2007/05/16

Ralf Edström: ''Quirino bättre än Afonso och Ailton''

ALLSVENSKAN För en dryg vecka sedan hjälpte agentsidan Fotbolldirekt.com Ralf Edström att formulera en så kallad hatattack mot IFK Göteborg. För att påminna omvärlden om Fylle-Ralfs kunskaper i ämnet fotboll vill vi påminna om ett utdrag från en liten nyhet som samma internetsida producerade med hjälp av "fotbollsexperten" Edström den 1 Juni 2006:
Ralf Edström: ''Quirino bättre än Afonso och Ailton''

Den bästa allsvenska värvningen någonsin. Ralf Edström sparar inte på krutet när han rankar Djurgårdens brasilianska nyförvärv Quirino. Radiosportens expertkommentator ser honom som mer värdefull än både Ailton och Afonso.
- Det är ingen i allsvenskan som kan mäta sig med honom, säger Edström.
Qurinio kostade 14 miljoner.
Han är inte ens nära spel i Djurgårdens IF.
Afonso leder den holländska skytteligan i stor stil.
Han slåss om att få guldskon- utmärkelsen som Europas meste målskytt.
Heja Ralf.

39 kommentarer:

  1. Så jävla bra! Ralf är en bitter jävel för att han missade guldåren på 80-talet.

    SvaraRadera
  2. Varför klaga på stackars Ralf, bättre att lägga kraften på att klanka ner på aik, gajs mfl

    SvaraRadera
  3. Anonym said...

    Varför klaga på stackars Ralf, bättre att lägga kraften på att klanka ner på aik, gajs mfl

    16/5/07 22:26


    De som attackerar blåvitt utan att tänka igenom det de säger eller ha jäääävligt bra på fötterna får räkna med mothugg.

    SvaraRadera
  4. Fan är ni dumma i huvet eller, Ralf har ju inte attackerat blåvitt. Han sa bara som det var att blåvitt har inte gjort någon stor värvning på ett bra jävla tag och att det är bra att ett riskkapitalbolag nu bildats så någon kan komma å styra upp denna soppa, när Ralf yttrade sig i ämnet såg det ut som om blåvitt var på väg mot ytterligare ett skit år. Men det är klart ni kansek nöjer er med en 8:e plats?

    SvaraRadera
  5. Lé Contemplator/ Ralf slog världsrekord i att slå in öppna dörrar.

    Hans ord var:
    "Det är en jävla skandal"

    (Avdelning vakna upp fyllo. Alla vet att vi haft en ekonomiskt tärd situation med en kamp med att vända röda siffror till svarta, då säger han att det är en jävla skandal att vi inte presenterat storförvärv som Kim Källström när andra klubbar ville lägga upp jättepengar. Tjenare.)

    "-Ett stort nyförvärv den här säsongen är ett måste. Den nya ledningen måste visa handlingskraft."

    (Så det spelar ingen roll vem man köper? Det är köpet i sig som är det viktiga? Penisförlängeri på hög nivå. Laget vi har idag är i toppen av serien än så länge, då är det handlingskraft = nyförvärv av modell jättestor som är Ralfs enda mantra. Smart? Inte om man frågar mig.)

    - Realistiskt? Det måste det vara. Det är den här typen av spelare klubben måste lyckas med för att vända trenden.

    (Säger han om Nils Eric Johansson. Har Ralf någonsin ens sett NEJ spela? Vet Ralf vad NEJ kräver i lön? Nej och nej är mina svar, han bara vill få uppmärksamhet och Fotbolldirekt vill se pengar kastas runt på spelarmarknaden.)

    Tipset till Ralf är att knipa käft.
    Alternativt nyktra till.

    SvaraRadera
  6. Ralf är en föredetting.

    SvaraRadera
  7. det är ju tragiskt att ralf låter sig utnyttjas för att ge dem rubriker, han säger ju vad som helst som passar för stunden bara de ringer...

    SvaraRadera
  8. Har ni Ifkare fattat nu att Ailton och Afonso är riktigt bra?

    Ralf står för allt Ifk är, dum, vilsen, alkis och jävligt bitter...

    SvaraRadera
  9. Under EM 200 så skulle SVT och SRs personal gå ut på en korog i holland och ja vad jag har hört från källor från en kille som jobbade i SVT då så var Ralf Edström en riktig idiot.

    Han var full och bettede sig som ett svin mot en kvinna i baren och Glenn Strömberg som var precis i närheten blev så sur på Ralf Edström så han var nära på att slå till honom. lyckligtvis så gjorde inte Glenn det. men han var "Jävligt nära" om man säger så.

