få sin vilja igenom om man arbetar tillräckligt hårt för det och kan komma med bra argument.
  Jag personligen skiter i denna fråga då men jag förstår hur dom som vill stå tänker.

  SvaraRadera
 109. > En vis man
  Hoppas att du inte tvingas boxas mot dina egna visa män då. ;)

  SvaraRadera
 110. känns tyvärr som detta förstorade saken istället för att reda ut den. Jag tror det hade vart bäst o låta det va. Folk glömmer , men nu blossar ju känslor upp olika inom de egna leden istället.

  Vi är ETT blåvitt! Glöm aldrig det.

  SvaraRadera
 111. Tja kliver "en vis man" in på levande och låtsas vara wm så är nog chansen stor att han får lära sig att inte ta på sig en kostym han inte kan fylla.

  SvaraRadera
 112. TACK SÅ MYCKET BARABEN FÖR ATT NI FLYTTADE FOKUS

  SvaraRadera
 113. håller med föregående

  alla för blåvitt tillsammans !

  SvaraRadera
 114. Håller iofs med mycket som skrivs om folket som styr klacken, men det är inte det grejen handlar om nu. Försök inte att styra bort debatten från det den handlar om.

  Vi har en match kvar på säsongen nu och det hade varit uppfriskande om någon på LS visade någon sorts ånger och att vi kan göra avslutningen värdig.

  Detta för att reparera enigheten inför 2011.

  SvaraRadera
 115. vem fan bryr sig??? ha ha ha! LS skojade med klacken! klacken blev ledsen! ha ha ha! känns som ett icke-ämne det här, eller vad do you say kamrater?! tror vi alla kan tänka oss viktigare saker att engagera oss i. eller?

  SvaraRadera
 116. Åker LS på alla bortamatcher, sjunger om i 90 min, bidrar de visuellt med flaggor osv. Nae det gör dom inte det gör däremot läktagrupperingarna på ståplats. IFK hade en pissklack ända fram till Ultras kom in och styrde upp läktaren. På 90-talet hade vi grymt lag men kass klack, man skrattade åt våran klack i Sverige. Nu är det tvärtom, tack vare Ultras. De bortamatcher som dom inte varit på plats har varit dom tråkigaste jag åkt på. Folk på LS måste fatta attvi hade en värdelös klack på deras tid och dom är en värdelös klack nu. Basta! Tack alla ni i UG som gör ett grymt jobb och förgyller IFK matcherna med erat angagemang

  SvaraRadera
 117. Älska blåvitt27/10/10 01:57

  Har alltid respekterat och uppskattat de LS har gjort för stämningen på Gamla Ullevi men respekten försvann totalt igår. Om man nu inte vill delta i den så kallade manifestationen och vill sjunga istället så får la man göra de men hets sånger som var jätte "roliga" till klacken är bara onödigt. Sen att folk från LS sitter på forum och skriver att de är småungar och fjortisar i klacken är patetiskt. Är övertygad att majoriteten av alla på LS har stått i klacken under tidigare år. Kan med säkerhet med tanke på att jag har årskort i mellan sektionerna säga de att klacken bidrar fruktansvärt mycket mer när de gäller stämning än LS.

  SvaraRadera
 118. Står själv på LS och blev lite förvånad över att man faktiskt drog igång lite nidramsor från vår sektion! Jag förstår om klacken möjligtvis tog "illa vid sig". Tycker dock det är viktigt att poängtera att jag upplevde det inte som riktat "hån" mot klackens manifestation utan bara lite sköj som även kännetäcknar oss blåvittsupportrar i största allmänhet.
  Sist men inte minst, bara för att det finns en stol är det väl inte tvunget att sitta på den?

  SvaraRadera
 119. Hur svårt är det att stå upp trots sittplats?
  Vem bryr sig om de sätter dit sittplats på hela arenan i framtiden? Det går ju att stå upp hela matchen ändå! På LS står ju ALLA upp hela matchen.

  Det är inte hela världen att det blir sittplats. "Klackturister" som kommer dit kommer vara tvugna att stå upp när alla andra står upp så var inte oroliga över att folk kommer sitta ner. Det kommer inte ske.

  SvaraRadera
 120. Det är ju jättenyanserat att man fortfarande generaliserar om det där med grupper hit och dit i den här "debatten".

  LS är ingen grupp, det är en läktarsektion fylld av personer som gör egna val om vad de vill sjunga. Alla deltog inte, så sluta påstå att det var LS. Det var en minoritet av personerna som var på LS som sjöng "nidvisor". Det finns inga ledare eller någon organisation som heter LS. Det är en läktarsektion. Hur sjutton ska läktarsektionen kunna be om ursäkt? Det är väl i så fall personerna på LS som sjöng "nidvisor" som skall göra det, eller kritiseras om man tycker att de betedde sig illa.

  "Klacken" är även det en läktarsektion som består av en skara människor. Skall "klacken" också gå ut och be om ursäkt för saker som enskilda individer på den sektionen hittar på under matcherna? Böter, opassande sånger mm? Nej, det funkar inte så.

