2007/05/21

Den allsvenska faunan


SUPPORTERBIOLOGI I en ny artikelserie kommer Baraben att guida er genom den allsvenska faunan. För det otränade ögat kan det vara mycket svårt att veta var man skall placera respektive art. Denna fauna kommer att publiceras som en artikelserie, och förhoppningsvis bringa klarhet i dessa lustiga varelser.

Pannbandsfascisten. Denna varelse, till synes besläktad med människan är ett mycket utrotningshotat flockdjur. Arten uppnådde en kvantitativ peak i slutet av 1990-talet. Man lever sina liv i eller i närheten av Borås, och kännetecknas av diverse olika varianter av frisyren page. Dessa frisyrer stylas sedermera med hjälp av ett svettigt band placerat runt skallen. Pannbandsfascisten är numera väldigt sällsynt, men kunde under det sena 90-talet även skådas ordentligt berusad i Göteborg under Augustimånadens kalas.

En anledning till artens kraftiga minskning under 2000-talet tror forskare är att pannbandsfascisten har trängts undan enligt naturens egen lag. Den unga arten Ellosiansk mjölkko har klivit in och tagit över. Arten verkar inte ha några naturliga fiender i Borås-området, vilket skulle kunna förklara denna explosion av den ellosianska mjölkkons individer.

Signifikativt för den ellosianska mjölkkon är att den dagligen mjölkar ut ca 30 liter gnäll, klagomål oh bisarra uttalanden. Artens föda består enbart av micropizza, tacos och konstgräs. Dock klarar kon inte av att markeras ute i plasthagen där den normalt lever. Skulle en markering inträffa blir den ellosianska mjölkkon ledsen och vill inte längre vara med de andra korna. I värsta fall kan arten slaktas av motståndare som tröttnar på gnällfasonerna. Denna slakt sker då främst på Nya Ullevi.


15 kommentarer:

  1. Jag skulle iofs kunna tänka mej en offentlig slakt i skolkartongen imorgon kväll också...

    SvaraRadera
  2. Kan vi inte bara ignorera dem istället?

    Får nästan hålla med Elloslinda, detta påhittade hat känns lite töntigt.

    SvaraRadera
  3. Gud va innovativt att ta upp ett tema som handlar om Borås, kossor och Bönder. Att ingen har tänkt på detta innan?!? Lite besviken dock på att ni inte har påpekat att parkeringen utanför Borås Arena har större p-platser än andra pga traktorerna ska få plats. Keep up the good work baraben! *gäsp*

    SvaraRadera
  4. skolkartongen? är det samma som bamba?

    SvaraRadera
  5. Tid sedan senaste SM-guld:
    10 år, 6 månader och 26 dagar

    SvaraRadera
  6. Now we´re talking...

    SvaraRadera
  7. Spännande att man nu mera kan blogga direkt från dagis.

    SvaraRadera
  8. 'Bara Boråsare', skapa killar... så har ni nått att göra när ni inte skyfflar dynga eller mjölkar kor. *hihihihihihih*

    SvaraRadera
  9. Enbart förtal!

    SvaraRadera
  10. Bra med hets, även om ganska mycket är löjligt... Men all hets om Take away-Anders är bra hets ^^

    SvaraRadera
  11. Tycker inte om när ni visar bitterhet och avundsjuka med massa skitsnack. Som många gråvita gör framförallt i kommentarerna på diverse bloggar.
    Men detta var faktisk stor humor!
    Grattis!

    SvaraRadera
  12. Tid sedan senaste SM-guld:
    10 år, 6 månader och 27 dagar

    SvaraRadera
  13. Anonym 09.11 / Det är korrekt. Tid sedan senaste UEFA-cup guld är för övrigt runt 20 år.

    SvaraRadera
  14. seb: ja, det handlar om att leva i det förgångna.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.