    SvaraRadera
  10. Pilfalk tycker:
    Bittre Ralf fortsätter att kasta skit på andra. Det är väl så alkisar eller om han nu bara är bitter brukar göra. Han attackerar ju alltid Zlatan för allt möjligt men oftast för att han inte är en lagspelare, och det ska man höra från honom som bla. när han var i blåvitt gärna tog åt sig äran och var inte den som passade i onödan. Han var heller inte omtyckt av medspelarna. Zlatan har ju sina sidor som människa men att han är en gudabenådad spelare förstår ju alla som kan något om fotboll. Han har ju vunnit ligan med Ajax, Juventus och Inter och varit ordinarie i dessa lag, dessutom har jag för mig att han är den högst betalde spelaren i Italien, och även om de verkar ha mycket pengar så tror ju inte jag de slänger ut de på en dussinlirare som Ralf försöker framställa honom som. Luktar bitterhet och avundsjuka lång väg. Att han alltid klagar på blåvitt beror väl på att han är Öisare så jag förstår inte vad han gör på kamratgården och spelar med de slocknade. Ut med Ralf från kamratgården och sätt in honom på torken istället! När han började som expertkommentator stog han ju för något nytt men det var länge sedan nu har han bara unkna och ogenomtänkta åsikter som i fallet Querinho tex.

    SvaraRadera
  11. Ralf Edström ver en j-igt bra fotbollspelare, Sveriges bästa under 70-talet. Kanske inte så många som var födda då som läser detta. Alkisbekymmer är bara tråkigt och tragiskt. Den här bloggen borde sätta ribban ngt högre än att misskreditera honom så mkt.

    SvaraRadera
  12. Ralf var grym på att nicka och gjorde ett snyggt mål på volley i VM-74. Annars då?

    Han hade några bra år i Holland också.

    På den tiden var inte de svenska proffsen så bra som en del har varit nu eller som de var kring VM-94.

    SvaraRadera
  13. Någon skulle lägga upp en hemsida med roliga fotbolls artiklar. Raffes kommentarer är ju guld i artikeln. Tannepfafs i AB där han jämför Adriano med Qurre är heller inte att förakta, eller när Batan ligger och viker ut sig på Kanarieöarna. Pablos "Dif är bäst i Sverige" är ju hög sverige klass. Jag gissar att en sån sida skulle vara extremt välbesökt...

    SvaraRadera
  14. Det är otrolig historielöst att påstå att Ralf var en medelmåtta. Han var en storstjärna fullt i nivå med Tomas Brolin förutom att Ralfs karriär var längre. Att många här inne blir så fruktansvärt upprörda för att Ralf kritiserar Blåvitt tycker jag är konstigt, jag menar, hur låter det här inne ibland. Blåvitt skall ha kritik när det är dåligt. Jag är övertygad om att Ralf är Blåvit. Jag har träffat honom flera gånger och tycker att det är en skittrevlig människa. Sist men inte minst alla ni som dömer ut en människa men alkoholproblem, se över er egen konsumtion dessutom har det inget att göra med hans åsikte kting fotbollen.
    "nykteristen"

    SvaraRadera
  15. Nej, nykteristen hans idioti kan inte skyllas på drickandet. Dock tappar han all sin trovärdighet genom det. Värre än Arne Erlandsen ju, och det säger inte lite...

    SvaraRadera
  16. Ralf har vart posetiv till Blåvitts spel i alla matcher han kommenterat i radiosporten i år. Pelle Blom har dock grinat som vanligt.

    SvaraRadera
  17. Laul har visst varit här och lånat lite... Han länkar till samma artikel i sitt blogginlägg från i morse...

    SvaraRadera
  18. Sluta mobba Alkoralf!

    SvaraRadera
  19. Glöm inte att Ralf var en av hjältarna som placerade oss på kartan igen efter alla år i Div 2.

    SvaraRadera
  20. Quirino har en så länge inte varit någon bra värvning. Där är vi nog alla överrens Frankie? Men styrkan hos DIF är ju trots allt att man har modet att lägga 14 mille på en enskild spelare. Sen när han inte presterar så får han dessutom inte spela. Man låter sina forwards tävla om platserna. Själva la vi ju ner en för Blåvitt i det läget stor slant på Sella om jag förtått saken rätt? Vet inte vilken summa det handlade om då? Men han har ju inte gjort så många överdrivet glada? Visst vann han interna skytteligan tillsammans med Wernbloom förra året på 6 mål. Men de flesta av oss hade nog förväntat oss mer av Sella under den tid han varit i Blåvitt? Lik förbannat så spelar han match efter match.

