2009/11/10

Andreas Toll: "G-P visar okunnighet om supporterkultur"

GÖTEBORG. I förra veckan gick Göteborgs-Postens krönikörer Mats Härd och Ulf Stenberg till skarp attack mot Supporterklubben Änglarnas ordförande Anders Almgren.
"Han borde skaffa sig ett liv", skrev Mats Härd i sin krönika.
Nu rasar läktarprofilen Andreas Toll mot GP-Sporten.
- Inte en person skulle gråta om Stenberg och Härd fick städa ur sina skrivbord en sista gång, dundrar Supporterklubbens förre ordförande.

I fredags delade G-P ut första smällen. I lördagens tidning följdes det upp med ännu hårdare kritik. Förra veckan blev tuff för Supporterklubben Änglarnas ordförande - inte bara med tanke på förlusten mot AIK. Stadens enda morgontidning startade en hätsk kampanj mot honom:
"Änglarnas frontman Anders Almgren jämförde förlusten mot AIK med ett dödsfall i familjen. Han behöver sannerligen komma in i matchen eller skaffa sig ett liv. Helst båda."

Dessutom hade krönikören Ulf Stenberg läst ett reportage om Hammarbys ultras i fotbollsmagasinet Offside. Utifrån detta konstaterade han att svenska ultrasgrupper är fascistiska och kopplade detta till Anders Almgrens inflytande i Göteborgsfotbollen:

"Frågan är hur mycket makt änglabasen Anders Almgren har i IFK Göteborg?
"Flytta till stora Ullevi? Kommer inte på fråga."
"Flytta ståplats från kortsidan till långsidan? Inget bra förslag."
"Sluta hoppa? Gör om, gör rätt."

Efter 27 planeringsmöten om säkerheten slutade SM-finalen med planinvasion och att hemmalaget Blåvitt inte vågade komma ut till prisutdelningen.

Polisen, IFK och Änglarna trodde sig ha koll på alla tänkbara scenarier, men trots det började föreställningen med att banderollen "KÖR SÅ DET RYKER" vecklades ut samtidigt som ett 25-tal bengaler tändes på IFK-läktaren.

Hur sker visitationen vid entréerna? Vågar ordningsvakterna inte kolla ultras och vissa män?"

Nu går Andreas Toll, Supporterklubben Änglarnas förre ordförande, till motattack. När han läste Mats Härds och Ulf Stenbergs krönikor blev han både besviken och ledsen över det faktum att G-P ger sig på ideellt arbetande supportrar.
- De hittar lätta måltavlor och får alltid stå oemotsagda i det de skriver. Sedan spelar det ingen roll hur lite sanning det faktiskt ligger bakom deras ord. De får tydligen vräka ur sig vad som helst, säger Andreas Toll.
Formuleringen "Almgren borde skaffa sig ett liv" retar upp Andreas Toll, som tidigare arbetade på Göteborgs-Posten och därför haft förstahandskontakter med Mats Härd.
- Han är den som borde skaffa sig ett liv. Tyvärr har jag ju fått träffa honom privat och maken till människa med lägre nivå har jag sällan träffat. Jag vet inte vad han tror om sig själv men det är helt klart för höga tankar han har om sig själv. Att döma ut en person (Almgren) offentligt som Stenberg sedan gör visar bara okunnighet och ointresse för svensk supporterkultur. Att det trots detta är han som får stå för kunnandet i dessa frågor i en av Sveriges största morgontidningar är skandal. Speciellt med tanke på att han dessutom aldrig är beredd att ta en debatt med sina läsare i efterhand utan alltid hävdar att han är felfri och att hans ord stämmer, säger Andreas Toll till BaraBen.com.

Orsaken till att G-P valt så skarpa formuleringar att de bland blåvita fans kallas för "personangrepp" tror Andreas Toll bottnar i krönikörernas personligheter. Han spekulerar i att en kombination av dålig research och bristande ödmjukhet kan ligga bakom. Under sin egen tid som ordförande för Supporterklubben drabbades även han av ett flertal påhopp från både Härd och Stenberg.
- Härd tog till och med chansen i lunchkön för sina påhopp. Jag fick en spydig kommentar där han frågade "om jag inte borde sitta inne". Det hade kunnat ses som ett skämt men det var inte på det sättet som Härd framförde det. Då kunde han inte ens ta en diskussion öga mot öga utan bara skrattade och gick, säger Anderas Toll.
Även i Ulf Stenbergs spalt "Sport & spel" blev "Tollan" uthängd. Den gången försökte han att föra en mejlkonversation med skribenten -utan framgång.
- Deras förakt för supportrar har funnits med allt för länge.
Att få skarp kritik, än mer att bli "uthängd" som ledare för en "fascistisk" kultur är inget som är enkelt att hantera. När stadens största tidning går till attack är det svårt att värja sig.
- Man tappar ork och lust. Det är en ofantlig mängd med timmar som man lägger ner på detta och sedan får man slag i ansiktet på det här sättet. Dessutom slår det inte bara mot en själv men även alla runt omkring en. Tyvärr så finns det folk som läser krönikorna som rena sanningar vilket gör att man måste lägga kraft på att försöka försvara och förklara vad supporterkulturen går ut på. Vi jobbar för en god sak och försöker förbättra svensk fotboll och fotbollskultur. Men de försöker sparka undan benen på en och det är tragiskt helt enkelt, säger Andreas Toll.
Hur påverkas allmänhetens syn på fotbollsfans av dessa krönikor?
- Som tur är vet de flesta som följer fotbollen att dessa herrar är två bittra typer och att det som skrivs sällan stämmer. Men självklart så påverkar det ju allmänheten som är kan vara skeptisk ibland och få en sämre bild av fotbollen, säger Andreas Toll.

