2010/10/05

"Den här gången har Håkan Mild helt rätt!"

GRÄSDEBATTEN. Den senaste veckan har en debatt rasat kring gräset på Gamla Ullevi. Vissa predikar kring "grassmaster" som om det vore en gudagåva, andra tycker vi ska satsa på ett riktigt gräsunderlag och somliga i maktens korridorer vill se ett slut på debatten med lösningen plastgräs.

Det går inte låta bli att ha en åsikt i ämnet, så även jag tog upp ämnet på Frankie's GBG i går med den enkla slutsatsen/frågan:

17 kommentarer:

 1. Får du betalt för antalet sidvisningar på din nya blogg, eller?
  =)

  SvaraRadera
 2. Jävligt bra tankar Frankie. Speciellt detta i slutet där fokus återvänder till frågan kring hur allt är så jävla svårt för dem på Gamla Ullevi, i stället för att fixa problemet vill man byta ut problemet till något som hyresgästerna inte vill ha. Det är ungefär som att en hyresvärd skulle komma med förslaget att byta till vedeldad kamin i stället för element bara för att deras element inte klarar av att värma upp lägenheterna i hela huset. Helt bakvänd logik.

  SvaraRadera
 3. Sluta hänga på ikea bäckebol frankie...:)

  SvaraRadera
 4. jag skulle helt seriöst vilja se frankie jobba för Blåvitt. Det skulle fan bli lite fart på vissa områden som de är så svaga på i dag. Nu ska Håkan Mild bråka med arenachefer och annat, det ska han inte behöva lägga energi och tid på. Vi borde skapa mer opinion, debattartiklar och bred gräsrotsrörelse skulle skrämma skiten ur alla makthavare, när de inser att vi blåvita kan vara en maktfaktor på riktigt!

  SvaraRadera
 5. alltså allt det här tjatet om grassmaster. det gör gräset mer slittåligt, eftersom det blandas upp med en viss (låg) procent fejkgräs, men det är ju ingen universallösning på våra problem. grunden för problemet är ju att de inte sköter gräset som det ska, det finns inte ens tillräckligt jorddjup (som Frankie konstaterar) för att gräset skall växa ordentligt. grassmaster löser inte alla problem, det gör det bara procentuellt bättre, vi behöver lösa problemet i grunden för att inte ha samma diskussion även nästa år...

  SvaraRadera
 6. Orsaken till problemet är ju att vi har tre (3) lag som spelar totalt 45 matcher på en helt säsong. Lägg därtill att spelschemat, åtminstone i år, är komprimerat än tidigare eftersom vi skulle ha två månaders VM-uppehåll. Dessutom är det branta läktare utan öppna hörn på "nya" GU till skillnad från "gamla" GU.

  Lägg även till att vi har Gothia cup, U 21-landslaget, damlandslaget och fan och hans moster som ska in och ränna runt på arenan, så behöver man inte vara raketforskare för att inse att problemet är att gräsmattan inte får tillräckligt med återhämtning utan istället matchas för intensivt.

  Visst, vi kan plocka hit skotska greenkeepers och köra med grassmaster etc etc etc men vi lär nog ärligt talat aldrig få en särskilt bra gräsmatta ändå. Huvudproblemet kvarstår: gräsmattan nyttjas alldeles för intensivt.

  SvaraRadera
 7. ja Frankie får betalt för varje sidvisning han får av sin nye arbetsgivare Nyheter24

  SvaraRadera
 8. Buffon/ Varför skriver du först tre med bokstäver och sedan (3) inom parantes?

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Jari Rantanen2010-10-06 10:39

  ok. Frågan är ju, en välskött grassmasterplan som uppenbarligen tål mer slitage (se Swansea)eller en välskött vanlig gräsplan som fortfarande inte klarar slitaget. Det är bara att inse att det finns bara två alternativ, grassmaster eller rent konstgräs...

  SvaraRadera
 11. vi kan inte vara tre lag på en och samma plan den hinner aldrig återhämta sig!

  SvaraRadera
 12. Jag man kan vara anti och svår. Men man gör ett medvetet val. Som ifkare gör man inte det. Man glider bara med i massan och hoppas på att inte sticka ut. Ens största skräck är att behöva stå för en åsikt och inte kunna ta rygg på någon annan. Det är därför det inte finns någon oginalitet runt blåvitt. Era ramsor är snodda och läktarkulturen kommer i plasförpackning från youtube.

  Joel Alme gjorde ett beställningsjobb och flyttade till Stockholm för det var fräckare.. Håkan Hellström bugar för GAIS flaggan i sin senaste video och reppar det riktiga Göteborg..

  Eller som Kapten Lundgren sa det. Blåvitt är som ett plastigt tryckt vykort över avenyn. GAIS är en orgnalteckning ritad av en anarkistisk konstnär.

  Ni må vara fler. Men ni är konforma, tråkiga och likriktade så intrycket blir bara en plastig massa...

  SvaraRadera
 13. Anonym 15:10/ Jaja, vi är kranskommun och plast, ni är "äkta" och lider för ert lag. Jättebra. Då är vi alla överens och nu kan du återvända till en Gais-sida och lida lite med dina äkta vänner där.

  SvaraRadera
 14. så länge som vi får borta gothia finalen, ÖJS, Damlandslaget så slipper vi både grassmaster o plastgräs!!!

  Men även om vi inte äns lyckas få bort något av ovanstående lag, så slutar jag gå på blåvitt den dagen det kommer in ett grässtrå plast på GU!

  SvaraRadera
 15. Anonym 15.10:

  Gais är en ful och misslyckad teckning av nån som enbart i sin egen föreställningsvärd förtjänar epitetet konstnär.

  Ni är alla original i byfånemeningen, men ni underhåller, tack för det.

  SvaraRadera
 16. Anonym 15:10,

  kommer inte "kapten Lundgren" från Torslanda? Låter jävligt bonnigt. Nästan lika bonnigt som Lindome. Gaisikonen nr 1 är alltså inget annat än ett simpelt jävla förortspack! Måste svida i hjärtat på alla "kreddiga" popsnören som låtsas att dom bor i Masthugget (fastän dom i själva verket bor i typ Bergsjön).

  SvaraRadera
 17. Nu ska vi inte kasta skit på Bergsjön. Det är ju Göteborgs kommun, så det är väl ok med alla gaisare antar jag.

  Lindome ska inte heller ha nån skit, fast det ligger utanför kommungränsen. Låt gaisarna hålla på med sån skit. Låt dem tycka att folk är mindre äkta för att de inte bor i Göteborg. Låt dem tro att alla gaisare är infödda Göteborgare. Låt dem dissa sina bröder som bor i kranskommunerna. Låt dem ha ett snitt på 6000 eller va de nu har?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.