2007/05/04

Fotbolldirekts vidriga agentpropaganda

"IFK Göteborg är med andra ord på god väg att kommersialisera den arbetar-socialistiska prägel som varit klubbens uttryck och värdegrund i alla tider. Med det planerade riskkapitalbolaget tar Blåvitt plats i den moderna fotbollsvärlden."

IFK GÖTEBORG Ursäkta mig, men vad i helvete är det för jävla idiotkommentar i en så kallad "journalistisk text" från skribenten Ola Gustavsson på Fotbolldirekt.com? Är människan lobotomerad eller har han bara fått för sig att hans arbetsgivare är Svenskt Näringsliv och inte en Fotbollshemsida?

Först och främst är IFK Göteborg, idag, igår och imorgon inte en förening vars "värdegrund" förändras för att vi har 10 kronor eller 100 miljoner kronor på kontot. Jag undrar hur skribenten i fråga tycker att IFK Göteborg har undvikit att "kommersialisera den arbetar-socialistiska prägel" vi tydligen har i föreningen när vi på 1990-talet brände över 80 miljoner kronor på spelarköp och spelarlöner? När vi värvade varje landslagsspelare som fanns på den inhemska marknaden för fantasisummor?

Det här uttalandet är så skrattretande och idiotiskt att man nästan blir stum av häpnad. Fotbolldirekt, som sitter i knät på agenterna och drivs av IMG för en äcklig och populistisk propaganda vars enda mål är att trissa upp löner, transfersummor och agentavgifter i oändlighet. Skribenten är inget annat än den så kallade kommersialismens vidriga baksida, den där bara Krösus Sork, Joakim von Anka, IMG och Kent Carlzon och dess likar känner sig hemma.

IFK Göteborgs värdegrund bygger på att vi är folkets lag, vi är gamla och unga, höger som vänster, fattig som rik, arbetare som borgeoisi- sida vid sida. Blåvitt är inget koncept som man säljer in som smutsig arbetarklubb ena dagen och storfinansens lakej nästa. IMG:s knähundar på Fotbolldirekt ska ge fan i att diktera villkoren för vilken idémässig utveckling och värdegrund som IFK Göteborg står för. Det beslutar IFK Göteborgs medlemmar. Inte någon pajas med en egen agenda som tror att det är fritt fram att ta sig friheter nu när tre IMG-betalda säljare har Kamratgården som arbetsplats.

Samma Ola "Pajas" Gustavsson, redaktör av Fotbolldirekt.com hetsar fram en så kallad hatattack från Ralf Edström mot IFK Göteborg under samma eftermiddag som påhoppet på Blåvitt. En artikel som med hjälp av en raljerande Ralf Edström försöker sätta press på Blåvitt att vaska fram en miljonrullning för nyförvärv och en annan artikel där skribenten själv på bästa ignoranta vis påstår att IFK plötsligt hoppat ut från sitt egna Bolsjevikgården och kommit in i den superkommersiella "moderna" världen genom att ta in externt kapital. Fotbollsmedier som inte bara gör allt för att trissa upp priser, löner, bonusar men som helt öppet drivs av samma agentkrafter som tjänar pengar på miljonrullningen vid spelaraffärer. Detta är ett vidrigt hån mot seriös svensk fotbollspress. Ett hån vi klarar oss utan.

Ta bort era smutsiga händer från vårt Blåvitt.

43 kommentarer:

  1. jag kunde inte sagt det bättre själv!respect

    SvaraRadera
  2. rent journalistiskt är det ju kanske tidernas lågvattenmärke, på en sida som försöker ge sken av att vara objektiv så går redaktören (!!!) in och stämplar en förening med en politisk stämpel och påstår sedan att föreningen dessutom är på väg ur densamma till det han själv med egen åsikt tycker är modernt, nämligen riskkapital. jävla mähä är väl en beskrivning av den där fjanten.

