2010/10/11

BaraBen kammade hem platsen i Supporterlaget!

SMÅTT & SOCIALT. Grattis "Smör", grattis BaraBen! Ja, nu finns det ju de som är sådana där supertuffa självutnämnda elitsupportrar som anser att följande hurrarop är del av den "moderna fotbollen", och allt det där. Men fuck that! BaraBens bloggare och läktarprofil Emil "Smör" Nachtweij har vunnit platsen som de blåvita supportrarnas representant i "Supporterlaget", ett projekt som svensk fotbolls huvudsponsor Svensk Spel driver för att påverka supporterkulturen positivt.

Ja, själva offentliggörandet av vinnarna görs först på torsdag - men en timme före omröstningens avslutning ledde "Smör" med ungefär 70/30 i röstfördelningen mot sin rival. Med lite hjälp av oss på BaraBen och er läsare, naturligtvis. Det spelar liksom ingen roll vad för utmaning som ställs framför BaraBens läsare, ni ställer upp och röstar fram segrar på löpande band!

Förutom att arbeta med organisationen kring "Supporterlaget" kommer Emil och de andra vinnarna att skickas till Skåne för att uppleva fotbollsgalan och där räknar vi kallt med att "Smör" streakar uppe på scenen. Allt annat vore en besvikelse.


Veckans bästa på Twitter:

Studiomannen, som står bakom kameran på många fotbollsproduktioner berättar om sin religion...Veckans bästa på Facebook:

Klubben är just nu bättre på Facebook än vad de är på sin Officiella hemsida, vilket kanske ligger rätt så väl i tiden med. Här får vi en del intressanta länktips, en del information om aktuella händelser och någon uppdatering kring vad som komma skall. Änglarna.se där emot verkar mest bli hackad stup i kvarten.

BaraBen följer ni på Facebook i vår


Frankie's GBG tar jag tonåringarna i klacken i örat i dag. "Som tonåring tror man att man själv styr världen och vet bäst och allting som man själv tycker är coolt går före allt annat...det är ett fucking loserbeteende", säger jag bland annat.

Orsaken till min irritation? De som slängde smällare på blåvita fans och vår egen målvakt i Borås. Det är lätt att bli lillgammal i de här diskussionerna, men vi som växte upp i den blåvita klacken vet ju att det man gör som tonåring inte alltid är särskilt genomtänkt och välbalanserat. Därför måste vi ryta i från.

Tystnaden är supporterskapets - och samhällets - absolut värsta fiende.

13 kommentarer:

 1. Asså vafan kallas det bangers för?
  Smällare ffs!!!!

  SvaraRadera
 2. Optimus Prime2010-10-11 15:19

  Folk som slänger smällare på läktaren behöver ju kompanistryk och inget annat, så kanske de fattar.

  SvaraRadera
 3. Underbart att du ryter ifrån!
  Bort med äckelsmällare från läktaren!

  SvaraRadera
 4. anonym 14:56/ Om man är 17 år gammal låter det tufft att säga saker på ett annat språk.

  SvaraRadera
 5. Bort med allt som ger klubben böter och är ett orosmoment för folk på plan och läktaren.

  Vi kan skapa Sveriges bästa läktartryck utan saker som brinner och smäller, genom våra röster kan vi stötta vårat lag till 3 poäng utan problem. (och ett och annan snyggt tifo som vi sett under åren!)

  SvaraRadera
 6. Varför självsanerade inte klacken på plats när idioterna började med smällare?

  SvaraRadera
 7. Blir nog en rejäl besvikelse för Emil "Smör" Nachtweij om de skickar upp honom till Stockholm för att gå på fotbollsgalan eftersom den ju faktiskt är i Malmö Arena...

  SvaraRadera
 8. Många ynglingar som behöver stryk i klacken då de även spottar på folk som står nedanför.. Vidrigt

  SvaraRadera
 9. anonym 16:27/ Hysch! Han kanske inte vet om det själv...

  SvaraRadera
 10. Just såna här saker som gör att man väljer levande sitt på hemmamatcherna och står i utkanten av klacken på bortamatcher. Fast då blir man ändå påhoppad av någon megafon-Hitler som säger att man ska sjunga med i hans sånger och om man inte gör det så håller man inte på Blåvitt.

  SvaraRadera
 11. Sluta enbart gnälla på ungdomarna. senast med Elfsborg borta hörde jag två äldre klackledare fråga efter bangers

  SvaraRadera
 12. såg en 65åring smälla en bangers, porta alla pensionärer!

  SvaraRadera
 13. Tack för det!

  Idag var jag på Swedbank Stadion. Vinkade på Mild, såg Sverige spela oavgjort och vågade inte riktigt morsa på Sebastian Eriksson efter matchen. Han var rätt förbannad, som det anstår en vinnarskalle...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.