2010/10/10

Bärkroth, Mårtensson, Mild, Drugge - sicken soppa!

SMÅTT & GÔTT. Det ryktas om att en landsomfattande Sverige-liga skall ha dragits ihop till ett "äventyr" nere i Holland lagom till den här helgen och tisdagens EM-kvalmatch. Än så länge har vi inte fått se några mediala krigsrubriker, men om det beror på att det inte varit stökigt där nere eller om det är så att själva ryktet är felaktigt, låter jag vara osagt.

Matchen i sig är dock mycket mer intressant för alla blåvita, men även för ett och annat landslagsfan. Dels för att Tobias Hysén är med i matchtruppen, vilket naturligtvis har flera element av spänning/skräck i sig. Ett av dem är risken för skador, vilket vi blev påmina om när Petter Hansson gick fram som en slåttermaskin på träningen här om dagen och smällde på Hajsen så att han fick sig en lufttur.

Men trots Robin Söders landslagsskada i färskt minne måste nog Hyséns deltagande ändå anses mest intressant ur ett annat perspektiv. Det här är lite av en make or break-match för Hisingspojken. Tro mig när jag säger att om han får rätt erbjudande - från rätt lag - så vill han ta ytterligare en tur i Europa före hans karriär är över. Nej, det är inget han har sagt till mig rakt ut, utan nu drar jag slutsatser från sådant som han hintat om på sin blogg "Inifrån Blåvitt" här på BaraBen. Där vore ett succéinhopp i "årets landslagsmatch" naturligtvis en nyckel för att få visa upp sig på den internationella scenen.

Gör Hysén ett mål och en bra insats mot Holland tror jag inte att han spelar i Blåvitt anno 2011.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Ryktenas tid är här. Säsongen har inte ens hunnit avrundas ordentligt innan flera ryktesfloror om transfers rullade i gång. Det mest märkliga är väl ändå det (GT avslöjade och Sportsday bekräftade) i Gais intresse i Nicklas Bärkroth. Först gick snacket om att Gais ville låna Bärkroth, sedan att de ville byta honom mot Johan Mårtensson och allt det följdes till slut upp av en ny vända i ryktesfloran kring Andreas Drugges vilja att spela för något av Göteborgslagen. Läser man mellan raderna får man budskapet "jag vill spela i Blåvitt men vill de inte ha mig vill jag ändå till Göteborg och fortsätta spela fotboll". Ett gynnsamt läge för Drugge, då Gais har sagt att de gärna ser honom i sitt lag.

Gällande Bärkroth så förnekar Håkan Mild i vanlig ordning allting, men en källa inom Gais säger följande till Henrik Leman:
– Det är helt omöjligt att snacka med Blåvitt.

Det känns ju som ett helt kocko uttalande mindre än ett år efter att Blåvitt pungat fram rekordsumman 6.2 miljoner kronor för Pär Ericsson från just Gais. Hur "omöjligt" var det att snacka med Blåvitt då? Men det är klart, ett lag vars fans slår kullerbyttor i att förklara för omgivningen hur hängivna och fantiska de är som supportrar - samtidigt som deras klubb annonserar om att gå gratis (!) på matcher, kanske vi inte kan ta så seriöst?

Blåvitt har ju värvat släktingar till tongivande spelare förr, utan att det blev någon större succé. Så det faktum att Drugge är Tobias Hyséns svåger kanske mest är en försvårande omständighet när allt kommer omkring? I vilket fall lär det ta begreppet "svågerpolitik" till helt nya höjder - om övergången till Blåvitt nu skulle bli av...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Med all respekt för att Blåvitt har ett tuff läge i tabellen, det är sju poäng upp till fyran Elfsborg, så gäller det att laget är på tårna i de sista omgångarna. Mittenskiktet av tabellen är så jämt att en förlust kan innebära att man sjunker som en sten förbi jagande Mjällby (samma poäng, sämre målskillnad), Kalmar (en poäng efter Blåvitt) och Häcken (tre poäng efter). Formellt sett finns även risken att åka ur kvar, då AIK på kvalplats är elva poäng efter Blåvitt med fyra matcher - och därmed tolv poäng - kvar att spela. Det går inte att ställa ut skorna för att Europaplatserna känns avlägsna, helt enkelt.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@


Frankie's GBG tar jag samtidigt upp balansen mellan den upplevda publiken och de faktiska besökarna. Allt utifrån en upprörd Gaisares perspektiv, där de elaka blåvita "medgångssvinen" minsann tappat drygt 20 procent av sin publik sedan förra säsongens guldstrid.

