2010/10/26

Blåvitt viker ner sig mot "skitlag" - om och om igen!

GÄSTANALYS. Den här säsongen har inte riktigt blivit som vi först hade tänkt. Om jag ska vara ärlig så har allt under den här säsongen gått käpprätt åt helvete. Jag satt i soffan och kollade på Djurgården-Ellos i hopp att Boråsarna skulle tappa poäng och att vi skulle kunna rädda säsongen. Matchen slutade 4-4 och jag kände mig redan mycket lyckligare, detta betydde att vinst mot Trelleborg skulle innebära ynka två poäng upp till den möjliga Europaplatsen.

Jag vaknade upp i måndags morse och hade 40 graders feber. Men inte fan tänkte jag låta det stoppa mig från att gå på den enligt mig viktigaste matchen på hela säsongen. En Europaplats skulle betyda så otroligt mycket för en klubb som IFK Göteborg i det här läget. Vi ska alltid ha ambitionen att komma till Europa. Jag kom till Ullevi cirka 10 minuter innan matchstart och får höra något så töntigt som att vi inte ska sjunga vår älskade inmarschlåt. Okej att vi inte sjunger under de 20 första minuterna, men "Snart Skiner Poseidon" borde alltid sjungas på arenan - oavsett om vi spelar hemma eller borta.

Men över till matchen. Vi började rätt bra faktiskt och hade stundtals bra tryck mot bortamålet. Den här matchen borde vi ha avgjort redan i första halvlek. När Tobbe sätter 1-0 så sprider sig en lättnad i kroppen, en lättnad som var lik den jag kände när Blåvitt gjorde 1-0 mot AIK i guldmatchen förra året. Det kändes som att spelarna var lättade även de. För i andra halvlek så faller vi in i samma gamla "vårspel" som vi haft tidigare under säsongen.

Vi skapar trots detta många väldigt bra chanser som vi naturligtvis ska göra mål på. Då tänker jag främst på unge Nicklas Bärkroth som i stort sett får ett gratisläge och det är bara att lägga in bollen. Men varför bara lägga in bollen i nätet när man kan försöka knorra in den snyggt i bortre krysset?

Nu gick bollen inte i vänstra krysset, utan nästan ut till hörnflaggan.

En sak som börjar bli väldigt komisk är att varje gång vi ligger under eller tappat ett ledningsmål på hemmaplan och ska göra mål, då byter vi in våran "toppforward" Alexander Faltsetas. Killen som inte gjort särskilt många rätt i år enligt mig. Nu byttes visserligen "JJ" ut så det gjorde kanske inte så jättestor skillnad. Men varför inte byta in William Atashkadeh när vi jagar ett ledningsmål? Killen gjorde det bra mot BP. Och de cirka 15 minuter han fick i dag tyckte jag han var bra. På den korta tiden lyckades han skapa några halvchanser och han var en frisk fläkt. Men istället så tar man ut planens kreatör Tobias Sana (även om han inte gjorde så mycket i andra halvlek).

När vi spelar på hemmaplan så ska vi alltid satsa för att vinna, oavsett vilket lag vi möter! Det känns som att viljan inte riktigt finns i laget i dag, eller snarare så har den inte funnits i laget på hela säsongen, om man ska vara ärlig.

Jag själv spelade i Blåvitt mellan 9-16 års ålder. En sak som jag gjorde innan varje match när jag drog på mig den blåvita tröjan var att känna stoltheten i att bära världens finaste färgkombination. Det är den stoltheten som jag inte tycker finns i Blåvitt idag. Visst, de visar det i vissa matcher. Men det räcker fan inte att visa det mot Gais och AIK. Den måste även visas mot lag som Trelleborg, Gefle eller Åtvidaberg.

Trelleborg är ett lag som vi absolut ska vinna över. Men i år har Trelleborg tagit 6 poäng mot oss! Det är helt sjukt. Vi har tappat poäng mot lag som Åtvidaberg, BP, Trelleborg och Halmstad. Jag tror inte detta är en slump. Det gäller att vinna matcherna som man ska vinna. Det är de så kallade "enkla" matcherna man ska vinna även om spelarna säger att det "inte finns några enkla matcher längre".

