2010/10/24

Blåvitt ska "kicka" två etablerade spelare i vinter!

SILLY SEASON. Ni har väl sett att Blåvitt-basen avslöjar att IFK Göteborg kommer kicka/göra sig av med i alla fall två etablerade spelare i vinter för att bereda plats för egna talanger?

Här säger Kent Olsson sitt om föreningens framtid!

42 kommentarer:

 1. fanns det några intressanta från
  p-15 då ? roligt att följa!

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att det är Felsetas och Gaisarn... (Etablerade behöver ju inte menas med att dom spelar regelbundet)

  SvaraRadera
 3. Kicka dom två senaste (?) nyförvärven? (varav den ena kostade ~ 6 miljoner)

  Nja.. Antagligen inte. :p

  SvaraRadera
 4. Hade jag fått säga mitt så hade det varit TO och Kalle, men båda har väl ett par(?) år kvar på sina kontrakt. Så jag gissar på NC och någon mer.

  SvaraRadera
 5. Hjalle och Kalle??

  SvaraRadera
 6. faltsetas gör ju ingen glad, men sen är nog risken att kalle försvinner.

  inte en chans att pärlan försvinner och heller inte hjalle.

  hoppas verkligen att carlsson får stanna.

  SvaraRadera
 7. Falsetas,Hjalle,To,kalle,stiller kan få gå.
  Förläng dock med råttan.

  SvaraRadera
 8. och de "etablerade" är... ???

  SvaraRadera
 9. Låter bra att han säger "vi vill gå tillbaka till det vi hade 2007 och 2009", då kanske vi får flera Söder och Dyrestam och färre Faltsetas! :)

  SvaraRadera
 10. Federers ena dojja2010-10-25 08:11

  Underbart för klubben att kunna plocka upp spelare ur de egna leden. Underbart för oss fans som ser killarna växa upp och ta plats i A-truppen. Underbart för killarna som ser att det faktiskt kan leda till toppen.

  Jag älskar blåvitt!

  SvaraRadera
 11. Kalle lär ju vara den ena spelaren, den andre är svårare, lär inte vara Hjalle och efter att han varit här sedan 02 vore det ju inte speciellt hygglo heller även om det inte går att vara snäll...

  Kalle och Turunen är mitt tips.

  SvaraRadera
 12. Kalle och To kanske , jag gillar dock TO väldigt mycke så det hade varit trist. Kalle e en riktigt go gubbe som inte kommit in i laget så han lär nog ryka . Risken är ju åxå att några stjärnor sticker läs: Ragge , Tobbe , Adam och Sebban .

  SvaraRadera
 13. I artikeln står det att man ska plocka bort NÅGRA etablerade spelare. Så man kan ju undra var antalet två kommer ifrån, det borde lika gärna kunna vara tre.

  Men jag hoppas vi blir av med Kalle och TO. Tack för fin tjänst till båda killarna. Sen hoppas jag att vi skeppar iväg Faltsetas, den sämste spelaren i Blåvitt sen sjuttiotalet troligtvis (då vi låg i div II). Det är inte hans eget fel, han gör så gott han kan och kämpar bra, men dåligt omdöme att värva denna tjomme.

  SvaraRadera
 14. Bort och ut med Tomas Olsson. Tack för ett SM-Guld. Ut med Falsetas, tyvärr trollhättan. Så jävla dålig lirare. Kalle sitter väl löst, även fast jag hoppas han lyckas. Men vad har vi underifrån som kan ta kalles plats. Det är ju lite som man får tänka. Lund kan vara i riskzonen, med tanke på dyban. william o sana är redan i truppen. så att göra plats för dom är inte att tänka på. Så dom som har koll på vilka spelare som ska upp underifrån, kan väl lättare räkna ut vem man tänker på. Även kontraktsituationerna.. Ragge kanske drar utomlands dessutom. Lika så seb o adam. Holland månne!?

  SvaraRadera
 15. Faltsetas och Stiller (pga skadefrånvaron). Och Kalle antar jag även om han egentligen är ett kanonförvärv med rätt ålder och proffserfarenheter, men frågan är vem som vill ta över hans höga lön?