    Vad Ralf tycker eller tror om nyförvärv är ju mindre intressant för mig. Men jag kan väl förstå hans uttalande. Quirino har väl trots allt en större meritlista från spel i Brasilien än vad Afonso och Ailton hade? Men sån här är fotbollen. Man kan inte leva på gamla meriter. Och vissa utvecklas tidigt i karriären för att sedan stanna upp i utvecklingen eller ta ett steg tillbaka. Fullständigt normalt. Och ingen av oss kan med säkerhet säga att Quirino är en fullständigt misslyckad värvning ännu. Han kan helt plötsligt få chansen och börja göra mål igen? Detta hoppas jag även kan hända Sella framöver.

    SvaraRadera
  21. Du som skrev att Ralf hjälpt till att placera blåvitt på kartan efter div.II åren: När han kom till blåvitt så var vi redan etablerade i allsvenskan och han spelade bara en halv säsong. Så stort inflytande hade han inte, bara marginellt. Som en piss i Mississippi!

    SvaraRadera
  22. Ralf, skynda dig till systembolaget. snart stängningsdags din fylletratt

    SvaraRadera
  23. Hudds, visst, piont taken. Men någon måtta i att håna Sella får det vara. Han sitter kanske på kåken snart, klart man ser lite enögt på saker och ting då man trots allt är supporter. I min bok är i alla fall Qurre en fem gånger så stor flopp än Sella. Skatteaffären inräknad...

    SvaraRadera
  24. Nyktertisten:

    "Det är otrolig historielöst att påstå att Ralf var en medelmåtta. Han var en storstjärna fullt i nivå med Tomas Brolin förutom att Ralfs karriär var längre."

    - MIN karriär var längre än brolins...

    SvaraRadera
  25. och Hudds:

    Grejjen e ju enna så att djurgården har anfallare som är bättre än eran supermegachockvärvning. Vi har inte haft någon bättre än Sella förren möjligtvis i år i och M.Berg

    SvaraRadera
  26. Frankie/ Visst är det många här som kastar mycket oförtjänt skit på Sella. Jag hoppas verkligen inte att någon uppfattar mig för att håna Sella? Jag skall villigt erkänna att jag blev grymt nöjd när Blåvitt presenterade Sella som ett nyförvärv. Och jag har inte gett upp hoppet om att Sella kommer komma i bra form och ösa in mål för Blåvitt i framtiden. Men tyvärr har han inget flyt på planen just nu. Och då tycker jag man borde ge någon annan chansen också. Det känns inte helt fair mot övriga forwards att hela tiden stå i skuggan. Tyvärr känns det som att många här är delade i två läger? Antingen så håller man på Sella eller Mourad. Och då kastar man gärna skit på någon av dom. Jag anser inte att någon har presterat några stordåd i Blåvitt. Det finns mycket mer att hämta hos båda två. Och nu hyllar vi M Berg. Och det är inget fel i det. Men just nu är han i god form och har ett gott självförtroende. Ungefär som Mourad hade under en period 2005? Hoppas nu att M Berg inser att han måste fortsätta att utvecklas och prestera. Det räcker inte att göra periodvis goda resultat som spelare. Man måste vara bra under en längre tid. Prestera under en hel säsong. Och just nu spelar Blåvitt en underhållande och effektiv fotboll där man kommer till mycket fler avslut än tidigare. Mycket lättare att vara forward just nu än vad det var förra säsongen. Med undantag dom första 4 matcherna då allt kändes ungefär som tidigare? Men jag hoppas och tror att man största delen av säsongen kan fortsätta spela den senaste tidens fotboll. Då bör också målen komma för de forwards som får förtroendet?

    SvaraRadera
  27. Iofs rolig, men varför mobbar ni en av era egna?

    Annars tycker jag Frankies artikel om att "Mikael Antonsson klar för Blåvitt" sommaren 2006 är minst i klass med Ralfs Quirino citat.

    Om ni har glömt den artikeln finns den här:
    http://ifkgoteborg.blogspot.com/2006_05_01_archive.html

    Det står till och med kontraktslängd och detaljer.

    Culo

    SvaraRadera
  28. Sedan är väl Frankie den siste som ska gnälla om att folk rackar ner på blåvitt.

    SvaraRadera
  29. Anonym said...

    Sedan är väl Frankie den siste som ska gnälla om att folk rackar ner på blåvitt.

