2007/05/29

Finns bara ETT lag i Götet!

30 kommentarer:

  1. Inte så pjåkigt..

    SvaraRadera
  2. Tyvärr inte så lyckat, men det är en svår sektion.

    SvaraRadera
  3. Alltså jag har inte fattat det här med gult och svart, vad gör de färgerna där?
    Och när jag var på Boråsunda förra veckan så är det en stor banderoll med Ultras hela matchen.
    Varför är det inte en stor banderoll med laget i våra hjärtan?
    Jo, då har vi en som är grymt fin men som bara visas just när laget tågar in och som sen tas ner till förmån för en banderoll med massa gult och svart på.
    Är det någon som kan förklara det här för mig?
    /G

    SvaraRadera
  4. Gult är väl för guld...som vi vill ha. Eller kanske för att klubbmärket innehåller guldfärg? Svart kanske är för att symbolisera lejonets rövhål, fast då kanske det skulle vara brunt istället? Bara en teori. Dom har för övrigt ruskigt otvättade anus, lejon alltså, hundar och katter också för den delen.
    Om man inte sköter dom vill säga.

    Det är sent nu, kanske borde lägga mig och sova...

    SvaraRadera
  5. Har du lagt dig än? Kändes som att analysen om rövhålsfärgen behövde lite mer utlägg :)

    SvaraRadera
  6. Ett välskött rövhål är lila.

    Hur som helst, jag instämmer med anonym 01:41. Jag har full respekt för Ultras och deras engagemang, men varför all denna self-promoting på matcherna? Vi är där för att stödja BLÅVITT, inte nån supporterfalang.

    SvaraRadera
  7. Tifot är väldigt fint, men jag tänker lika mycket på "klappklapp-publiken" när jag ser (och HÖR) klippet...
    Varför ska det vara så svårt för den vanlige blåvita göteborgaren att visa lite engagemang?

    SvaraRadera
  8. Helst inne vill ni också va gulsvarta.

    SvaraRadera
  9. faan va b tifo.. haha kolla sthlm derbyt

    / ifkare

    SvaraRadera
  10. "Varför ska det vara så svårt för den vanlige blåvita göteborgaren att visa lite engagemang?"

    Jag är uppväxt på Övre N med osannolika sportsliga framgångar, underbart engagemang och med "Råttan på räcket" under 80- och 90-talet. Nu är jag +35 och har såklart fortfarande årskort (f n på ståplats). Min avsikt med detta inlägg är inte att gnälla på dagens klack, utan att försöka förmedla min egen känsla av vad som skiljer då från nu (allt var förstås bättre förr ;-)). Det fanns naturligtvis hat och aggressivitet i klacken även då, men enligt min uppfattning fanns även andra viktiga ingredienser som vägde upp detta; nämligen värme, humor och självdistans - och framförallt en vettig repertoar av sköna läktarsånger (vart tog t e x den underbara "Här é Änglarnas A-lag, här é Änglarnas fans..." vägen?. Utan dessa ingredienser försvinner mycket av charmen, och jag garanterar att man inte kan skälla och hota igång ett engagemang på läktarna. Det bästa vore om klackens drivande personer kunde släppa den märkliga fokuseringen på tifon (som ju ändå slutar innan innan matchen ens börjat) och istället lyssna in sig på Schytts genialiska "Änglalåtar" från 70-talet. Själv har jag svårt att ta en läktarsång på allvar som innehåller den smått debila textraden; "kustens vackra stad"...

    SvaraRadera
  11. Tack för att någon annan äntligen kritiserar textraden "kustens vackra stad"...

    SvaraRadera
  12. Läktarsånger SKA vara debila, annars kan ju någon av oss ta och skriva en D-uppsats om blåvitt så kanske vi kan sjunga den istället och se ifall det går hem.

    Sassa brassa mandelmassa på er!

    SvaraRadera
  13. vad tusan föreställer det? :S

    SvaraRadera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  15. Sassa brassa mandelmassa ÄR en D-uppsats i jämförelse med "kustens vackra stad".

