2007/05/11

Nils-Eric Johansson - inte längre aktuell?

SILLY SEASON Mikael Nilsson, klubb-tv blåvitts expert, kom för första gången[?] med ett intressant uttalande i programmet och det gjorde han i gårdagens avsnitt. Han fick frågan om hur det stod till med IFK:s intresse kring Nils-Eric Johansson och svarade följande:

- Jag tror det är ett avskrivet kort, jag tror inte han är tillräckligt bra för att komma hem. Han begär för mycket i lön och sen är han en för dyr spelare.

För det första kan man ju säga att Micke Nilsson i tidigare program inte direkt gjort sig skyldig till att sitta på speciellt mycket inside, eller i vilket fall som helst inte avslöja något som han känner till, så att han kommer med ett såpass starkt uttalande fick iallafall mig att hoppa till lite.

För det andra får uttalandet mig att fundera kring om Micke Nilsson verkligen är så dum att han skulle såga en spelare som inte tillräckligt bra för att komma hem om han inte visste att spelaren i fråga var avskriven. Det känns ju inte speciellt intelligent av en person som är anställd av IFK att såga ett potentiellt nyförvärv. Med anledning av det och med en brasklapp utfärdad angående Micke Nilssons intelligens så väljer jag att tro på hans ord att Nils-Eric Johansson inte längre är aktuell för IFK Göteborg.

Brasklapp nummer två utfärdar jag för att IFK möjligtvis gett order till Micke att tona ner intresset kring Nils-Eric som en strategi för att sänka det höga priset på honom.

35 kommentarer:

  1. får fanimej hoppas att detta stämmer. en spelare som inte är tillräckligt snabb eller håller den standard som det hela tiden snackas om, borde inte värvas. visst, killen har lirat i england, men det behöver inte innebära att han är värd pengarna?!?!

    SvaraRadera
  2. Att NE platsar i blåvitt tvivlar jag inte på. Om han är värd 8 miljoner tvivlar jag inte heller på, men det betyder ju faktiskt inte att han för oss är värd att spendera våra åtta miljoner på.

    Lex. Dyr champagne är värd pengarna för den som har råd, men inte för den som saknar tak över huvudet.

    SvaraRadera
  3. Nä, det behöver verkligen inte innebära att han är värd pengarna!
    Är lite trött på att man helt plötsligt är värd, i svenska mått mätt, skyhöga summor bara för man varit utomlands och suttit på en bänk. Priset säger i många fall inget om kvaliteten, undra till exempel hur mycket Ragnar kosta, kan inte varit mycket, tänk då istället på vad han hittills har presterat. Årets värvning så här långt enligt mig.

    SvaraRadera
  4. Tror nog Nisse sa fel, han menade nog att han är FÖR bra för att komma hem.

    SvaraRadera
  5. Fan va skönt. Har varit jävligt orolig för att de ska bränna all cash på en ganska medelmåttig mittback.

    SvaraRadera
  6. Helt sjukt enligt mig om det är sant att det Blåvitt kan tänka sig att spendera så mycket på Nisse J. Speciellt med tanke på vad klubben fått för Rispen, Anton och Kalle.

    Ett dåligt skämt eller?

    Tycker för övrigt inte att det är rätt position att lägga pengarna på.

    SvaraRadera
  7. N-E kostar ju inte 8 mille, det är hans agent som sagt det enligt "sikta mot stjärnorna så når man hästryggen". Håkan sa att han inte hört de summorna.
    Aris agent sa att Ari var värd 70 mille, och vips var det ett faktum enligt kvällstidningarna.
    Hem med Lill-Glenn istället.

    SvaraRadera
  8. Det måste vara en felsägning. Inte kan väl den hittills "varken-säga-bu-eller-bä"-nisse helt plötsligt ta bladet från munnen och leverera löpsedelstoft?