Att Göteborgs-Postens krönikörer är hatade bland delar av fotbollspubliken i Göteborg drabbar enligt Andreas Toll inte tidningen. För få människor säger upp sina prenumerationer.
- Självklart är det så att ett antal tröttnar till slut och säger upp sin prenumeration. Dock så drabbas de nog inte i någon större utsträckning, då hade G-P förhoppningsvis redan gjort något åt situationen. Det vore inte en dag för tidigt i så fall för jag kan inte tänka mig att det finns en person som skulle gråta om Stenberg och Härd fick städa ut sina skrivbord en sista gång, säger han.
Nu försöker han i stället rikta fokus på att stötta Anders Almgren.
- Han har gjort ett grymt jobb med att ena alla kring IFK Göteborg. Det märks i allt från att han har drivit säkerhetsfrågorna tufft och alltid satt människorna i första hand. Samtidigt har han hjälpt till att lyfta allt kring supporterlivet för IFK Göteborgs anhängare. En bättre person som supporterledare är svårt att hitta, säger Andreas Toll.
Vad vill du säga till duon Härd och Stenberg?
- Att de borde inse att deras tid som skribenter är förbi. Men tyvärr lär de inte lyssna på det. Härd är en sån person som inte ens tittar på dig om du håller upp en dörr för honom. Så jag önskarlite eftertanke, medmänsklighet, ödmjukhet och att de ska börja lyssna innan de dömer. Tyvärr lär det vara en lika stor utopi, säger Andreas Toll.

Önskar du att IFK Göteborg skulle reagera och fördöma krönikörernas attacker mot ledande supportrar?
- Självklart skulle jag önska att även det kom naturligt och att starka personer inom Blåvitt skulle stå upp för familjen IFK Göteborg, fullt ut. De om några vet vilket arbete som läggs ner. Tyvärr är det nog svårt för dem att få ut saker i media. Men stödet skulle behövas, jag vet att jag själv kunde sakna det under min tid som ordförande. Dock får man ofta det stödet från Blåvitt person till person. Men det vore bra om det syntes utåt också, säger Andreas Toll.

101 kommentarer:

  1. MH är en nolla i mina ögon som skriver skit om IFK i en fotbollsfientlig tidning.

    SvaraRadera
  2. Hmm. Intressant. Ganska rejäla påhopp ni väljer att kontra med här dock. Känns inte helt genombussigt av er... Mats är människa han med?

    SvaraRadera
  3. Laphroaig BaraBen2009-11-10 01:07

    Peddape/ Och om man skriver direkta personangrepp i Göteborgs största tidning har man inte stuckit ut hakan tillräckligt för att få mothugg? Härd får komma undan gång på gång med att hoppa på folk till höger och vänster- utan att någonsin stå till svars för det han sysslar med. Det skulle vara intressant om han vågade säga alla dessa dumheter till folk i verkliga livet och inte bakom sin dataskärm, den gubben har ju inte alla hästar hemma...

    SvaraRadera
  4. Peddape- Det skarpaste Tollan säger är följande stycke som är hans intryck av den här(d) personen:

    "- Han är den som borde skaffa sig ett liv. Tyvärr har jag ju fått träffa honom privat och maken till människa med lägre nivå har jag sällan träffat. Jag vet inte vad han tror om sig själv men det är helt klart för höga tankar han har om sig själv. Att döma ut en person (Almgren) offentligt som Stenberg sedan gör visar bara okunnighet och ointresse för svensk supporterkultur."

    och det är knappast på något sätt lägre eller mer av ett personangrepp än det Härd sysslar med. Tänk även på att det kommer att ansvar med att vara Göteborgs stora morgontidning - ett ansvar de verkar skita i på sportredaktionen, tyvärr...

    SvaraRadera
  5. Peddape? What?

    Det tro fan att det kommer starka reaktioner på regelrätta påhopp i stadens största tidning. det är en stor skam för alla fotbollsälskande göteborgare att detta tillåts pågå.

    Därtill kan läggas att Tolls "påhopp" känns 10 ggr mer faktaunderbyggda än Härds dito.

    Härd verkar, utifrån allt han skriver, vara en oerhört liten människa, som varken begåvats med särskilt hög intelligens eller sociala förmågor, och som dessutom får gott betalt för att dela med sig av sitt dravel. En sån person förtjänar att få igen med samma mynt.

    Det finns ingen förhoppning från min sida om att GP skall göra nåt försök att bli bättre på länge heller...

    SvaraRadera
  6. Jag rekommenderar ett brev till JK

    SvaraRadera
  7. Så lågt att sitta där i gp huset och kasta personangrepp på personer som gör mer för fotbollen är de flesta. Men visst är man cool när man kan skriva krönikor utan att kunna få kritik.


    AVGÅ!

    SvaraRadera
  8. Gbg angel/ JK? Justitiekanslern? Journalistklubben?

    Jag tror du menar PO.

