2010/10/12

Här går en 60-åring till attack mot Young FellowsBORTARESOR. Young Fellows åkte på organiserad bortamatch till Malmö tidigare i höst och våra yngsta engagerade fans verkade ha väldigt roligt under resan. Men vid 8.00 in i filmen går denna man till verbal attack mot barnen som hade mage att glädja sig åt fotbollsfesten:

Malmö-dåren som började skrika hatramsor mot barnen i YF.

Detta eftersom barnen bredvid honom hade mage att hoppa upp och ner. Den oerhört intelligente skåningen, som verkar vara i 60-årsåldern, tänker därefter att det logiska vore att börja skrika "Hata hata hata Göteborg" till ungarna. I stället för att ta till barbariska metoder som att prata med de vuxna i sällskapet eller att prata lugnt och sansat med de glada unga grabbarna. För vem vet, det kanske skulle innebära att han var ett gott föredöme.

Sedan frågar sig folk varför unga fotbollsfans beter sig illa åt? De är ju omgivna av gamla idioter. Och ungar härmar som bekant de vuxna som är omkring dem...

39 kommentarer:

 1. harligt att han sitter med sin thai slyna brevid :) go gubbe..

  SvaraRadera
 2. Efterbliven idiot

  SvaraRadera
 3. Man blir tårögd när man ser glädjen i våra unga killar och tjejer på deras första bortaresa.
  Tack till alla som gjorde denna resa möjlig.

  SvaraRadera
 4. Riktigt cool video och jag kan inte undvika att tänka vad häftigt ifall det funnits något liknande när en annan var liten. Men vad gör den kära herren som skriker hata hata hata GBG? Vad vill han uppnå och varför skrika detta till barn?

  SvaraRadera
 5. Härligt att se alla unga!

  På något sätt kan jag förstå malmöiter (dock inte gubben som skrek) som tyckte YF skymde sikten för dem med alla flaggor.
  Dock är det ett problem för Malmö FF som gav YF dessa biljetterna..

  SvaraRadera
 6. Han är nog bara 37, men ser ut att ha spritat rätt hårt, den gamle danskalkisen...
  Jag kan höra han framför mig: Hauta hauta hauta göauteböaurg..... Vilken nolla!

  SvaraRadera
 7. Jag filmade sekvensen och var med på resan. När det lugnat ner sig tog jag ett snack med personen, förklarade att vi inte hade dessa platser från början, blivit ändrat av MFF och vad YF är för något. Sansad diskussion men undvek ta upp vad han slängt ur sig. Personen var förbannad för han inget såg men sa själv att det var klart att killarna inte kunde sitta ner HELA matchen. Min tolkning är att han spontanreagerade utan att tänka. Blev överraskad, ställd att få bortasupportrar så nära sig.OCH det på "hans" sittplatsområde. Sen var han inte riktigt helt nykter, utan att vara full. Men någon ursäkt hade han inte kommit fram till. Det syns på filmen hur förbannad han är just då. Vi är alla olika, tyvärr är hans beteende inte så ovanligt. Ibland är man för snabb i fördömanden

  SvaraRadera
 8. Tilläggas, jag blev riktigt förbannad själv. Här försöker vi få en generation till positiv läktarkultur och en person sabbar. Men att jag inte skällde ut honom var för att skadan var redan skedd och misstänker han hade en bit kvar i tankeprocessen innan han insåg. Ville bara få igång processen lite snabbare och försöka förstå själv vad som får någon att reagera så idiotiskt mot barn. Sprit, dåligt omdöme och oro inför andras oliktänkande åsikter. Egentligen en orolig, osäker person som gjorde bort sig. Vilket ofta innebär för snabb i fördömanden=hata /Filmaren Lillen98

  SvaraRadera
 9. Läs om hela resan på
  http://youngfellows.blogg.se

  De hade en riktigt kul resa

  SvaraRadera
 10. Dom e sköna young fellows.
  Tyvärr finns idioter överallt...

  SvaraRadera
 11. Idiot i klass med en annan MFF-dåre, "Den rosa tjockisen". Fast den rosa var kanske lite mer komisk å något sätt.