  Sen vill jag säga att vi har en grymt bra klack som skapat en bra stämning på våra matcher i många, många år. Vi har en engagerad sittplats i LS som bidrar till att få upp stämningen på sittplats. Tillsammans skapar VI en bra stämning genom splittring!

  Tack för ert engagemang. Nu ser vi framåt! Heja Blåvitt!

  SvaraRadera
 121. Rättelse från senaste anonym:

  Tillsammans skapar VI en bra stämning. Inte genom splittring!

  SvaraRadera
 122. PÅ LS står vi framför stolarna, varför skulle inte klacken kunna göra det? Denna manifestation var totalt menlös, men kulturen är viktigare än Blåvitt för somliga.

  SvaraRadera
 123. Vi stod mest och undrade varför klacken var tysta, lite sådär men informationen för folk/vuxna som inte sitter vid Facebook hela dagen.

  SvaraRadera
 124. 08:32. Att stå upp med stol bakom sig förutsätter att alla är införstådda med att man gör det, annars blir det problem som i England där vissa vill stå och andra sitta för att de faktiskt betalat för det.

  Ett annat problem med sittplats överallt är att priserna kan höjas så att kidsen i klacken inte har råd med årskort. Då kan "klackturisterna" bli en stor del av klacksektionen, med sämre stämning som följd.

  SvaraRadera
 125. Klacken måste ta itu med LS och tillrättavisa dom satans kräken på ett mycket strängt sätt. Låt inte dom jävlarna komma undan med detta utan se till att dom dyrt får betala för detta sitt svek!

  WM

  SvaraRadera
 126. signaturerna 'en vis man' och 'WM' här, sitter ju definitivt ner och kissar.

  En vig man

  SvaraRadera
 127. Fruktansvärt roligt när WM av alla kommer och snackar..

  Själv har jag årskort i klacken, har haft det i 3 år nu. Jag är 18, men även jag skrattade gott åt LS skämt. Jag har tröttnat på klacken så som den är nu.. Alldeles för mycket fjortisfyllor, hetsande emot egna supportrar och småbarn för mig..

  Funderar starkt på att byta sektion.

  SvaraRadera
 128. Ingen större chans att "En vis man" och "WM" är ngt annat än internet runkare som leker stor. IRL så är det nog rejäl rådjursvarning på dom flarnen.

  SvaraRadera
 129. Ultras borde, för sin egna del, innan de blir mer till åtlöje än de redan är lägga ner sin verksamhet. Vuxna män som står och hoppar och gapar som fullvuxna bebisar, nej tack. Inget fel i att sjunga och stötta sitt lag, men väx upp för fan. Nästa gång jag ser Ultrasledaren, ni vet vilket UFO jag menar så kommer jag köra upp megafonen i röven på han - missa inte!

  SvaraRadera
 130. Som John Lennon sjöng, "Let it be"
  Nu är det gjort, det var 20 minuter i en match av säsongens 30 och poängen uppfattades, precis som LS's humoristiska poäng uppfattade.

  Släpp det nu, så går vi vidare som dom blåvitta supportrar vi är mot framtida matcher.

  Långsinta människor är det värsta som finns.

  SvaraRadera
 131. Anonym 27/10/10 17:00

  Du är ju dum i huvudet, vill folk hoppa med ryggen mot planen m.m så låt dom göra det då, varför ska du bestämma vad folk gör?
  Okej du ska köra upp en megefon i arslet på han? Vilken av dom?
  Då köper jag en biljett till klacken i nästa match och väntar på få se dig genomföra detta eller du kanske är en av alla tuffingar på nätet som bara snackar?

  SvaraRadera
 132. Jag var en av dom som respekterade manifestationen NÄR jag fick veta att det pågick! Jag och de som stod runt mig på LS fick inga informationsblad. Se till att den biten sköts så går allt nog lite lättare, klart vi ska ha ståplats kvar men ni får sluta vara så lättstötta annars kan vi vara utan er. Griniga supportrar hör inte hemma på Ullevi

  SvaraRadera
 133. "Anonym sa...
  Klacken måste ta itu med LS och tillrättavisa dom satans kräken på ett mycket strängt sätt. Låt inte dom jävlarna komma undan med detta utan se till att dom dyrt får betala för detta sitt svek!

  WM

  27/10/10 14:47"


  HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Halva WM sitter ju på LS....

  Och sen när bestämmer fjortisarna i klacken över någon??? Att man kan hoppa med ryggen mot Blåvitt (fruktansvärt patetiskt) ger INGA rättigheter

  SvaraRadera
 134. Att den här frågan har fått fler och längre kommentarer än nästan något annat inlägg bekräftar det jag har misstänkt länge. Huvudsyftet att vara "riktig" supporter är att få uppmärksamhet och självbekräftelse via sitt engagemang i Blåvitt. Själva laget och spelet verkar vara sekundärt. Vem fan skiter inte i ståplats vs. sittplats när vi torskar med 2-1 mot Trelleborg?

  SvaraRadera
 135. Anonym 21:39:

  På tal om att skramla ihop pengar blöjfans - hur går det med er insamling av stålar till de böter min kära förening åkt på för ert otroliga "stöd" de senaste åren?

  Sektion F

  SvaraRadera
 136. Din förening??? Det är inte din jävla förening pajas!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.