    SvaraRadera
  9. Toll sluta lipa. Frankie skall ha Pulitzerpriset. Hahahahaha


    AVD. Kasta sten i glashus.

    SvaraRadera
  10. Gp´s hela sportredaktion har ju inte vart sig lik (läs fördärvad) sedan dom sparkade den förra sportchefen Jan Hansson som nu jobbar på Borås tidning och gör ett lika bra jobb som förr, mig veterligen. Hur han blev sparkad och all skit hans så kallade medarbetare pratade om honom är ett kapitel för sig, (som jag hoppas några av er minns) men det talar mycket om hur GP fungerar.
    Mvh, Frank

    SvaraRadera
  11. anonym 01:28/ Vet du ens själv vad du pratar om? För jag tror inte många andra vet det...

    SvaraRadera
  12. Flytta till Stockholm era fittor!2009-11-10 02:35

    Har alltid hatat härd och kommer alltid att göra.
    Tycker hans krönikor saknar substans och hans bittra attityd förbättrar inte det hela något så fort något positivt om blåvitt uppkommer. Troligtvis är han väll Gaisare.

    Jag kan säga det här och nu att när jag läste till journalist och ville inrikta mig på sport och frågade min lärare vilken krönikör som skriver de bästa respektive sämsta krönikorna fick jag till svar av min lärare att "så länge som du inte ser upp till Mats Härd så är det lugnt"
    Mitt svar till dessa kloka ord blev därför " det är nog ingen större risk" med ironisk underton.
    Härd och Kompani har för mig aldrig varit några favoriter, och nu är det dags att rensa skrivbordet din gamle gubbtjuv!

    SvaraRadera
  13. Dags för en seriös bojkott av Svenska Fans som ägs av Stampenkoncernen.
    Säg upp prnumerationen av GP.

    Konsumentmakt=GP-slakt

    SvaraRadera
  14. Massiv bojkott. NU!

    SvaraRadera
  15. Bra skrivet, sjukt sant. Blir så trött på gp

    SvaraRadera
  16. [Vi har högt i tak på kommentarerna här på BaraBen.com men det är för att reglerna är enkla: Här använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

    Det är alltså INTE ok att skriva dynga som fördömer folkgrupper och förtala andra människor grovt. Det är även mot reglerna att skriva skit här för att promota sina jävla hockeybloggar, detta är fotboll, detta är Blåvitt.]

    SvaraRadera
  17. Bra. Härd är värd ett personangrepp i retur, helt rätt taktik.

    SvaraRadera
  18. Alla vi blåvita vet vilket jävla grymt jobb mr ordförande gör! Så hoppas du inte tar åt dig allt för mycket av skiten som kommer från Gp-huset.

    Dock tycker jag fan i mig att det är dags att markera mot GP och Härd. Har pratats lite löst om det en längre tid, men nu är det verkligen dags att visa missnöje på något sätt.
    Det ultimata hade varit en banderoll, med ett budskap likt - "Sluta Härda oss - Stoppa Mats".
    Men det är ju dessvärre ett tag kvar till vi står på GU igen...En demostration utanför GP huset en fredag eftermiddag?

    SvaraRadera
  19. Tja det var väl en rejäl salva som moteld, men det finns en viktig skillnad. Baraben är en blogg för fotbollssupportrar, gp är en stor rikstäckande dagstidning. Och baraben skulle inte skriva detta och få sånt gensvar från supportrarna om (vissa av) gp:s artiklar hade varit mer nyanserade och bättre underbyggda.

    Det är ofattbart vilken otroligt stor skillnad det är mot krönikörer som erik niva och simon banks.

    SvaraRadera
  20. Kan inte se något annat än att "dödsfall i familjen"-liknelsen var långt över gränsen. Total brist på verklighetsförankring.

    SvaraRadera
  21. Jag vill inte försvara GP på något sätt men finns det inte en möjlighet att de skriver sån här dynga, inte för att de tycker så utan för att reta upp folk och få uppmärksamhet? Vi läser ju skiten! Då vinner de ju!US och MH kan formulera sig vasst och elakt och de vet att de mest engagerade supportarna i GBG läser och blir förbannade. Det gör, i deras ögon, GP till en mer intressant tidning och det är ju deras jobb.

    Åsså en liten fråga, har någon skrivit ett debattinlägg som håller en seriös och artig ton (vi måste visa att vi är bättre än de) till GP och kollat om de lägger in den?

    SvaraRadera
  22. För er som är trötta på gamla trötta G-P och vill ha en mer nyanserad bild. kan jag rekomendera FRIA Tidningen.

    En tidning som ofta tar upp supporterkulturen. Läs tex denna http://www.fria.nu/artikel/79598

    SvaraRadera
  23. 08.54:

    Må så vara, men det var något han slängde ur sig i en kortare intervju med GP och motiverar inte att han skall bli förlöjligad av samma tidnings "krönikör" några dagar senare.

    SvaraRadera
  24. Stå på dig Anders, du gör ett kanonjobb!

    SvaraRadera
  25. Stenberg tycker jag är rätt skön, hans krönika är ju dessutom väldigt personligt skriven och man vet att alla åsikter är mycket subjektiva. Härd ska däremot vara en någorlunda objektiv krönikör på västsveriges största tidning och det misslyckas han kapitalt med. Hade det enbart drabbat Härd hade jag gärna sagt upp prenumerationen på GP.