  SvaraRadera
 12. 08.55
  Du är verkligen beundrandsvärd Lillen, är i 20 års-åldern och hade aldrig reagerat som du i den situationen.

  Det är vi som får lära oss av dom unga, ni är vår framtid!

  /Johan

  SvaraRadera
 13. Får säga som personen innan mig. Hade aldrig reagerat på samma sätt. Har aldrig varit i närheten av att hamna i slagsmål kring fotboll, aldrig ens haft tankarna att det är "lite fräckt". Men om jag nån skulle få upp dem tankarna skulle det nog fan vara i den här situationen, hade inte tvekat en sekund...

  SvaraRadera
 14. All heder åt YF och till dig Lillen98!

  SvaraRadera
 15. Senaste två anonyma/ Men hallå, det är inte Lillen som skriver att han gick fram till gubben utan någon av de vuxna. Det ser man ju på språket i hans kommentar jämfört med det på bloggen. Tänk efter före.

  SvaraRadera
 16. Skåningar är äckliga

  SvaraRadera
 17. Blir mycket, enabrt för intresserade...Om det har betydelse. Lillen är min son, Lillen98 mitt nik på Youtube, hjälper dem bara filma(läs, vågar inte låna ut kameran...). Lillen hade själv fullt upp få igång Young Fellows klacken men som VUXEN tog jag snacket med skånepågen för lugna honom och försöka förstå. Och han var då betydligt lugnare och lite vettigare. Men saknar att han kommit till insikt att be om ursäkt, var fortfarande kvar i försvarsläge och försvarade sitt beteende att det var vi som var på deras SITTplats.
  Charmen med fotboll är att det väcker känslor......

  Sen språket.. Bloggen(http://youngfellows.blogg.se) görs av Lillen men får inte släppa innan vi gått igenom språket, ordval, meningshopsättningar, förståelse, sammanhang, ett sätt att lära sig. Vilket gett resultat i skolans uppsatser. Sen är det hans idéer och ibland släpper man bara igenom, hans blogg. Men ni anar inte vilka tokigheter som aldrig släpps ut, en uppfostran men också underbar diskussion om rätt/fel, bra/dåligt älska/hata såra/uppmuntra. Synd Baraben hade åldersgräns på sina skribenter men om 6 år...Nu följer han bara allt som skrivs

  SvaraRadera
 18. Anonym 12:33/ Jag menade inte att lillen inte kunde stava på bloggen eller så, jag menade bara att du har ett väldigt vuxet ordval när du kommenterade här, något som din son kanske inte har riktigt för han är väl runt 13-14? Min poäng var bara att folk borde fattat att du är vuxen i och med sättet du skrev på och inte missuppfatta det som att det var din son som gick fram till den gapande skåningen...

  SvaraRadera
 19. Inga problem, tog det inte alls illa. Killen är 12 år och bra på skriva. Men så bra på att hantera vuxna med problem tror jag han inte är. Viktigast är väl att i den åldern är det vi vuxna som får träda in, inte ok att en 12åring ska behöva tillrättavisa en lite påverkad vuxen. Samtidigt som vi måste markera att det var fel. Därför vi var med på resan OM något skulle hända.
  Som förälder kan man bara skicka en varm hälsning och tack till våran klack som ställde upp och visade våra unga hur man uppför sig. Och samspelet YF-Klacken i Malmö. Så glad man inte föddes till aikare eller djurgårdare. Ni kan inte ana hur det underlättar för oss med våra föredömen på läktaren. Och de klackledare som kommer ner till K1 emellanåt, stort tack

  SvaraRadera
 20. ååh underbart att se sådant engagemang i YF endå =)

  SvaraRadera
 21. Märkligt att det finns folk som talar om schysst supporterkultur och att vara bra förebilder för kidsen osv. samtidigt som man står i klacken och gapar "Rosengård-tattare". Ni skämmer ut Blåvitt.

