2010/10/27

Ge mig en ny säsong!

SÄSONGSTANKAR. Jag är egentligen bara så jävla ledsen och bitter. Det kändes så grymt bra inför säsongen. Vi hade en bred trupp, vi hade en fin försäsong utan en enda förlust och suget och viljan hos spelarna verkade vara på topp. Men när Allsvenskan drog igång såg det minst sagt svajjigt och skakigt ut. Vi inledde visserligen med en vinst mot Kalmar, men förlorade sen mot lag som Häcken och Trelleborg. Vi kryssade mot lag som Djurgården och BP, men utklassade Elfsborg med 5-1. Vi missade straffar, vi kryssade mot lag som Gais, Gefle och Örebro. Jag vet inte riktigt när jag gav upp drömmen om ett SM-guld, men förmodligen var det redan vid uppehållet. Och inte blev det bättre av ett Europa League som gick åt helvete.

För en tid sedan var det någon i kommentarsfälten som frågade efter Feldgraus femma och någon annan som kallade honom medgångare. Jag och Feldgrau hade en diskussion om det där på vägen hem från Borås. För att summera diskussionen kan man säga att det är enklare att skriva när det går antingen käpprätt åt helvete eller så bra att man har chans på guldet. Att ligga i mitten av tabellen är inte inspirerande, varken som supporter eller skribent.

Hur som helst är säsongen snart över och den pyttelilla chans som fanns att få till spel ute i övriga Europa nästa år lyckades laget själv spela bort alldeles utmärkt i måndags. När Trelleborg satte 1-2 kom jag på mig själv med att skratta uppgivet, resa mig från min plats och lämna arenan. Skrattet försvann däremot snabbt och jag greps av en oerhörd besvikelse.

Inte för att jag tror mig vara språkrör för alla blåvita men för min del vill jag bara att den här säsongen ska ta slut. Jag längtar efter 2011 och att få se Blåvitt spela en fotboll som inte går att läsa sönder. Jag längtar efter att någon i det här jävla laget sätter åtminstone EN straff. Jag längtar efter att nästa år få se ett helt nytt lag - ett som visar enormt jävlar-anamma med grym vinnarinstinkt och som ser ett kryss mot Örebro och BP som ett nederlag. Jag vill se det blåvitt jag saknar!

Häromkvällen var det ett jävla liv angående respekt för klack, Levande Sittplats och jari-jari. Jag har förstående för båda sidorna och argumenten men tänker inte ta ställning. Det enda jag har att säga är egentligen att det är dags att lägga ifrån er yxorna nu. För helvete gubbar, samla krafter till sista matchen och lägg allt krut på gemensamt stöd där istället!

Apropå Levande Sittplats förresten. Jag snackade med en snubbe som heter Andreas som är blåvit, det visade sig att han sitter på LS. Jag kommenterade att L2 är det enda stället på arenan som duger, och att på LS sitter det bara folk som måste ha öl för att se på fotboll. Svaret blev att det är befogat när man ser hur blåvitt spelar. Den här säsongen kunde han fan inte ha mer rätt!

19 kommentarer:

 1. Bra krönika, den summerar precis mina känslor om säsongen.

  SvaraRadera
 2. Grejen är ju den att vi inte har legat i mitten av tabellen, först låg vi i bottenstriden och sedan hade vi bra häng på Europaplatser, men misslyckades brutalt att förvalta den möjligheten. Här om sistens mot TFF var bara ett exempel på detta misslyckande. Egentligen har vi ju haft en riktig hiss-säsong med upp och ner, vilket borde skapa rätt så mycket engagemang av olika typer...

  SvaraRadera
 3. helt sant, skulle själv behövt sitta på LS ist för klacken där man bara får de där blaskiga 3,5:orna!
  skulle mer än gärna dratt några shots om man kunde tatt de i klacken

  SvaraRadera
 4. Alla trogna till örebro! Kommer bli en grym resa tror jag!! =)

  SvaraRadera
 5. Anonym 28/10/10 00:29

  I nästa hemmamatch mot Gefle så kommer det att finnas en bar för oss i klacken också
  http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2488-bar-pa-hj

  SvaraRadera
 6. Tänk er en spelduglig hemmaplan och normal utdelning på straffsparkarna. Då hade vi trots svajigt spel varit med i toppen

  SvaraRadera
 7. Håller med Erikbe till viss del. Trots pinsamt spel överlag hade resultaten mycket väl kunnat gå vår väg i våras. Förlusten mot Häcken och de felaktigt bortdömda målen mot Mjällby och gais hade gett oss lite lugn. Istället blev det högsta prioritet att inte släppa in frisparkar från halva plan, svårt att ta tre poäng då. På sätt och vis synd att det blev en liten uppryckning efter vm, nu lär väl den katastrofale taktikern JO få ta en ny mittenplats 2011.