    SvaraRadera
  26. att jämföra en fotbollsförlust med ett dödsfall inom familjen, då borde man faktiskt se över sitt liv och ens egna värderingar

    SvaraRadera
  27. Finns en solklar koppling till varför det är singelmän som är de som lever för fotbollen mest.

    SvaraRadera
  28. Grymt bra artikel!

    SvaraRadera
  29. Har själv vid ett par tillfällen skickat, tycker jag själv, ganska konstruktiva mail till båda herrarna Härd och Stenberg, vilka båda svarat med tystnad. Ok, kanske de får många sådana men jag tycker nog att ett konstruktivt svar på konstruktiv kritik är befogat. Stenberg har otvivelaktligen sina ljusa stunder med helt klart är att bäst före för länge sedan passerat för båda herrarna. Tror knappast att Härd skulle våga dela ut något GP-pris på Ullevi om man säger så.

    SvaraRadera
  30. Herregud vad många barn det är i sandlådan.

    SvaraRadera
  31. Så mycket som jag avskyr Härd och Stenberg så måste man ju ändå inse att de inte sticker ut i GP-huset, hela tidningen är bedrövlig.

    Men den är å andra sidan billig som skam. Som student finns det inga alternativ och så länge de har monopolet så lär det bli värre innan det blir bättre, både vad gäller storleken på bilderna och dyngan som skrivs i sporten.

    Anders Almgren å andra sidan är en riktig stjärna, och det vet han förhoppningsvis om.

    SvaraRadera
  32. Anonym sa...
    Finns en solklar koppling till varför det är singelmän som är de som lever för fotbollen mest.

    10/11/09 09:11
    ________

    Fast Anders har ju både fru och barn, så nej du är nog ute och cyklar lite.

    SvaraRadera
  33. För er som ansett ovan att det är hårda personangrepp så visst, det kanske det är i vissa fall.
    Dock så är det en stor skillnad, jag har jobbat på samma arbetsplats som dessa herrar, jag har träffat dem, pratat med dem. Jag har hållt upp dörren för Härd utan att han har tittat på mig ens. Det är sanningar bakom allt detta och personliga erfarenheter.

    Jag har dock full respekt och förtroende för en hel del andra journaalister på GP. Dock inte dessa två herrar. Det är synd att jag inte hade sparat min mailkonversation med Stenberg från den gången jag blev uthängd, då hade ni kunnat se hur världsfrånvarande denna herre är.

    SvaraRadera
  34. Det är rätt att toll försvarar vår ordförande. Gp letar efter problem. Hela Stenbergs artikel var så otroligt destruktiv. Krigszon bla, bla. Fy fan vad överdrivet. Var det ingen som såg vilken fest och stämning det var runt arean och på arean? Det är ju såhär fotboll ska vara! Jag hörde inte en negativ sång från våran klack utan bara massivt stöd. Som vanligt fokuserar Gp på de negativa sidorna. Förstår inte varför? De är ett fåtal som förstör och det är alltid fokus på dem.

    SvaraRadera
  35. Whalley Range2009-11-10 11:00

    Det omtalade "dödsfall i familjen"-citatet är enligt uppgift från källan felaktigt och involverade även tillägget "inte som ett ... men".

    SvaraRadera
  36. Anders!

    Du gör ett fantastiskt arbete tillsammans med dem som finns runt dig. Som präst kan jag förstå sorgen/smärtan som du bildligt gav uttryck för. Kärlek till IFK och stort engemang det blir starkt. Måste nog säga att bilden var ganska okey som vägledande i sitt försök att beskriva den smärta o sorg som många blåvita kände. Sen tycker jag nog det är fantasilöst och inte se att det är en bildlig beskrivning av involverad media.

    Anders inte tappa sugen! Du är en mycket bra person och väldigt viktig för oss alla. Tack för att du finns:)

    SvaraRadera
  37. Viktigt att stötta Tollan och Anders...En för alla, alla för Blåvitt

    SvaraRadera
  38. Att GP´s sportredaktion behöver nytt blod det är ingen nyhet, tyvärr är det svårt att säga upp prenumerationen då man behöver en dagstidning (inte bara sporten), och det finns ingen annan lika stor med Göteborgsanknytning.

    Maila gubbstruttarna på sporten och ansvarig utgivare och ställ de mot väggen är väl det man kan göra.

    SvaraRadera
  39. Kan inte halla med Toll. I en demokrati far man kritisera och ar man Anglarnas ordforande far man nog rakna med att bli kritiserad. Det galler att skaka av sig det, annars overlever man inte. Tycker inte personangrepp pa Mats Hard ar den basta losningen.

    Culo Shaker

    SvaraRadera
  40. Hej.

    Är på Ulelvi och ser IFK spela några ggr per säsong. Är det det någon som vet vem neandertalaren är som brukar stå längts ned framför klacken och hoppa på räcken och vara psykotisk?

    SvaraRadera
  41. Inte Mats Härd iaf!

    SvaraRadera
  42. Vad sägs om en namnlista för alla som vill ha honom sparkad?, så säger man fan inte!

    SvaraRadera
  43. Jag mailade Härd en gång. Han framstår inte som riktigt så trångsynt och självgod som det framställs här och som man ibland kan tro när man läser honom. Tyvärr är han ljusår från Jan Hansson när det gäller engagemang och sympatier för Blåvitt. Problemet är snarare den usla bevakningen av världens största sport i G-P. Hockey och annat själlöst trams kommer först, väldigt synd.