    SvaraRadera
  3. Kan bara fullständigt hålla med. Ett mycket underligt formulerad kommentar! Vem fan tror han att Blåvitt är för något, en gammal rysk kolchos kanske. Wake up and smell the reality Ola!
    Mattsson

    SvaraRadera
  4. jag vet vem den där ola är, med tanke på hur egenkär den fjanten är så lär det inte gå 5 minuter innan han är i den här tråden och spyr ut sin galla över att någon vågar ifrågasätta hans så fantastiska resonemang.

    been there done that.

    SvaraRadera
  5. Varför försvann artikeln om MP?

    SvaraRadera
  6. Anonym said...

    Varför försvann artikeln om MP?

    3/5/07 15:31


    Sätter någon part press på Baraben kanske? Vad är det som pågår bakom kulisserna?

    SvaraRadera
  7. det är ju bara tragiskt att läsa den här ola vem han nu än är, snacka om att låta ett politiskt hat lysa igenom och så anpassa det på blåvitt. blåvitt har redan kört finansieringslösningar via luxemburg, jag trodde det var sånt som var poppis bland die überklasse?

    SvaraRadera
  8. "arbetar-socialism" är enligt skribenten på Fotbolldirekt "...varit klubbens uttryck och värdegrund i alla tider."

    Blåvitt har ju haft flera ordföranden som varit moderater, tex Bengt Halse senast. Vet inte vart Stig står politiskt men ICA-handlare brukar ju inte åka till Nordkorea på semester direkt...

    SvaraRadera
  9. "IFK Göteborgs värdegrund bygger på att vi är folkets lag, vi är gamla och unga, höger som vänster, fattig som rik, arbetare som borgeoisi- sida vid sida. Blåvitt är inget koncept som man säljer in som smutsig arbetarklubb ena dagen och storfinansens lakej nästa."

    GRYMT!

    SvaraRadera
  10. Klantigt formulerat, men den där Ola har en poäng..
    Vi måste växa in i 2000-talet.

    Krister

    SvaraRadera
  11. Säger bara en sak..
    AMEN to that!!

    SvaraRadera
  12. Med tanke på att han lägger fram riskkapitalet som ett föredöme och något modernt är det roligt att han inte förstår att Blåvitts modell av Investmentbolag skiljer sig markant åt från exempelvis Öis och DIF där investerare äger specifika spelare. I Blåvitt kommer man äga en del av truppen som helhet vilket gör att finansiärer aldrig kan få makt över föreningen, exempelvis för att få sina spelare att få speltid eller för att kamma hem hela vinsten på en proffsförsäljning. Skribenten hade nog fått en chockattack om han faktiskt förstått vilken modell blåvitt väljer för att få loss externt kapital, det är en smart och säker modell, inte något risktagande a la Gardell.

    SvaraRadera
  13. Ta bort era smuttsiga händer, från våra blåvita ränder!

    Nu har fotbolldirekt gjort bort sig fullständigt!

    /Daniel

    SvaraRadera
  14. hahaha härligt påhopp!

    SvaraRadera
  15. Varför försvann artikeln om MP mm?

    SvaraRadera
  16. Anonym said...

    Anonym said...

    Varför försvann artikeln om MP?

    3/5/07 15:31

    Sätter någon part press på Baraben kanske? Vad är det som pågår bakom kulisserna?

    3/5/07 15:34


    Nej det pågår ingen som helst utpressning eller press på Baraben.com från något håll, artikeln var inte klar för publicering och men på grund av ett missförstånd kom den upp på sidan för tidigt, den lär återkomma i sin helhet inom kort.

    SvaraRadera
  17. Vem fan bryr sig om vad någon obetydlig liten idiot säger. Skit idet vi kör vårt race:

    Forza Blåvitt
    /Dude

    SvaraRadera
  18. Bra att Stickan sticker ut hakan och säger att Göteborg skall ta upp kampen med Stockholm.
    Vad jag inte kan förstå är varför han avslöjar affärshemligheter som att kapitalet uppgår till 10 miljoner.