  SvaraRadera
 22. YF ÄR BLAND DET BÄSTA SOM KOMMIT FRAM UR DOM BLÅVITA LEDEN. KOMMER BLI RIKTIGT BRA I FRAMTIDEN NÄR DOM FOSTRAS I TIDIG ÅLDER TILL EN BRA OCH TREVLIG LÄKTARKULTUR.NÄR JA TAR ME MIN 8 ÅRIGA DOTTER SÅ UNDRAR HON... "I FRÅN BASTUN HÖRS ETT ROP..." PAPPA VAD SÄGER DOM SEN?

  SvaraRadera
 23. Fan vad skönt att se dem! Fan får ju faderskänslor...

  SvaraRadera
 24. Suveränt YF, älskar er.

  SvaraRadera
 25. Vilket mäktigt samarbete mellan Young Fellows och klacken! Riktigt glädjande att se.
  Sådana här saker gör mig extra stolt över att få tillhöra änglarna.

  SvaraRadera
 26. Synd att jag inte va med, Skulle slått skiten ur honom.

  Blir så oerhört trött och slagsmålssugen när jag träffar på denna typen av idiotiska människor.

  har bara 1 sak att säga honom
  -ÅK HEM TILL DANMARK DIN JÄVLA DANSKFITTA!

  SvaraRadera
 27. Artikeln är ju kraftigt överdriven. "Går till attack", come on.. Rena aftonhoran skiten. Skärpning!

  SvaraRadera
 28. "Sedan frågar sig folk varför unga fotbollsfans beter sig illa åt? De är ju omgivna av gamla idioter. Och ungar härmar som bekant de vuxna som är omkring dem... "

  Finns en del sanning där.

  SvaraRadera
 29. B/ Ärligt talat, sug kuk din gaisare.

  SvaraRadera
 30. 12/10/10 17:52 SÅ SYND DET ÄR OM DIG DÅ, NÅGON GÅNG SKA HON VÄL FÖRSTÅ VAD DE SÄGER ÄNDÅ!!

  snart lär väl sig nog ungarna ändå att en redig grisfylla o svineri är mycket roligare på en bortamatch ;)

  SvaraRadera
 31. ALLA GÅR PÅ SOS I ROSENGÅRD2010-10-13 00:19

  Ännu en skåning man skulle vilja ge ett nackskott!

  SvaraRadera
 32. anonym 23:58: Din jävla flane!

  SvaraRadera
 33. Vi vill inte ha götaflanar i Skåne. Ongarna fär stanna hemma!

  MFF

  SvaraRadera
 34. Anonym 15.57:

  Ingen bryr sig om vad du vill, nästa gång skickar vi 16000 ungar.

  SvaraRadera
 35. Underbara killar, synd på surgubben bara vad ska man säga, dom ligger i topp och håller på att vinna allsvenskan och så beter man sig så.
  Min pojk ska lätt köpa årskort i Young Fellows nästa år.

  SvaraRadera
 36. Beundransvärt initativ. Men barn på bortaresor känns sådär. Malmö borta är ingen dans på rosor, helsingborg borta borde man inte ens överväga och sthlm finns inte ens på tapeten. Tänker på deras säkerhet.

  SvaraRadera
 37. Varför young fellows? Varför engelska? Låter bara töntigt att använda engelska namn i Sverige.

  SvaraRadera
 38. BaraBen och IFK borde starta en insamling till YF så dom kan åka ännu fler barn på ännu fler bortamatcher. Man blir allt lite rörd när barnen drar med sig dom vuxna(?) fansen i sånger. Fan jag ger pengar direkt!

  YF är något att ta med sig när man söker sponsorer, om man visar den här filmen och klipper bort idioten så är marknadsföringen redan klar!

  Fan vad ni i YF är bra!

  SvaraRadera
 39. Som Blåvittare är man stolt över Young Fellows. Och vår Klack ! (jmf 08området...)
  När man sedan får se denna film med bägge tillsammans, var och en på sitt sätt men ändå kör emellanät tillsammans efter sina förutsättningar. Och LS på detta, och familjeläktare.
  Underbart koncept som blev komplett med YF
  Kärlek !

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.