    SvaraRadera
  44. Väldigt bra intiativ av Toll att kommentera detta. En person som inte är supporter till ett lag, kan aldrig förstå vad detta innebär. Toll är en fantastisk pådrivare och ansikte utåt för supporterkulturen i Göteborg. När Tollan står på räcket lyssnar alla!

    SvaraRadera
  45. förstår inte hur gp fortsätter låta sån här dynga publiceras. om t ex 15.000 går på en blåvittmatch och några hundra slåss efter matchen skrivs det om hur "supportrarna slåss", inte huliganer.

    deras logik är ungefär den samma som sverigedemokraternas har om invandrare. några få procent missköter sig och därför dömmer vi ut samtliga. frågan är väl vad mats härd och dom andra pajasarna på gp röstar nästa höst

    SvaraRadera
  46. GP har varit fruktansvärda hela säsongen gentemot Blåvitt och fotbollen, man har bara fokuserat på et negativa. Det startade med den fantastiska hemmapremiären mot Djurgården där man bara fokuserade på våldet från djurgårdsfansen (som väldigt få ens märkte) och inte på den fantastiska matchen, stämningen, vädret, festen. Det fortsatte sedan med skakningarna som en lång följetong där supportrarna av någon konstig anledning fick bära hundhuvudet för felbygget. När man sedan försöker argumentera med GP blir det bara en värre, och t o m deras chefredaktör (Peter Hjörne) blandar sig i leken och hoppar på suportrarna - så fruktansvärt barnsligt. Såhär har det fortsatt hela säsongen och GP med Hörd och Stenberg i spetsen har hela tiden lyft fram det negativa trots den succésäsong det ändå varit för blåvitt. Så fruktansvärt lågt och ledsamt. Jag har bestämt mig för att sluta prenumerera på GP av dessa anledningar och det är inget skämt. Vi borde starta ett upprop där flera kan sluta sin prenumeration där vi skriver ett gemensamt brev till GP om orsakerna. Är man flera blir det iaf ett tydligare avtryck.

    Stort cred till Toll och Almgren som gör och har gjort ett fantastiskt arbete för Blåvitt och Änglarna.

    SvaraRadera
  47. Sluta prenumerera är inte nog, vi borde sluta surfa in på deras nätupplaga också.

    SvaraRadera
  48. Journalister vet alltid bäst (ironi).

    Problemet är när man ger sig in i meningsutbyten med journalister ser de alltid till att få sista ordet. Du kan aldrig få rätt. Blir de överbevisade så kommer någon sarkastisk avslutningskommentar som idiotförklarar dig ändå.

    Full support till Almgren och Toll från oss alla som uppskattar en SERIÖS dialog.

    SvaraRadera
  49. Inlägg 10/11/09 13:22


    Gäller detta alla journalister?


    Du kan väl inte mena att detta skulle gälla den utmärkte Hankins.

    SvaraRadera
  50. Anonym 13:22,
    Tänk dig för, nu gör du exakt samma fel som Härd gör, som lägger skulden på alla kategoriers supportrar när det egentligen bara är en klass som beter sig illa.

    Många av skribenterna på bara bem är journalister, så lägg inte skulden på 'journalister'. Alla beter sig inte som svin.

    Tack för mig,
    BaraBen.com ni gör ett fantastiskt jobb!

    SvaraRadera
  51. Culo Shaker/ Så när Härd/Stenberg kastar skit på Almgren och ber honom skaffa sig ett liv och pekar ut honom som fascistledare är det berättigad kritik men när Tollan svarar på detta så är det personangrepp? Du verkar ju snacka i nattmössan.

    Jag sa upp min GP-prenumeration redan för flera år sedan och rekommenderar alla mina vänner att göra detsamma. Göteborgs-Posten är en monopoltidning och därför köper jag i dag endast kvällstidningar som GT och Aftonbladet för att stärka GP:s konkurrenter.

    Det finns inget svenskt media som hatar fotboll och IFK på det sätt som GP gör och gjort de senaste 10 åren. Antalet gånger där supportrar rasat över idiotierna som GP levererar är nu så många att de knappt går att lista.

    Gör som jag, säg upp din prenumeration och berätta högljutt för dem på GP varför du gör det. "Den dag ni sparkar här och anställer lite kompetenta reportrar på sporten så blir jag kanske prenumerant igen!", sa jag.

    Vad säger du?

    SvaraRadera
  52. Jag tillhör dem som sagt upp sin prenumeration. Har SvD i lådan varje morgon istället, en klart bättre tidning.

    SvaraRadera
  53. GP är en tidning som alltid drivit en negativ agenda mot Blåvitt.
    ALLTID letat efter negativa saker att skriva. När det gått bra för oss, har de knappt uppmärksammat detta.

    Tycker att det är dags att ALLA som har ett blåvitt hjärta sätter ned foten och Bojkottar tidningen och gp.se

    Hur sjukt är det att Göteborgs största tidning är emot stadens största lag? Nej, fy fan, Mats Härd, denna okunniga s.k "sportjournalist" borde sagt upp sig för längesen.

    BOJKOTTA GP!

    SvaraRadera
  54. Jag köper GT. Mycket bättre tidning som faktiskt är underhållande och inte ett sömnpiller som GePe.