    17/5/07 21:34


    Hej Mats Persson. Jobbigt att baraben sågar allt du står för? Avslöjar din egentliga personlighet? Tack för ditt inlägg.

    SvaraRadera
  30. Annars tycker jag Frankies artikel om att "Mikael Antonsson klar för Blåvitt" sommaren 2006 är minst i klass med Ralfs Quirino citat.

    Om du bara visste hur det låg till. Jag vet inte till 100 procents säkerhet, men tror mig veta utifrån information jag fått kring Barabens affärer att de uppgifterna kom från Anton själv (och att han menade det) men situationen för honom förändrades efter att Barabens artikel skrevs...

    SvaraRadera
  31. En som vet sa...

    Tror du inte Ralf hade anledning att vara bombsäker på Quirino? Han hade väl sett honom live på ungdoms VM eller nåt..?

    För övrigt så försvarar jag Ralf därför att han var den som till slut fick bort Roger från tränarjobbet för typ sex år sen. Han vågade gå ut och säga att det var tråkig stämning på Kamratgården och in kom Bosse Johansson.

    Sedan satt jag bredvid honom på flyget till Köpenhamn och han var riktigt jäkla skön och bjöd på ett par roliga anekdoter.

    Så racka ner på nån annan! Hatten, till exempel.

    Culio

    SvaraRadera
  32. Culo/ Att skriva:

    "Enligt uppgift till Baraben så har Mikael Antonssons agent Martin Dahlin talat om att Anton bestämt sig för IFK Göteborg"

    Man säger sig ha en tredjehandsuppgift...

    "hela tiden vetat att Blåvitt är hans förstaval om han skulle återvända till Sverige."

    Är ju ganska långt ifrån att skriva att allt är klappat och klart...
    Kombinerar man med:

    Anton har bestämt sig för Blåvitt?

    SILLY SEASON Enligt uppgifter till Baraben.com ska Mikael Antonsson idag ha uttalat sig på ett vis kring sin framtid som indikerar att han i dagarna kommer bli klar för IFK Göteborg. Han har enligt uppgift från en nära vän till Anton själv- beslutat sig för att återvända hem till Blåvitt, om han inom ett par dagar inte får något jätteanbud från en stor klubb nere i Europa.


    Som skrevs ett par dagar tidigare kan man se ganska tydligt vad anonyma personen "En som vet" insinuerar. Nämligen att Anton hade tänkt flytta hem men att Hasse Backe tog över Panathinaikos och lade in ett storbud på Antonsson i sista minuten...

    SvaraRadera
  33. culo/ Du har söpit med Ralf och vill därför att han ska få kasta skit i fylledimman? Roger var inget som behövdes få bort då han enbart steg in temporärt på Kamratgården och RÄDDADE Blåvitt kvar i Allsvenskan under ett par månader när vi hade total kris. Wake up and smell the pytt i panna.

    SvaraRadera
  34. Doin the omoralisk kritik av Frankie

    Ojhojhoj, det blev ett väldans liv. Ok, angående Antonsson, så talar väl rubriken för sig själv?

    Mikael Antonsson har bestämt sig för Blåvitt!

    Om du kan tolka den på nåt annat sätt så får det stå för dig.

    Sen tycker jag Roger är guld, men det kändes som en väldigt positiv vändpunkt när Bosse kom in (som sedan vändes till något negativt när Arne återinförde gråfotbollen).

    SvaraRadera
  35. Här var det livat. Håll er på mattan nu.

    Gällande Antonsson: Han var klar, det sa han själv till mig. Inte påskriven och fysiskt klar (vilket vi inte skrev heller) utan av de bud han hade då tyckte han Blåvitt var det enda att ha. Elfsborg bjöd mycket mer rent ekonomiskt ska ni veta. Sedan kom dock en svensk tränare till den grekiska klubben och gav honom ett drömkontrakt och situationen förändrades. Det om det.

    SvaraRadera
  36. Ralf är ett jävla bittert fyllo som ber om alla sparkar han får. Han beter sig som skit i offentligheten och vågar inte mogna för en sekund. Han tror fortfarande att han är nån slags hjälte. Men, han är en före detta fotbollsspelare. Inget mer. Ralf - du är en före detta fotbollsspelare! Inget mer. Fatta det!

    Föredettingen har så lite att komma med och det är fullständigt obegripligt att fyllot tillåts sitta och bisitta match efter match och få betalt för det. Lägg in honom på rehab och lås dörren och släng nyckeln. Jag vill varken se, höra eller höra talas om den skitstöveln.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.