    /Fille Manjong

    SvaraRadera
  19. Öhm. Det är knappast någon hemlighet att Blåvitt länge haft en socialistisk ledstjärna och stundtals rent kommunistiska ideal. Hur som helst är det klubben i mitt hjärta trots dessa tillkortakommanden.

    SvaraRadera
  20. en socialistisk ledstjärna och stundtals rent kommunistiska ideal.

    Att satsa på egen sportsektion, kräva lojalitet av spelare och att slå mot profitörer som agenter med mera är alltså kommunistiskt? I så fall är jag stolt över att vara blåvit-kommunist...

    SvaraRadera
  21. som flera här sagt, kommentaren är rent ut sagt idiotisk. blåvitt har haft både höger som vänsterinfluerade ledningar, hela 1990-talet kritiserades vi för att vara ett råkapitalistiskt köpelag, snacka om historielöst från fotboll(pajas)direkts sida.

    SvaraRadera
  22. Håller med dig!

    SvaraRadera
  23. Nja, faktiskt så värvade inte IFK ngra landslagspelare för "fantasisummor".
    Det tog ganska långt tid innan man började värva färdiga spelare, och det var ju lönerna som sprang iväg.
    Sedan satsade roger G mkt av miljonerna i sina sociala projekt, och han gillar och kalla sig socialist i samband med de affärerna.

    Dessutom är man nästan sist av de stora lagen med kontakter med näringlivet, och detta med riskkapitalbolag. Det var borgerliga Halse som ligger bakom detta.

    Typer som gunnarlarsson och eliasson är ju riktiga socialistmähän som förstört mkt i sina dar.

    IFK är på rätt väg helt klart.

    SvaraRadera
  24. Den dag IFK Göteborg blir som ÖIS (Öfverklassens tillhåll) börjar jag hålla på Qviding!

    SvaraRadera
  25. IFK är arbetarnas lag! Göteborgs Socialdemokraters yttersta sportpost! Varenda volvoarbetare på Torslanda håller på IFK, förutom de deltidsanställda då som är GAISARE!
    Sedan ta resten av landet, där det finns IFK:are i de flesta småhålor, bönder!
    Så sluta nu Frankie! Sluta tro något annat än att den socialistiska vinden inte blåser rätt igenom den blåvitakamratgården! Kamrater som vi kommunister kallar oss!

    SvaraRadera
  26. Intressant att politik verkar väcka mer känslor än Blåvitt.

    SvaraRadera
  27. På läktaren är ju båvitt nationalsocialister, detta har ju framgått klart och tydligt genom åren i många intellektuellt högstående tidskrifter som tex. Café.

    Häng ut Billdalspacket !!!

    SvaraRadera
  28. Lite offtopic kanske men ändå ett grymt citat av allas våran hjälte på frågan i dagens GT om vad som bör göras med Göteborgs stads överskott:

    Glenn Hysén:
    – Ja, det är aldrig fel med skattesänkningar. Det är alltid bra, haha.

    Sug på den!!!

    SvaraRadera
  29. ja nu flippar erling och frankie ut.
    de trodde nog han ville ge pengarna till brottslingar och stökiga förortsungdomar som blivit provocerade av den vita medelklassens levnadsvanor.

    SvaraRadera
  30. "Sedan ta resten av landet, där det finns IFK:are i de flesta småhålor, bönder!"

    Tror inte Att IFK har så många lantbrukare bland sina supportrar. Tror snarare att IFK:are som kommer ifrån mindre orter traditionellt arbetar inom ortens större industrier eller bruk.

    Om du sedan kallar personer 'bönder' och menar personer som kommer ifrån mindre städer än Göteborg, snarare än lantbrukare, så sjunker du lika lågt som Stockholmslagens supportrar.

    / Född och uppväxt i Götet.

    SvaraRadera
  31. Tycker att de som påstår att IFK är ett socialistiskt lag har fel på några punkter, bland annat så är det inte styrelsen som gör laget, så varesig Ica-Stig har posters på Göran Person eller offrar getter till Stalins ära eller inte gör inte detta att IFK är en vänster förening.