    SvaraRadera
  55. Har sagt upp prenumerationen på GP, på grund av att jag inte delar den syn som de har av fotboll och fotbollssupportrar.

    Kan berätta att jag inte saknar min "morgon tidnings fix" en sekund, det mesta finns ändå på nätet.

    Har iofs DN på helgerna istället, den är ljusår mycket bättre.

    SvaraRadera
  56. Deras jornalistik är i parentet med Bara Bens. Varför klagar ni. Ajfan glömde, dom skrev något om feskarnas supporter ordf. Nä nu skall jag gå och gråta lite, stgga, stygga GP.

    SvaraRadera
  57. Vem bryr sig om vad Mats Härd tycker. Han är en gammal bitter gajsare som, precis som alla andra gajsare, sitter och tycker synd om sig själv och är avundsjuk på blåvitt och kanaliserar sin avundsjuka genom att hata blåvitt.

    Förövrigt går det extremt dåligt för GP, som i nuläget måste rea ut annonsplatser.

    SvaraRadera
  58. anonym 16:05/ Du jämför Göteborgs-Posten, med en upplaga på cirka 242 400 tidningar med en Blåvitt-blogg med cirka 5 000 läsare om dagen..? Du gör alltså på fullt allvar detta och förväntar dig att någon ska ta dig seriöst? Haha.

    SvaraRadera
  59. Tja Wellington,

    Visst ar det stort av Toll att sta rakryggad och ga ut och stodja var ordforande. Och visst har Ingo ratt att man far tolka vad Almkvist sa bildligt, det var nog sa han menade det.

    Samtidigt - ordforande i Anglarna ar en hog post och man far rakna med en del sana har pahopp. Tycker i regel att man far forsoka halla det pa en professionell niva och inte sanka sig till att ga in pa hur Hard ar som person och var han brukar sta/ sitta under matcherna. Det ar en ganska farlig vag att ge sig in pa.

    Sen tycker jag att Hard har varit battre detta aret an forra aret. Det har ju mest varit Hjorne som varit i farten i ar.

    Culo

    SvaraRadera
  60. Tollan- du är kung. Ditt engagemang på läktarna under åratal har inte passerat obemärkt förbi. även om du inte vet vem just jag är så vill jag ändå passa på att visa min uppskattning här och nu.
    Du är kanon.
    Mvh en sthlmsängel.
    *mobydick*
    Håller med om att gajsarna och gnagarna på götettidningarna bör avgå snarast.

    SvaraRadera
  61. Ni som läser Offside har kanske märkt att herr Stenberg i senaste numret blev totalt avklädd som den simpla provokatör och usla "journalist" han är. Redaktörerna tar upp två av hans kritiska synpunkter på Offside, vilka är helt motstridiga. Han är inget annat än en grinig gammal gubbe som vill ha uppmärksamhet, vilket han får genom att konstant vända kappan efter vinden och leta lätta offer. Bojkotta GP!

    SvaraRadera
  62. För mig är inte Mats Härd det stora problemet, utan Ulf Stenberg. Stenbergs krönikor och påhopp har drabbat såväl personer inom IFK och Änglarna sen åratal. Det går inte en incident utan att Stenberg ska vara där och fördöma, medans den fantastiska stämning som IFK-fansen skapar - den är inte lika intressanta att skriva om.
    Han har liknat oss SUPPORTRAR (t.ex. Ultras) vid pack och neandertalare alltför många gånger.
    Vi har fått ta så mycket oförtjänt skit av denne bittre man. Vad har vi gjort Stenberg för att bli provocerade gång på gång av hans syrligheter?

    Jag hoppas du går i pension snart, Stenberg. Vi kommer inte sakna dig

    SvaraRadera
  63. 10/11/09 16:05

    Paritet kanske du menar, det är ett svårt ord....

    F.ö. så betalar jag inte för Baraben, men det gjorde jag för min GP prenumeration. Tycker att man kan ha lite högre krav på GP än BB då...

    SvaraRadera
  64. Får jag se dom på stan kommer jag omedelbart att slå ner dom!

    kålle

    SvaraRadera
  65. GPs stora problem är att det inte skett någon generationsväxling. Det finns inte en person under 40 på avdelningen och de vill helst göra så lite som möjligt.

    Men så är det med LAS och i rådande konjektur. Sen gör inte journalistförbundet det bättre heller genom att hålla kvar dammråttorna och låta det komma in lite folk med nytt blod som är villiga att jobba hårt.

    Härd är Gaisare, det vet vi alla. Jag har själv jobbat på GP och det är inget nytt. Däremot finns det blåvita sympatisörer på GP Sporten också, som Mattias Balkander och Carina Olofsson.

    SvaraRadera
  66. På tal om Toll, så saknar jag en sådan karaktär som ledare för klacken. Han fick verkligen alla med sig och vi slapp alla wannabees som bara hoppar upp på räcket för att synas.

    SvaraRadera
  67. Kålle de gör du inte alls!