    SvaraRadera
  9. HUR kan IFK:s marknadsavdelning, eller IMG, eller vilka det nu är ha Eldin Karisik på bild på annonserna inför Geflematchen, istället för Andres? Denna vecka har IFK Göteborg och speciellt Andres fått en enorm uppmärksamhet i media och om det är någon som verkligen kan locka den genomsnittlige marginalsupportern att ta sig till Ullevi på Måndag så är Andres. Varför inte spinna vidare på utklassningen av Örebro och Andres och TO:s vackra mål.

    P.S Säger absolut inte att det är något fel på Eldin.

    SvaraRadera
  10. men aldrig Abuynn...snälla säg att det är avskrivet !!!

    SvaraRadera
  11. "HUR kan IFK:s marknadsavdelning, eller IMG, eller vilka det nu är ha Eldin Karisik på bild på annonserna inför Geflematchen"


    Jag skulle gissa på att dessa bilder inför varje match redan är fotade tidigt i våras. Så Andres dyker väl kanske upp inför hemmamatchen mot Örebro???

    SvaraRadera
  12. Jeffrey AJJJbunn...70% fotbollsspelare. Han kanske ska satsa på att få upp Gunnilse i Superettan igen?

    SvaraRadera
  13. swecce:

    Spelar väl ingen roll om bilderna är fotade i våras? Om det nu redan finns en bild på Andres är det ju bara att använda den inför den här matchen, menas han fortfarande är het.

    SvaraRadera
  14. "lill-Glenn" hem!

    Precis! skall vi köpa en mittback så är ju han intressantare. Glasgow verkar ju inte helt rätt för honom och enligt mig så är han bättre för oss än N-E J.

    Sigurdsson och "lill-Glenn" där har vi allt vi behöver i försvarets mitt. Som bonus krydda vid fasta situtioner starkt huvudspel.

    SvaraRadera
  15. Lill-Glenn var väl Hysen?

    SvaraRadera
  16. Ingo:
    "lill-glenn" måste väl va hysén?

    SvaraRadera
  17. Brasklapp nummer tre är att Blåvitt inte gett order till Micke Nilsson om att såga Nils-Eric offentligt utan att han gjort detta efter eget omdöme. Annars blir ju stackars Micke genom brasklapp ett idiotförklarad och genom brasklapp 2 framställd som en idiotisk lakej utan egen tankeförmåga.

    Culo

    SvaraRadera
  18. Culo:

    om han gjort det efter eget omdöme så faller han ju under brasklapp ett och blir då idiotförklarad.

    SvaraRadera
  19. Nisse har stått för en hel del "hej-kom-och-hjälp-mig"-citat i det där programmet. Jag säger inte att brasklapp ett nödvändigtvis gäller, men det kan mycket väl vara en ren groda.

    SvaraRadera
  20. "För det andra får uttalandet mig att fundera kring om Micke Nilsson verkligen är så dum att han skulle såga en spelare som inte tillräckligt bra för att komma hem"

    För mig finns ingen tvekan. Nisse är definitivt SÅ dum att han skulle kunna kläcka en sån grej...

    SvaraRadera
  21. Ok! Litet förtydligande från min sida då..Kompisen o jag tycker att Karl Svensson är så lik Glenn Hysen i spelstilen så vi kallar honom "lill-Glenn". Om det orsakat viss förvirring så hoppas jag det klarnat nu vad som avsågs.

    SvaraRadera
  22. "Lex. Dyr champagne är värd pengarna för den som har råd, men inte för den som saknar tak över huvudet."
    -Är det måhända Nils-Eric Johansson själv som skriver här inne? Fy skäms i så fall, jämföra dig själv med champagne...Du är snarare som avslagen julmust.
    P.S. Jävligt bra visdomsord från dig, du verkar vara en smart kille...

    SvaraRadera
  23. Sen kan jag tycka att ett inlägg fullt av brasklappar är lite som att tippa 1x2 i en match på tipset och sedan säga "vad var det jag sa" när man fått in "tipset". Så hopplöst ointressant att jag får sår på fingrarna av att ens kommentera det.

