2007/05/14

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Ännu en fint genomförd match av de blåvita och ännu en svår uppgift för mig. Främst eftersom det finns så många spelare men så få poäng. Vasquez och Karisik gör återigen bra insatser, och Bengan är stabil i mål, men de fyra som föräras poäng i dag är följande.

Gefle IF, hemma
5 poäng: Marcus Berg - Visade slutligen idag, för mig och kanske för många andra, att han är att räkna med. Ett riktigt klassmål efter en snygg chipp från Karisik, där han väntar ut målvakten och säkert sätter bollen i nät. Därefter en fin nickskarv, och innan målen, mellan målen, och efter målen fina nedtagningar och löpningar rakt igenom. Kanske första matchen där han visar att han kan hålla hög klass i 90 minuter.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Grymt säker i luften, grymt säker på gräset. Står alltid för fina uppspel och värderar alla lägen med en enorm precision. Är den enda i backlinjen som kan dribbla som siste man utan att man får hjärtat i halsgropen. Det märks att han har spelat innermittfältare en gång i tiden.
2 poäng: Thomas Olsson - Står för all den bollsäkerhet som Wernbloom (tyvärr) saknar. Hittar alternativ som ingen annan hittar och vågar hålla i bollen en extra sekund trots press. Det är väl ingen som kan förneka att TO har en ganska stor del i att spelet plötsligt blivit oerhört mycket bättre de två senaste omgångarna.
1 poäng: Niclas Alexandersson - Är en innermittfältare av högsta allsvenska klass, men på högerkanten är han helt outstanding och nästan ett nummer för stor för Allsvenskan. Lurade bort Geflebackarna gång på gång och slår inlägg och frisparkar som inte är av den här världen.

Totalt efter 6 omgångar
1. Andres Vasquez - 13 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 10 poäng
2. Marcus Berg - 10 poäng
4. Niclas Alexandersson 9½ poäng
5. Thomas Olsson - 9 poäng
6. Erik Dahlin - 5 poäng
7. Adam Johansson - 4 poäng
8. Jonatan Berg - 3 poäng
9. Pontus Wernbloom - 2½ poäng

20 kommentarer:

  1. måste fan säga att jag e nog mer imponerad av ragnar än nån annan fan..
    det e ju fan en riktig jävla klass spelare.. BRA VÄRVNING HÅKAN

    SvaraRadera
  2. Ja hjalmar blandar och ger som vanligt.. mest blandar... men va fick igentligen Dahlin sin 5a från? Trelleborgmatchen med motivering bästa uppvärmning?

    SvaraRadera
  3. Perfekt betyg igen! Ragnar kommer snart att spela i Man Utd... Å vi vara 60 milj rikare

    SvaraRadera
  4. Bara en 1:a till Alexandersson!? Byt Alex med Ragnar, Berg ska givetvis ha 5:an, tycker Eldin kan få en 1:a för väldigt bra spel. Han börjar komma mer och mer nu.

    SvaraRadera
  5. kålle > Han stod väl mot Ängelholm...? Tycker f.ö att Alex förtjänar högre poäng. Hur fan, förresten, får de sista målet (bergs 3e) till offside?!

    SvaraRadera
  6. Många som var värda 1-2 poäng idag, Eldins chippningar nästan värda 1 pinne, Vasquez att han vågar avsluta från långt håll. Adam att han fyller på med alex som bara han kan.

    SvaraRadera
  7. Som sagt tidigare är det omöjligt att ge fyra spelare poängen 5, 3, 2 och 1 och vara helt nöjd med det. Karisik och Vasquez ska naturligtvis också ha poäng men de får tyvärr vara utan idag.

    Angående Dahlin så kan ni klicka på etikettlänken längst ner i posten och läsa min motivering till Dahlins femma i femman efter Trelleborgs-matchen.

    SvaraRadera
  8. ja idag var det inzaghi-klass på berg, en sån avslutare har vi saknat.

    SvaraRadera
  9. AJg tycker också att eldin borde få en poäng nån gång snart, han har spelat upp sej nått oerhört sen premiären...

    SvaraRadera
  10. för er som inte hängt med så fick Eric Dahlin en 5:a i första omgången då det ryktades att han skulle peta bengan samtidigt som denne gjorde grova tabbar i premiären.

    Nu tycker jag dock att det blivit bättring och Eric får svårt att peta bengan innan denne drar sej tbx från allsvensk fotboll.

    //Xezzo

    SvaraRadera
  11. Lungt, Eldin kommer få sin poäng. Fortsätter han spela så här kommer gode feldgrau dela ut sina HETA poäng.

    SvaraRadera
  12. feldgrau: Idag har jag inget att klaga på med dina betyg. Äntligen får Marcus de poängen han ha förtjänat. Det ända är väll att Olsson och Alex kanske skulle byta plats men annars bra betygsatt. Du börjar arta dig! =)

    SvaraRadera
  13. whiteboys.de/ Det stämmer. Han borde helt klart haft poäng i dag men det var så jävla svårt att plocka bort någon av de fyra jag valde nu istället.

    SvaraRadera
  14. Eldin för i h-lvete!
    Han e grym när han komemr centralt, iaf igår

    SvaraRadera
  15. Håller med om Ragnar. Han spelar så otroligt stabilt och om han gör ett litet misstag så reder han upp det själv med hjälp av sin snabbhet. Så skönt att se att vi lyckas med en värvning...

    För övrigt borde Eldin fått poäng, riktigt bra idag...

    SvaraRadera
  16. Är över säsongen sett mest nöjd av alla med Ragnar.

    Måste tyvärr hålla med om att Wernblom hör hemma på bänken. Hde verkligen unnat honom bättre än så, men T.O och Vasquez är bättre där än honom.

    SvaraRadera
  17. Pilfalk tycker:
    Angående Vasques och T.O centralt. När vi möter bättre motstånd typ Malmö, Helsingborg kommer vi behöva Wernbloom och då får han chansen förhoppningsvis visa vilken stor spelare han är. Visst var de centrala mittfältarna bra idag, men Andres vann nästan inga bollar i luften.
    Men varför klaga en sån här dag när vi ligger i topp och har allsvenskans intressantaste trupp.

    SvaraRadera
  18. Hej Feldgrau!

    Bra betyg som vanligt! Undrar varför inte Eldin som var bra åtminstone kunde få 0,5 poäng? Innan delade du ju ut 0,5-poängare?

    MVH,
    Matteläraren

    SvaraRadera
  19. Matteläraren/ Jag var rädd för att du skulle klanka ner på mig.

    SvaraRadera
  20. e det inte ngn som ska ha fyra poäng? :S

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.