    Ada

    SvaraRadera
  68. http://www.facebook.com/group.php?gid=173472872309#/group.php?gid=5873809725&ref=search&sid=727328473.983569494..1
    förvånad att enbart 11 pers är med i denna, hoppas det blir fel

    SvaraRadera
  69. Mats härd e klass, Stenberg e klass

    SvaraRadera
  70. sorry blev fel där:

    Mats Härd e kass, Stenberg e klass

    /den samme

    SvaraRadera
  71. Gillar Stenberg, hans gubbkonservativa krönikor är en av de absolut bästa. Offside har väl faktist varit lite upp och ner, det senaste. Tycker Hammarby inslaget kändes lite som tillgjord svensk supporterkultur. Efterblivna anglofiler, som sett på footballfactory. Patrik Ekwall har ju faktsit också skrivit i tidningen, så den är ju inte helig :)(men fortfarande jävligt bra)

    SvaraRadera
  72. vektor

    Klart jag vet att det är fler människor som läser Gp än här. Men att börja gnälla för det skrivs lite smörja i en tidning, när det trots allt skrivs en massa skit härinne om folk är som att kasta sten i glashus. Att sen Toll går och skriver att man skall tycka synd om A är ännu värre. Det är väl bara då sluta läsa Gp, svårare än så är det inte.

    SvaraRadera
  73. Två subjektiva idioter som Härdsmälta och Stendöv. Är inget att bry sig om. Dom vet inte vad dom skriver om ändå. Dom har ofta faktafel i sina artiklar.

    SvaraRadera
  74. Stenberg e kanon, Härd e la änna så där. Men de håller la en jämnare nivå än det som publiceras på baraben, om det nu ska kastas pajer. Inget ont om bb, tycker det är en kanonblogg, för det mesta :)

    SvaraRadera
  75. Anonym 18:24/ Det är inte dåligt vad djupt ner i sanden du trycker ditt huvud. Härd och Stenbergs dumheter i GP når ju ut till massor - vilket formar åsikterna om fotbollen. Varför tror du att genomsnittsgöteborgaren som inte är van fotbollspublik tycker att fotbollen är pest och pina, att den ska betala för allt möjligt skit och i bästa fall få några fördelar med armbågen? De är ju opinionsbildare, förstår du inte problemet med detta?

    "Bara att sluta köpa tidningen", fan jag blir så trött på folks grava efterblivenhet ibland.

    SvaraRadera
  76. Anonym 18:24

    Då får man väl bilda en egen opinion för sin sak. Men just det, ni är ju hela sveriges lag, då kan det väl inte spela någon roll vad dom skriver i Gp eller. Det finns ju sååååååååååå bra jornalister som skriver här. Men nejdå, gnälla så fort någon journalist skriver negativt om hellhylle klubben. Eran lysande skribet H skriver också en massa smörja utan verklighetsförankring och detta är helt ok så länge han skriver om andra klubbar. Snacka om dubbelmoral.

    Ja, jag tycker verkligen illa om H´s så kallade journalistik. Lika mycket som ni tycker illa om Härds så kallade journalistik.

    SvaraRadera
  77. Sa upp min prenumeration för flera år sedan pga dessa herrar har aldrig ångrat. Sportbladet på aftonbladet är 1000 gånger bättre.

    SvaraRadera
  78. 19:51:

    Det handlar inte om att GP kastar skit på Blåvitt, utan om att de kastar skit på hela den svenska supporterkulturen. Alla supportrar är efterblivna snorungar, det är bilden de förmedlar vilket får negativa effekter för den stora majoriteten supportrar som sköter sig. Och nej, man kan inte gå och bara bli opinionsbildare. Jag har åtminstone inte tillräckligt starkapital för att bilda en dagstidning med monopolstatus i Göteborg.

    SvaraRadera
  79. Sofia sa...

    Förstår problematiken, men det som retar upp mig är när vissa skribenter skriver en massa smörja om andras klubbar problematik och ej inser att man har problem inom egna leden. Sen att Gp drar alla över en kamm är väl inget nytt, så gör dom flesta.Även Almgren, Toll och Bara Ben enligt dessa så är alla AIKare våldsverkare medan de som håller på IFK är goa gubbar bara samt att om dom nu skulle börja bråka , så är det alltid någons annans fel.

    SvaraRadera
  80. Man känner bara mer och mer agg mot G-P, som många ,tragiskt nog, läser och tar till sig.

    Det är bra att starka blåvitt profiler gör motstånd mot G-P och dess svartmålning av supporterkultur och blåvitt i synnerhet.

    Almgren gör ett jävla bra jobb och övriga som jobbar ideellt med Änglarna och Ultras Göteborg har varit grymma med tifo denna säsongen!

    /J-T

    SvaraRadera
  81. Anonym 21:23
    Nu är det du som drar alla över en kam.
    Senast idag sa jag grattis till en aikare, skakade hans hand och sa grattis igen. Har lovat bjud en högt uppsatt supporter inom aik på öl för segern.
    Vet absolut att det finns bra och mindre bra människor överallt, i aik, IFK eller vilken annan klubb som helst och på olika sätt.

    Så även på GP, Stor respekt för Balkander t.ex. som jag tycker gör ett riktigt bra jobb.

    SvaraRadera
  82. förklaringar:

    2 grattis + 2 handskakningar för 2 guld.

    Bjud = bjuda.

    och menar inte att människor skulle vara mindre värda. Bara att olika handlingar förtjänar olika stor respekt eller gillande.

    SvaraRadera
  83. Tack Toll!

    Kul att du som IFK:are ser och VET att det finns AIK:are som också är justa. Lite få såna kommentarer annars här på bloggen!