    SvaraRadera
  16. jw/ råttan var där igår. dock så var det gott om folk (ungar) som inte kunde sjunga med i vårt gängs ramsor då de aldrig hört dem förr "där det spelas foppoll så höss de en sång..." etc...

    SvaraRadera
  17. blue white army ramsan får vi fan sluta med oxå den e halt klart den löjligaste ramsan i repotoaren

    SvaraRadera
  18. Weee, ett nytt plastkasse tifo.. för fan lägg ner. Vad hände med konfettikanoner, och mosaik?

    SvaraRadera
  19. 20:05, lycka till med mosaik på LM...

    SvaraRadera
  20. Kan man inte göra bättre tifon tycker jag man skall lägga ner helt. Blir bara pinsamt, speciellt när man sneglar på sthlms-derbyt.

    SvaraRadera
  21. Jag har hört att människor BLEKER sitt anus nu för tiden, sjukt

    SvaraRadera
  22. kan NÅGON förklara den gulsvarta färgen på tifot å flaggorna? stödjer ultras ellos/gnaget? eller vadfan sysslar dom med? kör bara blåvitt!

    SvaraRadera
  23. 22.45, du kan la gå fram och fråga dom vid nästa matchtillfälle..

    SvaraRadera
  24. Det är just det att våra supportrar är för jävla korkade för att förstå hur man ens beter sig vid ett tifo. Som i måndags när OH:n skulle ner, så åkte några stripes ner lik förbannat. Om man kör vifteflaggor är det alltid några pajasar som tar med sig dessa och ställer sig på en annan sektion, eller inte viftar (Se AIK-hemma-tifot). Det går inte att få till något kanon på denna läktaren, än mindre när våra egna supportrar motarbetar den egna tifogruppen. Vi har inte den mentaliteten som AIK, DIF eller Bajen har, vilket beror mest på vår efterblivna klack som tyvärr inte har lust att skänka pengar eller inte vet hur man skall göra vid tifot trots uppmaningar. Stockholmslagen har mentaliteten, det har inte vi. Rannsaka er själva innan ni börjar gnälla på Ultras GBG så fort det inte är tiptop. Det blir bara löjligt då.

    SvaraRadera
  25. som tidigare skribenter har sagt. lägg inte allt krut på massa tifo. det är ingen skönhetstävling. se istället till att ta tillbaka många av de äldre ramsorna som vi VET att folk kan. då blir det garanterat ett bättre drag, än om Ultras skall starta nya ramsor var tredje match som spelas.
    spelarna uppskattar garanterat sången mer än om vi har fina flaggor och pinnar med tyg på.

    /Old Boy

    SvaraRadera
  26. Vilket skämt....

    SvaraRadera
  27. Ni som tcker vi ska gå tebax till de gamla kan ju tänka om. Fotbollen förnyas de göra även arenor, ekonomin och allt runt fotbollen. Då kan vi inte stå kvar där och sjunga låtar från 1700talet. Vissa av dom e bra, men dom har vart med för länge, vi måste förnya.

    Ultras o Supras <3

    SvaraRadera
  28. kooj/ Visst har du en poäng, men det finns inget självändamål med förnyelse om den inte samtidigt medför en förbättring. Traditionen är en av IFK:s största styrkor och den måste vårdas och föras med in i framtiden om vi skall utvecklas och fortsätta att vara vinnare.

    Vi skall minnas Bebben Johansson i alla våra dar...

    SvaraRadera
  29. "Så dåligt att det är bra" måste väl gå till den fjantigaste av alla, som säkert hållt i sen Bebben lirade, "Andra sidan e ni klara - Jajamensan fattas bara!"... på allvar, hur töntigt får det bli? Det värsta av allt är att det är den som kan få igång båda sidorna. Men jag kan erkänna att vi sittplatsare är usla på att hålla igång något tryck under matchen, vi behöver en uppryckning!

    SvaraRadera
  30. jw/ självklart så kommer vi minas fårat för fluttna med 17 sm-guld o 2 uefa segrar. Men vi måste förnyas, allt förnyas och då kan vi inte stå kvar på stenåldern.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.