    SvaraRadera
  24. Detta är goda nyheter för oss http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1067454,00.html

    SvaraRadera
  25. Äsch gick ju indet vidare med adressen. Men det står på sportbladet att Bröndby vill ha honom..

    SvaraRadera
  26. Att ni skulle få någon av dessa spelare det pratats om är ju rena drömspinerier. Ni får ingen. Ni har inga pengar och vill göra sponsorernas plånböcker större.

    SvaraRadera
  27. Annars hade ni aldrig ifrångått avtalet där allianslag delar lika på derbyintäkter. Era jävla inpantade tiggare!

    SvaraRadera
  28. "Annars hade ni aldrig ifrångått avtalet där allianslag delar lika på derbyintäkter. Era jävla inpantade tiggare!"

    Om det är några som är tiggare så är det ditt lag, skinnväst. GAIS är ett gäng parasiter som försöker knycka åt sig varje 50 öring. IFK är smarta som inte låter GAIS ta hälften av kakan när ni som mest är värda en 1/4 av den.

    Nej kom inte och snacka om tiggare, skinnväst. Iväg med dig och leta reda på en parkbänk innan någon av dina bröder knycker den före dig.

    SvaraRadera
  29. Gajsarn: Äh, ni är bara skraja för att ni skall behöva marknadsföra derbyt på egen hand i höst och inte få åka snålskjuts på Blåvitt som vanligt.

    Man har änna hört era tankar om Sköldmark, så det är tanken att ni skall ha egen marknadsföring som skrämmer er. Säg som det är.

    SvaraRadera
  30. alltså, jag läser inge GAIS bloggar (om det finnns några) jag läser inga 08:a bloggar heller, eller Ellos bloggar, ändå är det titt som tätt dessa individer som komenterar här på baraben...

    På tal om Allianslagens delande av pengar i derbyt så tillhör GAIS faktiskt inte alliansen. Blåvitt och ÖJS köpte loss gajs när de höll på att gå i konkurs och gais har aldrig bemödat sig med att köpa tillbaka platsen för de x antal miljonerna som det hade kostat, detta trotts att öjs och blåvitt säljer tillbaka gajs plats till samma pris som de köpte den för, vilket inte reflekterar dagens värde på en alliansplats.

    Trotts detta vill gajs ha alla förmåner som det innebär att vara med i alliansen, och de får även detta, av någon konstig anledning...

    SvaraRadera
  31. IFK gör en jävla miss om dom värvar honom! Han behövs definitivt inte i klubben.

    SvaraRadera
  32. Angående att dela derbyintäkter? Vad är det för jävla skit? De lag som har hemmaplan skall marknadsföra och därefter få sin utdelning. Dessutom betalar 85% av åskådarna för att se blåvitt.

    SvaraRadera
  33. Pavlo, du är ju inkonsekvent. Varför skulle det vara smart ifall IFK försöker tona ner intresset av Johansson men idiotiskt ifall Micke Nilsson gör det? Om effekten och resultatet blir detsamma så är det väl lika smart om Micke N gör som ifall Håkan har gett order... Storm i ett vattenglas dock..

    C

    SvaraRadera
  34. Ifall NE skulle kosta de pengarna som det spekuleras i (vilket han antagligen gör) känner jag att det vore bättre att lägga de pengarna på Anton, risp eller kalle. Men Självklart vore det en bra värvning!

    Personligen skulle jag hellre vilja se Hysen i laget. Tror vi får ut mer "media värde" av den killen.

    SvaraRadera
  35. Nisse Johansson är absolut inte värd de pengarna som det spekuleras om i media. Han är höst en medioker spelare. Vänsterback ska han tydligen kunna spela, men jag tycker inte att han har de rätta egenskaperna för den positionen. Och om det är som mittback vi skulle värva honom, vem ska vi då peta av Bjärsa och Sigge? Och varför skulle vi peta någon av dom? Dom har ju inlett mycket positivt, finns ingen anledning att sätta nån av dom på bänken.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.