  Hade jag varit Håkan hade jag föreslagit en utlåning av Kalle (till typ Trelleborg) där Kalle får en klart lägre lön under utlåningsåret mot att han får förlängt ett år med blåvitt till den högre lönen. Blåvitt förlorar inga pengar på det och Kalle får en chans att spela sig i form.

  SvaraRadera
 16. Känns väl spontant som TO. Plus Kalle och/eller Hjalle om man nu tror så mycket på Andersén. Allansson skall ju upp iaf och tar TOs plats. Falle får nog ett halvår till 2011 innan man kanske släpper honom. Likaså Stiller. Man skall dock tänka på att de två sistnämnda säkert kostar lika mycket som TO tillsammans. Eller Kalle för den delen.

  SvaraRadera
 17. Stiller
  TO
  Faltsetas
  Björlund

  SvaraRadera
 18. Spontant känns det som TO försvinner och det kan jag gott gå med på. Han har gjort mycket för laget men det är dags för yngre förmågor.

  Annars lär väl Kalle rycka två år och ingen speltid alls, synd då han va en fantastisk spelare innan han drog ur.

  SvaraRadera
 19. Jag har rättså bra koll på vår kära u trupp. Och, angående kalles ersättare så behöver ni inte oroa er.
  Vi har en av landets största mittbacklöften. Hans namn är Jonathan Azulay, given sveriges 93 landslag. Killen var med redan på cypern förra försäsongen och har utvecklingskurvan har bara gått spik rakt upp sedan dess.
  Det är ingen Hjalle vi pratar om. Inte heller någon Mellberg.

  Vi snackar Puyol. Jag lovar er, denna killen kommer bli nästa namn i svenskfotboll.
  Ni har mitt ord.
  Så, ser ni en kille som ser ut som Kalle svensson's son på stan: Be om autograf redan nu.

  SvaraRadera
 20. Anonym 16:36:

  Hehe, och du är Azulays bästa kompis? :)

  Men visst han är lovande och kan säkert bli något stort. Hyfsat snyggt mål gjorde han ju borta mot Stabaek. Men inte alla lovande ungdomar blir stora stjärnor. Det handlar om att jobba hårt på träningar och vara ödmjuk.

  SvaraRadera
 21. Jag röstar på Sella eller Kalle och Hjalle.

  SvaraRadera
 22. Jag röstar på Sella eller Kalle och Hjalle.

  SvaraRadera
 23. Lärde mig nog endast en enda sak i svenskan och det är att några är minst tre, föreslår TO, Hjalmar samt Stiller.

  SvaraRadera
 24. Senaste anonym: Sella skrev nytt kontrakt för ett par veckor sedan.

  SvaraRadera
 25. faltsetas och hjalmar

  SvaraRadera
 26. Konstigt att ingen misstänker NC då han har utgående kontrakt, jag tror han lämnar. Visst har han gjort det hyfsat som mittback de senaste matcherna men han är ingen man för framtiden direkt och är tyvärr skadad för det mesta. Han bör inte få förlängt, så bra är han inte att han kan få förlängt i den åldern och med den skadebenägenheten...

  SvaraRadera
 27. Azulay? Jag har väll egentligen sett han alldeles för lite, men den matchen han spelade under försäsongen var han fullständigt bedrövlig.

  SvaraRadera
 28. Kicka flera. Värdelösa för fan!!!

  Faltsetas är ju ett skämt
  Sebbe Eriksson är sämst

  Pinsamt!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 29. Kicka då för fan så gott som allihop men rör inte Eriksson, Ragnar, Adam och Hysén. Får jag se Bärkroth, Jakob, Faltsetas och Elmar i blåvitt tröja nästa säsong ska jag fan börja hålla på Getafe istället.

  SvaraRadera
 30. ...kicka hela bunten förutom Hysen, Ragnar, Sana, Elmar, Adam och plocka upp juniorlaget eller ngt annat jäkla pojklag, det kan bara bli bättre. Fattar fan inte att jag betalar pengar för att se skiten.

  SvaraRadera
 31. TO kanske drar till Norrköping?

  Falsetas är upprörande dålig. Tjänstefel att ha kvar honom.