  SvaraRadera
 8. Ja ett anti-klimax kan man lugnt säga om årets säsong.
  Jag är orolig för framtiden i Blåvitt.
  1.Vem skall vara våran framtida tränare?

  2.Hur skall vi kunna få fyllda läktare i framtiden med skenande biljettpriser?

  3.Skall vår fortsatta filosofi vara att värva "karaktärsspelare från Trollhättan" eller skall vi byta spår?

  4.Hur "helig" får en person vara i Blåvitt? Ex. hur många dåliga värvningar kan Håkan Mild göra innan han kan få ta emot kritik?

  SvaraRadera
 9. Det finns skäl till oro. Men också hopp! Det svänger otroligt fort i allsvenskan. Det vore på sätt och vis skönt om JO fick fler chanser, men frågan är vem som tror på honom innerst inne.

  SvaraRadera
 10. Vet ni vad det värsta är?
  Om vi vinner de två sista matcherna kommer det i tabellen att se ut som om vi har gjort en hyfsad säsong, eftersom vi antagligen kommer att bli 5:a/6:a. Hur stor tror ni då att chansen är att det blir byte av tränare eller ändring av spelsystem?
  Trodde aldrig att jag skulle tänka så här, än mindre skriva det, men en liten del av mig hoppas att vi torskar två raka och kommer 9:a, så att vi inser att vi är helt fel ute...

  SvaraRadera
 11. Senaste anonym: 5:a med den här truppen är inte godkänt. Särskilt inte som vi hade en riktigt bra målvakt fram till i somras, plus Gustav.

  SvaraRadera
 12. Anonym 11:38
  Bara så att det inte blir något missförstånd - syftet med mitt inlägg är inte att säga att en 5:e-plats är OK, utan att berätta om min rädsla för att vissa personer kan använda detta som ett argument för att allt är OK och därmed inte göra några förändringar...

  Att ett gulsvart lag blev sämre var ganska naturligt i och med att de tappade många av sina nyckelspelare - vi FÖRSTÄRKTE laget och har ändå sladdat ganska rejält, med ett spelsystem som är mer lättläst än en svenskabok i lågstadiet. Med den här truppen ska vi vara med och slåss om guldet - om så inte är fallet, måste någonting göras...

  SvaraRadera
 13. Jo, en extrem besvikelse, svårt att tänka på annat. Detta år som skulle gå av bara farten, med talangerna tillbaka, större bredd. Kanske måste det bli så här. Jag tror förra året var så ovanligt på många sätt att det måste bli en reaktion.

  SvaraRadera
 14. Avgå PeeMan

  SvaraRadera
 15. "Häromkvällen var det ett jävla liv angående respekt för klack, Levande Sittplats och jari-jari. Jag har förstående för båda sidorna och argumenten men tänker inte ta ställning. Det enda jag har att säga är egentligen att det är dags att lägga ifrån er yxorna nu. För helvete gubbar, samla krafter till sista matchen och lägg allt krut på gemensamt stöd där istället!"

  De tre senaste posterna jag har läst här har haft med LS vs klacken att göra, hur fan ska folk kunna glömma och gå vidare om ni ältar det hela tiden, idioter!

  SvaraRadera
 16. Inför 2011 - ny tränare.
  Bort med JJ, NC, Erik, Bärkroth, Falsetas.
  In med bollspelare som kan fightas.
  Trelleborg, Örebro m.fl kan ju hitta så då borde vi kunna.

  SvaraRadera
 17. Bra skrivet PeeMan. Visst har det varit en oinspirerande säsong, för vi har aldrig varit riktigt oroliga att åka ner och aldrig riktigt nära att ta en Europa-plats.

  Frågan är bara vem som ska sätta straffarna, Ragge lär väl tyvärr inte vara kvar så länge till.

  Nils, du har så rätt, förutom vad det gäller Bärken som kommer att bli riktigt grym. Men visst, han kanske skulle behöva lånas ut en säsong för att få mera speltid.

  SvaraRadera
 18. Nils?? Var fick jag Nils ifrån? Lars ska det ju vara

  SvaraRadera
 19. Kunde inte sagt det bättre själv.

  Jag fattade dock lite tidigare än vid uppehållet att det inte skulle bli guld, då man såg hur oerhört dåliga blåvitt var i flertalet matcher.

  Få ett slut på denna skit säsongen och in med ett gäng nya hungriga spelare!

  /J-T

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.