    Tänker inte gå in så mycket på själva politiken, men kan bara konstatera att jag själv bland annat, trogen blåvitt läktarikon (det sista kan ifrågasättas) har moderata politiska åsikter. Tvivlar även på att till exempel sponsorerna är direkt intresserade av socialdemokratin.

    Som Frankie säger, blåvitt är alla som håller på blåvitt. Blåvitt är inte GAIS och inte ÖJS, utan allt annat.

    SvaraRadera
  32. arab i gbg said...

    Nja, faktiskt så värvade inte IFK ngra landslagspelare för "fantasisummor".


    Robert Andersson kostade 8 miljoner kronor. ÅTTA MILJONER KRONOR, då inhemskt rekord. Få ordning på siffrorna.


    Sedan satsade roger G mkt av miljonerna i sina sociala projekt, och han gillar och kalla sig socialist i samband med de affärerna.


    "Sociala projekt"? Du menar ungdomssektionen? IFK Göteborgs ungdomssektion är ett socialt projekt enligt dig då? Är du korkad eller försöker du vara rolig? Änglagården är ju det enda smarta Blåvitt investerat i sedan Champions League-tiden.

    Dessutom är man nästan sist av de stora lagen med kontakter med näringlivet, och detta med riskkapitalbolag. Det var borgerliga Halse som ligger bakom detta.

    Borgerliga Halse? "Borgerliga Halse" som hade en nära relation med Göran Johansson? Halse var pragmatiker, inte borgare. Hur är hans röst på Moderaterna (om han nu röstar på dem) relevant? Det man gör är intressant, inte det man tycker.

    Sedan är det ju kul att du drömmer ihop dessa "näringslivskontakter". Volvo, SKF och ICA har i nära 20 år pungat in pengar i Blåvitt i olika sammanhang, ja även under Gunnar Larsson, Wernersson, Roger och Svennis med flera så kallade "socialister" som du bespottar nu.

    Du kanske bespottar alla fantastiska resultat vi gjorde under dessa hemska ledare med?

    Typer som gunnarlarsson och eliasson är ju riktiga socialistmähän som förstört mkt i sina dar.

    Ja 10 SM-guld och 2 UEFA-cupguld under Gunnar Larssons ordförandeperiod måste ses som något som totalt förstört IFK Göteborg. Klockren analys.

    Kurt Eliasson i sin tur som sanerade hela IFK Göteborgs ekonomi och såg till att vi gick från en klubb som årligen förlorade över 20 miljoner kronor till en förening som åter gick plus. Ja, ännu ett jättebra exempel på en hemsk IFK-ledare som förstört vår förening. Superbra exempel.

    Jag hittar ett mähä, det är du.

    SvaraRadera
  33. Glenn Hysén rules!

    SvaraRadera
  34. frankie; visst robban kostade, men det var nästan desperat när man värva han, man blev kritiserade för att man inte agerade.
    Det var iallafall inte vi som köpte massa landslagsmän för miljoner, det har du drömt isådana fall.

    "Du menar ungdomssektionen?" man la ut massa pengar i kviberg ja, och roger gustafs. uttalade sig ofta för de sociala bitarna och att han minsann är socialist. det är fakta.

    ""Sedan är det ju kul att du drömmer ihop dessa "näringslivskontakter".""

    ifk har haft stöd ifrån de stora bolagen igbg, men det är å andra sidan inte ett reelt uttryck för borgerlighet, det är mer den så kallade gbgs-andan en form av korporativism som fungerat i gbg.

    Nej svennis är inte socialist, han har tränat grande lazio.

    "hade en nära relation med Göran Johansson"
    Det är det mga som har. Halses gjorde offensiva satsningar, var en frisk fläkt. han förstod att man måste knyta kontakter med näringslivet och då speciellt riskkapitalister.
    sossar har inte sådana kontakter och det är emot deras övertygelse.