    Gnagarn i Götet

    SvaraRadera
  84. GP har problem med trovärdigheten. Visst ska de skriva om problemen inom supporterkulturen. De existerar och ska tas på allvar. Men att sen välja att inte ge samma utrymme åt att skildra positiv supportkultur och insatser som görs för att främja sådan skapar en väldigt snedvriden bild hos tidningens läsare. Att man sedan dessutom håller sig med krönikörer som sysslar med oseriösa personpåhopp är faktiskt pinsamt. Tycker jag.

    SvaraRadera
  85. Toll, undrar bara lite vilka du menar i detta inlägg " Alla äckliga kommer dessutom fokusera på att håna dif istället för oss.... "

    Så snacka inte goja, tack.

    SvaraRadera
  86. Anonym som skriver:

    "Förstår problematiken, men det som retar upp mig är när vissa skribenter skriver en massa smörja om andras klubbar problematik och ej inser att man har problem inom egna leden."

    Vilka är det som skriver detta? Vilka är det som skriver "smörja" om andra klubbar men inte inser att de har problem inom egna leden? Snacka inte i luddigheter utan konkretisera det du menar, vilket lag håller du på och vad är det som Änglarna eller BaraBen gjort som gör att du känner dig påhoppad? Och på vilket sätt har de som "hoppat på dig" förnekat eventuella problem i blåvita led?

    SvaraRadera
  87. Almgren, ta inte åt dig. Vi är många som tycker att du gör ett fantastiskt bra jobb! Precis som Toll gjorde!

    SvaraRadera
  88. wellington sa...

    Ojdå, kom jag åt en känslig punkt. Du skall få ett svar imorgon, för nu skall jag gå och sova.

    SvaraRadera
  89. anonym/ Inte det minsta, men du försöker framhäva dig själv som någon slags stjärna i helighet samtidigt som det du gör är att peka ut folk till höger och vänster utan någon som helst substans bakom det. Det gör dig SKENhelig och rätt komisk.

    SvaraRadera
  90. Fortsätt jobba på herr Ordförande.
    GP-prenumerationen har jag redan sagt upp.

    SvaraRadera
  91. GP - Nej Tack

    Gå med!
    http://www.facebook.com/jonasj1?ref=profile#/group.php?gid=173472872309&ref=mf

    SvaraRadera
  92. Anonym 23:58
    Vad tror du själv?
    Självklart tycker jag det är äckligt att se glada aikare när vi förlorat 2 matcher på raken.
    På samma sätt så älskar jag att komma in på jobbet och träffa dem om vi vunnit 2 gånger.
    Så är livet som fotbollssupporter.
    Och nej jag gillar inte aik, inte på något sätt och inte något som klubben är. Men jag kan respektera personer som håller på aik för det och kan betrakta dem som vänner också.

    SvaraRadera
  93. Ringde GP och sa upp tidningen igår, dels på grund av det som skrivits här men framför allt på grund av att tidningen inte innehåller något matnyttigt alls. Trodde jag skulle uppskatta sporten, men det är som det alltid har varit på den tidningen.

    IFK spelar omgång 12 av 30 = kvartssida med felaktig startelva
    VFHC spelar omgång 12 av 86(?) i Elitserien = 1,5 sidor med spelarintervjuer och införsnack

    IFK i toppstrid i slutet av allsvenskan = helsida med fokus på en spelare i reportageform
    VFHC i toppstrid av grundserien = 3 sidor plus framsidesnotis

    VFHC i final = Bilaga med reportage om varje spelare, 4-5 sidor inför varje match

    avd. Jag är inte bitter, men sen igår inte heller prenumerant hos GP :)

    SvaraRadera
  94. Jag tycker det är fantastiskt att man inte får kritisera andra som, helt uppenbart, gått över gränsen utan att få en hel jävla massa påhopp från folk härinne. Då vill jag i min tur kritisera alla baraben-påhoppare och säga att ni luktar illa. NU ÄR DET ER TUR ATT KRITISERA MIG!

    SvaraRadera
  95. Känns som vissa här inte är intresserade av fotboll utan bara av att få Baraben att ta avstånd från alla möjliga saker. Ni fattar noll.

    SvaraRadera
  96. GP är ju en Blå tiding i alla fall!

    SvaraRadera
  97. MH + GP = packa bajs!

    SvaraRadera
  98. Gubben Stenberg visar i dagens GP mera prov på sin överlägsenhet.

    SvaraRadera
  99. GP skiter fullständigt i vad dom skriver och har tyvärr för stor makt inom media i Göteborg.

    Dom har även kört över Musiker i en Tävling i sommras.

    Då gjorde jag en sida På Myspace för att sympatisera med Musiker som blev drabbade. kanske skulle göra det med fotbollen också.

    Vill ni se och läsa bloggar mm på sidan så klicka på länken eller kopiera. gpscen_suger
    http://www.myspace.com/gpscen_suger

    Många säger upp prenumerationen av GP och det har jag oxå. Fler borde göra det.

    Kolla gärna på Facebook där det startats en grupp som heter
    GP-NEJ Tack som även handlar om detta ämne. http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=173472872309

    SvaraRadera
  100. Snälla du, ska du skriva om Göteborgs stora tidning kanske du borde kolla upp vad den heter. GP, inte G-P. Vi tar det igen, GP, inte G-P Fullkomligt meningslös text förresten

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.