  Dags för Bärkroth att kliva fram eller gå. Tycker han har fått chansen nu. BORT!

  Värvar vi Drugge så kan vi ju lika gärna stryka ett streck över vår historia och lägga ner klubben.

  Bort med JJ. Är inte bra. Har aldrig varit bra. Kommer aldrig att bli bra.

  Pär Ericsson... han kan få en liten chans till.

  Robin Söder... bli frisk, kom igen och ta steget!

  Vill ha en ny innemittfältare bredvid Seb. En etablerad. KÖP!

  SvaraRadera
 32. kicka hela bunten

  SvaraRadera
 33. http://www.gp.se/sport/fotboll/1.475988-hacken-kan-ersatta-ois-pa-gamla

  SvaraRadera
 34. Jonas Olsson kan ju alla dagar i veckan packa sina väskor och "dra dit pepparn växer"

  SvaraRadera
 35. Det är ju för fan fler etablerade spelare som behövs!!!!!!
  Förlust hemma mot Trelleborg och liknande lag ska vara extrema undantag, i år har det varit för dåligt i en hel drös matcher.

  Det är delvis pga för många junisar, det behövs lite vinnarskallar med erfarenhet, inte fjortisar som väntar på telefonsamtal från Turkiska, Norska,Rumänska och liknande "europeiska topplag".

  Skäms för fan!

  SvaraRadera
 36. Anonym 20:09 .
  Ska du dömma ut Messi för att han nite gjorde något mål under hela VM?
  Jag har också sett Azulay, och jag håller fullständigt med om det du skriver.
  Vilken match såg du?

  SvaraRadera
 37. hoppas att Falsetas lämnar så fort som möjligt(knappast någon etablerade men ändå). Är så jäkla less på att se han komma in match efter match.

  SvaraRadera
 38. VAD VILL NI FALSETAS?!
  Han har inte gjort bort sig på något sätt! Lägg ner, ge killen lite tid.
  Eller förlåt, ni kanske vill ha en trupp full med JJ:s som aldrig går in i dueller?
  Okej, då vet jag.
  Forza blåvitt superettan 2013.
  Länge leve Azulay

  SvaraRadera
 39. vore kul om azulay kunde fgå speltid

  SvaraRadera
 40. Ingen som nämnt Adam? Blir ju självklart inte Adam och han skall ju heller inte bort enligt mitt tycke. Men jag tycker han gått ner sig rejält. Han kommer sällan med i offensiven nu för tiden. Igår vet jag inte vad han gör på TFF:s andra mål. Men snabb eller följsam är han inte. Jag förväntar mig mer av Adam som inte allt för länge sedan var en A-landslagsman. Och den ambitionen hade han väl i någon interju jag hörde när han kommit tillbaka från skadan. Men det är ruggigt långt kvar om han skall nå dit. Tveksamt om han skulle få plats i ett stadslag om jag plockade ut det? Grymt besviken på hela laget. Men extra besviken på de äldre mer rutinerade som skall visa vägen men som inte gör det.

  SvaraRadera
 41. Som någon sa. Det är ju rutinerade spelare vi behöver. Och jag kan hålla med om det. Men då måste det ju vara äldre spelare som kan tillföra något extra. Skall man värva rutinerade spelare så får dom ju vara bättre en de unga spelarna man har. Just nu tar inte de så kallade rutinerade spelarna sitt ansvar och lyfter laget. Det är ingen som utmärker sig nämnvärt. Det är för ojämn klass och för låg klass rakt över. Man kan snacka om att falsetas, Gaisarn med flera inte varit några supervärvningar. Men dom är ju allt annat en rutinerade. Sen kan man fråga sig om det är rätt sorts värvningar? Jag tycker personligen att man skall plocka upp unga killar från de egna leden men också värva mer etablerade spelare. Men de mer etablerade måste ju ha något extra. Det behövs ju en playmaker på mitten. En Hagi som sätter dit några frisparkar och som lägger fram lite smörpass. Någon som kan göra något extra med bollen. Snabbhet, balans, teknik. Det räcker med värvningar med träben och karaktär som man alltid snackar om. Vart nu den är undrar ju jag?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.