2007/05/01

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA En kryssmatch, en massa öl och en fet baksmälla senare...

Halmstads BK, hemma
5 poäng: Thomas Olsson - Jag har en förkärlek för Pontus Wernbloom. Men han kommer inte till rätta i det spel Blåvitt vill spela det här året, trots ett mål i går. Det syntes med all tydlighet när T.O. kom in och IFK plötsligt började totaläga matchen. Kanske var det inte bara Thomas förjänst, men han är värd femman ändå.
3 poäng: Marcus Berg - Utskälld efter två omgångar, gjorde ett mål i tredje omgången, och i går var han i riktigt fin form. Lyckas trots sin relativa litenhet att få fast bollen på offensiv planhalva vid uppspel och stod för ett par fina avslut som tyvärr inte renderade i mål.
2 poäng: Andres Vasquez - I dag visade Vasquez att han håller som innermitt och spelfördelare i Allsvenskan. Det var inte Alex-klass, men vad kan man egentligen förvänta sig av en kille som ännu inte får gå på systemet? Han kommer mer till sin rätt i en central position där han kan nyttja sitt passningsspel, än ute på kanten där han saknar den nödvändiga farten vilket syntes ett par gånger i går.
1 poäng: Ragnar Sigurdsson - Vad ska man egentligen säga? Det känns som att man upprepar sig själv gång på gång. Ragnar tar för sig, stöter, vågar hålla i bollen, vågar slå kortpassningar, har riktigt fina längre bollar (kalla det långbollar, om ni vill) och reparerar i nästan alla lägen de få misstag han gör. Man skulle kunna tro att det är han som spelat allsvenskt i två år och att det är Bjärsmyr som är debutanten.

Totalt efter 4 omgångar
1. Andres Vasquez - 8 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 7 poäng
3. Niclas Alexandersson 5½ poäng
4. Marcus Berg - 5 poäng
4. Erik Dahlin - 5 poäng
4. Thomas Olsson - 5 poäng
7. Jonatan Berg - 3 poäng
7. Adam Johansson - 3 poäng
9. Pontus Wernbloom - 2½ poäng

20 kommentarer:

  1. Vem fick 4 poäng då??

    SvaraRadera
  2. Håller med till 100%, som jag gjort varje gång. Tror tyvärr Ragnar inte lär bli långvarig hos oss. Hoppas vi bara kan ta ut en rejäl peng för honom när vi väl säljer

    SvaraRadera
  3. anonym 14:58/ Du kan få fyra poäng om du vill. Feldgraus femma delar bara ut 5, 3, 2 och 1 poäng, för att ge "vinnaren" en liten extra poängbonus.

    SvaraRadera
  4. Gött, då är jag bättre än Wernbloom!

    SvaraRadera
  5. Det var väl i och för sig ingen större bedrift ;)

    SvaraRadera
  6. Hej Feldgraus,
    Ser att du har lärt dig läxan och inte ger ut halvpoängare längre! Tummen upp för detta.

    MVH
    Matteläraren

    SvaraRadera
  7. Tycker Vasques förtjänar bättre. Tyckte att han var bäst på plan igår.

    SvaraRadera
  8. Hur kan du bli bakis på folköl jo, ehh jag menar feldgrau

    SvaraRadera
  9. Jag blev så irriterad av att se Jonathan igår, det gick så jävla långsamt hela tiden när han fick bollen. Istället för att löpa framåt på kanten eller spela in bollen/dra iväg ett inlägg s¨å stanna han upp petar på bollen och lägger upp det för ett inläggsläge vilket stannar upp hela anfallet och ger tid för HBK att komma i position. Störande.

    SvaraRadera
  10. tycker Jonte tillhörde de bättre i blåvitt, det var på högerkanten som det hände grejer och de fasta känns spännande rakt igenom

    SvaraRadera
  11. Men det var ju för att Eldin rent ut sagt var fruktansvärt dålig....

    Jonte är ok, tycker dock att Andres ska slå hörnorna.

    SvaraRadera
  12. varför har dahlin 5 poäng?

    SvaraRadera
  13. wernbloom visserligen inte bra i första..men han gjorfe endå målet..
    Och i andra e han inte alls så dålig att han behöver bytas, nu gör ju olsson det bra iför sig..

    SvaraRadera
  14. Anonym 22.12:

    "Erik Dahlin - I en match där ingen spelare utmärkte sig positivt, var det tyvärr vanligtvis säkre Bengt Andersson som utmärkte sig negativt. Många tveksamma ingripanden och dåliga insparkar. Visst, vinden var ett problem, men det ursäktar inte allt. Kanske är det dags att efter 221 raka allsvenska matcher låta nästa generation ta över? Därför får vår lovande sjuttonåring idag feldgraus femma."
    Detta efter premiären mot TFF

    SvaraRadera
  15. Medhåll på betygen.

    Håller också med om att Vasquez borde ta hörnor och frisparkar från vänster åtminstone. Jonatans har varit under all kritik på de senaste matcherna.

    SvaraRadera
  16. Eldin var så dålig så jag har beställt ledsagare till honom nästa match då alla hundar som assisterar blinda är på kurs. Han var inne i mitten och grötade och då hade vi ingen kant på vänster sida samtidigt som han vid flera tillfällen sprang i vägen för vasques. Jag tycker också att någon måste prata med vasques och pontus om att våga spela avslappnat och inte som jag tycker mig se nu. De är rädda för att göra fel och då i synerhet pontus.

    SvaraRadera
  17. gillar jonathan: Jag håller med de flesta andra här. Jonte var bedrövlig men Eldin var ännu sämre!

    De här spelarna får INTE godkänt enlig mig i matchen: Eldin, Jonathan, Wernbloom, Sella och Bengan (såg ut som en junior inte 40 år gammal). Alla andra får iaf godkänt.

    Feldgrau: Hur kan inte Adam inte änns hamna på listan? Han var ju helt klart bäst på plan och klarade kaptensrollen galant. Ända spelaren som ger allt från första sekund till sista och nr han gör misstag reparerar han dem själv. Tomas borde inte vara med på listan han spelade inte så mycke och var inte jätte bra men om man jämför med Wernbloom idag så var Olsson jätte bra men egentligen så var han inte så bra. Ingen bra offensiv pass alls som jag såg.

    Rehn/Olsson gjorde helt rätta byten hade gjort precis likadant själv.

    SvaraRadera
  18. Mitt poängförslag:
    5 poäng Adam
    3 poäng Marcus
    2 poäng Andres
    1 poäng Tomas eller Ragnar

    SvaraRadera
  19. 5 poäng är ju helt rätt att ge Thomas Olsson. Han var ju överlägset bäst när han kom in. För mig var det matchens klart bästa spelare. Och jag hade inte förväntat mig att han skulle komma in och göra en så stark insats. TO bör starta mot Örebro.

    3 poäng till Marcus Berg. Han jobbar bra och är obekväm att möta. Man såg på hans blick att han var förbannad. Han ville verkligen vinna matchen. Han fick ju ett ypperligt läge men HBK:s målvakt gjorde en riktigt bra räddning.

    Jag nöjer mig med att dela ut poäng till dessa två herrar denna gång. För mig är det bara dom som utmärker sig och får mer än godkänt. Övriga kan bättre. Första halvlek vill jag exempelvis bara glömma. Sista 30 minuterna i andra vill jag se mer av!

    SvaraRadera
  20. eftersom werbloom gör alla våra mål kanske det vore nått att testa han på topp med mackan? in me T.O o Vasquez på mitten o alex/karisik på kanterna!

    Man kan ju drömma lite ;D

    /Xezzo

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.