Men trots en skitsäsong och även om jag skulle ha 40 graders feber i sista matchen mot Gefle så tänker jag aldrig svika Blåvitt genom att inte dyka upp på en match. Hoppas alla ni tänker som mig. Nu ska vi fylla arenan sista hemmamatchen!

Over And Out.

/Anton Hysén Larsson

17 kommentarer:

 1. William Atashkade kan ej hoppa

  SvaraRadera
 2. Håller med dig 100%
  Fattar det bara inte att det kan hända.Tror jag blivit besviken varje gång blåvitt har haft chansen att bryta sitt jävla ursla resultat mot ett litet snäpp bättre.

  SvaraRadera
 3. Håller med om vad som skrivs. Dock tycker jag att Faltsetas gör en helt ok insats när han kommer in. Ett av de bättre framträdaden han har gjort i blåvit tröja. Dock ska det ju sägas att i det stora hela är vi helt rötna. Secka ytor Trellehöla får på mitt, de får ta ne förstabollar utan problem, de får ta ner andrabollar utan problemt, osv. osv.

  Att vi är oförmögna att göra mål är oerhört märkligt när man ändå ser vilken målskillnad vi har. Nej, den här säsongen är käpprätt förbannat jävla åt helvete.

  SvaraRadera
 4. Grymt bra skrivet Anton!
  Håller med dig fullt ut!

  SvaraRadera
 5. Radera den här säsongen. Nästa år måste bli ett 2007 på flera sätt. Ingen ska vara helig, allra minst Mild, som inte gjort en riktigt bra värvning på flera år.

  SvaraRadera
 6. En fråga: Varför sjöng LS under den 20 minuter långa manifestationen i början av matchen?

  Att man inte var med i manifestationen var konstigt, att dessutom sjunga sånger som "Ni bara sjunger när vi leder" under manifestationen känns som ett hån mot klacken som gjort ett grymt jobb i år, trotts dåligt spel, eller?

  SvaraRadera
 7. Sjunger när vi leder, ni bara sjunger när vi leder, sjunger när vi leder, ni bara sjunger när vi leder.

  SvaraRadera
 8. Glennn 09:12

  Du har aldrig hört talas om ordet ironi?
  Det kanske var en liten hets mot Ultras och deras sätt att kommunicera med övriga grupper inom Blåvitt-familjen?

  Antingen så är man med på deras noter, eller också får man höra att man skall 'dra åt helvete' osv. Sjunger man vid fel tillfälle, så kommer det en hormonstinn, halvnaken (???) tonåring kutandes och skriker 'håll käften för helvete!!'. Sjunger man INTE, så kommer det en annan halvnaken gymnasieelev springandes och vrålar ' men sjung då för helvete!!'.

  Förstår du nu varför det anses väldigt tacksamt att hetsa dessa urcoola halvnakna herrar med solglasögon (trots att det regnar, är 7 grader varmt och solen gick ner för 5 timmar sedan)??

  /Peter

  SvaraRadera
 9. Ang manifestationen så hade man väl kunnat skippa den vi drabbas ju inte ändå. Det blir ju tillåtet med 20% ståplatser och det räcker ju gott och väl. Igår hade det tom räckt med 2% för det var inte många gubbar som stod på kortsidan.
  Sen finns det faktiskt ett syfte med regeln och det är att få till bättre allsvenska arenor och det står jag bakom.

  SvaraRadera
 10. LS kanske ville visa att det faktiskt går att stå upp och sjunga även om det finns en stol bakom dig?

  SvaraRadera
 11. Är inte rubriken väldigt konstig formulerad?

  SvaraRadera
 12. Hejsan klacken är ni klara?

  SvaraRadera
 13. haha bra skrivet Peter

  SvaraRadera
 14. Fattar heller inte varför spelarna inte visar mer vilja? Tjänar man så mycket pengar kan väl låtsas att man bryr sig i alla fall...

  SvaraRadera
 15. Mm jag håller med, de kan iaf låtsas att de bryr sig!

  SvaraRadera
 16. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att inte bli besviken när blåvitt spelar mot blåbärslagen, men man kan inte annat än att ständigt hoppas att de kassa marginalerna och den dåliga utdelningen på spelövertag kommer ändras.
  Anser ändå att vi är ett topplag, får bara hoppas att det blir ketchupeffekt till våren - tyvärr utan europaspel som det ser ut...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.