Frågan jag ställer mig, är:

Vad är värst – när Gais ”superfans” eller Blåvitts ”medgångssvin” sviker?

8 kommentarer:

 1. Gör Mild sig av med Bärkroth ska han starkt ifrågasättas, kanske rentav få en verbal spark i magen eller hängas upp i öronen. Bärken är ju en investering. Bara för att han inte fått till det fullt ut i många matcher, är han slut då? Vad är i så fall JJ? Det är vansinnigt. Det finns ju exempel från MFF och HIF på killar som varit talanger för att sedan blomma ut. Annars är vi som AIK, som alltid velar med sina "satsningar". Inga fler menlösa killar från gais, i alla fall inga som inte betalar för att komma till IFK. Det är dags att våga lite nu!

  SvaraRadera
 2. Blåvitt skall INTE köpa massa medelmottor/avdankade hemvändare, utan skall hitta spelare i bland egna leden eller i de nordiska ligorna. Gärna från Island då det inte är några hårbands-fjollor som viker ned sig.

  SvaraRadera
 3. Sella börjar bli till åren, låt Bärken spela! Han ska ingenstans. Bärken, Sana, Kamal, William, Dyre med flera är dem det ska satsas på. Inte att byta bort våra talanger mot några halvfärdiga något år äldre talanger från Gais. Vi har Elmar, TO, JJ, Faltsetas och Seb som innermittar inför nästa år. Plus att det finns ytterligare ungdomar som pushar på underifrån. Då kan vi inte slänga bort våra yttrar! Det är dags att spela in Seb och Elmar som ordinarie på innermitten nu.

  SvaraRadera
 4. Jag är inte så negativ till att värva Drugge, en spelare med ett par år kvar innan han lägger skorna på hyllan, men samtidigt för få år för att riktigt vara aktuell för en försäljning till Europa. Av det jag sett Drugge prestera skulle han absolut vara ett bra komplement till Hysén, kanske ett steg i ledet mot ett mer renodlat 4-4-2 om Drugge är tänkt i startelvan, för han är ju ingen Wernbloom-typ vilket är vad vi är ute efter för rollen bakom Hysén... eller?
  Tror aldrig Mild sett det som särskilt aktuellt att låna ut Bärkroth, möjligtvis är det Bärken själv som tryckt på om utlåning för att få mer speltid, men till gais? Inte en chans, till gais skickar vi dem som inte har något att hämta i blåvitt - Bärkroths framtid är i blåvita ränder!

  SvaraRadera
 5. Jag ser defenitivt inte drugge som guds gåva till fotbollen. Om han värvas är der väl snarast som ett alternativ till en åldrande T.O. Att Blåvitt skriker efter en kreativ offensiv mittfältare är väl knappast en statshemlighet, men jag ser inte att det är Drugge som besitter de kvaliteter som efterfrågas. Men dessvärre har jag inget annat namn heller.
  Att släppa Bärka vore ytterst märkligt. Han värvades som en framtidens man. Nu har han hunnit upp till den aktningsvärda åldern av aderton år. Att då säga att inte skulle räcka till vore huvudlöst eftersom det förmodligen är om ytterligare fem år som han kommer att nå sin peak. Det finns fortfarande en hel del att plocka ut ur Balltorp-pojken.
  Håller fullständigt med alla ni som menar att om det ska värvas ska det vara riktiga förstärkningar, och inte en massa kompletteringsspelare. De finns en masse ändå.

  SvaraRadera
 6. Anonym 11:02:

  Jo men fortsätter vi göra de så kommer vi inte längre än en 4 - 8 plats. Vi måste värva spets!

  SvaraRadera
 7. Johannes11 sa...

  Jo men fortsätter vi göra de så kommer vi inte längre än en 4 - 8 plats. Vi måste värva spets!


  Göra vaddå?.
  Jag säger ju att jag INTE vill att vi värva medelmottor och avdankade spelare (T.ex. Drugge). För då kommer vi nog 4-8.

  Utan att vi skall satsa på välscoutade spelare från de nordiska ligorna, förslagsvis Island eller från U-laget.

  SvaraRadera
 8. Utlåning av Bärken kan vara OK, men försäljning? ALDRIG!!!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.