2010/10/11

Vilken blåvit spelare bör bänkas mot Holland?

Faksimil: Sportbladet.se

LANDSLAGET. Till vänster har vi Boom-Boom Wernbloom som knappast behöver någon ytterligare presentation. I mitten finns grabben från Guldheden som alltid älskat det Blåvitt han aldrig fått chansen att spela för och ute till höger liraren som ville till Kamratgården - men stoppades av Häcken.

Som blåvit supporter känns hela debatten kring vilka spelare som borde utgöra svenska landslagets defensiva mittfält rätt så kul. Kim Källström har ju uppenbara sympatier för Blåvitt, något han fick mörka under åren i Djurgården, Pontus Wernbloom är en modern kultspelare i IFK och vart Anders "Taco" Svenssons sympatier ligger vet vi sedan gammalt.

En orgie i göteborgsk mittfältskompetens, helt enkelt.

18 kommentarer:

 1. Jag som inte har koll undrar hur ni vet att Svensson och Källström har blåvita sympatier? Har de uttalat sig om det? Är nyfiken...

  SvaraRadera
 2. http://www.youtube.com/watch?v=8v8PfbHz4aM

  SvaraRadera
 3. Anonym 22:11/ Anders Svensson satt i Fotbollskväll i SVT (när han var proffs i Southhampton) och sa att han höll på Blåvitt.

  Kim Källström visade vilja att gå till Blåvitt när han spelade i Häcken men då stoppade BKH övergången genom att inte vilja sälja spelare till Kamratgården. Så där har vi uppenbara sympatier med...

  SvaraRadera
 4. Holger: fast bara för att Kim ville gå till Blåvitt så betyder väl inte det att han "håller" på Blåvitt? Det skulle ju i så fall gälla alla som vill till Blåvitt, eller?

  SvaraRadera
 5. Angående Kim, gick han från Häcken till DIF av två skäl. Det ena var att han ville spela i ett vinnande lag, det andra för att utvecklas som fotbollsspelare. Om han nu har ett favoritlag i Sverige, kan vi väl lägga IFK åt sidan?

  Dessutom kommenterade valet av DIF istället för att spela i Blåvitt med att säga: Man vill väl inte få nackspärr heller?

  (Avdelning tjong i ballongen)

  Man dissar väl inte sitt favvolag så hårt?

  SvaraRadera
 6. Angående Kim så sägs det att han kan vara på väg "hem" till Blåvitt snabbare än vi kan tro. Har säkra källor på att en första kontakt redan är tagen från Kamratgårdens sida. Detta skall bli föreningens stora värvning till 2011 och man engagerar nu sponsorer för att få ihop medel att genomföra en sådan värvning... Mer info kommer men detta kommer från säkra källor.

  SvaraRadera
 7. Vi ska ju komma ihåg att det enbart beror på vår dåvarande lednings inkompetens att Kim, Taco-Anders m fl aldrig spelat i IFK.

  SvaraRadera
 8. Svensson och Källström, två äkta blåvita goe glennare! Yeah, right, grip alla halmstrån ni kan. He who pays best, gets the best players.

  SvaraRadera
 9. Mange// Jag hoppas så att du har rätt, men jag tror inte på det för fem öre. Men som sagt, ingen blir gladare än jag om du får rätt.

  SvaraRadera
 10. Jag tänker INTE köpa ÅRSKORT 2011. Vem mer kommer göra likadant ? Jag vägrar se mer Trollhättan fotboll

  SvaraRadera
 11. Någon hacker borde verkligen skapa ett anti Gaissystem. Hur orkar de alltid läsa och kommentera så mycket på baraben om de nu är så äkta?

  SvaraRadera
 12. Det är också att Mikael Källström (Fassa till Kim) har ett horn i sidan till Blåvitt, han själv ville gå till oss men då var vi som bäst och han var för dålig, så han spelade in mycket mer i valet till DIF vs Blåvitt än vad många tror.

  SvaraRadera
 13. Tycker dom skall köra med taco o källström som defensiva o PW som offensiv bakom Zlatan. Toivonen kommer väga för lätt i denna match.

  SvaraRadera
 14. Blåvitt bjöd 7-8 milj för Taco, på den tiden den dyraste inhemska övergången någonsin, men Ellos tackade nej. Med facit i hand borde de höjt budet, men det var väldigt mycket pengar för en spelare. När han vände hem fick han 12-15 milj av ellos, det budet kunde inte blåvitt o MP matcha.
  Sen hade Rövas förre ordförande Åke ett genuint blåvitt-hat, det i kombination med att DIF lockade med högre lön skall ha spelat in att Kim inte gick till oss. Vet inte turerna kring Hysén, men det känns som den största skandalen, att Glenns pojk gick till baksidan först är ju ta mig fan kriminellt. Där borde blåvitt lagt upp de pengar till Röva som behövdes.

  SvaraRadera
 15. Jesper Blomqvists Mustasch2010-10-12 09:46

  " Anonym sa...
  Det är också att Mikael Källström (Fassa till Kim) har ett horn i sidan till Blåvitt, han själv ville gå till oss men då var vi som bäst och han var för dålig, så han spelade in mycket mer i valet till DIF vs Blåvitt än vad många tror.

  12/10/10 01:01"

  Blåvitt var inte villiga att betala de summorna som Häcken ville ha. Det var DIF och därför gick han dit.
  Samma sak med Hysén.

  Kim stod i blåvitt klacken som ung så vad hans farsa tycker om Blåvitt spelar ingen roll. Det är vad Kim tycker som spelar roll och han har själv sagt att han inte har något emot att spela i Blåvitt i framtiden i en intervju i Expressen.

  Anders Svensson har ju spelat i Blåvitts pojklag och har som någon skrev sagt att håller på Blåvitt i Fotbollskväll. Tyvärr för honom och oss så var han inte utlandsproffs tillräckligt länge för att tjäna riktigt stora pengar och när Ellos då kom med 10-15 miljoner i sign-on/lön kunde han naturligtvis inte tacka nej.

  SvaraRadera
 16. Kim och Werner på defensivt mittfält och Ola T som offensiv mittfältare. Solklart.

  SvaraRadera
 17. Kommer Kim K till Blåvitt inom den närmsta framtiden ska jag äta upp min gamla hatt. Varför skulle han vilja komma hit? Vi spelar ingen särskilt kul fotboll och kan inte på långa vägar ge Kim den lön han skulle kunna få i Grekland/Turkiet/Danmark/annat franskt lag.

  Dessutom har vi Allsvenskans sämsta gräsmatta och lär ha det fram till att man lägger in konstgräs. Bara en sån sak. Varför skulle Blåvitt kunna få till en prestigevärvning överhuvudtaget med sådana förutsättningar?

  SvaraRadera
 18. Vi skulle ha bänkat alla tre! Taco & Wernbloom? Var dom ens på plan? Jösses vilken skillnad på Ungern hemma och ett klassmotstånd som Holland...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.