2010/10/14

Ilhan vann guld i sista matchen för Blåvitt

INIFRÅN BLÅVITT. Vanligtvis bloggar Tobias Hysén under den här kategorin här på BaraBen.com. Men emellanåt gör vi undantag och välkomnar gästinlägg, den här gången från Ilhan Gönel som spelar i Blåvitts juniortrupp. Här är hans berättelse om gårdagskvällens serieseger med IFK Göteborgs J19!

En sen måndagskväll i januari. Mörkret hade lagt sig över Skatås, mellan de avklädda träden och ända ned på löparslingorna. Vinterkylans minusgrader örfilade oss medan vi kämpade och slet i uppförsbacke. Men orden reträtt och nederlag saknades i våra ordförråd, existerade inte. Så vad gjorde vi? Vi vände andra kinden till, bet ihop, tog smällen och sprang vidare.

I går kväll hade vi allt i egna händer. Poängtapp skulle innebära att serisegern gled oss ur händerna. Men likt den där sena måndagskvällen i januari existerade inte orden reträtt och nederlag. Blicken på mina lagkamrater gjorde att jag i omklädningsrummet kunde förnimma smaken av guld, som ju långt matchen led blev starkare för var minut som gick. Vi tog en komfortabel vinst mot Lindome hemma på konstgräset i skatås, på planen som löparslingorna vi fruktade och älskade att hata, slingrar sig kring.

Som ett kvitto på att vår möda givit utdelning står vi nu med händerna uppsträckta mot oktoberskyn, och det gör vi som segrare. Guld. Ordet klingar härligt i en nybliven vinnares öron.

Men det är med vemod jag sitter och skriver dessa rader. I kväll var sista gången jag drog på mig den anrika blåvita dressen, för den här gången. Tiden är kommen för mig att sätta punkt för detta kapitel och söka lyckan i en annan klubb. Jag är en spelare med vackra drömmar och drömmar är, enligt mig, till för att besannas.

Jag hade två val. Att visa missnöje, känna hat, lämna klubben, mitt lag och mina lagkamrater under säsongen. Eller att kämpa ända in i det sista, ta ett värdigt avsked med ett J-19 guld runt min hals och avsluta med en känslosam text som denna. Mitt val är nog uppenbart.


Jag vill tacka alla spelare och ledare för den tid jag haft i föreningen. Vill passa på att önska mina lagkamrater all lycka i deras fotbollskarriärer och fortsatta liv. Naturligtvis har jag en del lagkamrater som ligger mig närmare om hjärtat. Ni vet vilka ni är.

För sista gången, inifrån Blåvitt
Ilhan Gönel

17 kommentarer:

 1. Lycka till och välkommen tillbaka! :)

  SvaraRadera
 2. Fina ord. Lycka till med karriären och hoppas att vi får se dig i Blåvitt igen någon gång i framtiden.

  SvaraRadera
 3. Lycka till i din nya klubb!
  (Så länge det inte blir gays eller ajk).

  SvaraRadera
 4. Lycka till i din nya klubb!

  "En gång Ängel...alltid Ängel!"

  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 5. Väldigt bra skrivet, anar en viss talang där.

  Lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Kul att du skrev på för GAIS. Välkommen Ilhan !

  SvaraRadera
 7. Ni har länkat till Ilhans gamla blogg igen! http://ilhan.favs.se är hans nya. Den gamla bloggen uppdateras inte längre :(

  SvaraRadera
 8. Tackar så vänligt för alla era lyckönskningar. Jag har inte skrivit på för GAIS.

  SvaraRadera
 9. vad säger sonny carlsson om denna pöjk. haaaaj

  SvaraRadera
 10. Har verkligen ingen koll på våra juniorer. Men skriva bevisade han just att han kan! Lycka till med karriären.

  SvaraRadera
 11. en av de lagkamrater som låg närmare Ilhans hjärta2010-10-14 17:26

  Mycket bra min vän.
  Vi har haft fina stunder i Blåvitt och tiden är inne för oss båda att lämna detta B-gäng.
  Gud har större fotbollsmässiga planer för både dig och mig.
  Vi ses på de stora arenorna i framtiden, får se om jag tar dina frilägen lika lätt då.
  peace and love.

  SvaraRadera
 12. B-gängBlåvitt

  SvaraRadera
 13. "Detta B gäng". Du menar det laget som precis vunnit guld och är bäst?

  SvaraRadera
 14. B gäng:)Blåvitt

  SvaraRadera
 15. En kille som skriver riktigt bra.

  SvaraRadera
 16. Ilhan:

  Det var nog något av det bästa och mest välskrivna jag någonsin läst av en fotbollsspelare. Mtp att du bara är 19, så konstaterar vi nog alla att om du inte blir fotbollsspelare på heltid någon gång i framtiden, så kommer du definitivt kunna skriva om det på heltid.

  Well done
  //Petter.

  SvaraRadera
 17. Du har kommit längre i din fotbollskarriär än vad de flesta killar ens kan drömma om. Och tydligt visar du att talangen inte bara avser fotboll. Ruggit välskrivet och lycka till hur du än väljer. Jag är övertygad om att du finns kvar på läktaren som supporter. Det är så långt jag kommit.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.