    "något som totalt förstört IFK Göteborg. Klockren analys."
    nu menar jag utanför fotbollen. GL var Ok. Eliasson gjorde inget direkt. Det är revisorer som tänder varningslampan och sedan följer styrelsen efter. värvade mild gjorde han bra dock. men som sagt, han är en skit ändå som förstört mkt i göteborg. och han kunde gjort mera för klubben.

    SvaraRadera
  35. Vafan allvarligt talat. Klockren analys Frankie som vanligt. Men grabbar, sluta tjafsa om klasstillhörighet bland fansen o såna grejer, det är så jäkla tröttsamt. Bara för att jag e rik, får inte jag hålla på blåvitt då eller? Är jag mindre värd för att jag har årskortet på sittplats? Tagga ner med klasskampen.

    SvaraRadera
  36. arab i gbg/ Du verkar ju ha läst din version av IFK Göteborgs historia i Makrillen.

    SvaraRadera
  37. och imorgon inte en förening vars "värdegrund" förändras för att vi har 10 kronor eller

    IFK Göteborgs värdegrund bygger på att vi är folkets lag, vi är gamla och unga

    hehe vet frankie vad värdegrund är för ngt? eller försöker han få anställning på ngn kvällsblaska.

    SvaraRadera
  38. "Nej svennis är inte socialist, han har tränat grande lazio."

    Det var fan det dummaste jag läst på VÄLDIGT länge. Jag menar, tror du Lazio är en facistklubb bara för att deras minst omtyckta fans är det?

    Och även om Lazio var en facistklubb, blir svennis Facist bara för att han tränar en facistklubb?

    SvaraRadera
  39. Ja men så har du inte snackat med din syrra på VÄLDIGT länge.

    Vad pratar du om, Lazioś fans är antisocialistiska i första hand om man skall ge dom ngn politisk färg. De lugnaste supportrarna är snarare längre ut på kanten..hehe
    Det Italienska moderaternas partiledare går på lazios matcher och hans fru brukar synas med irriducibli-halsdukar. heh..

    "Och även om Lazio var en facistklubb"
    bjäbb bjäbb,, facister hit och dit.
    Du klarar inte av begreppen, och lever inte i nutiden.

    SvaraRadera
  40. Håller med arab i gbg. Lazio är värre än AIK och Gajs ihop. Sen borde vi forma en ny ultras grupp och ta efter Livorno, flaggor med Ché Guevara och få mer multikirturell stämmning på läktaren, gå ut och rekrytera ungdomar från förorterna och kommer det dumma rasister från landet och visar sig på våra läktare blir det det sista de gör.

    SvaraRadera
  41. Anonymous 6/5/07 05:45

    Förstår att du vill provocera, men du är säkert ganska aningslös du med. Ché Guevara är en av de största terrorister i vår historia och du vill hylla honom som hjälte. Du vill uppvigla till mord på "lantisar". Såna som DU är ett hot mot all demokrati vi har. Fotboll och idrott är en arena för demokrati och det vill DU förstöra. Det är extremt vidrigt att hylla och beivra våld och anmodan att döda andra människor på fotbollsläktarna. Jag hoppas och vädjar till er som sköter siten att polisanmäla människan bakom inläggen.

    SvaraRadera
  42. Il Professore said...

    Anonymous 6/5/07 05:45


    Först totalmissar du det faktum att inlägget du går till angrepp mot är helt igenom sarkastiskt och driver med den typen av inlägg.

    Sedan börjar du likt någon jävla Bush-viftande bombhöger kalla Che Guevara för terrorist, vilket totalt söndrar all din trovärdighet. Hur går det på ungrepublikanernas möten nuförtiden? Sjunger ni heil der führer? Jävla idiot.

    SvaraRadera
  43. Ja che är en terrorist. man får vara lite konsekvent. socialism är en folkmordideologi.

    förresten, multikulturstämning i paris just nu hehe. stackars oss om inte vi väljer Mona nästa gng. då blir berikarna sura..

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.